| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvě děti v nemocnici

 Celkem 44 názorů.
 Evena, tři děti 


milá Terezo, 

(10.9.2009 9:29:12)
náhodou jsem koukla na rodinu a našla Tvůj článek. To je teda fakt hrůza, držím palce, ať se máte už jenom líp. Držte se a pozdravuj Dorotku!
 jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 


Hlavně že už je to za váma 

(10.9.2009 9:32:53)
Terezie, to jsi si prožila docela peklo, co? Ale už je to za vámi a zvládli jste to dobře :) Hlavně, že jsou děti zdravé.
Jedna věc mě teda zvedla ze židle a neustále ze židle zvedá mého muže. Nechápu, proč by nemohl být s dítětem v nemocnice otec. Je to prostě diskriminace otců a mě ani mému muži se to nelíbí. A taky se mi teda nelíbilo, že jsi teda dostala ten exém a já nevím co ještě. To by se snad ani stávat nemělo, ne? Prostě na Bulovku by mě po těchto zkušenostech nikdo nedostal. Jedna věc je milý personál a druhá jejich odbornost. Jak je tedy možné, že miminku dávali infuze tak pozdě taky nechápu. To sestra přece doktorku musela informovat, ne?
 Kvieťa+D. 11/05+T. 7/08 


Re: Hlavně že už je to za váma 

(10.9.2009 9:50:11)
Jandyk: doufala jsem, že můj článek nevyznívá jako kritika nemocnice. Opravdu jsme byli spokojeni s přístupem i odborností lékařů. Klidně se na Bulovku vydáme znovu. Tedy doufám, že už nebudeme muset, ale kdyby náhodou, tak proti lékařům a sestrám skutečně nemohu nic namítnout. Máme tam dobré zkušenosti i s jinými dětskými odděleními. To, že mimino dostalo kapačku až v noci, je chyba systému. Lékařů je málo, pacientů hodně ~:(. Stejně tak je chyba systému, že jinde než na nadstandartu nemůže být s dítětem přes noc táta nebo jiný muž. Nám, matkám, jde o to, aby byla doba strávěná v nemocnici pro dítě co nejsnesitelnější. Mně osobně by muž s dítětem na pokoji nevadil (i když pokud by v noci chrápal ~;)). Převlékám se v koupelně, tam se můžu zavřít. Ale je pravda, že někomu by to nepříjemné být mohlo. A na odděleních, na kterých jsme byli my, se děti s doprovodem točí po pár dnech, takže těžko najít dvě děti s dvěma tatínky na jeden pokoj. Je možné, že na odděleních, kde jsou děti delší dobu, je situace jiná. To já nevím. A s tím exémem? Je možné, že je to souhra náhod, anebo že jsem něco potkala v nemocnici (stejně jako tam mimino potkalo rotavirus ~:(). To už se nezjistí a v článku to také tak podávám. Každopádně díky za podporu ~:-D.
 Blanka 
  • 

Re: Hlavně že už je to za váma 

(10.9.2009 12:38:02)
Jo, je fakt, že jsou ženský, kterým by cizí chlap na pokoji mohl vadit, na druhou stranu by mohla vadit cizí ženská chlapovi, ne ? Ta vyrážka může být i z psyhického vyčerpání, předpokládám, že bylo veliké. Přeji zdravé dětičky.
 Kja 


Re: Hlavně že už je to za váma 

(10.9.2009 13:40:30)
Jestli jste cetli pozorne, tak vite, ze tatinek s dcerou na pokoji byt mohl, ale pouze pres den.
Nekde jsem cetla, ze v noci nesmi byt na oddeleni cizi muzi, aby se zabranilo ev. obtezovani devcatek. Je to sice alibismus, ale spousta z vas by se jiste ozvala, kdyby treba vase 10leta dcera byla (sama) na oddeleni nebo primo na pokoji, kde je pres noc cizi chlap.
 Berush 


