| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zvládnu to?

 Celkem 67 názorů.
 Jaana2 


vykopnout ho 

(4.9.2009 8:27:18)
Iveto jestli je to tak, jak píšeš, jediné řešení je vykopnout ho ( udělat jsi to měla dávno), podat návrh na určení otcovství a úhradu výživného jak na syna tak na sebe. Pokud nepracuje, těžko se něčeho domůžeš, ale do budoucna třeba ano.
Nechápu postoj Tvých dět´, proč radí, abys s ním zůstala. Ten člověk z Tebe vysaje energii. Ve 40 život nekončí, máš před sebou spoustu fajn dnů . Držím palce k dobrému rozhodnutí
 Mišule (dcera7měsíců) 
  • 

Re: vykopnout ho 

(4.9.2009 8:41:14)
Pokud jsem to dobře pochopila, tak děti stojí za mámou a radí, ať se s ním rozejde. A to si myslím já. Nestarala se o děti (a že jich má dost), které má z dřívějška, nebude se zajímat ani o malého.

Podstata v tom "nebýt sama" je v tom, že se máš na koho obrátit, když je problém a s kým se zasmát, když je nějaká radost - ne nadarmo se říká, že být dva znamená poloviční starost, dvojitá radost. Ale autorka je na vše sama. O tom, že přitulit se k někomu po špatném dni, kdo je mi odporný, nepřipadá v úvahu.

Dle mého názoru je to jen podnájemník, který dělá potíže.

Přeji šťastné rozhodnutí, ten pravý se ještě najít může, Míša.
 Pawlí 


Re: vykopnout ho 

(4.9.2009 8:47:56)
Neváhej tohle je závaží na těle i na duši a ne láska!
 Fiona a 2 kluci 


Re: vykopnout ho 

(4.9.2009 9:14:59)
A ven s ním,určítě ti bez něj bude líp.Držím palečky ať máš v životě už jen štěstí
 Lassie66 


Kopnout do zadku 

(4.9.2009 9:07:18)
Z článku jsem vytušila, že si poradíš. Budeš mít na krku o jedno dítě míň.
 Bumbi&05,08,10 


Re: Kopnout do zadku 

(4.9.2009 10:18:52)
také bych mu dala sbohem a ani bych nechtěla, aby byl jako otec v RL - kdoví, čeho bych se od něj ještě mohla dočkat ~o~
 Ivcaso 


Re: Kopnout do zadku 

(4.9.2009 11:44:12)
Díky, Přesně tak už jsem i ráda, že není v rodném listě. Jen by dělal problémy. Bývalé manželce neplatí vyživné akorát píše na sociálku, že děcka chodí ve starších věcech. A kde má brát na nové když je ne ÚP
 Grainne 


Re: vykopnout ho 

(4.9.2009 9:21:56)
Vyhodit a začít žít.
Však ta 40cítka s malým dítětem je tak ideální čas na nový rozjezd. Nikdo si na start nebere zátěž v podobě koule na noze.
Sama - proč sama? Žena, která dokáže to co ty, dokáže i jiné věci, ovšem bez takové zátěže.
 Katla 


Nepochpila jsem, co řešíš  

(4.9.2009 9:38:49)
Kro dobrovolně vláčí na noze kouli, které se má možnost zbavit, by byl tak trochu masochista.

Jinak rodina nemá pravdu - ty už JSI SAMA S DÍTĚTEM: Ten člověk zjevně neplní žádnou z funkcí, které by jako otec plnir měl ( to dokonce ani formálně - viz ten rodný list) , kdyby se ti něco stalo, tak by tě stejně v ničem nezastoupil a takto tě ještě navíc obírá o čas a energii, které náležejí tobě a malému.
 RENATA + SYN 11 LET 


Re: Nepochpila jsem, co řešíš  

(6.9.2009 11:19:08)
dobře řečeno....
ona to ví, ale chtěla to slyšet i od nás... potvrdit rozhodnutí....
PRYČ OD NĚHO !!! CO NEJRYCHLEJI !!!
 Ivcaso 


Re: vykopnout ho 

(4.9.2009 11:40:34)
díky, děti jsou na mé straně a hodně mi pomáhají. To maminka je proti tomu, přito celý život žila s alkoholikem, tak by to chápat měla. Dnes je unavená, strhaná a věčně nervozní a smutná a takhle skončit nechci.
 Ecim 


Re: vykopnout ho 

(4.9.2009 11:42:30)
Rozumím Ti.
Ony i negativní příklady dělají hodně. Zvlášť když ten negativní příklad nám dává někdo, koho máme rádi a na kom nám záleží.
 Fi 


Re: vykopnout ho 

(5.9.2009 22:03:16)
tvoje maminka je proti prave proto - ze zila s alkoholikem a asi ma trochu posunute hodnoty. A prave proto, ze nechces dopadnout jako ona, tak to popadni za jiny konec :) hodne stesti
 atisa 


