| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pracovití muži a rodinně založené ženy

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 54 [Dalších 24 >>]
Viky
  • 
13.9.2003 15:58:39
Milá Janino,

máte do jisté míry pravdu. Taky jsem zažila situace, kdy jsem po příchodu z práce byla schopná se pouze svléknout (už na prahu :o)), padnout do postele a spát. Ale není to tak jednostranné. Když se partneři například dohodnou, že na prvním místě je rodina, teprve potom práce, že se raději smíří s nižším standardem než aby na sebe navzájem neměli čas, je logické, že je pak žena zklamaná, když muž nemá žádnou energii na rodinu a na partnerský vztah.

Zastávám ten názor, že člověk si najde čas a energii na to, na co si ji najít chce. Existují lidé, kteří si práci nenechaí přerůst přes hlavu a rodinu postaví na první místo, práci, která by znamenala maximální vypětí vezmou leda krátkodobě. A existují lidé, kteří jsou neustále dlouhé roky pracovně maximálně vytíženi, přestože rodina nouzí netrpí a je možné zvolnit.
13.9.2003 11:45:19
Gréto to máš pravdu, opravdu nelze mít všechno. ALe já si myslím, že je to dost o povaze, kariéra,peníze člověka dost poznamenají,ale pokud manželství funguje a oba manželé spolu komunikují, tak jde zachránit hodně.
13.9.2003 11:36:42
To záleží opravdu na partnerovi, asi bych se taky hádala,ale zase jsem dost pohodlná a až budu doma, tak se těším, už jsem to tu psala. Nemyslím si, že se od žen čeká aby zase vyskočily na větvičky:-))) ten chlap, který si to myslí je buď z minulého století, nebo totálně blbý!
13.9.2003 11:27:25
Já bych byla taky ráda doma, možná to říkám teď kdy tři roky pracuji a moc toužím po dítěti a manžel chce ještě počkat, ale zatím potřebujeme i ten můj malý plat. Proto chceme mimčo až později kdy to manžel utáhne sám + moje "velká" mateřská
Petti, je mi te docela líto, protože tvůj manžel je sobec, chápu, že tvé chování vůči němu je správné,ale co ty děti? nebylo by opravdu lepší být doma? Nevím, nemám zkušenosti, jen se zamýšlím.
13.9.2003 10:31:56
Sylvie, tak vidíš, to jsi na tom líp než já. :o)
Že by si náš nezaměstnaný a pracovně nevytížený tatínek někdy udělal na nás DEN z víkendu, to je sci-fi. :o)
13.9.2003 9:56:45
Teda - jeden DEN o každém víkendu :o)

S.
13.9.2003 9:55:00
Monty, manžel pracovitý byl odjakživa (teda co se známe), ale tak nějak normálně. Podnikal se svými kamarády a tempo podnikání udávali oni. Pak se trhnul, protože s nima by se řítil tak jedině do průseru, začal rozjízdět vlastní firmu, byl v ní pořád - i to jsem chápala, protože všechno se změní, až bude mít zaměstnance. Teď, když už je má, zjistil, že peněz se dá vydělat víc, než když dělal sám a vzrostly jeho požadavky - původní plánovaný baráček do dvou milionů se změnil v hotýlek, který nás vyjde tak na sedm-deset milionů (odhadem, pořizovací cena byla nízká, ale je potřeba ho kompletně zrekonstruovat). Což je samozřejmě někde úplně jinde, hlavně čím víc chce vydělávat, tím víc zaměstnanců musí mít a tím hůř je možné je uhlídat... a aby zaměstnall i nějaké "šéfy" - pracovníky, kterým zaplatí ani ne tak za práci, jako spíš za dohled a organizaci, tak to ne. Teoreticky by si to dovolit mohl, prakticky by to byly další "zbytečně vyhozené peníze", tak se radši dře. Kvůli pitomýmu baráku!!!

