| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvě děti v nemocnici

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 45 [Dalších 15 >>]
  • 
10.9.2009 16:27:16
Ještě bych dodala k paní doktorce spěchající za svým dítětem - když jsem se jí ptala, jestli malému vůbec udělali kontrolní vyšetření krve a jestli vůbec nabrali stolici, tak řekla, že ne, že nabylo třeba a že ve stolici by se jen ukázalo, jestli to to rotaviry jsou nebo ne. Že to ale u takhle nezralého dítěte mohlo být i cokoliv jiného, to jí zřejmě ani nenapadlo. Pro něj to ale mohlo být smrtelné jako pro spoustu normálně donošených dětí. Když jsem s ním byla loni v listopadu v Motole, tam mu hned nabírali stoličku, když nevěděli, jaká je příčina bolestí bříška a nazelenalé , ale normálně tuhé stoličky. Dříve jsem si na libereckou nemocnici nemohla vůbec stěžovat a to jsme ji využili taky párkrát, ale co předvedli tenokrát, to bylo opravdu něco.
Katka,kluci 7 a 10
  • 
10.9.2009 16:24:30
Přesně tak, pokud by prostě žena, které má s tatínkem sdílet pokoj dala souhlas, nevím, proč by to nemohlo jít. A pokud mohu usuzovat dle sebe, tak když mi takový tatínek vysvětlí, že manželka potřebuje být doma s kojencem, budu samozřejmě souhlasit. A takových by nás bylo podle mě většina, takže nemocnice by mohla přístup přehodnotit.
10.9.2009 15:06:25
Tak problémek s klíčem je snad jasný každému, ale kdyby se maminky na pokoji shodly s tatínkem, tak nevidím problém v tom, že by tam otec mohl být přes den i přes noc. Opravdu, v tomto je vedení nemocnice zastaralé.
Peta@Naty@Katy
10.9.2009 14:49:18
Ty záchody jsou bez klíče z bezpečnostních důvodů, nejsou tam totiž jen pro doprovázející rodiče, ale i děti a kdyby se zamkly a nedejbože třebas omdlely či něco horšího tak by se k nim lékař nedostal. Klíče na WC nejsou ani na jiných odděleních, ono i nemocnému dospělému se může lehce udělat zle,takže toto opatření je podle mne zcela na místě a pochopitelné. A co se týče mne, já bych problém s přítomností tatínků neměla, ale já a vy nejsme všichni, takže je to asi docela těžké.
  • 
10.9.2009 14:10:14
Věřím tomu, co píšete, my prožili něco trochu podobného v únoru tohoto roku, jen s tím, že chlapeček měl s bídou 4kg (těžce nedonošený) a měli jsme smůlu na lékařky. Syn byl přijat pro těžkou bronchitidu na JIP a vzhledem k tomu, že v Liberci není infekční oddělení a tedy všechno spou na dětské, chytnul rotaviry, ale takovým způsobem, že to jsem ještě neviděla. Po třech dnech pobytu pro stabilizaci stavu bronchitidy jsem byla přijata za ním 2.den to začalo a měl až 14 tekutých stoliček denně a to v tu dobu snědl s bídou 400ml mléka. Doktroky měly na všechno furt dost času, protože přes svůj stav byl pořád poměrně veselý a čilý. Na kapačku ho daly až po dalších dvou dnech a to jsem si to musela "vydupat". Druhý den už byl brouček tak zesláblý bronchitidou a průjmy, že vdechnul jídlo do plic a bylo "vymalováno". V tu ránu byl modrý a dusil se. Hned ho brali zpátky na JIP, kde ho odsávali a hned mu nasazovali atb proti infekci a kapačky. Ještě že zrovna sloužil jeho neurolog, kterému tímto děkuju, protože se o něj dobře postaral. Po dalších dvou dnech mi ho dr. (mimochodem sama spěchala z práce dřív domů za nemocným dítětem) z JIPu dávala na normální pokoj, já přijela sbalená na pobyt a když mi malého přivezli, tak jsem se nad ním rozbrečela (byl v daleko horším stavu, než i když vdechnul to jídlo) protože to nebylo dítě ve stavu, které mohlo být propuštěno z JIPu (v tu dobu měl dole nějkých 500g, což bylo na něj strašně moc - ale to by byl další dlouhý příběh. začla jsem se tedy hned shánět po primáři, kterého jsem nesehnala, pouze starší sloužící lékařku, která uznala , že dítě musí být přijato zpátky na JIP, kde byl dalších 5 dní na infuzích. Pak už nebyl volný pokoj, tak byl syn na dětském odd. a když jsem si pro něj přišla, sestřička, která ho měla na starost si byla o dvě patra níž u automatu pro kafe a ještě neměla ni monitor dechu. Prostě hrůza. Mezitím mi doma s rotaviry bojoval starší syn, ten pro změnu zvracel a neměl průjem. Všem ostantím se to ale naštěstí vyhlo a kluci už to pak nechytili. Jen má prcek od té doby potíže s jídlem. Přeju hodně štěstí, ať se vám to nepřihodí znovu.