Re: vykopnout ho 

(5.9.2009 20:16:27)
Přesně tak, další čas byť jen minuta je pro něj škoda!Má Mamka si pořídila sestru ve 42 a také to zvládla, dnes je sestře 16. Hlavu vzhůru máte vše před sebou a sním pryč! A jednoho dne vám bude syn oporou!
 Petra 
  • 

nějak mi tento příběh 

(6.9.2009 11:58:30)
připomíná svým stylem historky Dany z Ona dnes-Danin příběh a její 3 otázky na konci Co mám dělat, poraďte: Mám mu dát ještě jednu šanci? Mám si s ním vážně promluvit? Mám vyměnit zámek a vyhodit ho? Mám silný dojem, že si to vymyslel provozovatel tohoto serveru, aby se rozhýbala diskuse. Protože se mi nechce věřit, že by si tohle dospělá 40letá žena nechala líbit, některé věty vyloženě "tahají za uši", např. až po delší době zjistila, že přítel doma nic nedělá, když se k nim nastěhovaly jeho 4 děti, tak teprve po další době zjistila, že je služka, přes její nesouhlas jí přítel dal na starost učení s jeho dětmi nebo příteli řekla, "jsou to tvoje děti, tak se starej. Děti se musely začít starat a po pár měsících...". A že se nechala ve svých letech po tom všem přemluvit od rodiny, aby ho vzala zpátky, to je už úplně směšné. Pokud se mýlím, tak se autorce omlouvám.
 Ivcaso 


Re: nějak mi tento příběh 

(6.9.2009 12:16:56)
Nemusíte se omlouvat, byla jsem blbá a naivní a uvěřila, že se změní. Dnes už mám zcela jasno a i za cenu toho, že jsem se kvůli tomu, že chci být sama pohádala s maminkou. To je jediný člověk který uvěřil tomu jak jí přítel líčil jak se doma snaží a já že si toho nevážím. 3 týdny jsme spolu namluvili až jednou onemocněla a já jediná jsem celý den mohla být s ní a vzala jsem jí k sobě. Konečně uvěřila když ho viděla v tom jeho snažení a péči o rodinu. Že když příjde domů a ni malého si nevšimne. A to že jsem si všimla pozdě že nic nedělá. Nějak mi to uniklo asi tím, že jsem stíhala a nabyla tak vyčerpaná, možná i tím když jsem začala objevovat ty jeho tajemství (děti, dluhy) jsem ho začala víc pozorovat.
 Brebina, E+M 


Re: vykopnout ho 

(8.9.2009 10:37:23)
Souhlasím, chlapa, který dělá jen děti a nemíní se starat, patří vykopnout!!!
Dělala bys ze sebe jen otroka, skákala kolem malého a ještě i chlapa!!! to tedy ani náhodou, radši být sama a třeba se ještě štěstí usměje:-)
 Insula 


zvládneš to 

(4.9.2009 8:36:59)
Děláš dobře. Zvládneš to i bez něj.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: zvládneš to 

(4.9.2009 8:59:41)
Iveto, vyhoď ho. Čím dřív, tím líp. Tohle není chlap, ale parazit. ~o~
 DrMIK 


Re: zvládneš to 

(5.9.2009 8:49:06)
Zvladnes to bez nej. A lip!!! Nebudou nervy, bude pohoda... A kdo vi...treba se nekdo, o koho se oprit lze, jeste ukaze. Ale kdyz se budes drzet toho budizknicemu, tak ho ani nebudes mit sanci potkat... Pryc se smradlavym smetim! Drzim moc pesticky~x~~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^
 Iris 
  • 

Ano či ne? Spíš jak! 

(4.9.2009 8:46:37)

Zdravím a přeju hodně sil. Z toho, co píšete, mi připadá jasné, že rozchod je nelepším řešením, i pro dítě. Partner, který se chová jako další dítě, navíc problémové, není ani dobrým výchovným vzorem. Nevím, proč by ve 40ti letech žena nemohla být sama, zvlášť, pokud je schopna sama vydělávat a k tomu zvládat dítě a domácnost. Navíc tak od 1,5 roku bych se nebála nějakého krátkodobého pobytu v jeslích nebo dětském centru - cca dvě dopo v týdnu. Váš současný partner není jediný na světě, můžete si časem najít nějakého slušného (ale s tím bych nespěchala).
Spíš bych viděla jako problém, jak se zbavit vašeho současného partnera, jemu váš servis pravděpodobně velmi vyhovuje a nemá nejmenší důvod něco měnit. Poradila bych se s manželským poradcem (poradny bývají zdarma a anonymní v každém větším městě) a s právníkem.
 Evča, kluci 90+96 


Běž od něj - definitivně! 

