| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tchýně

 Celkem 119 názorů.
 Dalila 
  • 

Proč 

(9.8.2010 8:39:01)
S takovou tchýní bych se vztahy fakt urovnávat nesnažila. Nebo bych max. přijela za hezkého počasí sednout si venku, ale jídlo a pití bych si přivezla svoje. Vždyť to není člověk a nazvat jí dobytkem jakéhokoliv druhu - to bych ta nebohá zvířata urazila.
 Binturongg 


Já čekala nějakou trágu :o))) 

(9.8.2010 8:41:42)
a ona je tchýně jen špindíra, bordelář a zřejmě taky chorobný šetřič peněz, což je problém válečné a poválečné generace obecně ~t~

Kamarádka se odmítla provdat za otce svého dítěte. Kromě zatajení psychického zdravotního stavu, má chlapec rodiče přesně jako ve článku,jen si k tomu představte ještě neudržované a neuklízené kočičí záchůdky v několika místnostech... ~;)

Příště bych šla bydlet do hotelu s odůvodněním, že jsem zvyklá na jiné bydlení, že se mi zvedá žaludek z octa, a že jako zbohatlík si to můžu dovolit ~t~ ~t~
 Jana038 


Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 13:10:50)
Myslím, že na tom šíleném šetření - na hygieně nevyjímaje - u válečné a poválečné generace něco bude.

Svou tchyni znám už od roku 1996, mou tchyní je 11 let. Její styl úklidu, udržování pořádku je zvláštní.

Třeba prádlo - to má vzorně poskládané, voňavé, nažehlené, čisťounké... Obýváko-ložnici taky čisťoučkou. Např. koberec, který v ní je už nějakých 40 let minimálně, je pořád v perfektním stavu. Sice co se vkusu týká, tak barevně a rozmístěním a vzory nábytku je ten pokoj "každej pes jiná ves", ale relativně načančaný.

Ovšem kuchyně a WC, to je téměř přesně naopak. Podlaha v kuchyni (linoleum) je cca 5 let staré a zdaleka ne tak udržované, jako koberec v obýváku. Vytírá až když už podlaha "křupe", ovšem hadr má do čistoty hodně daleko. Takže to vlastně spíš jen šmudlá...

A teď se dostávám k pointě - mytí nádobí. Až do letoška jsem netušila, proč nádobí "šmrdlá" v trošince vody s minimálním množstvím saponátu, takže ve finále lze talíře a misky najít mastné v kredenci a v hrnečkách nesmyté usazeniny od čaje nebo kávy, které by (kdyby ty hrnečky vždycky pořádně vydrhla houbičkou a dostatečným množstvím saponátu) určitě pustily aspoň z velké části.

Byla s námi teď na dovolené, na chatě. Tam jsme se v mytí nádobí sřídaly. A teprve tehdy jsem pochopila, proč to takhle šmudlá.

Vyprávěla mi, že když byla malá (dítě školou povinné), neměli doma vodovod. A pro vodu museli chodit přes celou délku ulice k pumpě. Proto se doma s vodou maximálně šetřilo.

A protože je ročník 43, poválečné časy pamatuje určitě dobře. Peněz bylo míň, než když "není nazbyt", šetřit se muselo se vším.

Proto zřejmě štupuje ponožky, dokud látka drží pohromadě, spodní prádlo taktéž. Boty, trička, mikiny ba i příbory a různé domácí potřeby kupuje výhradně v těch velkých výprodejových akcích co bývají jednou za čas po sokolovnách... Kvalita tam nabízeného zboží je přinejmenším diskutabilní...

Bohužel manžel v některých oblastech tuhle opravdu nadměrnou šetřivost zdědil po ní, což je velmi často k vzteku a stává se to předmětem našich skoro každodenních výměn názorů.

Bohužel, moje argumenty jsou mi k ničemu, když nad rodinnými financemi vládne on~b~

Prostě shrnuto a podtrženo, životní podmínky kolem 40. a 50. let ovlivnily hospodaření a chování snad každého, kdo v těch dobách žil.
 Jana038 


Ještě něco :-D 

(9.8.2010 13:19:34)
Vzpomněla jsem si v souvislosti se slovem špína na stejnojmennou písničku od Karla Plíhala... (ačkoliv v písni je myšlena špína vnitřní, duševní)

Pro ty, co ji neznají, zkopíruju sem úryvek z textu:


Špína je velmi relativní pojem,
někdo je čistej, i když páchne třeba hnojem.
Někomu nepomůžou mejdla ani louhy,
kam sáhne, všude dělá černý šmouhy.
 Binturongg 


Re: Ještě něco :-D 

(9.8.2010 13:29:35)
Plíhala já ráda ~R^ ~:-D
 Binturongg 


Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 13:28:57)
Jano - přesně tak. Musíme si uvědomit, že dle regionu, výchovy a doby, v níž se naši "staříci" narodili, mají zažité návyky z dětství a mládí, což nelze změnit.
Hapruje v tom to, že dnes lze levně koupit např. speciální hadr na leštění skla, takže se nemusí skladovat metráky novin, protože jimi se sklo nejlépe leštívalo, ovšem většina staříků má hadr, ale i noviny, protože je škoda to vyhodit atd.atd.
A ještě bych dodala, že jak moji tcháni (moji rodiče naštěstí ne), tak moje babičky jsou schopni jíst i zkažené či zplesnivělé potraviny, jen aby se to nevyhodilo - to zas může vzít čert mě! Hlavně teda kvůli jejich zdraví ~q~

Každopádně nám však ze svých hubených důchodů neustále všichni cpou nějaké peníze, nelze to odmítnout (to pak nastává pláč), přičemž já absolutně nechápu, kdy a kde se jim to podařilo uškudlit, když nekradou ~t~
 mopika 
  • 

Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 18:36:04)
Jo jo, moje babička taky žije ve špíně a jí plesnivé jídlo a zkažené maso. Je jí 80 let a zdravá je jako řípa. Raději u ní nic nejím a nechodím na záchod, nesplachuje ho, snad 1x za týden, ale přesto k ní s malým chodíme na návštěvy, protože ho miluje a hodně ho toho naučí. Říkám si, že když jsme to jako děti u ní ve zdraví přežili, tak to snad malý také s očkováním zvládne. A neuklízím jí. Jen jsme jí jednou vypustili vodu z dřezu, která vypadala jako gulášová polévka a ona brečela. Od té doby raději dělám, že nic nevidím.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 23:59:00)
taky mám takovou babičku. Omlouvá ji věk skoro 89 a fakt, že takřka nevidí. A co oči nevidí, to srdce nebolí. Tak se taky snažím nedívat. Také těžce nese, když ji upozorním, že nám nabízí něco zkažené, že jí páchne záchod. Ano přiznám se, že se tam lecčeho štítím a bojím, ale mám ji moc ráda a prostě to zkousnu. Kdo ví, jaká budu já.
Zatím jsme rádi, že nedělá třeba to, že by sbírala ještěseněkdymůžehodit věci z popelnic, nebo tak něco.....
 Lionka 


Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(16.8.2010 15:42:14)
máme podobnou babičku,ale je jinak úžasná,kluci ji milují

mně sice bere drak,když vidím,jak ze zašpuntovaného umývadla či vany přelévá vodu do kbelíků a nosí je na WC:-©:-©:-©,v totméž umývadle nechává rozmrazovat kuře na pečení či polívku,ale snažím se to překousávat~:-D
 Vamp 
  • 

Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(14.8.2010 21:27:13)
S tím zásadně nesouhlasím - moje babička /zemřela v 87 letech/ měla doma čisto,vyrostla na samotě,poměrně mladá ovdověla - na krku 4 děti,měla 2 zaměstnání a dle toho,co vypráví moje maminka i tety - měli doma vždy čisto a uklizeno,i navařeno.Přes svůj vysoký věk byla velmi pořádná a dbala hodně na osobní hygienu,její byt byl vždy uklizený a uspořádaný,vařila vždycky "pro regiment",protože byla zvyklá,že k ní pořád chodily vnoučata i její děti....a byla moc hodná - podotýkám,že byla "obyčejná" dělnice,musela šetřit celý život,ale nikdy nebyla takové čuně,aby jedla zkažené věci...

Faktem je,že když je někdo prase jako mladý,bude prase i jako starý a věkem se nic omlouvat nedá - ani svádět na "generaci",moje babička /která nikdy nebyla líná si uklidit,nebo se vykoupat/toho byla důkazem.
 atisa 


Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(15.8.2010 15:34:52)
S tím musím souhlasit.U nás je tento rozdíl patrný maminčiny rodiče,něco jako u vás a otcovi rodiče asi jako článek.A manželovi jak by smet,někdy mi přijde,že jsou spíše o tu generaci pozadu k prarodičům: úklid,návyky,za co jsou peníze zbytečné.A to jsou mladší než moje mamka.
 JBB 
  • 

válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 21:41:54)
Nevím, jestli to bude ročníkem narození. Moje maminka je r.41, rozhodně nepochází z bohaté rodiny, ale TAKHLE se nikdy nechovala ani nechová.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 23:59:21)
ještě je mladá, bude hůř ~;)
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(9.8.2010 23:56:05)
to není o chudobě a o tom, jak šetřit....

to je prostě otázka životního stylu, hygienických návyků, předsudků, jisté pohodlnosti...


Svého času jsme jezdívali pomáhat švagrovi na chalupu s tím, že jeden pokojíček bude náš..... no už je to 13 let a pokojíčku jsme se dodnes nedočkali, ale to je jiná story...

