Re: žloutkové věnečky a větrníky-mohou těhotné ?
Parenica nevyráběná v ČR (protože tady se myslím nějaké kravské dělají) - netuším, jak je to s pasterizací, tak bych ji kdyžtak přepekla (listerii zabíjí cca 70 st., takže krátké přepečení např. na pizze učiní z tohoto hlediska bezpečným každý sýr).
Vajíčko vařené minutu? Nějaká nesmyslná pověra. Pokud by bylo infikované salmonelou, tak minuta nestačí, muselo by být na tvrdo. Salmonela může být i ve žloutku a po minutě žloutek provařený v žádném případě není. Pokud ale používáš kupovaná (v tomhle případě ideálně klecová, ta jsou mikrobiologicky nejbezpečnějí) vejce, je riziko salmonely z vajec naprosto bagatelní. Domácí jsou výrazně rizikovější a minuta vaření to nespraví.
Serologické výsledky nemůžu interpretovat, to není v mé kompetenci. Kdyžtak to konzultuj na infekčním na Bulovce.
Odpovědět