| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvě děti v nemocnici

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 45 [Dalších 25 >>]
Marcela, Ondrášek 05
  • 
11.9.2009 10:30:23
Je to smutné ale je to tak, u nás může otec být s dítětem ve dve v noci, ale jedině samostatně na pokoji, pochybuju že s nemocným dítětem někdo řeší s kým je na pokoji, ale je to prostě tak. My byli v nemocnici prvně ve třech měsících se zánětem ledvin na kapačkách, jakmile malej usnul brečela jsem jak želva, ale díky bohu za vyléčitelný problém... V roce jsme byli na přešetření a odnesli si domů střevní cosi a postupně jsme si to odbyli všichni.
11.9.2009 9:19:04
Čípek se jmenuje Motilium. Kamarádka pediatrička mi říkala, že vlastně není ani na předpis. Že si ho nemocnice nechávají dělat v lékárnách pro vlastní potřebu. Nevím, jestli opravdu nejde na předpis sehnat třeba aspoň v nemocničních lékárnách. Holkám ho vždy daly na pohotovosti, řekli že pokud nezabere do dvou - tří hodin, že se máme vrátit. Naštěstí v obou případech zabral.
11.9.2009 8:38:57
taky bych tipla Torecan- dostala jsem ho od gynekoložky , když jsem v sobě v těhotenství neudržela ani vodu:-© prý svintvo, ale lepší než skončit na kapačkách v nemocnici....~d~
puira
11.9.2009 7:53:53
Mohl by to být Torecan, já ho užívám, když mám migrény a zvracím. Vezmu čípek a do půlhoďky můžu alespoň bojovat "jen" s bolestí hlavy. Hodně mi pomáhá, doma ale už žádný nemám, abych se podívala, jestli je vhodný i pro děti. Poptejte se u lékařky.
Helena+2kluci
  • 
10.9.2009 23:30:19
Také jsem prošli rotavirovou infekcí. Já byla první, kolapsv pátek v 11 večer doma. ODjezd do nemocnice, tlak 90/50...nechali si mne tam. Druhý den manžel přivezl prcka, tehdy mu bylo 16 Takže já ležela na jednom konci chodby s kapačkama a na druhým jsem slyšela řev, jak mu napichujou žílu...
ale od druhého dne jsme už byli pohromadě.
Průšvih byl, že úprava střevní mikroflory nám tvrlala 5 měsíců. Projevy? Stálé průjmy po čemkoiv, co nebyl odvar z rýže a mrkve.... nic moc... ale ťuk ťuk, bez následků.
Hodně sil každému, kdo tím musí projít.
  • 
10.9.2009 22:13:49
Zkuste se zeptat u svého pediatra, jestli je může napsat, ale myslím, že ne. Nám řekli, že je dávají jen v nemocnici. Pro dospělého jsou na předpis u obvodního lékaře, ale dětem prý ne, tak nevím.
10.9.2009 21:49:49
Terezo, taky jsem byla s malou /tehdy 10 měs./ v nemocnici a malá dostala rotavirus. Vzhledem k tomu, že jsme tam byly na pozorování kvůli otřesu mozku, nebylo možné určit jestli se jedná o příznaky otřesu nebo něco jiného. Po 3 dnech jsem virus dostala já. V noci jsme vysílením a zesláblostí ze zvracení omdlela v koupelně, stál při mě asi anděl strážný, že jsem si při pádu nerozbila hlavu o nábytek nebo jinou hranu... Mně, dospělé, bylo šíleně zle, nebovedu si představit, jak musí být malému dítěti...
Karamba
  • 
10.9.2009 21:09:16
Mám za sebou dvě nemocniční zkušenosti - jedna docela špatná, druhá nečekaně dobrá, ale v obou případech jsem na dětských odděleních bez problémů potkávala tatínky!
_margitka
10.9.2009 20:38:39
Byla jsem dva dny se synem na detske klinice VFN a hned vedle nas lezel syn s otcem.A to jsou tam mezi pokoji okna misto zdi. Jen se závěsy.
Jinak tatinku tam pres den bylo opravdu hodne,ale spis jen navstevovali, ale o tom jednom vim. Vůbec mi to nepřišlo jako problém.
10.9.2009 20:37:45
Moc dobře si bohužel umím představit, co to u vás bylo. Náš malej byl s rotavirovou infekcí v nemocnici v 17 měsících. Kupodivu nám ani nikdo neřekl, že jsme infekční a že máme být v izolaci - byli jsme na běžném dětském oddělení (ne na infekčním). Naštěstí infuze fungovaly jako živá voda a z utrápeného apatyckého miminka bylo rychle zase naše zlatíčko.
Od té doby bohužel když začne zvracet z důvodu infekce (ne že mu nesedne nějaké jídlo), nedokážeme ničím zvracení zastavit a skončí až v nemocnici na infuzích. Ve svých třech letech tam byl už 3x.

Proto jsem se tě chtěla zeptat, co je to za čípek proti zvracení? Ještě jsem o něm neslyšela a chtěla bych ho mít pro jistotu doma na vyzkoušení v případě potřeby.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 45 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.