marketa,2
  • 
10.9.2009 13:50:46
Taky se divim.Ja sla na pohotovost se synem kdyz mu bylo taky kolek 10 mesicu.Dostal Gastro to je asi strevni chripka a litalo to s neho horem dolem a to jenom necely den.Neudrzel ani par kapek vody takze na konci dne byl dehydrovany a to se pozna i podle oci.Dali nas na detske oddeleni(izolaci)a hned mu zavedli trubicku az primo nosem do zaludku a tak dostaval tekutiny.Druhy den odpoledne jsme byli propusteni domu bez jedineho zvraceni a dehydrace.
čičinka + Maty (5m)
  • 
10.9.2009 13:48:32
A to je jako lepší, když mě na záchodě "načape" cizí ženská než cizí chlap? Už delší dobu nechápu, proč jsme v tomto ohledu tak prudérní a když je to v zájmu dítěte, mohli bychom už toto odhodit. Záchod bez klíče by mi přišel nedůstojný i doma, kde jediný, kdo může dveře otevřít, je můj manžel.
Myslím, že za tímto systémem vězí spíš neempatie vedení nemocnice. Přeci pokud by se muž s maminkami na pokoji dohodnul, že třeba odejde, když budou kojit, převlékat se a na záchodě se bude klepat, tak žádná kolize nevznikne... Ale holt nemocnice má pravidla jak za Františka Josefa.
Kja
10.9.2009 13:40:30
Jestli jste cetli pozorne, tak vite, ze tatinek s dcerou na pokoji byt mohl, ale pouze pres den.
Nekde jsem cetla, ze v noci nesmi byt na oddeleni cizi muzi, aby se zabranilo ev. obtezovani devcatek. Je to sice alibismus, ale spousta z vas by se jiste ozvala, kdyby treba vase 10leta dcera byla (sama) na oddeleni nebo primo na pokoji, kde je pres noc cizi chlap.
Taodvedle
10.9.2009 13:29:26
Mediano to trochu srovnala extremne, ale myslela to dobre. ty bys si nesla radsi pracovat na treba 2-3 dny v tydnu, manzel treba 3-4 dny, a v hlidani by jste se stridali, zbytek treba by podchytili chuvy atd? takhel to funguje v HOlansku a zenske jsou tam urcite spokojenejsi, a chlapy si nehraji na ty nejlepsi na svete, . je pravda ze spoustu lidi na zeny v domacnosti, kouka divne. pro me je idelani delat( a taky to mam v planu az za rok moje potom 5leta dcera pujde na dopoledne do skolky)tech 40-50 %. bohuzel manzel to snizit nemuze, ten pracuje na vice nez 100, ale hodne i tak pomaha.
bendis
10.9.2009 13:21:02
Dítě se zavodňuje,až když je potřeba.To znamená ve stadiu možné dehydratace-ta se pozná z mnoha faktorů.Dítěti se dává kapačka ne podle věku ,~y~ale podle stavu.Někdy se potíže zvládnou bez kapačky,tak proč dítě hned trápit s pícháním.~y~
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 45 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.