Švagrova maminka byla paní kuchyně, všem vařila a vůbec se starala o chalupovou domácnost. V rámci slušného vychování jsem se nabídla, že aspoň po obědě umyji nádobí. Švagrová mě varovala, ať se do kuchyně nehrnu....... věděla proč.
Po 8 dospělých lidech (stará dobrá česká kuchyně = neskutečná spousta tuku) se myla v lavoru s cca třemi litry vody. Takže asi 3 centimetry na dně lavoru.... s minimem saponátu, páč jsme v přírodě, nemáme čističku vody a saponáty škodí přírodě.... (saponátové nádobí se už samozřejmě neoplachovalo). Mylo se 100 let starým, takřka rozsypaným hadérkem, který v mezičase nepoužívání chaty byl vzorně uložen na dřezu.

Výsledek? Nádobí podobné vánočnímu kapříku, co se kluzkosti týče a má dobrovolná dieta pro další návštěvy.



Je ale fakt, že uvážíme-li, s čím hospodařily naše babičky, že vše bylo drahé a hlavně nedostupné, musely se vším šetřit a vážily si všech věcí, které měly. Na rozdíl od toho, dnešní doba je znakem konzumu, vše je na jedno použití....

 Jája 
  • 

Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(10.8.2010 8:24:53)
Fakt je, že já jsem tuhle generaci neskutečně obdivovala. Moje teta ještě za války doma tkala povlečení, peníze nebyly. Moje mamka, ale i všechny tety, šily na děti, pletly, přešívaly starší oblečení - to už dneska málokterá ženská, i já jsem ještě tuhle dobu zažila před r. 1989, kdy jsem chtěla mít hezky oblečené dítko a v krámě nic moc nebo vůbec nic, takže jsem šila i pletla. Přitom dokázaly vychovat děti, chodit do práce, udržet domácnost.
Tím šetřením jsme dost postižení, to je pravda. Ale řada lidí se mění. Moje generace (jsem ročník 58) už třeba neleštila okna novinami, nedávala noviny na vytřenou podlahu - ale tohle jsme my odnaučovali svoje předky. No, a dneska naši zadci jdou zase v jiných věcech dopředu.
Takže bych nekritizovala, ale zařídila se podle svého. Jak chcete kritizovat někoho, kdo zažil skutečnou bídu nebo válku?
 Marie 
  • 

Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(13.8.2010 0:10:08)
A já jsem snad ještě větší šetřílek. Nikdy jsem to nepotřebovala - měli jsme služku... Ani nevím proč, ale dělá mi velkou radost, že dokážu vše zužitkovat. Zrovna dnes jsem stříhala pevné konce od lněných prostěradel a šila jsem z nich utěrky. Zatím nemám myčku, ale kdykoli - opakuji kdykoli k nám příjdete nemám špinavou ani skleničku od vody.Hned všechno po sobě každý uklidí. Nevyhodím slupky od jablek - uvařím čaj. Nevyhodím ani malou patku chleba - usuším - pomelu a mám na zahuštění guláše. A tak bych mohla pokračovat.
 oskaria 


Re: Pro Binturong - válečné a poválečné generace... 

(15.8.2010 15:01:55)
Jéje,není to náhodou dvojče mé tchýně?Ty hrnky jsem jí z dobré vůle několikrát vydrhla,abych se měla z čeho napít,ale je to marné a bordelář jsem jen já,že nežehlím všechno prádlo.Hodně pevných nervů přeji.Renata
 Alouska 


Re: Já čekala nějakou trágu :o))) 

(15.8.2010 22:28:12)
Mojí babičce je skoro 80 a vždy u ní bylo naklizeno, byt jako klícka. A vždycka taky byla šetrná. Schovává kde co, ale rozumně, nikdy doma neměla hromady krámů. Vychovala 3 děti,plně si užívala vnoučata. Zato její dcera (moje máma)má za sebou slušnou kariéru alkoholičky. Ale to je zase jiný příběh. A moje tchýně? SKVĚLÁ!!Bydlíme v jednom rod.domě,oddělené byty, do ničeho se neplete, spíš si za ní jdu pro radu, pokecat, vyplakat. Ví i věci,o kterých máma nemá ani tucha. A když řešíme nějaký spor s manželem,tak je spíš na mé straně,~j~. Jo a naše dva klučany miluje,pohlídá když potřebujeme. Na oplátku já se "starám" o tchána a její domácnost když potřebuje ona, nebo prostě chce jen na pár dní odjet. Pokud mě nebo ji něco štve, vždy si to řekneme na rovinu.
:-)
 jary 
  • 

Re: Já čekala nějakou trágu :o))) 

(17.8.2010 0:32:28)
Copak ta kamarádka nebyla u přítelových rodičů nikdy na návštěvě než s ním měla robě? Vždyť to jsou věci, co jsou na první pohled jasné...
 Ivča+2 děti 


A co miminko? 

(9.8.2010 8:43:59)
Docela hustý. Ale už nepíšeš, jak se má k miminku. Třeba je k dítěti hodná víc, než kterákoliv jiná tchýně.
 mopika 
  • 

Re: A co miminko? 

(9.8.2010 9:12:57)
Ta špína asi nebude taková vzácnost. Kamarádka má s tchýní něco podobného. Doma má její tchýně nánosy bahna na kobercích, měsíc staré nádobí v dřezu, na podlaze rozbitá smrdutá vejce :), hromady špinavých hadrů všude.... Řeší to tak, že tam nechodí a sem tam zajde tchýně k nim. Jenže je taky špinavá a smrdí. Zasmradí celý byt a když chová miminko, tak je kamarádce z toho pusinkování nanic :(
 adajda 
  • 

Re: A co miminko? 

(9.8.2010 21:23:47)
co se týče miminka, tak dva roky to pro ní byla jen "ta holka". 15 min na předvení jí stačilo. Jednou malá uměla sedět cca týden, nechala jsem jí s ní v obýváku - a ona jí nechala padnout hlavičkou na podlahu. Prý není zádná au-pair. Ale to si třeba ještě počtete. Mám takových povídání doma hromadu....ještě z dob, kdy mi bylo líp.
 Linda, matka puberťáka 


no bože a co..? 

(9.8.2010 9:12:56)
Co bych dala za tchýni "bordelářku"..hned bych ji vyměnila za svojí bývalou. Byla tak čistotná, že když byl můj syn malý, nemohl si položit ani autíčko na stůl, vše mělo svá pravidla, vše se blýskalo jak v hrobce a přesně tak jsem se u ní i cítila. Když jsem se rozešla s jejím synáčkem a odešla s igelitkou oblečení pro syna, čekala mě místo pomoci od "babičky" akorát systematické psychické týrání. Pořád mi vyhrožovala, že mi malého seberou, že má známé na sociálce, že jsem špatná matka, odmítala mi ho vracet, když ho měla na víkend. Přivezla ho třeba až v úterý, já byla mladá, hloupá, bála jsem se cokoliv proti ní podniknout. Před mým synem na mě byla sprostá, jemu pořád říkali, že nic neumí, že se o něj nestarám, že všechno, co řekne jsem mu natloukla do hlavy já a dopadlo to tak, že můj syn se nervově zhroutil, já taky. Dlouho, velmi dlouho nám trvalo, než nás přešly ošklivé noční můry a vyrovnali jsme se s tou hrůzou. Mému synovi je teď 16 a "babičku" už velmi dlouho nevídá, protože nechce, dokonce si nepřeje, aby se jeho budoucí žena jmenovala po něm, protože by měla stejné příjmení jako ona.Bordelářku, ale milující, bych brala raději.
 Binturongg 


Re: no bože a co..? 

(9.8.2010 10:39:20)
Lindo - ano, tak nějak jsem si představovala článek po pár úvodních větách.
To, co popisuješ, JE skutečný horor.
Špinavá tchýně mě nějak nebere ~d~
 Tante Ema 


Re: no bože a co..? 

(9.8.2010 12:14:10)
Přesně tak!
Měla jsem skutečně tragickou tchýni, neuvěřitelně zlomyslnou pletichářku, která nás s mužem de facto dostala od sebe. Teď podniká totéž s jeho druhou ženou, ale ani dneska není můj exmanžel schopný jí to zarazit a žít vlastní život. Už je protivná i dětem.
Ofrňování se nad tím, jak má kdo doma "neuklizeno", neberu. Ani se tchýni ze článku nedivím, že se naštvala, je to její domov a platí v něm její pravidla. Když je někomu eklhaft, ať se neráčí zdržovat.
Já mám teď fajn tchýni, kdybych byla hnidopich, asi by mi taky vadilo, že hromadí letáky se slvami od r. 1995, o novináh nemluvě, nebo že hlavou domácnosti je pes... Ale je hodná, má nás ráda, neškodí a nekecá nám do života.
Žij a nech žít, řekla bych.
 maja 
  • 

Re: no bože a co..? 

(9.8.2010 20:36:37)
souhlasím...žij a nech žít.....a kdyby mi přišla návštěva a začala mi uklízet, no nevím, asi bych se dost naštvala :)
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: no bože a co..? 

(10.8.2010 0:01:27)
a já bych takovou návštěvu vítala chlebem a solí ~t~

 lklasinka 


Re: no bože a co..? 

(12.8.2010 5:36:19)
taky by mě to potěšilo, dívaje se kolem sebe, nic moc
 atisa 


Re: no bože a co..? 

(15.8.2010 15:44:23)
Na jednu stranu pravda,na druhou stranu asi očekávaná návštěva,když si nemá kam lehnout....Ale pravda,já bych neuklízela,otočila bych se ve dveřích a jela domů.
 Natascha 


Re: no bože a co..? 