Re: Hlavně že už je to za váma 

(10.9.2009 21:49:49)
Terezo, taky jsem byla s malou /tehdy 10 měs./ v nemocnici a malá dostala rotavirus. Vzhledem k tomu, že jsme tam byly na pozorování kvůli otřesu mozku, nebylo možné určit jestli se jedná o příznaky otřesu nebo něco jiného. Po 3 dnech jsem virus dostala já. V noci jsme vysílením a zesláblostí ze zvracení omdlela v koupelně, stál při mě asi anděl strážný, že jsem si při pádu nerozbila hlavu o nábytek nebo jinou hranu... Mně, dospělé, bylo šíleně zle, nebovedu si představit, jak musí být malému dítěti...
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: Hlavně že už je to za váma 

(11.9.2009 11:43:19)
Též přeji, aby vás se podobná situace obloukem vyhýbala.
Já si prožila setkání s rotavirovou infekcí letos v dubnu ve FN Motol - tedy dcerka ji chytla během hospitalizace na dětském ORL odd. Šířilo se to oddělením vskutku bleskovou rychlostí.Děti hospitalizované na odd.měly většinou problémy s ouškama - taktéž naše dcera,měla infuzní léčbu nejsilnějšími antibiotiky a do toho ta rotavirová infekce. Též jsem se málem složila, když dcerka vše vyzvracela, nebo vykakala. Tak dostala na 3 dny ještě kapačky na zavodnění. Byla tedy skoro 24 hodin napojená - střídaly se ATB s fyziolog. roztokem:o(((.
Trávily jsme tam Velikonoce.
CO se týče tatínků na oddělení naproti na pokoji jeden spal se svým 16měsíčním synem. Maminka hlídala doma staršího syna - též měla střevní potíže a když jí odezněly, tak zastoupila tatínka.
Bylo to hrozných 14dní, jsem též šťastná, že je to za náma a tak přeji to samé - především pevné zdraví celé rodině, též abyste se vyléčila z těch potíží (ekzem mohl vyvolat i stres...kterým jste si prošla).
 bendis 


Re: Hlavně že už je to za váma 

(10.9.2009 12:41:33)
Dobrý den,kdyby jste si pozorně přečetla článek,dovtípila by jste se toho,že maminka si nestěžuje,jen chce říct,jak je hrozné,když onemocní obě dětičky.Mě zase nadzvedne ze židle,jak některé maminy hned útočí na lékaře a sestry.Myslím si,že maminka byla v nemocnici spokojena,to že má ekzem,není ničí chyba.Pro vaší informaci,jsou viry,která se přenášejí vzduchem a to opravdu nejde ovlivnit,ikdyby se zdravotníci stavěli na hlavu.To,že zavedli dítěti kapačku večer a vzbudili ho,není příjemné,ale v našem systému opravdu nefunguje jeden pacient-jeden lékař.Dětem se dostalo odborné péče a to je myslím nejdůležitější.:-)
 Marcela, Ondrášek 05 
  • 

Re: Hlavně že už je to za váma 

(11.9.2009 10:30:23)
Je to smutné ale je to tak, u nás může otec být s dítětem ve dve v noci, ale jedině samostatně na pokoji, pochybuju že s nemocným dítětem někdo řeší s kým je na pokoji, ale je to prostě tak. My byli v nemocnici prvně ve třech měsících se zánětem ledvin na kapačkách, jakmile malej usnul brečela jsem jak želva, ale díky bohu za vyléčitelný problém... V roce jsme byli na přešetření a odnesli si domů střevní cosi a postupně jsme si to odbyli všichni.
 7kraska + jedna 


udiv 

(10.9.2009 9:53:15)
je to silena historka, ale nemohu nevyjadrit svuj udiv nad tim, ze jste vozili zdrave 10-mesicni dite na infekcni oddeleni jen kvuli kojeni...neslo mleko odstrikat? a laktacni poradkyne Vas v tomto postupu podporovala? muj partner je zdravotnik a nerad vidi, kdyz se s dcerou zbytecne motame po jeho nemocnici, kdyz tam jdeme na vysetreni nebo kdyz se tam s nim mame sejit - nemluve o infekcnim oddeleni
 Kvieťa+D. 11/05+T. 7/08 


