| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neohrožený Mikeš

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 105 [Dalších 85 >>]
Liba
  • 
10.2.2005 16:37:38
Jasne a Alex se pustil do kvantove teorie superpozice a objasnil teorii Schrodingerovy kocky.

Vanda
  • 
10.2.2005 15:57:42
Tak nevím Olino, taky mi ta Tvoje reakce přišla trošku zvláštní... A věta "třeba ti z toho raubíře vyroste skvělej kluk..." je podle mě dost mimo. To že malé dítě vyvádí kvůli nějaký věci znamená, že neni skvělé???? Máš pravdu, že Monty vtipně popsala jeden problém. Většina maminek ale bojuje se svým dítětem v nějaké záležitosti - některé nechce jíst, pít, spát atd. atd. atd. To je všechny zanedbáváme? Gratuluju k úžasným dětem a k tomu, že si se jim dokázala věnovat 24 hodin denně. Já tolik síly nemám a třeba pár minut strávených tímhle psaním mi pomohlo se docela odreagovat.Ale už jdu utírat pokakaný zadky, aby mě nikdo nenařkl z mizerný péče. S pozdravem Vanda + 2 raubíři.
Míša+2 kluci (8, 4)
  • 
10.2.2005 15:51:25
Ahoj Oli,
já se plně ztotožňuji s tím co jsi tu napsala. Také si myslím, že Monty nemá na syna tolik času, kolik by potřeboval a on si vynucuje její pozornost zlobením. Ale naprosto jí chápu. Co jí zbývá jiného, než pracovat, když manžel není pro rodinu žádným přínosem ani po psychické stránce ani po výchovné ani po finanční. Klobouk dolů před tím co všechno zvládá.
Olina
  • 
10.2.2005 15:34:24
Cože? Šťourat do věcí, do kteých mi nic není?
Ja předpokládám, že když tady někdo napíše nějaký článek (mimochodem Monty - moc hezky a vtipně napsaný článek), tak očekává reakce a názory od druhých. Od toho tato diskuze snad je, ne?
Potom tady šťourají všichni, kdo nějakým způsobem zareagovali.
Olina
  • 
10.2.2005 15:29:27
No jo, Monty, asi to máš dost těžké když celá výchova Stáníka, domácnost a i finační stránka visí na tobě. Ono zkloubit to všechno dohromady dost dobře asi nejde.... Babičky, tety ani jesličky nenahradí mámu a tátu. Nezávidím ti a tatínek by potřeboval pětadvacet na holou :-(
Držím palce, uvidíš, třeba tě z toho raubíře vyroste skvělej kluk a pak se všemu budeš jen smát :-)
Pa Olina
Helena, Alex+Evička 8/02
  • 
10.2.2005 15:28:06
Olino, já taky chodím do práce, dvojčata do jeslí a náš Alex je na tom stejně jako Stáník. Až na to spaní, chodí spát v sedm a spí 12-náct hodin. Jinak je to fakt stejné. Dvojčata nejsou nijak zanedbaná, nijak citově nestrádají. Člověče nezlob se snimi sice nehraju, ale jinak si spolu malujeme, vodovkama, pastelkama ( i po zdi), modelujeme s modelínou, HODNĚ čteme z knížek. (Díky tomu oba mluví ve větách, Evička mluví jako dítě předškolního věku) Ale prostě jsou to hodně živé děti. A jinak jsem slyšela, že takovéhle děti bývají vysoce inteligentní. Takže Monty, sejdeme na promoci. Můj mužskej se o ně taky bezvadně postará když nejsem doma ( nezjišťuju jak), ale jakmile jsem doma, je to na mě.
A ty Olino, myslím si, že by jsi se měla přestat šťourat do věcí, do kterých ti nic není.
Olina
  • 
10.2.2005 15:19:17
Milá ZooZo,
ja nějak nechápu, proč se do mě navážíš? Jen jsem napsala svůj názor a rozhodně ho nikomu nevnucuju a ani netvrdím, že právě ten je ten nejlepší a jediněj správnej. Prostě je můj. Ať si každý vše dělá podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Všechno - i vychovává děti.
Pubertálními ústřelky mám na mysli jejich občasné hlášky, jako že to je "hustý" nebo "vopruz" a podobně nebo jejich náhlou hluchotu, když se má mýt nádobí, vyluxovat či jít ze psem ... ale to je snad normální ne? Já své přání zopakuji a na podruhé či napotřetí jsem úspěšná, i když je to "děsnej vopruz" :-))))
Apropo: děti se mnou opravdu už nechtějí hrát Pexeso ani Člověče nezlob se - no ono v jejich věku (19 a 14) by to bylo trochu divný. Hrajeme spíš Žolíky, Kanastu a Scrable - to nás teď bere nejvíc :-).
Iva
  • 
10.2.2005 14:44:24
Pavle, jen jestli tvoji důslednost neodskáče třeba manželka. U známých byl otec taky vždycky "důsledný", když děti zlobily, přestal si s nimi hrát a "vrátil" je mamce. Ta tu možnost ovšem obvykle nemívala, když nebyl pořád doma.
Muž, který je celý den od dětí, má trochu větší odstup a je snazší mít síly na důslednost. Kamarádka na řeči o důslednosti, kterými ji její muž taky krmí odpovídá - jenže ty si pak utečeš a oni tu brečí a vztekají se mě! Což je pravda.
A je tu ještě jedna věc, kterou popisují psychologové, a to je trochu jiné pojetí vztahu matky a dětí a otce a dětí. Knižně řečeno, matka miluje láskou nepodmínečnou, otec si stanoví podmínky. Pro mě jako matku je velký trest pro mě samotnou něco mému dítěti odepřít. Samy pudy mě mají k tomu dávat mu a dávat(bez ohledu na to, jaké dítě je, jak se chová atd. - přírodě jde o přežití). Trestám tak sebe víc než dítě, protože musím jednat proti svým pudům,a dítě je bystré tuto moji slabinu matky odhalí. Nedat proto něco dítěti co mu vlastně můžu dát (a jen nechci z výchovných důvodů) je pro mě obtížné, a pokud dítě pláče a je nešťastné, je tu další pudové jednání matky ho utišit a jednat tak, aby neplakalo. Rozumově si to můžete vysvětlovat že je mu to k dobru, že ho vychovávávte, ale pudy jsou hlubší a fungují. Dítě vycítí víc to, co je v hloubi vaší duše, ať už říkáte cokoli. Myslím, že proto má tolik matek potíže s kázní u dětí, což u otců se takto neprojevuje.
Otcovská láska je vymezená jako podmíněná, otec vytýčí podmínky a pak kontroluje plnění. Pokud dítě podmínkám nevyhovuje, je důslednost otců snadnější. V hloubi duše ví, že jedná správně, je slovy a činy ve shodě s pocity, proto ho dítě snáz respektuje a nesnaží se jeho rozhodnutí zvrátit.
A pokud, otcové, nevěříte, zkuste si chvíli pozorovat třeba jak na různé podněty dítěte reaguje vaše žena a vy. Určitě se najdou výjimky, kdy manželé ragují opačně, ale veskrze tato teorie je dost propracovaná a patrně "na ní něco bude".
10.2.2005 11:35:51
Milá Olino,

