| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod 3x jinak

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 68 [Dalších 38 >>]
5.3.2008 8:48:49
Jste vůbec normální? Běžte si s tou vaší "zodpovědností" někam a starejte se hlavně o sebe! Podle vašeho příspěvku soudím, že jste velice nezodpovědná matka, protože vaše děti učíte stejným předsudkům, jednoduchosti a demagogii, kterou zastáváte sama.
těhotná
  • 
5.3.2008 5:10:37
Ahoj žabo. Váš článek mě šokoval.Nechápu, jak jste mohla být tak nezodpovědná a hazardovat s životem zejména dcery ale i svým.
J+J(2roky)
  • 
17.9.2007 11:03:51
Milá Žabo,
Váš článek mě velmi zaujal a přečetla jsem jej jedním dechem od začátku do konce.
Své první dítě jsem porodila nejhorším způsobem, jaký si lze představit. Na porod jsem se velmi těšila, navštěvovala jsem předporodní kurzy, cvičení pro těhotné, učila jsem se správně dýchat,ale bylo to k ničemu. Odtekla mi voda a když ani po několika způsobech vyvolání porodu a šílených kontrakcích nedošlo k otevření čípku a malý se začínal dusit,byl z toho po 36 hodinách akutní SC s celkovou anestezií. Po porodu jsem dva dny nebyla schopna téměř ničeho a pořád jsem brečela. Dítě mi občas přivezli k přiložení,ale moc si to nepamatuji, byla jsem strašně vyčerpaná. Manžel to celé prožíval se mnou, byl s námi, jak jen to šlo,po operaci jej držel jako první v náručí. Při odchodu z porodnice jsem měla břicho tak velké jako, když jsem tam přijela, protože se mi vytvořil nad jizvou obrovský hematom,který zmizel až po půl roce. Ještě rok po tomto „porodu“ jsem brečela, když jsem pomyslela na to, že bych chtěla druhé dítě a navíc porodit přirozeně. Měla jsem pocit,že nejsem „úplná“, když nedokážu porodit „normálně“. Syn je naštěstí zcela v pořádku a je to šikulka a naše sluníčko. Teď čekám druhé dítě a o porodu raději vůbec nepřemýšlím.
Zcela chápu Vaše rozčarování nad tím,že vás poprvé nenechali porodit „normálně“ a že jste si to chtěla napodruhé a napotřetí prožít. Já zatím nevím, jaké to je držet dítě hned po porodu v náručí, poprvé jsem je pochovala až třetí den,kdy jsem měla trošku síly je udržet na rukou. Od té doby jsem si teprve začala uvědomovat,že je na světě.
Inspirovala jste mě svou odvahou a přesvědčením, a tak doufám,že si to podruhé taky lépe vychutnám a budu z toho mít krásný zážitek do konce života. Děkuji
J+J
  • 
4.9.2007 23:30:41
Zcela náhodou jsem se zakousla do vašeho článku,který mě velmi zaujal.Krásné i méně krásné zážitky jste podala velice efektivně,moc jsem se pobavila:-)Myslím,že by jste mohla psát knížky,krásně se to četlo:-)
Sama mám devíti-měsíční dcerku Lucinku a stále se vracím myšlenkami k porodu..Rodila jsem spontánně,porodu jsem se nebála,ale myslela jsem,že to dítě asi ani nevytlačím ... :-)První pocity po porodu byly pouze obrovská úleva a nic víc :-( Byla jsem nastřižená a sedla jsem si až za měsíc,ještě teď to není zcela v pořádku..asi se Vámi nechám inspirovat a příště se nenechám nastřihnout..Každopádně Lucinka je moje obrovská radost a dalšího porodu se nebojím,doufám,že bude lepší..
Vám moc děkuji za něco,co mě moc oslovilo,určitě si na Vás ještě vzpomenu..
Přeji Vám samé radosti s dětmi a starostí co nejmíň.. :-)
Engele
2.4.2007 2:55:05
Je to už dlouho napsané, ale přesto se k tomu musím vyjádřit.

Opravdu klobouk dolů před tím čím jste si prošla, Váš příběh jsem zhltla jako nic, nedalo se od toho odtrhnout.