(4.9.2009 8:49:48)
Nemám ráda definitivní a jednoznačné rady, ale v tvém případě se mi zdá celá situace zcela jednoznačná: BĚŽ OD NĚJ nebo ho VYHOĎ - napořád a definitivně! Takový člověk ti nikdy nebude oporou, budeš mít furt jen starosti navíc ještě o něj. Vykašli se na něj, samotné ti bude lépe. Možná se časem objeví někdo lepší, ale i kdyby ne, tak na tom budeš lépe než teď. Ty nervy a nejistota ti přece nestojí za pocit "mám chlapa". I ten pocit je nejspíš falešný - myslíš, že nemá žádnou jinou ženskou, když s ním nespíš? Poskytuješ mu jen servis, a co ti za to dává on? Přeju hodně síly a gratuluju k pozdnímu zdravému dítku! Kéž by takto krásně skončilo každé podezření na "rakovinu" ;-)
 Hanka 75 


exekutor 

(4.9.2009 23:15:35)
A nemůže ti třeba kvůli němu někdy v budoucnu (když ho nevyhodíš) ještě přijít domů exekutor... nevím, nechci strašit, jen další dvod pro to, to ukončit... kdybys váhala myslím
 Elis 
  • 

Re: exekutor 

(6.9.2009 11:17:08)
souhlasím Mamka to měla podobně, když ten chlap bydlí u ní, má tam přece věci atd. a když by přišel exekutor, zabaví všecko bez rozdílu a na ní by pak bylo dokazovat, že to jsou její věci, kdy a kde je koupila a že ho v té době ještě neznala atd. Tak na to fakt bacha-kámoš je exekutor a sám mě varoval.Naštěstí pak splatil dluhy a už je to v pohodě.
 Theend 


když se ti hnusí 

(4.9.2009 9:34:16)
Souhlasím se všemi, kdo sem přispěli, s takovým mužem nemá cenu žít. Pro mě by hlavní důvod nebyl v tom, že ti není oporou a spíš tě zatěžuje, ale hlavně v tom, že nejde žít s někým, kdo se ti hnusí. To je přece hrůza. Domov by měl být útočištěm, tam nemají nepřátelé co dělat. A ty to máš ve svých rukou.
 Miri30 


Takový vztah nemá cenu, 

(4.9.2009 9:35:54)
vysává s Tebe energii a tu Ty teď potřebuješ nejen pro sebe, ale i pro nejmladšího syna. Přítele vyhoď, čím dřív tím líp a jen doufej, že se ještě bez problémů vyhodit dá.
 MrakovaK 


Zbytečná otázka, ne? 

(4.9.2009 9:58:42)
To je snad zbytečné se ještě ptát na Rodině, jesztli příživníka vykopnout nebo ne. Stejně už máš jasno, co je správné.. Na to ani jiná odpověď není, prostě na konci září vyměň klíče, dej mu jeho věci a máš to.
 Jíťa 
  • 

Re: Zbytečná otázka, ne? 

(4.9.2009 21:21:44)
Kdysi jsem svůj problematický vztah vyřešila podobně - tedy výměnou zámku. Případné další věci jsme řešili mimo domov, protože jsem se bála, že už bych ho ven nedostala.

A za sebe můžu říct, že takový otec v rodlém listě dítěte přinese víc problémů než si dovedeš představit. Dcera svýho otce v RL má a na výživném mi za 10 let zaplatil sotva 10 tisíc celkem( = 500 každých 6 měsíců, abych ho nemohla nechat trestně stíhat). Ale za to jsem byla pravidelným hostem na sociálce, kam mě neustále zvali protože "jsem mu dostatečně nevnucovala jeho dítě" (rozuměj - pro dceru si sám nikdy nepřišel a na sociálce otravoval, že mu ji nechci půjčit).
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Nechápu dotaz ... 

(4.9.2009 10:30:04)
copak tady je vůbec o čem mluvit?
 kamka z. 


a proc s nim zustat? 

(4.9.2009 13:35:54)
Po precteni clanku marne hledam duvody, proc s nim chcete zustat? Dava vam neco pozitivniho nebo aspon diteti? Zda se mi mnohem lepsi byt sama s ditetem v klidu, nez s nekym, z koho je mi na nic. Navic bych to do budoucna videla jako jeste vetsi problem (bude si delat naroky na byt, dite si na nej urcitym zpusobem zvykne,mohou prijit nemoci a pak vam bude "hloupe" ho vyhodit...).K.
 Ivcaso 


Re: Zbav se ho anedej se zviklat !!! 