(9.8.2010 10:43:50)
Souhlasím - bohužel mám podobnou zkušenost ~Rv
Někteří extrémně čistotní lidi se neštítí ničeho.
 E 
  • 

Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 9:29:19)
Propírat manželovu matku na veřejném webu.....to chce fakt hodně drzosti.....DOufám, že mě taková nevychovaná snacha nečeká. Nestačím zírat....
 Linda, matka puberťáka 


Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 9:52:03)
..už jen termín "NEVYCHOVANÁ SNACHA" Vás, paní, pasuje na adeptku "PŘÍŠERNÁ TCHÝNĚ"už teď..
 Virginia, 1 dceruška  
  • 

Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 9:57:03)
:-) Obávám se, že pakliže jste stejná "liga" jako tchýně ve článku, můžete se stát terčem posměchu na webu také. Osobně zírám, v jakých podmínkách lidé mohou žít... Snad jen, že mne by tam s dítětem manžel asi nedostal. A ani bez dítěte. Promiňte autorko. Naše tchýně? Nemáme s ní nejmenší trable. Svatý klid zavládnu v naší rodině poté, co s ní manžel před lety vyrazil dveře jednou a provždy. :-) Tchána, pro nedostatek soudnosti, vykázal taky. Čili naše půda je nedotčená, máme spokojené manželství a když už není zbytí, jednou za rok se muž kousne a zaskočí na rodinou oslavu. Pár dnů se z toho sice sbírá, ale co už. Rodiče si člověk nevybere. Ona totiž kombinace bigotního katolicismu a profese: učitelka z mateřské školky ve výslužbě plus učitel tělocviku ve výslužbě, rovná se peklo na zemi! :-D Kdo uteče- VYHRAJE! :-)))
 Jarka 
  • 

Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 12:03:20)
Musím říci,že mi mluvíš z duše já před dvěma lety vyhodila po neustálých třenicích tchýni s tchánem,rok byl svatý pokoj klid v manželství,před rokem jsem si řekla,že to zkusíme znovu že jsou starší ,že se snad uklidní když uvidí dobrou vůli,vydrželo to v klidu 2 měsíce zbytek jsem snášela se skřípěním zubů,v květnu mi opět přetekla trpělivost a a smanželem jsme jim opět a definitivně zakázali se k nám jakkoli hlásit,dcerka je nemá ráda jezdila knim za úplatu,miluje naše kteří se s ní vyblbnou)))),tchýně i tchán jsou tzv.studení čumáci,ale přesní dítě z nich nevycítí žádný emoce a vztah to cítíl i manžel už v dětství,je tam více problémů,to nechci šířit ale opět máme klid zase jsme se hádali jen kvůli nim,tchýně ted poslala článek ,že mají prarodiče nárok na styk s dětmi(vnoučaty)tak jsem se pobavila nebot v článku stálo pokud to vyžadují podmínky ve kterých dítě žije,neuspokojivá situace vrodině dítěte nebo k nim má dítě velmi kladný vztah ,respektive vřelejší než k rodičům,tak jsem to ani neřešila,nebot u nás není ani jedno)))),jen mě vadí,že vím proč to tchýně dělá nééé z lásky k malý ,ale jen kvůli známým ,protože u nich je navrch huj vespod fůj,a nechtějí vyprávět PROč se nestýkáme.
 Elizabethh 
  • 

Re: Propírat manželovu matku 

(16.8.2010 13:52:30)
každý máme nějaké hranice... a je dobré je dát najevo co nejdříve a věci si vyjasnit jak jen to jde pokud cítíme, že už je " něco" neúnosné. Já jsem se se svou tchýní snažila vycházet několik let.. můj muž byl díky své mamince hooodně dlouho sám, dovoluji si tvrdit, že maminka ho vsadila do role manžela, nikoli do role svého syna, už od počátku jsem cítila jakousi její nelibost, odpor, rivalitu, telefonáty od ní byly typu - zdalipak víš u jaké je teď apod.. kontrolovala jak mám uklizeno, jak vařím, peču... o čem si s mužem povídáme, kdo k nám chodí na návštěvy.. a vše s kritikou, nikdy nebylo nic "ok" ani výchova a péče o děti... vše jsem se snažila snášet a neodporovat, aby " byl KLID "nikdy jsem si nestěžovala, (nikomu ) ikdyž mě spoustu věcí od ní trápilo a bolelo, a snažila jsem se vše "přežít" časem se dost věcí kvůli tchýni kupilo, a i starší syn začal koktat,nechtěl k manželovým rodičům chodit, spát tam, vše bylo s přemlouváním, domluvami a s úplácením.. trápil se kvůli babičce...vztah mezi mnou a mužem se začínal bortit, hádali jsme se pro nedostatek soukromí ( ač máme vlastní dům )... nakonec jsme zkončili u psychologa a starší syn v krizovém centru.... starší syn byl babičkou sexuálně zneužíván a já s tchýni jsme ukončili jakékoli vztahy, ne vždy je snaha o klid a o to vyjít druhým vstříc tou nejlepší cestou, asi se budeme všichni ze všeho dlouho vzpamatovávat( beru si ponaučení )a věřte, že jsou horší věci mezi lidma a nějaký ten tchýnin bordel v článku? zasmějme se mu a na to rudé právo ji kupte skříňku.
 Binturongg 


Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 10:40:29)
No, Vás bych, milá tchýně, chtěla mít doma deset deka ~v~ ~y~
 Brusinka14 


Re: Propírat manželovu matku 

(10.8.2010 16:48:51)
Vážně? Ukrojit si 10 dkg a mít to doma? No to bych raději snesla nějakou špínu.
 Binturongg 


Re: Propírat manželovu matku 

(10.8.2010 23:48:06)
~t~ ~t~ ~t~ ~R^
 Colombi 


Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 11:08:18)
A co na tom? Vy jste snad poznala o kterou tchýni jde? A nejste to náhodou vy? ~t~
 Tante Ema 


Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 12:25:41)
Hehe, odříkaného chleba největší krajíc, pravila teta Kateřina.
Celkem bych si na to vsadila.
 atisa 


Re: Propírat manželovu matku 

(15.8.2010 15:47:50)
~g~
 Lenka 
  • 

Re: Propírat manželovu matku 

(9.8.2010 13:43:07)
Na to samé právo má i tchýně - propírat na veřejném webu i svou snachu, nemyslíte? Nikoho nejmenovala, neudala ani adresu, tak co vás tak rozčílilo?
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Propírat manželovu matku 

(10.8.2010 0:02:35)
někdo klepe na webu, někdo na pavlači..... od toho jsou diskuse, aby si člověk postěžoval
 Lída+2 


Re: Propírat manželovu matku 

(10.8.2010 8:08:49)
E a co Ti vadí......ono to je opravdu někde potřeba ventilovat.....a nebo se s někým radit co dělat...

Já se od 1993-2007 snařila marně vyjít s tchýní.....pořád jsem to s někým řešila....co mám dělat....., prootže mě to mrzelo......

Když zemřela dospěla jsem k názoru, že jsem se mohla snažit jak chtěla...ona prostě byla nemocná a zvláštní...

Hodně mě ten vztah mrzel,ale co jsem měla dělat.....manžel řekl, že ona jiná nebude a že ta snaha je zbytečná.....

A při při vyklízení jsem našla deník, který jsem si posléze přečetla...lépe jí pochopila a pobrečela si nad tím jak někdo může takhle trápit vlastní děti...a ještě si o tom psát.......co si vedla.....dneska by si na tom smlsla NOVa a nebo jiná TV a děti by jí odebrali........
 Daniela, 3 kluci 
  • 

Re: Propírat manželovu matku 

(10.8.2010 23:09:01)
Tak si to tu pročítám a některé přízpěvky chápu některé ne. Onšem kritizovat někoho za to že tu napíše svoje zkušenosti, se mi nezdá moc fér!!! Každý máme nárok na vyjádřejí ať se Vám to líbí nebo nelíbí. Ne každá tchyně je "úžasná" a ne každá snacha je "ta nejhorší, co mi ukradla syna"
 Svetlana 
  • 

hnus 

(9.8.2010 9:49:49)
Chtěla bych říct, že tohle je opravdu sen každé snachy. Každopádně musím říct, že není ,,maminka" jediná. Moje sestra je zdárným příkladem toho všeho a to se nestydí ještě tvrdit, že doma uklízí. Zajímalo by mě kde a hlavně kdy. Prostě každý rok co přijedu, vidím různé věci na stejném místě téměř netknuté, jen s další usazeninou nebo nalepeninou. Když tam jedu, tak koukám kam si sednout a kafe si dávám opravdu jen s myšlenkou na to,ať to můj žaludek přežije. Někdo prostě je neskutečný bordelář a ani mu nepřijde hloupé či trapné si tam klidně do toho bordelu pozvat návštěvu.
 Tonka 
  • 

No, nevím 

(9.8.2010 10:19:16)
Ano, Vaše tchýně je bezesporu čuně. Ale nechápu, kde berete právo jí přeorganizovávat její domácnost. Nepřijde mi to jako návštěva, ale řádění inkvizice. Při čtení Vašeho článku jsem pochopila rčení - host do domu, hůl do ruky. Není snad problém přijet na krátkou návštěvu a přežít slabě vylouhovaný čaj ve sklenici. Pokud je pro Vás její životní styl natolik nesnesitelný, nic Vám nebrání se setkávat na neutrální půdě. Žít a nechat žít.
 Binturongg 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 10:45:49)
Je fakt, že taky moc nechápu, proč jí tam uklízeli.
Ano, dětská postýlka i postele byly neobyvatelné pro nánosy bordelu.
Dle situace (míry špíny aj.)bych to řešila bud tím odchodem do hotelu, jak jsem psala ráno, nebo bych hromady časáků naházela, kam by mě napadlo tak, aby se dalo projít a ležet a dál bych to neřešila.

