| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Až do večera

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]
Emina
  • 
30.11.2003 13:13:23
Ty v p. Karbanově článku humor vidíš, někdo jiný ho tam nevidí, tak už to bývá. Já jsem se zastávala Misi2, která podle někoho nemá smysl pro humor. Podle mě to tak není. To je celý. Ten článek mě nezajímá, psala jsem, že to nečtu. Víš ve "firmě" se pracuje jinak, než v "ústavu" nebo ve škole, divadle, v samoobsluze, v lékárně atd. Podle toho, kde kdo pracuje, tak má zkušenosti. Něco jiného je humor ve filmu a něco jiného onkologická nemoc na vlastní kůži (je to jiný i než jít na operaci). Já tvoji práci nezlehčuji, tak mi ji ani nemusíš obhajovat. To co jsem psala, jsem psala především pro Misu2, protože si nemyslím, že vidí pokrouceně. Víc nic.
Boadicea
29.11.2003 19:17:14
"doporučuješ Život Briana, aby si uměla líp představit, o čem píše p. Karban"

Emino, to si si uz bohuzial domyslela sama :), ja som jej to doporucila len tak, aby videla, ze su aj ini autori, ktori ironizuju aj vseobecne ovela tabuizovanejsie temy (trpiacich na krizi pred smrtou), ako nejaku 25 rocnu asistentku.
Nie nie, Jirka veru v tomto na MP nema ani zdaleka :)

Ja som pracovala v "nadnarodnej firme" a zazila som teda poriadny mobbing kvoli tomu, ze som si dovolila odchadzat o siestej vecer, ked 99percent ludi zostavalo az cca do 8 (a to mali na rozdiel odomna doma deti, ja "len" priatela). Pritom som cely den fungovala ako pisala Trinity nizsie. Ostatni sposobom: prichod do prace, kava, cigaretky, klebety, osobne maily, obed, cigaretka, kava, osobne telefonaty no a asi o 16ej zacali...a to sme boli, prosim, vsetci na urovni vyssieho manazmentu, pracujuci vo "vysoko vykonnej firme".
Nasla som si pracu mimo SR, kde sa o 17ej vypina prud :).
Rada sa zasmejem na clanku, ktory vystihuje prostredie velmi podobne takemu, ako som sama na vlastnej kozi prezila. Ja v nom, na rozdiel od Teba, humor vidim :)!

Inak, neviem preco na clanok negativne reaguju ludia, ktori nic take nezazili...ked im to nic nehovori, preco ich to rozculuje? Ja by som si teda nejakym fejtonom kazit den nenechala :)
29.11.2003 19:01:36
Asi ano, ale musi na to mit clovek zaludek. T.
Emina
  • 
29.11.2003 18:51:43
Ahoj, pochopila jsem to tak, že Mise doporučuješ Život Briana, aby si uměla líp představit, o čem píše p. Karban. Podle mně K. píše o něčem úlně jiném a rapidně jinými prostředky.
JaninaH
  • 
29.11.2003 18:46:19
Souhlasím s Trinity, znám také přesně typ lidí, o kterém píše a o kterém je Jirkův článek. Pracuji v malé soukromé firmičce, pracovní dobu máme takovou, jakou si uděláme, ale práce se musí udělat, protože je nás tak málo, že každý je vlastně nepostradatelný. Zakládám si na tom, že svoji práci zvládnu rychle a v pohodě, když jsem v práci, tak pracuju, když mám hotovo, jdu domů, třeba ve dvě hodiny. Máme jednoho kolegu, který je neustále nevrlý, udřený, vzdychá, kolik má ještě práce, v kanceláři zůstává nejdéle ze všech a ještě vykládá, že si nosí práci domů. Někdy i před šéfy pomlouvá ostatní, že musí dělat po nocích za ně. Nevěřím mu a dokonce si myslím, že si po odchodu ostatních vyřizuje své soukromé záležitosti. Jelikož každý děláme něco úplně jiného, není možné naši práci nijak porovnat. Ale mám pocit, že se mu tato jeho strategie u šéfů vyplácí, zatímco já se nechovám takticky. Není nakonec stejně důležité jako práci odvést ji také umět dobře "prodat", i za cenu předstírání a taktizování?
J.
Boadicea
29.11.2003 18:32:58
"Srovnávat to s Monty Python"