(4.9.2009 11:54:48)
Vyživné neplatí a platit nebude ani mě. To vůbec neřeším. Po známých prodávám šperky a bylinky a hlavní příjem je z finančního poradenství.Malý je velice hodný tak když jdu do práce jde semnou. Ze začátku mi to bylo trapné že jde semnou, ale klienti jsou skvělí. Teď je mi trapně když jdu někam podruhé, malý si odnese od nich dárek. ~:-D
 Ecim 


Takový vztah bych určitě ukončila! 

(4.9.2009 10:43:28)
Ahoj Iveto,
takový vztah bych určitě ukončila! Uvidíš, že i Tvé dítě to jednou ocení. Je lepší mít hezký domov jenom s maminkou než nehezký s oběma rodiči, z nichž jeden naprosto nefunguje. Moc dobře vím, o čem mluvím. Znám to ze své vlastní zkušenosti.
Přeji Ti hodně štěstí a pro povzbuzení dodávám, že znám mnoho žen, které zůstaly samy s dítětem nebo s dětmi, a přesto žijí krásný a spokojený život.
 Limai 


Iveto,přeji ti hodně sil 

(4.9.2009 11:02:31)
k tomu,aby jsi se s ním dokázala rozejít.Byla jsem na tom trošku podobně jako ty-žila jsem přes rok s přítelem který se dokázal velmi hnusně chovat ke mě,ale především k mé čtyřleté dcerce.Několikrát během toho roku jsem se s ním kvůli tomu rozešla,ale pak začal sekat latinu a opět vše bylo v pohodě a láska největší.Jenže pak se situace opakovala a on zase začal se svými útoky.Dokázala jsem se s ním rozejít definitivně až po více jak roce, v den kdy jsem zjistila že s ním jsem těhotná.Tehdy jsem byla ze všeho strašně zmatená,protože jsem brala antikoncepci a těhotenství mě ohromně zaskočilo.Přesto jsem ani na vteřinu neuvažovala nad tím,že bych dítě dala pryč.V ten den jsem v sobě našla sílu odejít od něj definitivně,i když jsem se potom ještě potácela nějakou dobu v šíleném zmatku a chaosu.A jak se dotyčný projevil po rozchodu?Jeho uražené ego(zřejmě nemohl rozdýchat,že od něj,inženýra architekta z lukrativních Vinohrad,velmi atraktivního a slušně zajištěného odešla ženská.Asi byl zvyklý sám dávat kopačky,protože po padesátce,bez dětí a svobodný,se s nikým asi na delší dobu vázat nechtěl.)Takže po rozchodu se mnou nemluvil,že čekám jeho dítě ho nezajímalo,obvolával všechny své příbuzné a známé a pomlouval mě u nich jak se dalo,nadával mi do všeho možného,a zejména se nestyděl mi vyhrožovat,že mě připraví o děti.Teprve s pomocí sociálních pracovnic,právníků a různých jiných institucí jsem se dala dohromady a naprosto se zbavila strachu,že dítě bude svěřeno jemu.Nebude.A tenkrát mi velmi pomohlo okolí a jistá osoba,která řekla:"Chlap?Jaký chlap?Když se dospělej dokáže takle chovat,není to chlap,ale normální sračka."A teprve tehdy mi naplno došlo,že odejít od něj bylo to nejlepší co jsem mohla udělat.Dneska jsem maximálně spokojená,v pohodě,nikdo mi netýrá děti,mám nádherného dvouměsíčního chlapečka,je to smíšek,a vůbec se nebojím,že to nezvládnu,ty děti v člověku dokáží vyburcovat nemožné.On se k otcovství taky nepřihlásil,podávala jsem návrh k soudu na určení otcovtví,takže se z toho papínek stejně nevyvlékne.Jsem ráda že to tak dopadlo a že jsem v sobě tenkrát tu sílu našla.Když ji najdeš i ty,budeš mnohem spokojenější.Já se po rozchodu zmítala v různých emocích,dnes je mi ten člověk naprosto lhostejný.Představuj si jak ti bude dobře,až nebudeš muset řešit věci kterým se ve vztahu s ním nevyhneš.Přeji ti moc a moc síly.
 Ecim 


Re: Iveto,přeji ti hodně sil 

(4.9.2009 11:40:28)
~R^~R^~R^~R^
Přeji hodně štěstí a radosti z dětí Tobě i autorce.
 Limai 


Re: Ecim, 

(4.9.2009 12:35:21)
děkuju.
 Ivcaso 


Re: Iveto,přeji ti hodně sil 

(4.9.2009 11:57:36)
díky
 janna001 


Bože můj, pryč s ním!! 