to je opravdu smutné, že ses dětem tolik obětovala a oni už ani to Pexeso nebo Člověče nezlob se teď s tebou nechtějí hrát, když mají ty své pubertální „ústřelky“. Hlavně neházej flintu do žita. Na tvém místě bych zkusila nějaké podnikání - třeba nějakou agenturu na slídění v soukromých záležitostech jiných lidí – mohla by ses nějak šikovně napojit i na státní orgány. Co třeba: „Čmuchalka a syn“?

Z.
10.2.2005 11:11:48
Olino,
u nás je to tak, že se synovi vždycky věnuje někdo jiný, když já pracuju. Dřív si ho brala na odpoledne tchýně a tchán, teď má na hlídání „tetu“ nebo mojí mámu a na jaře bych ho ráda začala dávat aspoň na těch 5 dní v měsíci do jeslí. Bohužel se na práci vykašlat nemůžu, manžel není ten typ, který by uživil rodinu a ani to po něm nechci. Ale já pracuju převážně doma, jen občas jedu někam na jednání nebo na služebku, takže se mu můžu věnovat i přes den, když je potřeba nebo když sám přijde a chce mi něco ukázat nebo říct. Krom toho spí tak 10 – 12 hodin denně, odečtu svých osm, mám pořád dvě nebo čtyři hodiny na práci v klidu. Pokud není nějaký extra fofr, tak ty čtyři hodiny denně, možná šest, mi na práci stačí… a když fofr je, tak holt nespím v noci osm hodin, ale třeba jen tři a dělám přes noc.
Opravdu mi nepřijde, že by byl zanedbanej, na dva roky třeba krásně mluví ve větách, má obrovskou slovní zásobu… a že by citově strádal, to mi taky nepřipadá.
K tomu počítači – jednak mu na něm pouštím jeho oblíbený DVD s medvídkem Pú, pak má taky rád různé hry pro děti (já vím, že jsou pro větší, ale když ho to baví… nechci mu překážet v jeho „přirozeným vývoji“), kde se ukazujou zvířátka nebo se něco vybarvuje (třeba na disney.go.com je toho fůra), nebo si chce psát písmenka, já mu vždycky měním barvy a on říká, jaká je to barva a někdy i jaký je to písmenko, třeba „M jako maminka“. Samozřejmě u toho nesedí celý den, tak půl hodiny denně, max. hodinu, to když pouštíme pohádku, která trvá přece jenom dýl.
Že se mu manžel moc nevěnuje je sice blbý, taky mne to trápí, ale co můžu dělat. On se s ním třeba koupe, ale po pěti minutách už toho má dost a volá na mne, ať si ho odnesu. Věnovat se mu soustavně prostě zvládne jen těch pár minut denně. Resp. když nejsem doma, tak si s ním snad i hraje a věnuje se mu, ale jakmile doma jsem, tak na to kašle. Prostě mi řekne, že jsem matka a je to moje starost. :o(
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 105 [Dalších 85 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.