Obdivuji Vás, a přeji hodně štěstí s celou rodinkou!
Katerina, zatim bez deticek
  • 
17.11.2006 3:35:22
Nikdy jsem si nemyslela, ze bych byla na internetu precist neco tak dlouheho, ale vas clanek byl natolik zajimavy, ze sem jednoduse nemohla prestat. Mate muj hluboky obdiv a plne s vami soucitim v "hruzach", kterymi jste pri prvnich porodech prosla. Je moc smutne, ze lekari i nektere sestricky maji svou profesi opravdu jen jako praci a lidskost a porozumeni nechavaji buhvi kde za sebou.
Ja sama sem zastankyni alternativnich porodu a jsem celkem rada, ze se toto odvetvi jiz trochu zpruznuje a tudiz rodit by se melo stale lepe a lepe. Jake zazitky z toho budu mit ja, se vsak teprve ukaze:-) Pekny den Katerina
dalif
16.10.2006 21:38:45
no ja mame 5-6 dioptrii a rodila jsem normalne, ocar ze vse ok. rodila jsem na Obilnaku - dite 3,8kg a 51cm.
vse je o lidech, na poporodnim a jinde- novorozenecke, JIp, rizikove- byly super sestricky ale i sestricky K...y.

D
  • 
9.10.2006 13:27:01
Obávám se ze nikdo tohle neuveří. Je to taková nahoda, že autor beletrii by se za to stiděl. Ale je to pravda a je to docela sranda. Když jsem psala ten minulý prispevek jsem zpravně rečeno mela ten komentař od te lekařky v USA jen přes její manzel. Tvrdil že byla nekde pryč když jsem volala. On ji to pry zeptal a pak mi řikal ze tvrdila ze to je "barbarstvi". (On je take lekař ale jiného zameření.) Ale vcera jsem ji přímo volala. Řikala mne nasledujicí přibeh.

V době když jsem ji domu volala a mluvila s jejím manželem byla na konferenci tikajci cicařských rezech. Manžel mi řikal že jí mužu volat druhy den protože vedel že ještě jsem na začatku tehotenstvi a že ta otazka nespecha. Ale pak mu to začalo vrtat v hlavě, že to je strašní a musí dozvedět co na to řekná jeho žena. Tak, jí zavolal na konferenci. Ona v te chvile se zrovna připravila na přednašku před nekolika set nejprestižnejších expertů. Ale měla ješte par minut a viděla že manžel volá tak to zvedla. Ona je velice dobrá lekařka ale detajly jí občas utikají. Měla omylem zapnutí hlasový odposlech na ten mobil. Tim ten hovor vyrušovalo docela dost lide okolo ní na konferencí ale neslyšelí presně o čem šlo, jen že to je "barbarstvi." Tak, nekolik kolegu si mysleli že to je dobrý vtip jí nutít ten hovor vysvětlit před celou konferenci. Mysleli totiž že to byl soukromy hovor a chtěli prasknout za to že vyrušovala hlasitim hovorem.

Kdýž mi to řikala do telefonu, smala se a ja také. Řikala že to byla tak blba otazka - Je težká kratkozrakost indikace k cicarským rezem? - a ještě na konferenci odborniků! Ale vtipní kolegove nedalí klid a musela vysvetlit svuj telefonovani. Tak, jim řekla že nekdo volal z České republice a zeptal zda nekdo kdy viděl nejaký důvod proč važní kratkozrakost by spusobil problemy pri porodu a tim inikoval cicarský rez. Všechní na sale pak utichli a pak na jedno začali se strašné smat. Když se probrali, tak jí řikali že to je samozrejmě blbost a pochvalili jí za chrabrou praci v rozvojovich zemich.