(4.9.2009 13:22:13)
Peníze ti nedává, s ničím nepomáhá, k dítěti se přiznat evidentně nechce - k čemu ti teda je? To ti bude samotný rozhodně líp. A jestli ti jde o ten pocit, že na tebe někdo čeká, tak si kup psa - tam se ti vložený investice aspoň vrátěj.
Ničeho se neboj, jak píšeš, máš děti, který jsou ochotný ti pomoct, synek vyroste než se naděješ - a kdo bude za 20 let opuštěnej a sám, co myslíš? Přeju hodně síly a hlavně zdraví.
 Sabina, 1dcera 


Re: Bože můj, pryč s ním!! 

(4.9.2009 13:48:55)
Já vůbec nechápu proč se ptáš? Jak malý dítě a ne jak 40letá ženská co má děti. Jestli máš nějakou sebeúctu a máš ráda svý miminko tak ho pošli do háje.
 albert1 


Re: Bože můj, pryč s ním!! 

(4.9.2009 21:49:43)
Pryc s nim, dokud z toho syn nema rozum ... to se nam to ostatnim mluvi, ale je to ve Vasi situaci rozhodne nejmene spatne reseni, preji hodne sil, Janca.
 Eva21546 


ahoj 

(4.9.2009 14:26:55)
Ahoj.

Syn samozřejmě otce potřebuje, ale také potřebuje dobrý příklad a domácí pohodu. A je teď 50% rozvodovost, takže rozhodně nebude jediný ve třídě bez tatínka.

Sama s děckem je to těžké bez ohledu na věk. Ale pokud nejsi závislá finančně, tak na jeho pomoci už vůbec ne. Zřejmě jsi závislá psychicky, nebo se jen bojíš změny? Protože na slepou zamilovanost to z tvého dopisu nevypadá.

To tě tvá rodina zvyklala natolik, že se potřebuješ ujistit na anonymním internetu? Je škoda, že ti rodina není spíš tichou oporou.

Tak ti držím palce, rozhodni se. Třeba budeš příjemně překvapená, jak lehce ti pak bude:-)).

Uršula
 X E N A 


Jejda 

(4.9.2009 15:17:31)
30.9.2009, tos mu dala ještě měsíc k dobru?
Zámek vyměň určitě dřív, třeba o 2 dny, jinak něco vymyslí a doma se přiváže.
 Kačka,2 děti - 4 a 3 roky 
  • 

pryč s ním 

(4.9.2009 19:18:39)
Úplně tě chápu,jsem vdaná po druhé,brala jsem si ho protože mi vykládal jak chce rodinu a děti,tvářil se zodpovědně.Teď po 5ti letech je situace taková že má asi milenku,pořád si na něco stěžuje,doma celou dobu jen přespával,teď bydlí u rodičů a dělá ze mě akorát krávu,hraje to na svoje psychické problémy.Dávám tomu čas do konce roku (nechci dětem kazit Vánoce)a pak PÁPÁ.Ať si jde za tou svojí novou paní.
 myskaMiska 


Vyrazit ho  

(4.9.2009 19:59:08)
ja bych ho tedy vyhodila,to se vzdy rodine dobre mluvi kdyz s dotycnym nezije..ja bych ho vyhodila..je tu ten malicky,ale bude chudak-takovy zivot kde je mama jen sluzka a tata neni tatou
 Astrit 


Pijavice 

(4.9.2009 23:20:40)
Váš přítel je jako pijavice, dokud je co sát tak si vesele parazituje. Až vás vysaje, tak vás odkopne. Buďte rychlejší a vykopněte jej jako první, toť selský rozum.
 Radka/04/06+12/07 
  • 

určitě konec 

(5.9.2009 6:28:34)
Nečetla jsem všechny odpovědi, tak se možná budu opakovat, ale určitě vztah ukonči. Tohle nikam nevede, zblázníš se dřív s ním než bez něj. Děti určitě nechtějí, abys zůstala sama, ale není to jejich otec, tak s ním nikdy nežili a neví, jaký ve skutečnosti je. Držím palce, at to zvládneš, užívej si miminka a na něj nemysli, i když je to těžký.
 wampirek 


Určitě vykopnout 

(5.9.2009 7:09:28)
Určitě ho vykopněte. Pokud nepomaha ani neplati neni k nicemu. O alimenty a urceni otcovstvi muzete zazadat soud, aby vedel, ze pokud clovek ma deti, patri k nim i odpovednost... A treba se Vam tim otevrou dvere i k jinemu partnerovi. Ja jsem s dvoumesicni holcickou sama a nez se trapit s chlapem, co za to nestoji, je lepsi uzivat si chvilky s mimcem. Cas utika hrozne rychle a nikdo Vam ho uz nevrati zpet...
 petra a natálka 
  • 

zvládnu to? 