Re: udiv 

(10.9.2009 9:58:26)
Dobrý den, starší dcera neležela na infekčním. Kojila jsem venku před nemocnicí a někdy na chodbě v nemocnici (infekční pavilon je úplně jiná budova). To, že výtah na neinfekční oddělení je jeden i pro akutní příjmy (kam často přijdou i děti s infekční nemocí), jsme zjistili až když mimino onemocnělo a na té samé ambulanci jsme se s ním ve dvě ráno ocitli. Kdyby starší dcera ležela na infekčním, samozřejmě bychom ji převedli na umělé mléko, anebo to vyřešili jinak.
 petra 
  • 

Re: udiv 

(10.9.2009 10:39:36)
Terezo,
ještě že je to už za vámi, držím palce, ať už se vám do budoucna podobné věci vyhýbají. Mám taky 1é měsíční miminko, tak si tu hrůzu docela dovedu představit.
Jenom opravdu nerozumím tomu kojení. Já s mimčem dálkově studuju školu a už od malička jsem to řešila tak, že když jsme měli dvoudenní konzultace, tak jsem mlíko odstříkala, dala do mrazáku a ty dva dny za mě kojil manžel lahví. Fungovalo to skvěle a prcek po dvou dnech zase klidně cumlal prso a neměl nejmenší problém s tím, že jednou za měsíc má "maminku v láhvi". Stejně jste mimču dávali UM (předpokládám že z lahve), tak by možná odstříkání bývalo bylo lepší. Hlavně že je to za Vámi a přeji Vám, abyste to odstříkávání do budoucna nepotřebovala.
 .Žaba 


Re: udiv 

(10.9.2009 11:22:36)
Petra, 7kraska - neviem síce, ako to má presne autorka, ale ja sama by som s vačším odstriekaním mala dosť problém. Proste toľko, aby sa dieťa najedlo, zo seba nedostanem. Mám tri deti a skúšala som odstriekať snáď pri každom. Hoci som kojila do pol roka plne, napríklad teraz pri poslednej dcérke som i tak cca v 5.mesiaci nebola schopná pravidelne odstriekať nejakých 50-70ml denne, aby som jej do toho mohla zamiešať Nutriton proti blinkaniu. Pár dní to ako-tak ide, ale pri tom som si tak zodrala pokožku na prsiach, že som to nedokázala robiť dlhšie, a na tú 1 či 2 dávky Nutritonu denne som jej kúpila UM.
 Insula 


Re: udiv 

(10.9.2009 11:49:46)
Já se zase divím, že tak malé dítě začali zavodňovat až třetí den. ~d~
 bendis 


Re: udiv 

(10.9.2009 13:21:02)
Dítě se zavodňuje,až když je potřeba.To znamená ve stadiu možné dehydratace-ta se pozná z mnoha faktorů.Dítěti se dává kapačka ne podle věku ,~y~ale podle stavu.Někdy se potíže zvládnou bez kapačky,tak proč dítě hned trápit s pícháním.~y~
 marketa,2 
  • 

Re: udiv 

(10.9.2009 13:50:46)
Taky se divim.Ja sla na pohotovost se synem kdyz mu bylo taky kolek 10 mesicu.Dostal Gastro to je asi strevni chripka a litalo to s neho horem dolem a to jenom necely den.Neudrzel ani par kapek vody takze na konci dne byl dehydrovany a to se pozna i podle oci.Dali nas na detske oddeleni(izolaci)a hned mu zavedli trubicku az primo nosem do zaludku a tak dostaval tekutiny.Druhy den odpoledne jsme byli propusteni domu bez jedineho zvraceni a dehydrace.
 Katka,kluci 7 a 10 
  • 

Naprosto nechápu 

(10.9.2009 11:17:17)
Naprosto nechápu, proč se starším dítětem nezůstal (nemohl ?) v nemocnici otec. To byl požadavek nemocnice ??
 jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 


Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 11:53:32)
Katko, co takhle píšou maminky na netu, tak je přítomnost otce v nemocnice problém všude. Asi by jako obtěžoval maminky, co tam jsou s dětma~d~ ~d~.
 Jíťa 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(12.9.2009 20:46:00)
Všude ne. Spíš záleží na dispozicích konktétní nemocnice a na ochotě personálu.
 kili 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(12.9.2009 22:32:29)
zcela jistě není všude problémem hospitalisovat otce jako zdravého průvodce nemocného. Na našem pracovišti je to běžné.
 Makče dva kluci 