A hlavně 3 hodiny úklidu? Kdo se mezitím staral o miminko?
To moje mě teda takhle dlouho uklízet nenechalo. Takže se starala babička? ~;)
 Pawlla 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:14:59)
No známe jen pohled z jedné strany,článek je plný jedu,chápu,že takový binec autorku štve,na druhou stranu popis synovce mluví za vše~a~zase jedna co má skvělé dítě a ostatní nevychované spratky.Myslím,že je to celé hodně nadsazené.
 Binturongg 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:19:58)
Pawlla - oni bohužel dost často ty nevychované spratky lidi mají ~d~
Můj synovec se podobně vyjadřoval už od 3 let, a to na adresu všech příbuzných,včetně matky, jinak téměř nemluvil.
Nedovolil si to jen ke svému otci, jeho bratrovi (mému příteli) a ke mně ~t~
 Pawlla 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:27:08)
Vážně?No já naštěstí netrpím syndromem"jen mé dítě je hodné" a z autorky mám pocit,že ji není nic a nikdo vhod.
 Binturongg 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:33:38)
Pawlla - vážně ~t~
Já vím, co máš na mysli - taky nemám ráda ten názor VŠICHNI JSOU MAGOŘI, JENOM JÁ JSEM LETADLO, ale v tomto případě o to zřejmě nejde.
Napsala bych to podobně, kdybych měla čerstvý zážitek, jsem moc hrrr, jenže já bych to řešila úplně jinak a navíc jsem ráda, když si uklidím vlastní rozkládající se domácnost. Jezdit uklízet ke tchýni a ještě s miminem, kdy jsem fakt šetřila síly co to šlo, to by mě nenapadlo ~:-D
 Pawlla 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:39:21)
Jak víš,že v tomhle případě o to nejde?Myslím si,že kdyby to tam vypadalo opravdu takhle,bez přehánění,tak by tam s miminem normální ženská nejela ani za zlaté tele.Takže buď je to hodně nadsazené nebo autorka vědomě vystavila tak malé dítě riziku infekce,nic z toho mi není sympatické.
 Binturongg 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:44:24)
Vyplývá to ze článku mezi řádky ~;)

Já myslím, že jediná chyba, kterou autorka udělala je, že se nesebrala a nešla bydlet jinam a ještě k tomu ten chlív uklízela. ~d~
 Pawlla 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 11:47:59)
Binturong,no vidíš a mě mezi řádky vyplynulo něco úplně jiného~z~
 MiruBu 


Re: No, nevím 

(11.8.2010 10:55:48)
Ahoj maminy ~x~, tak to je přesně moje řeč. Musím říct, že mně článek pobavil, ačkoli to nebyl vůbec autorčin záměr. Já osobně bych tam přežila to "kafíčko" a mazala si ustlat do čistého hotýlku ~:-D.
 maja 
  • 

Re: No, nevím 

(9.8.2010 20:43:49)
ano...také mě to hned napadlo...vzorně vychované děti má pouze někdo, druhý má jen spratky.... možná , že až vzornému miminu bude 8 tak bude maminka mluvit jinak:) ...v 8 nemluví? není postižený? ....jak už jsem psala, kdyby mi doma začla návštěva uklízet tak jí snad vyhodím, když jim nejsme dost dobří :) .... když se jim tam nelíbí, krátká odpolední návštěva by mohla stačit, se domnívám...co kdyby tchýně proboha bydlela na statku a domů by chodila v gumákách od hnoje ...bože bože
 adajda 
  • 

Re: No, nevím 

(9.8.2010 21:27:42)
tenkrát miminko hlídalo bříško
 Ikonie 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 12:17:00)
souhlasím

Nechápu, proč autorka vysvětluje, jak drhli umyvadlo a vanu. Připadá mi to jako v jednom pořadu v televizi-když si vyměnili manželky.
Chodit po bytě a vzdychat, jaký tam má ten druhý nepořádek. Je to snad věc toho člověka, v čem žije, ne?

A pokud se vám tam nelíbí, můžete tam být jen na krátkou návštěvu. Určitě bych nikomu doma neuklízela.~a~
 Blanka 
  • 

Re: No, nevím 

(9.8.2010 12:36:38)
Tak já nevím, když tady čtu některé ty reakce, jak někdo nepustí tchýni přes práh atd., já mám ke své tchýni taky spoustu výhrad, ale je to maminka mého manžela, kterého jsem si celkem dobrovolně vzala a nevím, jestli všichni ti chlapi, kteří se kvůli manželce přestanou stýkat se svou rodinou to tak opravdu myslí, nebo chtějí mít doma klid. Samozřejmě jsou extrémy, kdy se opravdu nedá nic dělat. Navíc bych měla strach, že moje děti se ke mně jednou zachovají stejně, když by viděli, jak se doma mluví o prarodičích. Prostě asi trocha tolerance a úcty od mladší generace by neškodila.
 Martina, 2 kluci 


Re: No, nevím 

(9.8.2010 15:41:30)
Už jsem se bála, že jsem divná! Blanko, hezky řečeno:-)
 maja 
  • 

Re: No, nevím 

(9.8.2010 20:49:14)
Taky souhlas ....
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: No, nevím 

(10.8.2010 0:08:27)
ano, moje tchýně je také maminkou mého manžela, to je bohužel to jediné, co mě s ní spojuje. Já si ale vybrala jeho jako svého muže, odmítám takové ty řeči, že s ním si beru i jeho rodinu. Já chci být s lidmi, se kterými je mi dobře, proč se trápit někde, kde vám to nesedí???? Občasné oslavy přežiju, tchýně se neobtěžuje mě navštívit, takže z mé strany to samé, de facto je vše ok.
Já jsem při svatebním slibu říkala ano na dobré i zlé v manželství, o vztazích ke tchánstvu tam nebyla ani zmínka!!! A o teplých večeřích taky ne ~3~
 Blanka 
  • 

Re: No, nevím 

(10.8.2010 8:14:26)
Já to beru, spíš mě zajímá, jestli to třeba nemrzí i manžela, že se nějak extra nestýkáte. Mluvila jsem o takových těch extrémech, já taky nejsem s tchýní nejlepší kamarádka, ale chovám se k ní slušně a hlavně o ní mluvím slušně, hlavně před dětmi.
 Jana (2 kluci) 
  • 

Re: No, nevím 

(10.8.2010 8:47:32)
On ale zpravidla nebývá problém v tom, že by se snacha nechovala slušně, ale v tom, že se tchýně nechová slušně. Taky jsem si před svatbou velice rozuměly (hráli jsme dokonce společně po večerech karty, povídali si atd.) ale jenom do doby než jsme oznámili, že se budeme brát. Od té doby se tchýně do mě začala navážet (výhradně v nepřítomnosti mého manžela) a dělat nám celkově peklo ze života. Bohužel ani děti u ní nechtěli trávit prázdniny a to jsou od malička zvyklé na hlídání (od mých rodičů ani sester se jim nikdy nechtělo ani po týdnu). Tak jsme s nimi styk před pěti lety ukončili (manžel občas zajde na návštěvu nebo s něčím pomoct) a máme klid.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: No, nevím 

(12.8.2010 11:55:33)
manžela to mrzí, tak jaksi obecně. Že o nás nejeví zrovna velký zájem (ale když se potkáme jednou za půl roku na oslavě, tak by nás ulíbala k smrti - tak trošku herečka), od narození prvního syna k nám přišla celkem 5x (bude mít 5 let), z toho jen jednou "mimořádně". A to bydlíme ve stejném městě.

Já tam odmítám chodit, protože její argumenty, že by si musela za další zónu přicvaknout jízdenku, nebo že při přestupu je moc schodů (což je největší problém - jelikož sama bydlí ve 4. patře bez výtahu, takže na schody fakt není zvyklá), mě fakt urážejí. Míček je na její straně, ona ovšem nemá čas - musí denně chodit dalším vnoučkům skákat kolem zadku.

Naštěstí má manžel tolik práce (donedávna i studium - co myslíš, napadlo ji aspoň před státnicemi říct, že si vezme děti k sobě aspoň na odpoledne, aby měl klid na učení?????? - ovšem, na promoci se naparovala jak páv), že prostě na návštěvy u ní není čas. Jezdíme k mým babičkám, které mají zahradu, děcka se tam vylítají, co bych dělala v cizím bytě, plném serepetiček s těmi svými neřízenými střelami??? Navíc, když už přijedeme, strašně chystá jídlo a pak, místo aby si s námi povídala, nebo si hrála s dětmi, strašně myje nádobí, umývá sporák apod, aby to měla v kuchyni uklizené...... Takže asi tak....


Je fakt, že mi nikdy neřekla, že mám bordel v bytě (to já většinou ano, ale na její řídké návštěvy se připravím a uklidím), kdyby mi zkusila někde přejet prstem, jestli není prach, tak bych s ní rychle vyrazila dveře ~;). Takže jisté plus tu je, neotravuje, jako jiné tchyňky.
 Lída+2 


Re: No, nevím 

(10.8.2010 8:04:57)
Blanka moje tchýně umřela...bohužel nebo bohudík...nevím....pro kluky je to škoda,ale víc jak 12let mají náhradní babičku , která ej opravdu miluje.