Teda, abych jenom nenadávala - po té naší nedávné krizi se vyloženě snaží dát všechno dopořádku a dokonce už si na nás dělá čas i jeden o víkendu :o) Pravda, zrovna tenhle je výjimka, ale co, i tak je to velká změna :o)))

S.
13.9.2003 0:59:47
Monty,
já znám "pracovité muže" zejména vypěstované příležitostí, pár se seznámí během školy, pak se někde usadí, chlapík nastoupí do práce, rok dva pracuje, mezitím mají miminko, žena je doma, ideální rodinka. A teď mu někdo v práci dá Šanci To Někam Dotáhnout. Pár pochval od šéfa, důležitá setkání, pracovní cesty, nebo si založí firmu a má první úspěchy. A už teče adrenalin a zároveň se přesouvá zdroj pocitu uspokojení z rodiny do zaměstnání. No a žena jen kulí oči, drží mu palce, ale napadá ji, že takhle si to tedy nepředstavovala... (jak píše Sylvie :-)))
Jak to tak píšu, může to vypadat, že tím stavem pohrdám. Není to tak, naopak ho sama na sobě znám (samozřejmě to zažívají i ženy, myslím, že pak se jim těžko plánuje těhotenství), asi nejde mít všechno - kariéru na plné pecky a ještě spokojené děti a partnera.
sally
13.9.2003 0:58:38
Pettino,
a co to zařídit tak, že by někdo vyzvedával dcerku a vodil jí na ty kroužky atd. Když tvůj muž nechce mít v domě cizího člověka na úklid, tak to můžete udělat takhle, ne? Navíc bych se asi vrátila na toho půl úvazku do zdravotnictví - mysím, že to, že děláš v mužově firmě je jeden z problémů. Navíc se vrátíš k práci, na kterou máš kvalifikaci a která tě (předpokládám) baví. A protože tam budeš na půl úvazku, tak nebudeš muset být nikomu "vděčná", že tě "pouští o tři hodiny dřív".
Z práce si dojdeš domů, v klidu si uděláš domácnost a zahradu a až se malá vrátí ze školy a kroužků, tak se můžeš věnovat jí. Plus dotyčná chůva by mohla malou hlídat jeden večer v týdnu, abys ty měla čas na své koníčky.
Přeci i tvému muži musí být příjemnější přijít domů k manželce, která není strhaná a vynervovaná, ne? Jestliže on má pocit, že už "má vyděláno", tak to přeci neznamená, že ty budeš ještě další tři hodiny kmitat kolem domácnosti. Nechápu, jak si může sednout a "odpočívat", když ty ještě makáš. Přeci kdyby ti pomohl, tak by to bylo rychleji hotový a měli by jste večer pro sebe, ne? V klídku a pohodě...
12.9.2003 23:58:17
Sylvie, nevím jestli je tvůj případ výjimka, z mého pohledu spíš ano...
V mém okolí jsou všichni "pracovití" muži pracovití jaksi odjakživa a tak jejich manželky věděly, do čeho jdou. Ale je asi fakt, že výjimkou budou ti, ktřeí začali během manželství/partnerství podnikat a "cele se do toho ponořili", třeba jako tvůj manžel.
Mám kamarádku, vdala se za kluka, jehož rodiče mají velké hospodářství (pole i zvířata), on chodí do práce, pomáhá rodičům a ještě dělá v obci starostu, takže má vlastně tři zaměstnání. A jí samozřejmě přijde líto, že se o ni a o rodinu málo zajímá, nemá na ně čas, je unavený... jenže na druhé straně je zabezpečí, ona se nemusí starat o nic jiného než o děti a domácnost, nestrádají, mají se dobře. Jenže s tím musela počítat, když si ho brala. Manželstvím nikoho nepředěláte, to si jen každý naivně myslí.
Já si zas naivně myslela, že můj velmi neambiciózní, po kariéře netoužící manžel bude věnovat rodině, rozhodně tedy alespoň dítěti, značnou část svého volného času, zejména když já budu stále pracovat a zabezpečení od něj požadovat nebudu. A taky jsem se "sekla". Manžel je sice stále velmi neambiciózní, teď dokonce i nezaměstnaný, ale "čas pro rodinu" nemá stejně, protože ho všechen potřebuje pro sebe. :o) Takže na rozdíl od té kamarádky nemám ani jedno, ani druhé. :o)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 54 [Dalších 24 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.