- kde take nieco v mojom prispevku vidis???
Emina
  • 
29.11.2003 18:01:55
Ahoj Miso2, chci tě jen tak mírně podpořit. Taky jsem pracovala v ústavu:) a na pokusech, takže vím, o čem mluvíš, ale myslím, že to určitýmu typu lidí nevysvětlíš. Ten Jirkův článek jsem nečetla (přečetla jsem asi pět úplně stejných výtvorů, pak jsem toho nechala), myslela jsem jestli tam třeba nerozebírá, že někteří muži od rodin se na pracovišti ukrývají před rodinným životem, ale pokud šlo pro změnu zase o "úchylnou mladou svobodnou ženu", tak není co pitvat, ne?:) Když se to někomu líbí, nebo to pokládá za svěží, tak to je proti gustu žádný dyšputát. Srovnávat to s Monty Python, to teda přijde zase dost mimo mísu mně. Speciálně Život Briana je, troufnu si říct, o něčem totálně jiným, je v něm HUMOR. Navrhuju ti ty Jirkovy plody to nečíst, zbytečně se tím pak člověk zanáší.
  • 
29.11.2003 15:01:49
Milá Míšo,
v jiné debatě k jinému fejetonu jsem Ti psala, že fejeton není skutečná historka ze života. Ty jsi na to vůbec nereagovala. A znovu se Ti stalo, že nereaguješ přiměřeně na literární/novinářský útvar. Nevím jak Ty osobně, ale u nás na střední škole jsme se o fejetony také museli pokoušet. A pokud si to pamatuji správně, tak inspirace skutečným zážitkem nebyla zakázaná, stejně tak dotvoření celku nějakým poselstvím nebo obecnějším závěrem. A také to mělo být vtipné. Mé generaci nepředhazovali jenom Karla Čapka a E.E. Kische, ale také Rudolfa Křesťana.
Já také znám lidi, kteří práci milují. Stejně tak znám lidi, kteří mají práci jako životní program. V jedné z debat ses zmínila, že poskytuješ psychoterapii pro vážně somaticky nemocné (doufám, že si to pamatuji správně). Nevím, jaký máš výcvik a zda máš funkční specializaci v tomto oboru. Ale alespoň z rychlíku musíš vědět něco o tom, že život lidský by měl stát na trojnožce se stejně dlouhými nohami, které tvoří rodina-zaměstnání-zájmy(volnočasová aktivita). Pokud je jedna noha moc dlouhá, pak člověk z trojnožky padá. A doufám, že nebudeš popírat fakt, že jsou lidé, kteří nic než práci nemají. Ať už skutečnou nebo předstíranou. Třeba zrovna tento případ byla ta slečna z fejetonu.
Já jsem před mateřskou pracovala ve státním zdravotnickém zařízení, takže vím, co to je pracovat nad rámec pracovní doby, za mzdu jakou dostávají některé pokladní v hypermarketech. Ale také mám známé, které nemají na nic čas, protože pracují, ale výsledek není vidět. A také znám vedoucí pracovníky, v moderní personální terminologii pracovníky na manažerských postech, kteří podobné zaujetí procesem práce (nikoliv prací s viditelnými výsledky) u svých podřízených vyžadují. Pokud podobný postoj podřízený nechce zaujmout, šéf je vymobbuje či rovnou propustí.
A musím souhlasit s Boadiceou, že Tvůj psychoterapeut není právě ve formě. Anebo procházíš kritickým obdobím psychoanalytické terapie. Kdykoliv se Ti jen zdá, že jsou nějakým způsobem narušena práva slabých, nemocných, hendikepovaných a možná i starých osob, vyletíš jak čertík z krabičky a vršíš slova na jejich a možná i svou obranu nehledě vpravo, vlevo, třeba i bez hlubšího pochopení smyslu věci.
Tvůj osobní život určitě nebyl procházkou růžovým sadem, Tvůj zdravotní stav je z Tvých náznaků velice vážný a přijmutí role chronicky nemocné Ti stále dělá obtíže. Chtělo by to trochu nadhledu. Je klidně možné, že si z Tebe někdy někdo utahoval způsobem, jakým Jirka píše své fejetony. Ale to je potom přenos. Ty se rozohňuješ na dávného viníka, Jirka je v tom nevinně.