......manžel se s ní nestýkal....byl vyhozen z bytu, když se vrátil z vojny domů 22.12. a zeptal se kde my nemáme cukroví? Kde je nějaká vánoční výzdoba a jestli má dojít koupit stromeček....nějak se tešil dom, že tam tohle najde...místo toho než se vrátil se stromkem měl spakovaný věci....(od tý doby tam chodil jen na návštěvu...cca 1x za měsíc)

TAto tchýně k nám oběma přistupovala divně...oběma...mě asi vyloženě nesnášela....
Našeho syna se rozhodla navštívit , když mu byli 4 měsíce...později, když mu bylo 8 měsíců a lítal kolem nábytku a něbo chvilkama i sám...a odmítal k ní jít...mě bylo řečeno, že ho proti ní štu,aby k ní nešel....(nevím jak se přesvětčuje kojenec takto starý, že nemá k někomu chodit, když ho ani nezná~t~)

Když zemřela doma byl neskutečný bordel......uklid nám zabral spoustu času...,ale manžel tvrdil, že to tak dělala vždycky...splachovalo se jen vodou z pračky odchytanou(stála tam třeba týden) já od ní pila asi 3x čaj jinak jsem si nic nedávala a na Wc jsem dostala zákaz vstupu hned při první návštěvě...dovolila jsem si spláchnout(a nějak nechápala proč se to nesmí)

Náš mladší tuto babičku nějak vůbec neznal a Luk si na ní nepamatuje.....ale to byl její problém. MAnžel jí nabídl, že jí kluky kdykoliv přiveze. K nám teda nechodila...., prootže jsem tam byla já....(ukradla jsem jí syna- to říkal švagr)

Hodně mě ten vztah mrzel,ale co jsem měla dělat.....manžel řekl, že ona jiná nebude a že ta snaha je zbytečná.....

A při při vyklízení jsem našla deník....co si vedla.....dneska by si na tom smlsla NOVa a nebo jiná TV a děti by jí odebrali........
 Blanka 
  • 

Re: No, nevím 

(10.8.2010 8:15:45)
Tak samozřejmě to jsou ty výjímky, o kterých jsem mluvila, chápu, že ne vždycky to jde s tchýní vyjít, jen si myslím, že někdy to nemusí být až tak hrozné a do svědomí by si možná měly sáhnout i ty ublížené snachy.
 Lída+2 


Re: No, nevím 

(10.8.2010 12:12:40)
Blanko to asi jo......ale pořád mám ten dojem, že kdyby zaujala jiný postoj...mohlo to být super. Takhe kluci neznaj babičku....a tchán je potřetí ženatý a paní je teda taky exemplář~:-D,ale každý jsme nějaký....
 Petrajda 
  • 

Re: No, nevím 

(10.8.2010 10:31:29)
Já žila s podobnou tchýní, ta moje navíc pije. Vždycky jsem dřela a uklízela, aby to bylo k žití. Zchýně se načančala drahou kosmetikou a šla do práce, pak přišla, zpila se do němoty a potácela se po bytě, rozlitou kávu utírala ponožkama, ve skříni schovávala čisté a špinavé prádlo s kosmetikou a flaškama alkoholu... kucyně na první pohled z dálky OK, na pohled druhý Vám došlo, že ten vzorek na obkladech je zaschlý tuk...... pak jsme přišli na to, že ač měla elký plat a od nás dostávala půlku na nájem, jídlo, drogerii a telefony jsme platili my, přesto neplatila nájem. Zaplatili jsme, našli si oddělené byty. Stejně neplatila ani v novém. Dodnes jsme zaplatili 4 exekuce. Manžel pochopil, že lepší to nebude. K nám tchýně nechodí, bydlí na ubytovně a občas jí manžel zavolá. Nezakazuju mu nic, to rozhodnutí jsem nechávala na něm, trvalo mu to cca 14 let. Nejde jen o nepořádek, špínu, tu ať si každý řeší sám. Jde o to, že i děti těch tchýní si na to odmala buď zvyknou, nebo to odmala nenávidí. A když se k tomu přidají další věci, citové, výchova nebo tak, pak i chlap dřív nebo později učiní nějaké rozhodnutí. I tolerance má své meze.
 Gertruda 


Važte si svojí tchýně 

(10.8.2010 11:19:14)
a gratulujte si, že jste nenatrefila na tu moji.
Bože, tak tam má bordel a záchod meje octem. Miluji návštěvy, které mi začnou kecat do toho, jak mám mít uklizeno. Kdyby tohle udělala ona Vám, byl by tu článek o tom, jaká je tchýně pedantská šťoura a že se Vám montuje do domácnosti.
 Gladya, bývalá dasa, 


naopak? 

(9.8.2010 11:43:16)
Přijde mi, že častější je obrácená situace, tchýně je ta kdo "buzeruje" s uklízením. A přiznám se, že mně by tchyně bordelářka vadila míň než pedantka, která by mi bílou rukavicí kontrolovala vrstvu prachu. Já totiž budu spíš ta tchýně bordelářka ~f~~y~~t~ . Uznávám, že je normální provozní nepořádek a letitá špína je něco jiného. A je-li opravdu tak hrozný humus, asi bych to s návštěvami zrovna nepřeháněla. Ale je to její domácnost a pokud s nimi nežiješ, není to Tvoje věc. A jestli jediný problém, který máš s tchýní její nepořádnost, je to ještě dobré.
No, moje tchyně už bohužel nežije ~n~, byla to fajn ženská, pořádnější než já, ale byla v pohodě a do ničeho nám nemluvila.
A na závěr si rýpnu, z tónu článku se mi zdá, že ten bordel asi není hlavní problém.
 Silvie03 


Čekala jsem opravdový problém s tchýní 

(9.8.2010 12:12:51)
Závidím autorce takovou tchýni, pokud je jejím problémem "pouze" JEJÍ bordel v JEJÍ domácnosti. Mně je úplně jedno, jak žije moje tchýně. Vadí mi její zásah do mého života, a ten je bohužel hodně radikální a zastání nemám ani u manžela. Zatím jsem podobnou tchýni neobjevila.
 DENISA 
  • 

Re: Čekala jsem opravdový problém s tchýní 

(9.8.2010 16:35:52)
Evo mas sice pravdu, u moji tchyne by se dalo jist z podlahy, ale co se jeji povahy tyce je to traga. Ovsem autorce krivdis, protoze problem to pro ni je a muze to opravdu problem byt. Problem totiz muze spocivat v pristupu jejiho manzela k celemu problemu. Pokud manzel vidi veci stejne, tak OK. Ale co kdyz nastane situace, ze tchyne bude chtit hlidat sama dite na delsi dobu az bude vetsi a manzel si rekne, ze trosicku te spinicky prezije a bude nutit autorku, aby tam dite davala.
 Šárka 
  • 

Re: Čekala jsem opravdový problém s tchýní 

(9.8.2010 18:26:38)
Z článku vyplynulo, že manžel nadšený taky není a pomáhá uklízet koupelnu. Myslím, že bude spíš na straně manželky.
 atisa 


Re: Čekala jsem opravdový problém s tchýní 

(15.8.2010 16:02:54)
nebo hůř,celou dobu není tchýně hlídací babička,ovšem jen se zjistí,že je to zřejmě poslední vnouče a od druhého syna asi nikdy žádné nebude,úplně otočí a začne si tam dítě nutit....
 DENISA 
  • 

Re: Čekala jsem opravdový problém s tchýní 

(9.8.2010 16:36:07)
Evo mas sice pravdu, u moji tchyne by se dalo jist z podlahy, ale co se jeji povahy tyce je to traga. Ovsem autorce krivdis, protoze problem to pro ni je a muze to opravdu problem byt. Problem totiz muze spocivat v pristupu jejiho manzela k celemu problemu. Pokud manzel vidi veci stejne, tak OK. Ale co kdyz nastane situace, ze tchyne bude chtit hlidat sama dite na delsi dobu az bude vetsi a manzel si rekne, ze trosicku te spinicky prezije a bude nutit autorku, aby tam dite davala.
 Markét+2kluci 


Re: Čekala jsem opravdový problém s tchýní 

(10.8.2010 6:21:12)
Evi,jak já tě chápu.
Tento článek mě pobavil, znechutil, ale jinak nic.
Opravdové problémy s tchýni vypadají jinak.
Kdybys chtěla napiš mina mail v nicku.
To co mám já nemá jen tak někdo. ~n~
 Gladya, bývalá dasa, 


a jinak? 

(9.8.2010 12:13:45)
Ještě jedna věc. o tchýni víme, že je nepořádná a máchá sáčk čaje n- krát. A to je nejpodstatněsší? Jaká je jinak?
 kreditka 


Teda takovou snachu bych asi poslala do pr.... 

(9.8.2010 12:18:22)
Přijet ke mě na návštěvu, začít se hrabat v mých věcech, předělávat mi bydlení a nakonec mě ještě pomlouvat na internetu to je teda silné kafe. Jedno si uvědom ta domácnost je tchýně ne tvoje, ona si tam může žít jak chce, klidně nemýt hajzlík ničím. Ty jsi návštěva tak se podle toho máš chovat. Neumím si fakt představit kdyby ke mě přijela kámoška na návštěvu a začala mě šůrovat halzlík pro mě by to byla urážka ~q~
 Katka+Tom 
  • 

Re: Teda takovou snachu bych asi poslala do pr.... 

(14.8.2010 21:34:22)
Já nevím, pro mě by byla spíš hanba, pokud by u mě měl někdo potřebu uklízet, aby si vůbec mohl odskočit a nebát se..Upřímně, když měla tchyně svoje "špatné" období, dělala jsem to taky. Jak to jinak vyřešit, když nutně potřebujete, ale i kadibudka vám připadá hygieničtější? A např. skleničky před pitím si u ní meju dodnes, kdy ač mívá naklizeno, mytím nádobí se moc nezaobírá, nejlíp jen opláchnout, na co houbička a jar...Jinak je ale tchyně fajn, takže tohle mě nemůže rozhodit:D
 Katka+Tom 
  • 

Re: Teda takovou snachu bych asi poslala do pr.... 

(14.8.2010 21:37:24)
Jo a abych nezapomněla - naše obvyklá návštěva poslední dobou vypadá takto - jééé, vy už jste tady..tady máš hadr, umej okna...nestíhám, vypereš prádlo?Jééé, mohla bys mi to vyžehlit? atp.:D
 Irena 
  • 

Horší je psychická špína 

(9.8.2010 12:42:35)
Špína je hnus, ale když nic horšího... psychická špína je horší.
 Hilly. 