Re: Naprosto nechápu 

(13.9.2009 21:24:28)
Myslím že to není pravda v nemocnici konkrátně v Brně jsem ze synem ležela několikrát a leželi tam i tatínci ze svými ratolestmi.Záleží na domluvě mají tam pokoj jen dítě a rodič tak je jedno jestli je tam maminky nebo tatínek.
 Peta@Naty@Katy 


Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 12:02:08)
Taky jsme s mojí starší na tomto oddělení ležely, a jednoduše je problém v tom, že standardní pokoje mají tři lůžka a koupelnu společnou ještě s dalším pokojem. Koupelny jsou z bezpečnostních důvodů bez možnosti zamknutí se, což by mohlo být nepříjemné některým maminkám, kdyby tam byl muž. nadstandard má svou vlastní koupelnu, takže zde může tatínek bez problémů s dítětem být. Jinak taky máme s tímto oddělením jen tu nejlepší zkušenost. Bulovka má špatnou pověst, ale myslím, že mnohá oddělení zcela neprávem. já byla třeba spokojená i v porodnici (před týdnem) a spousta mých známých taky. Taktéž to platí i o ortopedii. A co se týče nedostatku lékařů a sester, to je problém všude, řekla bych zásadní systémová chyba, za kterou lékaři nemohou.
 čičinka + Maty (5m) 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 13:48:32)
A to je jako lepší, když mě na záchodě "načape" cizí ženská než cizí chlap? Už delší dobu nechápu, proč jsme v tomto ohledu tak prudérní a když je to v zájmu dítěte, mohli bychom už toto odhodit. Záchod bez klíče by mi přišel nedůstojný i doma, kde jediný, kdo může dveře otevřít, je můj manžel.
Myslím, že za tímto systémem vězí spíš neempatie vedení nemocnice. Přeci pokud by se muž s maminkami na pokoji dohodnul, že třeba odejde, když budou kojit, převlékat se a na záchodě se bude klepat, tak žádná kolize nevznikne... Ale holt nemocnice má pravidla jak za Františka Josefa.
 Peta@Naty@Katy 


Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 14:49:18)
Ty záchody jsou bez klíče z bezpečnostních důvodů, nejsou tam totiž jen pro doprovázející rodiče, ale i děti a kdyby se zamkly a nedejbože třebas omdlely či něco horšího tak by se k nim lékař nedostal. Klíče na WC nejsou ani na jiných odděleních, ono i nemocnému dospělému se může lehce udělat zle,takže toto opatření je podle mne zcela na místě a pochopitelné. A co se týče mne, já bych problém s přítomností tatínků neměla, ale já a vy nejsme všichni, takže je to asi docela těžké.
 MrakovaK 


Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 15:06:25)
Tak problémek s klíčem je snad jasný každému, ale kdyby se maminky na pokoji shodly s tatínkem, tak nevidím problém v tom, že by tam otec mohl být přes den i přes noc. Opravdu, v tomto je vedení nemocnice zastaralé.
 Katka,kluci 7 a 10 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 16:24:30)
Přesně tak, pokud by prostě žena, které má s tatínkem sdílet pokoj dala souhlas, nevím, proč by to nemohlo jít. A pokud mohu usuzovat dle sebe, tak když mi takový tatínek vysvětlí, že manželka potřebuje být doma s kojencem, budu samozřejmě souhlasit. A takových by nás bylo podle mě většina, takže nemocnice by mohla přístup přehodnotit.
 ččinka + Maty(5m) 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(11.9.2009 13:09:56)
Tak toto už by asi vyžadovalo finance, ale my máme doma ve dveřích od koupelny vestavěný zámek, takový ten knoflík, kterým se otočí. Je jednoznačně zamčeno, ale z druhé strany knoflíku je drážka a dveře jdou bez námahy odemknout vsunutím něčeho do drážky a otočením. Ale to už je jen detail, klepat snad umí všichni a nic to nestojí ;o)
 alžbjeta 
  • 