(5.9.2009 12:08:10)
vyhod ho.. a vydržto ho nevzít zpátky... minulý týden sem musela vykopnout mého už bývalého přítele.. dělal přesně co ten tvůj.. pomohla sem mu vysekat se z dluhů a on jen přijel a hlásil já nemám peníze,včechno sme platili...já a moje rodina
když byl v práci měli sme se krásně když měl dojet ..věděla sem že nastanou problemy a už klid nebude.. byli to jeho problemy ne moje.. on měl jen dluhy a jeho matka obvinovala me a at si ho vezmu k sobe nastálo.. banda cholerických magoru.. vztah sem ukončila až po roce a půl.. do té doby sem nic netušila všechno pečlivě hrál a pečlivě utajoval..měla sem ho vykoupnout už dávno..
 aaadula 
  • 

Re: zvládnu to? 

(5.9.2009 13:09:35)
Určitě to zvládnete!!! Zažila jsem něco tak trochu podobného a pak zůstala sama v úplném začátku těhotenství s tehdy 6ti letým klučinou a do toho přišel předčasný porod a musela jsem bojovat sama. Ještě že mám naprosto senzační rodiče, kterým vděčím za hodně moc a že se mi o prcka starali, když já byla psychicky na dně a nevylezla měsíc z postele po propuštění z nemocnice. Je fakt, že se kupodivu staral a dodnes stará i jeho táta, ale na tu bolest jsem byla sama a teď je to občas dost náročné, protože mrňousek, i když na svůj příchod na svět je v podstatě naprosto zdravý, jen mi odmítá jídlo, takže je to velký stres. Držím palce, bude líp.
 Hanka 75 


Re: zvládnu to? 

(5.9.2009 21:32:47)
Držím vám palce a snad se vám to brzy zlepší, předčasně narozené děti prý často odmítají jídlo, tak věřím, že to časem a brzy odezní..
Mějte se krásně a ať vám děti dělají jen radost.
 Ivcaso 


Re: zvládnu to? 

(6.9.2009 11:36:06)
Děkuji a držím pěsti ať Vám miminko papá. Malý ten jí pořád a když jím něco co nesmí musím se schovávat. Konzultovala jsem s lékařem, že v poslední době málo příbývá ale prý je to v poho protože spí za celý den tak 2 hodinky a nevydrží sedět pořád po těch čtyřech lítá. A jelikož je zbrklý tak stále máme nějeké havárky. A ve vztehu mám zcela jasno. Už se těším až vypadne a to vypadne i kdybych měla použít policii. Dcera se zeťěm přijedou a hned vyměníme fabku. Trvalý pobyt tu nemá takže není problém. Držím pěsti
 ..maya.. 


.. 

(5.9.2009 15:46:49)
Ivetko, pryč s ním, takový chlap si vás nezaslouží a nebojte ve 40 není pozdě, určitě si najdete skvělého muže pro vás a tatínka pro malého...přeji hodně síly aby jste tohle těžké období zvládla.
 Miles 


POHROMA : DNES UŽ SE SLUŠNÝ ČLOVĚK NENAJDE 

(5.9.2009 19:08:23)
JAK Z TOHO VÁM NEPOVÍM. RYCHLE OD NĚJ PRYČ ALE POKUD MÁ TRVALÝ POBYT U VAS TAK HO Z BYTU NEVYKOPNETE.
HODNĚ ZDARU. MILES.
 Ivcaso 


Re: POHROMA : DNES UŽ SE SLUŠNÝ ČLOVĚK NENAJDE 

(5.9.2009 19:15:59)
Trvalý pobyt u mě nemá, na to jsem opatrná. Dnes jsem už i ráda že není v rodném listu. Těším se až budeme sami.
 Balbína 


Re: POHROMA : DNES UŽ SE SLUŠNÝ ČLOVĚK NENAJDE 

(5.9.2009 23:05:26)
Držím moc palce, rozhodla jste se určitě správně !!! Mohu se zeptat z jakého jste kraje? Věřte, že kdyby vám někdy bylo ouzko (a to může být kterékoli z nás i s manželem), určitě máte dost lidí v okolí, kteří vás podrží. Je fajn že, jsou pro vás vaše děti takovou oporou. A vždycky můžete písnout na rodinu ~;)
 Blanka 
  • 

Re: POHROMA : DNES UŽ SE SLUŠNÝ ČLOVĚK NENAJDE 

(8.9.2009 8:10:41)
Snažit se ho co nejdřív vykopnout a podat žádost o zrušení trvalého pobytu.
 sosina 


Určitě! 

(6.9.2009 7:01:00)
Ivetko,
určitě to zvládneš, podle tvého příspěvku jsi už zvládla horší věci. Nejhorší asi bude opravdu ho ze sebe setřást,aby se odstěhoval....stejně ti v ničem nepomáhal, budeš to mít jednodušší. Hodně síly a radosti z prcka
 RENATA + SYN 11 LET 


Nechápu.... 