Sice uznam že vetšina tech expertů asi netuší kde Česká republika leží a´neveřila bych ani na chvili jejích znalosti zeměpisu. Jsem už stoprocentně presvečená že to co porodnici v CR dělají s kratkozraké ženy je nespravné a zbytečně riskantní. Byvá oční vada, která se jmenuje zelení oční zakal, a ten muže doprovadět nadmirní tlak v očích a dřiv se myslelo že by to mohlo byt problem pri porodu. Ale nikdo ani nepomyslel že obecně kratkozrakost by byl problematický. Zeptala jsem te doktorce jak je to možný že obyčení lide i odbornici v CR jsou přesvečení že to nebezpeční je. Řikala mi že v každé země, včetně tech technologické jako je CR (Totiž ona je vyměčná amerčanka a zeměpis velice dobře zná.), existují nejaké velice zvlaštní mýtusy. Podle ní jsou v USA rovnež spoustu mytusů a o tech zrovna přednašela na te konferenci.
Arianna
  • 
7.10.2006 23:10:07
Mam rodit zde v CR priští rok. Jsem puvodně z USA, proto češtinu neovladam beze chyb. Četla jsem članek s velkým obavem. Take mam silnou myopiu, vpostade ještě silnejší. Nemužu si uveřit když tu bežně slyším i zdravotnici kteří myslejí že lide s slabým zrakem musí rodit cysařem. Volala jsem sve kamaradce která je tak znamá porodní doktor že americká vlada ji posilá po celým světě aby odrodila duležité lidi a trejnovala porodní asistenty po celým světě. Ona nikdy o takový mytus ani nikdy neslyšela a považuje to za barbarstvi. V Nemecku o tom pry take nic nevedejí. Četla jsem nekdy v starem literaturu o očních vadech které studují že je velice nečastou vadu ktera vývola nadmerní tlak v očích a že s tim byli nejaky problemy při porodech. Je to ale uplne jasný a velice lehko diagnostikovana vada. Nikdo by se nemohl o tom splect. Ja ho urcite nemam. Nevím co budu dělat s porodem. Nemužu odjet do USA protože letet tesně před porodem s nemuže a bydlím už 9 let tu s českým manželem. Tady jsem prosto doma. Přemyšlím o tom že dozvím jak to je s novými karty zdravotní pojštovní v EU a "omylem" se moc dlouho budu zdržovat u kamaradce v Nemecku která tam odrodila v tak krasný prostředí že nam po tom muže jenom zdat. To co se deje okolo porodech v CR je presně to co zažili generace mych rodiču na zapadě. Hodně lide v CR přesně rozumí jak se v moderní době rodí dětí ale jsou to většínou maminky a par odvažních dul. Opravdu je mi zahodou proč jsou lekaře a zdravotní sestry poslední v Republice které tomu rozumí. Předce už 15 let s po celým světě odbornici vědí že kontakt s maminkou kuže na kuže snižuje riziko infekci u miminek a pomoha vyvoj mosku. Miminky které tento kontak nemají behem prvních tydnech jsou často mentalně spomalení podle vedeckých pruskumech. Jak je to možně že nekdo muže furt držet licencu zdravotní sestry když autorce teto članky ukazala miminko z druhé strané mistnosti a nerozuměla proč potřebuje miminko byt u maminky. Samozřejmě že jsou važné zdravotní duvody proč nekterí miminka nemohou byt u maminky ale do te miře že to jde zdravotníci musi s takovými miminkamí byt v telesním kontaktu misto maminky. Pokud miminko musí byt izilovaní kvuli dýchani nebo velké nebezpečí infekcí, tak musí ale my musíme take akceptovat že to obnaší važné rizíko pro zdravé ditětě a je to jasný že to je volba uplně poslední. Odebrat miminka když to není nutné je také barbarstvi. Nechci lidem obecné tim uražet ale zdravotníci kterí to dělají by se měli stidit.
Libi + Adam1rok
  • 
2.10.2006 21:07:34
Sice ne úplně, ale jen k těm očím. Sama jsem krátkozraká - 7,5 dioptrií. Protože jsem se kdysi někde doslechla, že nad pět dioptrií se doporučuje císařský řez, byla to první věc, na kterou jsem se svého gynekologa ptala. ten zkonstatoval, že publikace, která se mi dostala do ruky, už měla určitě po záruční době. Jen pro můj klid mě pak doporučil mého očního lékaře navštívit. Ten potvrdil verzi gynekologa, přičemž jsem se dozvěděla, že teorie o tom, že se po přirozeném porodu zhoršuje zrak, se ukázala jako mylná. Vždy tomu muselo "pomoct" několik dalších faktorů. To už bych prý musela mít nějakou hodně komplikovanou oční vadu. Při běžné myopii mi zhoršení zraku nehrozí. Dnes po roce musím uznat, že měl pravdu. Přesto, že jsem měla při porodu trochu problémy (břich mi nekleslo, takže jsem neměla čím tlačit, navíc Adam měl velký průměr hlavičky a nemohla jsem ho dostat ven), oči mám stále stejné. a jen tak na konec: Moje matka porodila 4 děti se 12 dioptriemi běžným způsobem a oči se jí začaly zhoršovat a ž mnohem později, nikoli však vlivem porodu, ale vlivem degenerace sítnice. Takže s oční vadou na císařák? Jen po tom, co se shodne několik odborníků - - ne jeden!!
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 68 [Dalších 38 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.