klíče 

(11.9.2009 17:35:52)
s tím klíčem to moc nechápu. mohou tam namontovat takové ty standartní záchodové zámky. zevnitř se to normálně zamkne páčkou a zvenku to jde jednoduše otevřít šroubovákem, kartou nebo mincí. dá se to koupit za dvě stovky. jako argument mě to nepřesvědčilo.
 Jíťa 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(12.9.2009 20:50:24)
Mě by bylo nepříjemné se potkat v koupelně i s cizí ženou. V porodnici jsme taky měly společné koupelny pro 2 pokoje, ale normálně jsme to řešily zaklepáním (i z důvodu, že by tam zrovna fakt mohl být chlap, co byl na návštěvě).
Proto nevidím společnou koupelnu jako důvod, proč by nemohl být s dítětem v nemocnici otec.
 Karamba 
  • 

Re: Naprosto nechápu 

(10.9.2009 21:09:16)
Mám za sebou dvě nemocniční zkušenosti - jedna docela špatná, druhá nečekaně dobrá, ale v obou případech jsem na dětských odděleních bez problémů potkávala tatínky!
 Kristain 


Ve Zlíně nebyl problém, aby zůstal v nem.otec 

(10.9.2009 12:21:28)
Loni v květnu si starší 3letý syn zlomil stehenní kost, která se léčí tak, že dítě VISÍ za obě nohy několik týdnů a dalších několik týdnů nesmí na nohu dostoupnout... Mladší syn měl tehdy 7 měsíců a já kojila opravdu hodně.
Ve Zlíně nebyl problém, aby se starším synem ztůstal po celou dobu manžel!! Buď byli dohromady s jiným tatínkem na normálním pokoji, anebo, jakmile ten druhý otec odešle s dítkem domů, je přestěhovali do takového kamrlíku, kde měli uskladněné postele a různé věci, nebyl to nadstandard...Takto se stěhovali tam, a zpět 2x, ale důležité bylo, že tam manžel mohl být ve dne v noci, já jej jezdila střídat denně del možností, jakmile jsem měla hlídání pro mimino, anebo jsem si děti venku prohodili... Neumím si představit, žebych tenkrát musela násilně odstavit závisláka na prsu a nechat ho chudáčka doma manželovi, ani že by starší synek visel 3 a půl týdne v nemocnici sám jen s našimi návštěvami...:///
 Kristain 


Re: Ve Zlíně nebyl problém, aby zůstal v nem.otec 

(10.9.2009 12:24:46)
ještě ale dodám, že teda manžel musel na WC docházet až někam na chodbu, kde bylo WC pro veřejnost, a sprchovat se jezdil obden domů, neb tam byla jediná spracha na všechny pokoje a pouze pro maminky...ale prostě nám vyšli vstříc.
Ještě třetí možnost byla, že bych byla v nem. s nimi já a měla tam obě děti, ale to bych se zbláznila za dva dny...starší potřeboval 100% pozornost a spešl zacházení a mladší spal jen v kočárku...prostě by to taky nešlo.
 aaadula 
  • 