Na druhou stranu krásně všichni plníme stránky rodiny, snažíme se formulovat vlastní názory a učíme se argumentovat proti. Dokonce si myslím, že někteří z nás oprášili dost neoblíbenou gymnaziální disciplínu - výklad básně. Někdy mi to tak připadá. Každý to vidíme jinak, průhledem svých vlastních životních příběhů. Nakonec je to hezká zábava. Jen bychom se při tom neměli tak urputně hádat a někdy i urážet.
Doufám, že zase něco přidáš do debaty. :)
h.
29.11.2003 13:44:50
Miso, ja jsem nenapsala, ze nemas schopnost porozumet Jirkovym clankum, ale pusobi to na me, ze pro tebe asi bude tezke porozumet konkretne tomuto clanku o lidech, kteri to s praci prehaneji (nebo lepe receno s predstiranim prace). Mam pocit, ze podobni se totiz daji najit prevazne u soukromniku a v soukr. firmach. Ja nemyslim, ze by se zde Jirka strefoval do lidi, kteri radi pracuji, ale do lidi, kteri se za kazdou cenu prezentuji, jako v praci nepostradatelni. V kazde z mych predchozich praci jsem se s podobnymi osubkami setkala. A podle toho, jak si povidame s kamarady, tak i oni maji stejne zkusenosti. Proste existuji urciti lide, kteri ne ze prijdou do prace, odpracuji a jdou domu, ale snazi se celemu svetu dokazat (a hlavne vedeni), jak jsou nepostradatelni a ze by za svou praci polozili zivot... Ve zkutecnosti, ale kolikrat jen delaji, ze delaji a vlastne nic nedelaji :-)), jenom melou hubou (nebo pricmrndnou) na tom pravem miste a v ten pravy cas tak, aby o tom vsichni vedeli. Nemyslim, ze pracovat hodne a dlouho, rano nebo vecer (to at si uz kazdy udela podle sebe) je nejak spatne v pripade, ze clovek dela napr. na sebe (podnika) nebo dela opravdu praci, ktera ho moc bavi (coz byl treba tvuj pripad Miso) nebo napriklad dela s partou podobnych nadsencu. Ale o takovych lidech opravdu clanek neni.
Pa T.
Boadicea
29.11.2003 13:39:01
Miso ale potom tomu uz naozaj, naozaj ani trosku nerozumiem.
Mas zmysel pre humor, dokonca aj cierny a napriek tomu si rozhorcena Jirkovymi clankami. Asi mame inu mieru kde lezi ta hranica "kam uz nie", ale na druhej strane, prave napriklad v tomto clanku J. nevtipkoval na ucet cloveka na vozicku alebo v kome - to dokonca nikdy, pokial viem, ale na ucet vazne sa tvariacej ZDRAVEJ ambicioznej asistentky. Tak co Ta opat a zas na tomto clanku od neho tak rozculilo?
Vsimla som si, ze pri kazdej prilezitosti odporucas takme kazdemu psychoterapeuticke sedenie. Neviem, ako to mam napisat, aby som sa Ta nedotkla, ale v hlbke duse mam dojem, ze z Tvojej strany ide skor o to, ze toho psychoterapeuta velmi vazne potrebujes hlavne Ty. Ak ho mas, asi nie je dostatocne dobry?
Ja som tiez velmi citliva dusa a sucitim so vsetkymi ktori maju nejake trapenie, ale to mi nebrani smiat sa a zabavat nad dobrymi clankami, ktore su hoci aj na ucet inych. A prave napr. nad tymto som sa zacala spontanne usmievat bez akychkolvek vycitiek svedomia - tak ako nad predoslymi. Som preto bezcitna? Podla Teba potom asi ano.
Neviem, preco by J. mal pisat o slnkom zaliatych lukach, humanitarnych organizaciach alebo ake uzasne manzelstvo ma.
On ma prave ten talent sviezo a sarkasticky popisovat nie prave pozitivne veci okolo neho, tak asi mu ten "panboh pre nieco tento talent dal", ako hovorila moja stara mama :).
No, uz koncim, v tejto veci sa asi nezhodneme....skoda.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.