(6.9.2009 10:58:53)
Nechápu - absolutně - jak nějaká a určitě ne neinteligentní žena , dokonce ve 40 může dovolit nějakému chlapovi takhle se sebou zacházet !!! Copak si sebe vůbec neváží? Ve 40 život nekončí, naopak s novým dítětem začíná.... je obrovské štěstí už jen to, že je zdravý a jak píšeš, ted jsi ráda, že ho máš - znám to - je pro koho žít.... Navíc jsi určitě štastná i ze svých starších dětí, které mají vlastní život a pomáhají ti, brzy asi budeš i babičkou, když už máš i zetě... máš dobré vztahy se sestrou... nevidím žádný důvod, nač potřebuješ dělat služku takovému darebákovi, dle toho co píšeš... jen z pocitu " že někoho " máš? Proč myslíš, že by sis někoho ještě nenašla?

Já otěhotněla poprvé s přítelem po 2 letech společného života a když jsem mu to sdělila, vylezlo z něho , že čeká téměř ve stejný den další dítě - v jiném městě, s ženou, se kterou se prý jen párkrát vyspal... byl to konec....
Syn se mi narodil ve 31 letech , já neměla kde bydlet, byla na vše sama, byl stále nemocný, musela jsem nechat po mateřské práce ve školství, jezdit s ním po lázních... ted je až na slabé astma a alergie zdravý jako řípa, má 12 a dostal se 1. rok na 8 leté matematické gymnázium... otec se sice zapsal hned do rodného listu ( je pyšný že je to kluk, to druhé je holka, je jen o 2 dny mladší), vidí ho v sobotu nepravidelně někdy jednou za 14 dnů (to má určené soudem) někdy až za 2 měsíce... Soudili jsme se 6 let o výživné - dával mi 3 tisíce,( já měla 1900 mateřskou, a on jako podnikatel vydělával kolem 100 000 měsíčně !! ) určili mu 4,5 tis, ale už se zas soudí 2 roky, snížili se mu příjmy údajně na polovinu, tak chce platit jen 2 tis...Také má novou partnerku a s ní další 2 malé děti...

Mám sice dost starostí, ale syn je pro mě hnací motor, dokonce jdu od září i do hypotéky na 2+kk, aby mohl mít svůj pokoj, kam si vodit kámoše a klid na studium...

Tobě radím - hned ho dostan z domu, vyměn zámky, dej k soudu žádost o určení výživného - ZPĚTNĚ ( lze to až 3 roky !), nech si určit návštěvy - 1 den za 14 dnů - to je nejmín, co soud povolí, on možná ani chodit nebude, ale hlavně, nedostavíli se pro syna do 15 minut po uplynutí stanovené doby převzetí dítětě, nemusíš mu ho pak už dát, a nech si určit výživné na syna - pokud ti ho 3 měs. nezaplatí jdi na soud a požádej o ztrhávání peněz z jeho platu, či učtu, já to udělala, když mi svévolně začal dávat polovinu, hrozila mu exekuce na majetek , tak vše doplatil a dává zas celou částku - o snížení požádal přes soud.

Jsi li z Brna - ráda ses tebou sejdu - napíši ti mail. adresu...renataron@seznam.cz
 RENATA + SYN 11 LET 


Re: Nechápu.... 

(6.9.2009 11:15:02)
ještě něco - byla sem to před porodem konzultovat v poradně u pychologa - je li lepší v rodném litě otce mít, či ne a myslím, že lepší je mít... jednak dnes ti stát nezaplatí nic - pokud ho tam nemáš, pokud máš a alimenty neplatí, doplatí ti do minima... navíc můžeš žádat po dobu mateřské peníze i na sebe a peníze na dítě i ty dva tisíce, co většina otců na dítě předškolního věku platí, se ti budou hodit. Je povinnej ti přispět alespon polovinou na výbavičku do 1 roku dítěte - oblečení, postýlku, kočárky...
A jednou se tě malej zeptá, kde má tátu, proč jsi mu bránila aby se stýkali. .... jestli ho tam mít bude a nebude za ním chodit , nebude vina na tobě... jednou bude i jedním z dědiců...
 Petra 
  • 

nějak mi tento příběh 

(6.9.2009 11:40:05)
připomíná svým stylem historky Dany z Ona dnes-Danin příběh a její 3 otázky na konci-Mám mu dát ještě jednu šanci? Mám si s ním vážně promluvit? Mám vyměnit zámek a vyhodit ho? Mám silný dojem, že si to vymyslel provozovatel tohoto serveru, aby se rozhýbala diskuse. Protože se mi nechce věřit, že by si tohle dospělá 40letá žena nechala líbit, některé věty vyloženě "tahají za uši", např. až po delší době zjistila, že přítel doma nic nedělá, když se k nim nastěhovaly jeho 4 děti, tak teprve po další době zjistila, že je služka atd atd. A že se nechala ve svých letech po tom všem přemluvit od rodiny, aby ho vzala zpátky, to je už úplně směšné. Pokud se mýlím, tak se autorce omlouvám.
 Petra 
  • 