Stává se to i jinde 

(10.9.2009 14:10:14)
Věřím tomu, co píšete, my prožili něco trochu podobného v únoru tohoto roku, jen s tím, že chlapeček měl s bídou 4kg (těžce nedonošený) a měli jsme smůlu na lékařky. Syn byl přijat pro těžkou bronchitidu na JIP a vzhledem k tomu, že v Liberci není infekční oddělení a tedy všechno spou na dětské, chytnul rotaviry, ale takovým způsobem, že to jsem ještě neviděla. Po třech dnech pobytu pro stabilizaci stavu bronchitidy jsem byla přijata za ním 2.den to začalo a měl až 14 tekutých stoliček denně a to v tu dobu snědl s bídou 400ml mléka. Doktroky měly na všechno furt dost času, protože přes svůj stav byl pořád poměrně veselý a čilý. Na kapačku ho daly až po dalších dvou dnech a to jsem si to musela "vydupat". Druhý den už byl brouček tak zesláblý bronchitidou a průjmy, že vdechnul jídlo do plic a bylo "vymalováno". V tu ránu byl modrý a dusil se. Hned ho brali zpátky na JIP, kde ho odsávali a hned mu nasazovali atb proti infekci a kapačky. Ještě že zrovna sloužil jeho neurolog, kterému tímto děkuju, protože se o něj dobře postaral. Po dalších dvou dnech mi ho dr. (mimochodem sama spěchala z práce dřív domů za nemocným dítětem) z JIPu dávala na normální pokoj, já přijela sbalená na pobyt a když mi malého přivezli, tak jsem se nad ním rozbrečela (byl v daleko horším stavu, než i když vdechnul to jídlo) protože to nebylo dítě ve stavu, které mohlo být propuštěno z JIPu (v tu dobu měl dole nějkých 500g, což bylo na něj strašně moc - ale to by byl další dlouhý příběh. začla jsem se tedy hned shánět po primáři, kterého jsem nesehnala, pouze starší sloužící lékařku, která uznala , že dítě musí být přijato zpátky na JIP, kde byl dalších 5 dní na infuzích. Pak už nebyl volný pokoj, tak byl syn na dětském odd. a když jsem si pro něj přišla, sestřička, která ho měla na starost si byla o dvě patra níž u automatu pro kafe a ještě neměla ni monitor dechu. Prostě hrůza. Mezitím mi doma s rotaviry bojoval starší syn, ten pro změnu zvracel a neměl průjem. Všem ostantím se to ale naštěstí vyhlo a kluci už to pak nechytili. Jen má prcek od té doby potíže s jídlem. Přeju hodně štěstí, ať se vám to nepřihodí znovu.
 aaadula 
  • 

Re: Stává se to i jinde 

(10.9.2009 16:27:16)
Ještě bych dodala k paní doktorce spěchající za svým dítětem - když jsem se jí ptala, jestli malému vůbec udělali kontrolní vyšetření krve a jestli vůbec nabrali stolici, tak řekla, že ne, že nabylo třeba a že ve stolici by se jen ukázalo, jestli to to rotaviry jsou nebo ne. Že to ale u takhle nezralého dítěte mohlo být i cokoliv jiného, to jí zřejmě ani nenapadlo. Pro něj to ale mohlo být smrtelné jako pro spoustu normálně donošených dětí. Když jsem s ním byla loni v listopadu v Motole, tam mu hned nabírali stoličku, když nevěděli, jaká je příčina bolestí bříška a nazelenalé , ale normálně tuhé stoličky. Dříve jsem si na libereckou nemocnici nemohla vůbec stěžovat a to jsme ji využili taky párkrát, ale co předvedli tenokrát, to bylo opravdu něco.
 HelenaPa 


Co je to za čípek? 

(10.9.2009 20:37:45)
Moc dobře si bohužel umím představit, co to u vás bylo. Náš malej byl s rotavirovou infekcí v nemocnici v 17 měsících. Kupodivu nám ani nikdo neřekl, že jsme infekční a že máme být v izolaci - byli jsme na běžném dětském oddělení (ne na infekčním). Naštěstí infuze fungovaly jako živá voda a z utrápeného apatyckého miminka bylo rychle zase naše zlatíčko.
Od té doby bohužel když začne zvracet z důvodu infekce (ne že mu nesedne nějaké jídlo), nedokážeme ničím zvracení zastavit a skončí až v nemocnici na infuzích. Ve svých třech letech tam byl už 3x.

Proto jsem se tě chtěla zeptat, co je to za čípek proti zvracení? Ještě jsem o něm neslyšela a chtěla bych ho mít pro jistotu doma na vyzkoušení v případě potřeby.
 Liberec 
  • 

Re: Co je to za čípek? 

(10.9.2009 22:13:49)
Zkuste se zeptat u svého pediatra, jestli je může napsat, ale myslím, že ne. Nám řekli, že je dávají jen v nemocnici. Pro dospělého jsou na předpis u obvodního lékaře, ale dětem prý ne, tak nevím.
 puira 


Re: Co je to za čípek? 