Trochu jedovatý článek 

(9.8.2010 13:39:19)
Taky mi ten článek připadá plný jedu. Pytlík na čaj vymáchaný v pěti hrncích mě tedy nepohoršuje. Já si taky dělám čaje spíš slabší. Co se týká octa, tak hezky nevoní, ale rozhodně je zdravější jak Savo a podobné dryáky. Kdekterá "rodinkářka" ho lije do prádla místo aviváže a koupelnu s wc jím myje také.
Pokud místnost s letištěm a postelí běžně nevyužívají, tak je pochopitelné, že v ní mohli mít skladiště.
Přijde mi dost nefér přijmout nabídku u nich přespat a potom je pomlouvat za to, jaké to tam mají. Někteří starší lidé už jsou takoví.
O tom, jaká je tchýně tento článek nevypovídá téměř nic, ale o to víc vypovídá o autorce, která bude mít zřejmě krapet hysterické sklony a ne moc čestnou povahu~;). Pokud bych jí měla za kamarádku, nebo za příbuznou, dla bych si na ni setsakra pozor~j~
 JaninaH 


Mně se to líbilo 

(9.8.2010 14:23:39)
Článek se mi líbil, je vtipně napsaný a dobře popisuje střet dvou "kultur".
A taky mi v několika detailech připomíná naše pobyty u tchánovců. Například ubytování ve skladišti. Taky mě štvalo, že tchánovci nebrali vůbec ohledy na to, že naše děti jsou alergici, o nějakých bezpečnostních opatřeních ani nemluvě. Co mi vadilo nejvíc, bylo to, že nám v pokoji pro hosty (=skladiště všech možných i nemožných krámů) dali k dispozici postele s evidentně použitým povlečením. To je podle mě vůči návštěvě bezohlednost.
Pravda, jezdit jsme tam nemuseli. Ale oni nás zvali a byli vždycky nemile překvapeni, když jsme z jejich zahrady s bazénem po pár dnech prchali zpátky do paneláku.
J.
 Martina, 2 kluci 


Re: Mně se to líbilo 

(9.8.2010 15:45:20)
Janino, naši tcháni taky neberou ohled na to, že mámě dítě alergika = po každé návštěvě u nich se sprchuje, spát tam nemůžě, udusil by se...přesto s nimi vycházím v dobrém a stýkáme se dle možností. Není jejich povinností přizpůsobit dům pobytu mých dětí, když jim to za to nestojí - neradi hlídají.
 JaninaH 


Re: Mně se to líbilo 

(9.8.2010 16:28:23)
Martino,
já vím, že to není jejich povinnost.
Ale nikdo mi nevymluví můj názor, že pozvat si na noc návštěvu a nepřipravit jí alespoň slušné spaní (viz zaházená postýlka a postel a "neprůchodný" pokoj v článku), je přinejmenším sobecké. My jsme si taky vždycky pokoj pro hosty nějak přizpůsobili, aby se tam dalo vůbec spát, ale hrabat se v cizích krámech mi opravdu nebylo příjemné.
J.
 Martina, 2 kluci 


Re: Mně se to líbilo 

(9.8.2010 17:07:54)
Já sama to mám jako ty - pozvat si hosty znamená jim připravit vše, aby se jim u nám líbilo a aby to proběhlo splavně. Tcháni to tak nemají, už jsem si zvykla...neříkám, že to šlo snadno:-)
 Cimbur 


Bóže, binec 

(9.8.2010 14:25:35)
Tak má binec, no. Jsou na světě opravdu horší věci a věr mi, že i horší tchýně.
 Berdulka & Anja & Alexander 


Adajdo 

(9.8.2010 14:59:49)
Tvuj clanek je vtipne napsan, ale pro muj vkus o spatne veci. Ja nesoudim lidi podle toho, jestli maji uklizeno ci ne, ale podle chovani. Nepises jaka tchyne je, ale ze ma neporadek a jak moc kouka na penize a to je skoda. Jak se chova k tvemu diteti a tobe? Rozumis si s ni?
Lide se prece nedaji soudit podle toho jestli jsou cistotni ci ne. To by muj deda byl urcite jeden z nejhorsich lidi na svete. Moje mama mu jezdila v mem detstvi pravidelne uklizet, protoze jinak by v te spine utonul. A presto na nej moc rada vzpominam. Navic me tak trosku mrazi pri pomysleni, ze by nekdo s vetsim pocitem cistoty u nas na navsteve zacal uklizet. Asi by se ve me krve nedorezal.
 Pruhovaná 


Hloupý článek 

(9.8.2010 15:23:37)
Naše babička (a záměrně nenapíšu, z které strany) to má doma podobné - a má nás moc ráda, je hodná a dejchala by za nás. Akorát tam nepřespáváme, no. A sklenici si klidně umyjeme. Kéž by tě nepotkaly jiné starosti.
Článek není ani vtipný, ani dobře napsaný, ani chytrý. Chraň mně Bůh od podobné snachy.
 Kudla2 


Re: Hloupý článek 

(9.8.2010 22:39:50)
Také to tak vidím.~Rv PO přečtení názvu jsem čekala horor, něco jako tchyni ve stylu starého Brůny. A ona zatím jen neuklízí a nevaří podle autorčiných představ.

Problém není bordel, problém jsou vztahy.

Upřímně řečeno, máme pokoj pro hosty také zaskládaný různými věcmi. Každý týden u nás v něm přespává kamarádka. Nemám sílu to udělat tak, aby tam bylo uklizeno, ale vím, že kamarádka to neřeší a určitě nás kvůli tomu nepomluví. Další kamarádka má hodně dětí a doma naklizeno snad nikdy, ale proč bych to do haj*lu měla řešit? Má skvělé nápady a naše děti se s těmi jejími skvěle vyřádí, přestože (nebo snad právě proto, že) lítají venku v otrhaných teplákách a zamazaných tričkách. Určitě bych ji nevyměnila za nějakou kyselou pr*l, jejíž jedinou předností je to, že má doma vždy dokonale naklizeno. :-©

Kéž bych věděla, jak to zařídit, aby si moje děti nepřivedly domů osinu v zadku, která si dovolí ohrnovat nos nad mou domácností, do které je bez postranních úmyslů přijmu, hned bych to udělala. Upřímně řečeno, taková představa mě dost děsí.
 Barča, 2kluci 
  • 

Re: Hloupý článek 

(10.8.2010 8:17:08)
Tak to moje tchýně má doma "jako v hrobě", chorobně naklizeno, chladně, neosobně. Nás nemá ráda (ani kluky) co bych dala za milující babičku třeba i bordelářku. U nás je provozní nepořádek, ale fakt nejsem "magor" abych neustále lítala s hadrem. Mám jiné priority.
 ♀ + ♥ 


Není tchýně jako tchýně 

(9.8.2010 15:40:56)
Mno, mít tchýni, která je zvyklá na trošku jiný "styl" vedení domácnosti a pořádku je sice síla /pokud to autorce tak moc vadí, tak nechápu, že u ní dobrovolně byla pár dnů, navíc s dítětem - pokud jsem tedy článku správně porozuměla - omlouvám se, pokud to je trošku jinak/, navíc nevím, jaký má tchýně vztah k autorce jako k člověku a hlavně k miminku autorky /v článku čtu jen o kritice domácnosti tchýně, mimochodem, pokud bych chtěla být "rýpavá", tak na octu jako na úklidovém prostředku nevidím vůbec nic špatného - autorka by se divila, kolik lidí tento velice účinný, levný a dostupný prostředek používá, na x věcí funguje dokonce mnohem lépe než drahé a neekologické čističe/...
... ale zpět: nevím, co by autorka řekla na moji tchýni /bydlíme v jednom paneláku, dokonce v jednom vchodě/, no naše "maminka" /uvozovky!!!/, se mnou i s mým manželem přestala úplně komunikovat, když se nám narodilo miminko /holčičce je rok, nikdy se na ní ani nekoukla/. Manžel si s ní zkusil promluvit, ale absolutně to nemá smysl, je to ztráta času /navíc se nechala slyšet, že ona už vnoučata má - od manželovo sestry/. Nevíme co za tím je, jen je to velice, velice ubíjející, každý den ji potkávat /snažím se ji ignorovat, ale - já sama jsem babičky nikdy nepoznala - bohužel zemřely dříve než jsem se narodila, navíc mi zemřel i otec, když jsem byla malá, z vlastní rodiny mám jenom maminku/, když jsem viděla jak se tchýně chová k ostatním vnoučatům, tak jsem měla bláhová radost, jak bude mít jednou moje dítě skvělou babičku - jak pozná to co já nikdy zažít nemohla. A ejhle - aniž opravdu tuším proč /vysvětlení se nikdy nedočkám/, tak moje holčička asi v tomhle bude mít stejný osud jako já. Vím, jsou mnohem horší věci /navíc - kolikrát je lepší cizí člověk než pokrevní příbuzný/, ale moc mne to vnitřně ubíjí a mrzí /kvůli malé a hlavně kvůli manželovi/. Ale láska se nedá vynutit...
Nejhorší je, že opravdu nechápeme proč...
... omlouvám se, že jsem se rozepsala o svých problémech, jen ... autorko - i když tomu asi nebudete věřit /vím, že to nemáte s tchýní lehké, to vůbec ne/, ale věřte mi, že jiné tchýně jsou ještě mnohem, mnohem horší!!!
P.S. o tom jak mne, mou maminku apod. po okolí ošklivě a nepravdivě pomlouvá jsem raději ani nepsala... nechci být jako ona...
P.S.2: děvčata, která mne poznáte - známe se osobně, trošku o našich problémech s tchýní víte - moc vás prosím o diskrétnost a zachování mé anonymity - nechci případně víc přilévat olej do ohně, už bych ráda taky měla klid. Děkuju.
 Mia 
  • 

No,  

(9.8.2010 21:16:21)
Souhlasím s Tonkou, Binturong aj.
Co to je za článek? To jako mělo být vtipné? Nebo odsuzující, když někde přespím...? Chápu, bordel dítě do toho... ale nutil Tě někdo tam jet? Návštěva jde vyřešit - zřeba i povinně - jinak, ne?
 Tria 
  • 

Jste ona "adajda" z článku "Rakovina duše" ? 

