| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Valentýn - svátek, který mi k srdci nikdy nepřirostl

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 63 [Dalších 33 >>]
Eli+3kluci
15.2.2007 9:45:53
Milá Dorki!
Děkuji za zveřejnění Vašeho dopisu... Poslední dobou jsem na manžela spíše protivná, i když nechci, a pak mě to moc mrzí (co mě k tomu vede je na dlouhé povídání a Valentýna se opravdu netýká...).
Váš dopis mi ale ukázal, že není vše samozřejmostí, a že i pro mého muže není spousta věcí snadná... otevřela jste mi oči. Takže děkuji moc a moc!!!

Co se týká Valentýna, připadá mi jako komerční svátek, který k nám tzv. dorazil z cizích krajů. My ho doma nijak neslavíme -mám ráda 1. Máj a rozkvetlé třešně. A možná díky Valentýnu si ten květen udržel své kouzlo a nestal se (zatím) svátkem obchodníků :-) Eliška





peťa
  • 
15.2.2007 8:47:15
no a? Beru každou příležitost zatáhnout za ruční brzdu v kolotoči odpadkového koše, vaření, návštěvy, dětských nemocí, starostí s financemi aby jsme se mohli zastavit a říct si Ty jo, vidíme se každý den ale Miluji tě jsme si už dlouho neřekli...je mi fuk jestli se líbáme pod třešní nebo si dáváme kýčovité srdíčka z čokolády...včera jsme byli na večeři, vybrali jsme si jednu s dětským koutkem, aby jsme se vůbec najedli tady http://www.odetech.cz/katalog/detske-koutky-baby-cafe-restaurace/ mňam ;)
DENISA
  • 
15.2.2007 3:45:10
Já si myslím, že hlavním cílem letošního Valentýna bylo, zavítat sem na Rodinu, aby se tu přispivatelky mohly několik dní dohadovat zda ho slavit či nikoliv :-))
Winky
  • 
14.2.2007 23:31:25
Evo, hezký. Taky si na jednu stranu říkám "aby se to nepo..... jestli to je dneska, včera nebo zítra". Ale na tu druhou mě to trošku pohnulo a s obyčejným perníkem který peču běžně, jsem trošku "zatočila" - vystříhala si z papíru srdíčka, podle nich vykrájela z upečeného těsta a jednoduchou bílkovou polevou obarvenou potravinářskou barvou jsem je ozdobila - každému v rodině jedno...... prakticky minimum práce navíc, ale efekt to mělo - změna, ozvláštnění. A taky trošku toho vyjádření se - myslím na vás.

Ono když se to vezme do důsledků, jsou lidé, kteří neslaví narozeniny, jmeniny ani jiné svátky, protože se jim zrovna "nechce". A oslaví si to jindy. Občas se mi taky "hodí" být takhle pragmatická a nenechat se do něčeho nutit datumem. Na druhou stranu, když jsem byla v UK jako au-pair, měli tam moc hezký zvyk - slavit všechno ten konkrétní den. Takže když měl narozeniny tatínek a připadly na čtvrtek, ve středu v noci maminka a kluci podle plánu vyzdobili kuchyň a ráno si přivstali dřív aby mohli tátovi popřát a dát si s ním snídani. Pochopitelně že měl pak i obvyklou párty o víkendu, ale tohle se mi moc líbilo - neodkládat, slavit hned :-)))
  • 
14.2.2007 23:15:23
Prave, jak se pozna "importovany" svatek? Pokud to tak u Valentyna je, tak uz velmi davno. Dokonce asi driv nez ty vanoce se stromeckem, jak tu holky pekne vysvetlily. Za I.republiky se slavil, ale to uz si nikdo z nas nepamatuje. Za komunismu se neslavil, byl to "svatej". Tak jako se neslavila Svatojanska noc, mimo vericich nikdo nevi, co je advent a od kdy do kdy je masopust atd. Tak to se svatky je. Vnikaji a zanikaji...Nekdy cestou prirozenou, jindy z moci uredni. Nekdy nenasilne, jindy s nasilim (pronasledovani pohanu, krestanu, marxisky natlak atd.). Slavit Valentyna nikdo nikoho nenuti, pokud si reklamu nepripoustite k telu. O svatku je na Rodine uz par clanku, vyhledejte si je. Vera S.
14.2.2007 22:39:21
No a hlavně z toho lze odvodit, že všechny ty ostatní milování byly dost NIC MOC..
Berika + 2 holčičky
  • 
14.2.2007 22:12:07
Valentýn proč ne? Je to svátek při kterým se vyplatí zastavit se a říct někomu, že jej máš nebo máte rádi. Proč něco tak krásného obcházet proto, že je to importované? Někdy mě napadá zda-li by se musel importovat , kdyby tu nebyla tolik let železná opona? Vždyť jsme pod tlakem slavili tolik nesmyslů a čase i nečase jásali ať žije 1. máj! Nepřemýšlejte o tom a neodsuzujte co je hezké. Hezkého je v této době málo a buďme za to vděční. Reklama je jedna věc a nikdo vás nenutí kupovat tomu svému Valentýnovi nebo Valentýnce co je vám proti vůli. Je jenom na každém z nás, jak ten den pojme.....a jám mám tento den ráda a nepřemýšlím kde se tady vzal
Jana
  • 
14.2.2007 21:11:31
Krásný!
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
14.2.2007 20:45:02
Souhlas. Každý z nás je jiný, někdo sv. Valentýna může, jiný nemusí, ale myslím, že do budoucna se tomuto trendu neubráníme, ať chceme, nebo nechceme. Pro naše děti, kterým to je od mala podsunováno z reklam, od kamarádů, nebo dokonce ve školce, bude sv. Valentýn prostě svátkem zamilovaných, ať děláme, co děláme. Tak jen doufám, že až dozraje čas, budou naše děti mít někoho, s kým budou i sv. Valentýna slavit s radostí :)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 63 [Dalších 33 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.