(11.9.2009 7:53:53)
Mohl by to být Torecan, já ho užívám, když mám migrény a zvracím. Vezmu čípek a do půlhoďky můžu alespoň bojovat "jen" s bolestí hlavy. Hodně mi pomáhá, doma ale už žádný nemám, abych se podívala, jestli je vhodný i pro děti. Poptejte se u lékařky.
 asmara 


Re: Co je to za čípek? 

(11.9.2009 8:38:57)
taky bych tipla Torecan- dostala jsem ho od gynekoložky , když jsem v sobě v těhotenství neudržela ani vodu:-© prý svintvo, ale lepší než skončit na kapačkách v nemocnici....~d~
 Kvieťa+D. 11/05+T. 7/08 


Re: Co je to za čípek? 

(11.9.2009 9:19:04)
Čípek se jmenuje Motilium. Kamarádka pediatrička mi říkala, že vlastně není ani na předpis. Že si ho nemocnice nechávají dělat v lékárnách pro vlastní potřebu. Nevím, jestli opravdu nejde na předpis sehnat třeba aspoň v nemocničních lékárnách. Holkám ho vždy daly na pohotovosti, řekli že pokud nezabere do dvou - tří hodin, že se máme vrátit. Naštěstí v obou případech zabral.
 _margitka 


Na detske klinice Ke Karlovu jsou take otcove 

(10.9.2009 20:38:39)
Byla jsem dva dny se synem na detske klinice VFN a hned vedle nas lezel syn s otcem.A to jsou tam mezi pokoji okna misto zdi. Jen se závěsy.
Jinak tatinku tam pres den bylo opravdu hodne,ale spis jen navstevovali, ale o tom jednom vim. Vůbec mi to nepřišlo jako problém.
 Helena+2kluci 
  • 

Rotaviry 

(10.9.2009 23:30:19)
Také jsem prošli rotavirovou infekcí. Já byla první, kolapsv pátek v 11 večer doma. ODjezd do nemocnice, tlak 90/50...nechali si mne tam. Druhý den manžel přivezl prcka, tehdy mu bylo 16 Takže já ležela na jednom konci chodby s kapačkama a na druhým jsem slyšela řev, jak mu napichujou žílu...
ale od druhého dne jsme už byli pohromadě.
Průšvih byl, že úprava střevní mikroflory nám tvrlala 5 měsíců. Projevy? Stálé průjmy po čemkoiv, co nebyl odvar z rýže a mrkve.... nic moc... ale ťuk ťuk, bez následků.
Hodně sil každému, kdo tím musí projít.
 Myss 


A kdo chodil do práce? 

(13.9.2009 20:26:25)
Mnohokrát jsem si říkala,jak to asi delají s dětmi v rodinách,kde onemocní více děti najednou,kdo jde s kým do nemocnice a kdo zůstane doma a jak se pak jde do práce.To si manžel vzal paragraf?No asi jedině tak.Nebo když maminka leží s druhým těhu na rizikovém v nemocnici třeba několik měsíců,kdo zůstane doma těch několik měsíců se třeba dvouletým dítětem?Předpokládám samozřejmě situaci bez babiček atd.My je nemáme.
 Makče dva kluci 


Re: A kdo chodil do práce? 

(13.9.2009 21:36:38)
Náš případ těhotná v 25.týdnu hospitalizace babičky nejsou tatínek paragraf pouze 10dní tak na vlastní riziko podpis reverzu a byla jsem doma,naštěstí se nic nestalo a malý se narodil 38tg.takže dobrý.Teď pro změnu řešíme starší bude mět 4 roky má jít za týden do nemocnice druhý má 15měsícu,jestli ho nechat samého a dojíždět, protože tatínek nemůže je pracovně pryč.Tak poraďte je lepší nechat dítě uplně samotné nebo aspoň přes den přijét za ním???
 Léňa a Tomík 12/05,Nela 08/08 


Re: A kdo chodil do práce? 

(14.9.2009 10:12:51)
určitě bych zneužila kamarádku na noc pro mimčo a byla se starším v nemocnici i přes noc.v noci to něj bude asi důležitější než přes den to se zabaví s ostatními dětmi.a kamarádi určitě rádi pomůžou od toho je člověk má.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.