(9.8.2010 21:27:49)
Zajímalo by mne, zda jste tatáž "Adajda", která napsala článek "Rakovina duše" /to byl velice silný článek/, jen ... vůbec mi nekoresponduje s tímto o tchýni... jako by to psal někdo jiný...
 Aninka+3rošťandy 


Re: Jste ona "adajda" z článku "Rakovina duše" ? 

(10.8.2010 8:43:04)
Jak jsem si tak pročítala diskuzi, bude to tatáž Adajda, jen je to článek psaný před lety a zjevně v době, kdy jí trápily docela jiné problémy, než jí trápí teď. Píše o miminku a její holčičce je teď myslím pět let. Musím se přiznat, že záměr, proč tyto staré články Adajda zveřejňuje, mi není úplně jasný. V hloubi duše bych si přála, aby to byla součást terapie a pomáhalo jí to, ale nevím....
 Michal 
  • 

Re: Jste ona  

(26.12.2011 1:53:45)
Není to součást žádné terapie, je to snaha škodit vždy všude a všem, co jsou okolo...
 Lenka z Berouna 
  • 

Re: Jste ona "adajda" z článku "Rakovina duše" ? 

(10.2.2012 22:52:58)
Nikoliv, tato paní podobné příspěvky zveřejňuje jen jako výlev zla ze své duše. Ona nenávidí celý svět, včetně své rodiny.
 Maya ( 9 a 3) 
  • 

CHápu... 

(10.8.2010 9:01:29)
Já pisatelku naprosto chápu...když přiveze ukázat vnouče, očekávala by trochu vstřícnosti - připravené spaní alespoň. A pokud bydlí ve větší vzdálenosti od tchánů, tak jet jen na "otočku" není reálné... a bydlení v hotelu - fajn nápad, ale ne každý na to má...
A myslím, že pak prostě člověk musí řešit priority - uklidit alespoň to nejnutnější i za cenu, že se to tchánů dotkne, nebo položit mimčo do špíny...
Já sama jsem zažila něco velmi podobného... když jsem se rozhoupala dojet tchánům první vnouče (oni sami nebyli ochotni přijet - ač nebyl problém), nebylo připravené spaní, v domě byla dost zima, vanu na vykoupání mimča jsem si musela vydrbat sama... Člověk opravdu očekává trochu více vstřícnosti...
Na druhou stranu - psychický teror je opravdu horší... toho jsem se částečně také dočkala (částečně - na dálku to tak dobře nejde- naštěstí). I když spíše ze strany tchána, a konec byl rozpad manželství... prostě - někdy to fakt nejde...ale můj tchán se během 10 let nepřijel ani jednou podívat, ani po porodu dalšího dítěte, ani na svatbu... (to napsal dost drsný dopis...).
Naštěstí je to za mnou... a můj nynější partner je sirotek!!! :-)
(Já vím... fajn tcháni by byli fajn, ale takhle taky dobře - pro mne... )
 maja 
  • 

Re: CHápu... 

(10.8.2010 17:22:59)
jo jo to říká jedna moje kámoška " nejlepší jsou sirotci" :) :)
 Petrajda 
  • 

Tchýnča 

(10.8.2010 9:35:58)
Jakoby jste popisovala tu moji!! Jenže ta moje navíc popíjí. Ale byla to honorace, žádná poválečná šetřilka! Tchán byl ředitel, tak měla hader a všechno z "Tůzu!. Pak se rozvedli, milá tchýně zapíjela žal, ve skříni měla mezi čistým, mnou vypraným a vyžehleným prádlem smotané špinavé, včetně nějaké použité kosmetiky a pár nedopitých lahví Fernetu .... v kuchyni ve skříňkách "slepé" nádobí a páté přes deváté, linka uvnitř špinavá až se mi dělalo šoufl..... Jsem dřela jako vůl, aby jsme tam mohli bydlet i s mimi. Pak jsme se odstěhovali do svýho a manža si oddychnul. Miluje svoji matku, ale ..... nenávidí její chování. Paradox.
 Maryl 


Nevím 

(10.8.2010 10:26:41)
Také moc nechápu,co tím chtěla autorka říct,mě by tohle také nepohoršovalo.Ale každý jsme jiný,neodsuzuji autorku.Pro mě jsou důležité dobré vztahy.Já mám tchýni skvělou,slovo tchýně nemám ráda,nevím proč,přijde mi takové štítivé,říkám té své babičko,já maminku nemám a ona mi ji hodně nahradila,také s ní pokaždé nesouhlasím,ale je to strašně hodná ženská,skvělá babička,vyslechne,pochopí,asi jsem měla opravdu veliké štěstí,jsem strašně moc šťastná,že ji mám.~x~
 Mia 
  • 

Tatáž Adajda??? 

(10.8.2010 14:45:33)
Jestli je pisatelka totožná s pisatelkou ze článku o depresích, moc jí přeju uzdravení. Vůbec jsem si toho nevšimla. Deprese jsou sviňa, promiňte to slovo, pokud to čteš, přeju MOC SÍLY k uzdravení.
 adajda 
  • 

Re: Tatáž Adajda??? 

(11.8.2010 13:47:57)
děkuju, jsem to já. Tohle jsou články z dob, kdy bylo líp a holky z diskuse mi říkaly, jak se nasmály, ať to otisknu....
Vím, že si každý z toho vezme svoje. Tohle byl prostě příběh který se stal a někdo okolnosti zná a někdo ne, není to žádný propírání tchýně na netu.
Možná k tomuhle jsem měla bývala dopsat, že jsme tenkrát jeli s tím, že to napadlo ex manžela a že ex tchýně souhlasila s tím, že ta ložnice bude naše, až se malá narodí.
Bohužel pak o malou moc velký zájem neměli.
 Petra 
  • 

Tchýně 

(10.8.2010 15:03:23)
Každý jsme nějaký, někdo trochu bordelářský flegmatik , někdo pořádný perfekcionista, to ale není ten hlavní problém, vždy jsou v tom vztahy, jsem po druhé vdaná mé první manželství byl krom narození dcery jeden velký omyl, tchýně si ke mě nikdy nenašla cestu já byla mladá vystrašená, ikdyž jsem se moc snažila nic nebylo dost dobré a manžel se mě nikdy nezastal. Teď mám tchýni zlatou jedeme k ním vždy tak na 3 dny 2x ročně bydlí daleko, kbych chtěla mohla bych na ní najít spoustu chyb,ale nedělám to, jelokož jsem měla porovnání.... Vážím si toho co mám:-)
 Martina 
  • 

tchýně 

(11.8.2010 8:48:03)
Tak můžu napsat že takovou tchýni taky mám a uklízíme s přítelem 1 za rok já tam odmítám přespávat a když tam jedu i s dvojčaty 2 roky napřed si tam zajedu a uklidím ~:( ted jsem zlikvidovali hejno myšiček co s nimi jedli ve dřezu s kastrolků :-( kdo to nezažil neví :-( takže važte si tchýní :-)
 adajda 
  • 

Re: tchýně 

(11.8.2010 13:51:06)
právě, kdo nezažil, nepochopí....já neměla na výběr jít do hotelu nebo jet na kafe. Já měla na výběr klid nebo sílenost doma, tam nebylo jiný východisko než jet a vydržet, případně uklidit.
 lklasinka 


sranda 

(11.8.2010 19:39:30)
Přečetla jsem všechny příspěvky, je to super že jsou všechny tchýně mrchy.Až budem tchýně tak jim to vrátíme, těm nevěstinkám, taky jim budu převěšovat prádlo na šňůře a radit co moji synáčkové papají nejraději a že rajskou ať nevaří že tu neradi, a ryfle se žehlí po rubu a bla bla bla
Já jsem to nevydržela hned po svatbě jsem udělala pořádek a oznámila že pokud se mezi nás bude plést nebudu tam dávat děti, asi 2 nebo 3 měsíce byla napučená, ale od té doby mám klid a klidně přijde na kafe sedí mezi kupou hraček a ani nepípne.Občas z ní vypdne moudro o mém muži ale stačí hodit ksicht a je to.

Tchýně a uzený nejlepší studený~o~~o~~o~~o~~o~~o~~o~~o~~o~~o~~o~
 Samara76 


Já mám něco podobného 

(12.8.2010 7:23:42)
Tak tohle mě po ráno pobavilo. Zvláště pasáž o čaji "z vyvařených fuseklí", jak my říkáme tomu 7+x krát vylouhovanému. Jen se divím, že paňmáma používá balenou vodu. Takové hýření!~t~
 Eva 


Re: Já mám něco podobného 

(14.8.2010 14:01:18)
Horší vztahy s tchýní mohou být zapříčiněné tím, že jsme si v rodinách odvykli dělat určité rituály, jako je například žádat o ruku nevěsty rodiče. Totéž by nevěsty měly dělat i směrem k maminkám svých partnerů.
Je to jen projev úcty, že vychovali tak skvělého člověka, že si chci vít a žít s ním.