nějak mi tento příběh 

(6.9.2009 11:56:23)
připomíná svým stylem historky Dany z Ona dnes-Danin příběh a její 3 otázky na konci Co mám dělat, poraďte: Mám mu dát ještě jednu šanci? Mám si s ním vážně promluvit? Mám vyměnit zámek a vyhodit ho? Mám silný dojem, že si to vymyslel provozovatel tohoto serveru, aby se rozhýbala diskuse. Protože se mi nechce věřit, že by si tohle dospělá 40letá žena nechala líbit, některé věty vyloženě "tahají za uši", např. až po delší době zjistila, že přítel doma nic nedělá, když se k nim nastěhovaly jeho 4 děti, tak teprve po další době zjistila, že je služka, přes její nesouhlas jí přítel dal na starost učení s jeho dětmi nebo příteli řekla, "jsou to tvoje děti, tak se starej. Děti se musely začít starat a po pár měsících...". A že se nechala ve svých letech po tom všem přemluvit od rodiny, aby ho vzala zpátky, to je už úplně směšné. Pokud se mýlím, tak se autorce omlouvám.
 Lenka 
  • 

x 

(6.9.2009 15:22:01)
Ale prd...ve čtyřiceti si ještě někoho najdeš. A i kdybys sama zůstala, pořád je to lepší, než mít na krku vyžírku, co se ani nechce přiznat k otcovství - právě aby nemusel platit, to on moc dobře ví.
 Lybicka + dva kluci 


samozrejme vykopnout a to hned! 

(6.9.2009 21:45:15)
nedej na rodinu, rozhodni to sama! Myslim, ze stejne jako otec nefunguje a pokud nevada penize,jdi do toho soudni cestou!
Drzim moc pesti, verim, ze to zvladnes!
 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Také jsem žila s parazitem, 

(8.9.2009 0:58:43)
než jsem si jednou konečně uvědomila to hlavní... vztah - veškerý žádný, pomoc - žádná, sex - žádný, peníze - žádné....jen stres a starosti a pokaždé, když jsem se vracela domů hrůza, v jakém bude stavu (byl těžký alkoholik). Vydržela jsem to hodně dlouho, než jsem si uvědomila výše popsané, naštěstí jsem s ním neměla děti.
U tebe je to myslím také jasné - přímo bych řekla kopnout ho do pr...., vyměnit zámky, a možná i být ráda, že není v rodném listě. On měl 6 měsíců na to, aby malého uznal za svého. Stejně bys z něj nedostala ani korunu, takže k čemu ještě komplikovat si život tím, že by měl v rodném listě malý napsané jeho jméno. Tudíž by měl možnost zasahovat mu do života, případně tebe popohánět po soudech. Takoví hajzlíci rádi využívají svá práva, jen na ty povinnosti jaksi zapomínají...
 Vrtule 
  • 

Iveto, zvládneš to 

(8.9.2009 10:01:28)
Iveto,
taky jsem se rozmýšlela, jestli to zvládnu, být s dítětem, bez chlapa... A zvládneš to, neboj. Bude ti líp. Tenhle chlap je ti jen přítěží a sama cítíš, že ti nic nedává. Bez něj Ti bude líp, já jsem zjistila že bez chlapa mám míň práce doma a větší svobodu :o).
 Helena, 3 dospělé děti 
  • 

nezvládneš 

(8.9.2009 17:57:35)
V žádném případě to s takovým chlapem nezvládneš. Proč ještě váháš? Nemluv nesmysly o tom, že budeš sama. Nebudeš. Máš přece děti. Ty ti za to nestojí?
 potvurkapodivna2 


Vaše děti mají pravdu 

(8.9.2009 20:39:00)
Plně se ztotožňuji s názorem Vašich dětí.
Život přece nekončí po čtyřicítce.Sama jste důkazem toho,že pokračujete dál-mimčo.
Neváhejte ani minutu a pošlete pána ko kopru.Hodně štěstí.
 zuzkasim 


rady 

(9.9.2009 13:18:10)
Nějak nemám chuť číst všechny příspěvky, raději napíšu sama za sebe. Jen ty nejlíp víš, jestli chceš být s takovým člověkem. Naprosto chápu, že je tu strach o to, jak to sama zvládneš, ale zvládneš. Už jsi toho zvládla hodně, tohle nebude tak zlé. Nikdo z rodiny nebude žít v tvé domácnosti s tvým přítelem, takže si nenech radit od lidí, kteří tvůj problém řešit nebudou. Držím palce a přeju tobě i Alexovi hodně zdraví!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.