2.11.2016 13:23:37 Mapat
Re: obědy do krabičky - tipy a recepty
Já si dělám takové "míchanice" v různých variantách. V základu je rýže/těstoviny/kuskus/bulgur. Ty první dvě mívám odložené z víkendového vaření, kuskus nebo bulgur jsou bezpracné, ty dělám čerstvé někdy dokonce až v práci. K tomu na pánvi opeču nějakou zeleninu - kapii, cuketu, dýni, řepu, cibuli, brokolici, podle toho, co mám doma. Buď přidám nakrájené maso, co zbylo z víkendového oběda nebo sýr. Dochucuji pestem, bylinkovou solí nebo oblíbenou kombinací koření. Je to zdravé a rychlé, chystám si to večer a zabere to tak 10 minut, akorát mám problém si to nesníst rovnou
Nebo si dělám studené těstovinové saláty či saláty do sklenice, to je super výmysl, protože při správném naskládání surovin není zelenina rozmáčená a když se tam přidá vařená luštěnina a nějaké obiloviny, tak to není "hladové" jako normální salát. Dělám si to rovnou na dva dny, abych nemusela něco chystat každý den.
A z víkendového obědu si rovnou na pondělí a úterý odložím do misky třeba hustou luštěninovou polévku nebo jednu porci z oběda. Většinou se dá všechno v mikrovlnce ohřát a vařím tak, aby to nebyly nějaké kalorické bomby.
Odpovědět