22.5.2015 10:09:56 Hanka 75
Re: žloutkové věnečky a větrníky-mohou těhotné ?
aha díky
já si právě nebyla jistá u té parenici. že je ze zahraničí a snad správně má být z nepasterizovaného mléka, tak jsem nevěděla, zda je z pasterizovaného a na obale jsem to uvedené nenašla. U balkánského sýra jsem nevěděla, zda patří mezi ty rizikové jako je romadůr, syrečky, niva nebo mezi ty bezpečné. Lučinu a tvaroh jím
ale honí mě chutě i na jiné.
Měla jsem střevní potíže (pravděpodobně z vajíček, která se snažím vařit vždy 1 minutu, ale možná byla větší a nestačilo to, nebo ta informace, že var 1 min je dostačující je špatný) ještě těsně před tím, než jsem věděla o těhotenství. Na výtěrech na nic nepřišli, nicméně potíže byly a vracely se (průjmy). Udělali mi pro jistotu pak v těhotenství test na listeriózu asi v 3. měsíci, byl na hranici normy, hodnota 160, doktorka ignorovala, že doporučují vyšetření párových sér (odběr 2. vzorku po 2-3 týdench po prvním) a udělala mi další až po delší době a mé urgenci a hodnota klesla na 40. Poměrně větší pokles. Prý vše OK. Ale já mám trochu hlavu z toho, zda je to určitě OK. A nechci zbytečně podstupovat žádné další riziko.
Odpovědět