To, že jsou některé babičky méně pořádné než my, může mít více příčin - jednou z nich je únava a ztráta smyslu v uklízení, když si toho okolí nikdy nevážilo. Další příčinou může být to, že ty opravdu staré babičky již nevidí a necítí tak dobře a tak mají menší rozlišovací schopnosti.
Těch příčin může býtt více a v každém případě je možné se nějak domluvit.
Někdo vnímá hůře špínu fyzikální a jiný zase tu psychickou, asi záleží na odolnosti člověka...
Ale je fakt, že oba dva druhy špíny mohou být pro vztahy velmi zničující a na oba dva druhy špíny se dá i umřít...

Ovšem i já jsem dělala jako snacha chyby, tak snad budu jako tchýně alespoň o kousek lepší.~3~~3~~3~
 bleděmodrý vamp 


tchýně 

(14.8.2010 13:47:37)
Vybavilo se mi dílo Richarda Aldingtona "Všichni lidé jsou nepřátelé" - zhruba to znamená, že když se dva lidé do sebe zamilují, všichni ostatní lidé se tím stávají jejich nepřáteli. Bylo by možné dodat - a tchýně zvlášť.
Tchýně v článku se jeví jako neškodná, horší je podle mě tchýně, která musí být neustále středem pozornosti,úcty a lásky, "jedničkou", tou jedinou, kterou syn uznává a miluje, a dosahuje toho všemi prostředky - od předstírání nemoci, shazování snachy,
neustálým vychloubáním, přesvědčováním syna, aby se rozvedl, a našel si něco lepšího. To trvalo pokud jsme měli dvě děti, zlom nastal, když jsem očekávala dítě třetí, kdy asi 14 dní před porodem to manžel nervově nevydržel a dostal hysterický záchvat - že to třetí dítě bude pro tchýni obrovská rána, že si ani neuvědomuji jak jsem jí tím ublížila. On totiž jezdil navštěvovat své rodiče sám, a ona plakala, jak špatně dopadl, že se se mnou oženil, třetí dítě pro ni znamenalo konec naděje na rozvod. Manžel si bohužel velmi ochotně nechal vsugerovat, že on neměl mít děti, že on je ten, o koho se má pečovat, o koho se mám starat po všech stránkách (protože jako dítě byl nemocný - jak se pak ukázalo, byl jednou nemocný). Mě osobně to chování mrzelo kvůli dětem, já sama jsem milovala svou babičku, chtěla jsem, aby to poznaly i moje děti, ale tchýně řekla, že máme přijet, až jim budou tři roky a bude se s nimi dát mluvit. Moji rodiče již nežili. Vadilo mi také, že manžel se tím nechal naprosto ovlivnit, že tchýni uznával, vážil si jí, já jsem pro něj byla nula. Neměla jsem sil, abych se nějak prosadila a udělala si v rodině pořádek, manžel byl alkoholik - často mimo domov, případně přišel večer, najedl se a usnul, byla jsem totálně vyčerpaná. Teď už jsem sama tchýně, jeden zeť bohužel také pije, ale já se do ničeho nepletu.
 rorry,09/05,01/08 


joooo tchýně, a tohle je co? 

(14.8.2010 20:25:09)
jestliže je tchýně to nejhorší.. a pro Vás je to špína v domácnosti,tak to není to nej.. tchýně je synonymem pro jiné vlastnosti a to já znám ještě líp.Není to o špíně,ale o vlastnostech se hrabat ve věcech mé domácnosti,hnát děti proti rodičům,nejsou vychované a podobně.Nic není dobré,nic není jak by mělo být.... ale to asi hodně lidí zná. Špína jako taková se dá odstranit,ale takové ty skrvny na duši,tak to nejde.. tak hodně zdaru s čištěním,hlavně ne s duševním.
 krauzzy 


u nás to samé v bledě modrém! 

(14.8.2010 21:06:05)
Jen bych to takto barvitě a s nadhledem asi nenapsala...~g~
Raději na to totíž nemyslím a k tchýni jezdím co nejméně často! Jako slušně vychovaná totiž raději neprotestuji nahlas, jen občas, kdy je mi pravda již trochu do breku, ale má tchýně ví stejně všechno nejlépe...to nemohu vystát, ale nemá smysl protestovat...to mám vyzkoušené.
 Jana 
  • 

Úklid na úkor dětí ? 

(15.8.2010 9:14:17)
Chápu, že je to sice hrozný, jak to autorka popisuje, ale.... opačná verze je taky šílená: totiž, když tchýně uklízí vaši domácnost, místo, aby si hrála s dětmi. Ono nádobí klidně dva tři dny vydrží (umyje myčka). A moje děti si budou pamatovat z dětství to co já, že doma sice nebylo naleštěno, taky tam byly haldy prádla, ale máma měla na mě a na bráchu vždycky čas, hrála si s námi, stavěla nám bunkry ze stolu, židlí a dek, malovala si s námi, mohly jsme s ní vařit (to je fuk, že byla zmatlaná celá kuchyň - já díky ní dnes umím uvařit nejen čaj, jako mnoho mých antiseptických panelákových kamarádek), tahala jsem domů neustále nějaká opuštěná zvířata, v pubertě pak i opuštěné anebo prostě zajímavé nebo výstřední lidičky a naši to v pohodě zvládli a já si z toho pamatuju jak vypadá tolerance v praxi. Manžel má zkušenost opačnou - doma naleštěno, vázičky.... s kamarády si směl hrát jen venku, popř. v pokojíčku, potichu, nic nerozbít, nenadrobit, nekřičet,neběhat....naučil se spoustu užitečných věcí, např. česat třásně na koberci, nicméně za své dětství přečetl knížky, které by se daly spočítat na prstech ruky. Není hloupý, jen ho k takovým věcem patrně nikdo nevedl. Doufám, že moje děti budou mít lepší dětství.
 Zuzka +Toníček+Miška 


no 

(15.8.2010 10:42:20)
já mám tchýni přesný opak....a taky to není zrovna výhra, když vás pak nutí dělat to stejně jako ona
 Oriveral 


Už se nevzrušuju 

(15.8.2010 19:18:37)
My nemáme přímou tchýni, neb se partner se svou matkou nestýká, ale máme za to babičku-tchýni. Stala jsem se z vlastní vůle docela brzy paní domu, čítajícího mě a mého otce. Později k nám přibyli dva psi. Já jsem chodila do práce, na vysokou školu, a samozřejmě denní starosti o domácnost. Mi to přišlo jako nic. Ovšem přítelova babička z toho dělala, že to nemůžu zvládnout, že je to úděl a podobně...A samozřejmě kontrolovala, jak to zvládám, jestli je vše naleštěné a podobně, protože ona uklízí denně, tak by to tak měli dělat všichni.
Držela jsem pusu a krok, do té doby, než jsem otěhotněla a poznala jejich záchodovou mísu z velmi blízkého pohledu...Jen jsem vzhlídla na prkénko, tak jsem měla co dělat, abych nezvracela zase. Když jsem se pak zblízka koukla na vanu, kuchyni, prach na nábytku, prostě to, co při běžném úklidu člověk otírá, myje apod., už jsem si z babičko-tchýně těžkou hlavu nedělala a její narážky na to, že máme psy v domácnosti a že to musí být nutně z toho bordel házím za hlavu, neb já vím, jak to vypadá při jejím "denním" úklidu
 Elizabethh 
  • 

Tchýně 

(16.8.2010 14:09:08)
každý máme nějaké hranice... a je dobré je dát najevo co nejdříve a věci si vyjasnit jak jen to jde pokud cítíme, že už je " něco" neúnosné. Já jsem se se svou tchýní snažila vycházet několik let.. můj muž byl díky své mamince hooodně dlouho sám, dovoluji si tvrdit, že maminka ho vsadila do role manžela, nikoli do role svého syna, už od počátku jsem cítila jakousi její nelibost, odpor, rivalitu, telefonáty od ní byly typu - zdalipak víš u jaké je teď apod.. kontrolovala jak mám uklizeno, jak vařím, peču... o čem si s mužem povídáme, kdo k nám chodí na návštěvy.. a vše s kritikou, nikdy nebylo nic "ok" ani výchova a péče o děti... vše jsem se snažila snášet a neodporovat, aby " byl KLID "nikdy jsem si nestěžovala, (nikomu ) ikdyž mě spoustu věcí od ní trápilo a bolelo, a snažila jsem se vše "přežít" časem se dost věcí kvůli tchýni kupilo, a i starší syn začal koktat,nechtěl k manželovým rodičům chodit, spát tam, vše bylo s přemlouváním, domluvami a s úplácením.. trápil se kvůli babičce...vztah mezi mnou a mužem se začínal bortit, hádali jsme se pro nedostatek soukromí ( ač máme vlastní dům )... nakonec jsme zkončili u psychologa a starší syn v krizovém centru.... starší syn byl babičkou sexuálně zneužíván a já s tchýni jsme ukončili jakékoli vztahy, ne vždy je snaha o klid a o to vyjít druhým vstříc tou nejlepší cestou, asi se budeme všichni ze všeho dlouho vzpamatovávat( beru si ponaučení )a věřte, že jsou horší věci mezi lidma a nějaký ten tchýnin bordel v článku? zasmějme se mu a na to rudé právo ji kupte skříňku.
 dorothy 
  • 

extremni bordel dela bariery 

(22.8.2010 22:02:56)
Bordel a špína doma mnohdy jejich tvůrcům nevadí a docela dobře v něm žijí. Mám bohuže zkušenost, že si tchýně a tchán uvědomují, že to doma nemají úplně v pořádku a tudíž k nim na návštěvu nelze přijít. Scházíme se tudíž různě v hospodě. Smutné je, že vlastně jejich bordel omezuje běžné rodinné styky - nejen s jejich dospělými dětmi a vnoučaty, ale i se sourozenci apod. Zažila jsem podobně nepříjemné pocity při návštěvě, měla tendence uklízet a musela to překonat. Stále přemýšlím, zda a jak jim při úklidu a odklízení hord starých věcí pomoci nebo nikoliv.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.