| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod 3x jinak

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
Jana
  • 
4.3.2009 8:39:45
A proč teda chodíte k lékaři? Raděj to NEDĚLEJTE! Možná nebude od věci si medicínu vystudovat a být lékařem sám sobě. Co? Ale to asi neuděláte, ještě by jste byla stejná jak ty paka doktoři, že?
Brebina, E+M
23.7.2008 21:04:15
Ahojky,
rodila jsem dvojčátka - Elinku hlavičkou a Matýska koncem pánevním. Elinka se narodila a po chvilce začaly kontrakce znova. Nicméně do mě pan doktor sáhnul (šílená bolest, to si neumíte ani představit), protrhnul jeho plodový vak a za nožičku ho stáhl dolů do pánve (byl uložený příčně nad Elinkou). No a pak to bylo dosti na mě, tlačit, tlačit, tlačit a pan doktor pomáhal, tahal za nožky, pak ho držel v pase (pamatuju si z něho jen nožičky a zadeček) a kýval s ním ze strany na stranu, protože mu správně nesrotovala hlavička a trošku se v pánvi zasekl. Za neustálého povzbuzování tlačit, tlačit to bylo dost děsný, ale nakonec se podařilo a vyšel ven. Děti mi neukázali ani na vteřinku, hnedka je nesli pryč, viděla jsem je až 20 hodin po porodu v inkubátorech - porod byl velice rychlý - překotný - od prvních bolesti jen 2 hodiny!! a děti vážily 1460g a 1920 g
Hanka 37, Jan 7/2001+ jedno na cestě
  • 
23.7.2008 20:31:26
Po přečtení článku autorky "žáby" mi rovněž nedalo než napsat svůj názor. Rovněž nechápu tento "zvláštní" postoj. A protože se nechci příliš dlouho rozepisovat, tak snad jen pár poznámek. Syna jsem porodila zcela neplánovaně císařským řezem v plné narkóze a přesně týden před termínem. Důvodem bylo, že by se jednalo o porod koncem pánevním, což jsem se dověděla až po příjezdu do porodnice, kdy mi již doma odtekla plodová voda. A přesto, že "dávat se dohromady" po císaři je asi o něco zdlouhavější než po normálním porodu, tak jsem lékařům vděčná, že se takto rozhodli a nenechali trápit "normálním" porodem ani mně a ani miminko. Myslím si, že náročný přirozený porod (třeba za použití zvonu nebo kleští) je pro miminko i z hlediska možných následků daleko horší než tzv. císař. A co se týká kojení a toho, že jsem syna neměla hned po porodu u sebe: i přes mé ne příliš velké "přednosti" a zánět prsu, se kterým jsem skončila na zákroku na chirurgii, jsem syna kojila 1,5 roku a z toho plně 6 měsíců. Dále si myslím, že pro vztah matky a dítěte je důležitá celá řada faktorů a ne pouze to zda má matka dítě okamžitě po porodu u sebe či nikoli. Naše maminky nás dostávali pouze ke kojení a rozhodně si nemyslím, že bychom s nimi měli proto horší vztahy nebo z nás vyrostli horší lidé.
Dana
  • 
22.7.2008 9:04:29
Opravdu pěkně napsaný článek.Rodila jsem dvakrát.Do porodnice jsem jela vždy až když jsem byla už otevřená na 5cm,takže to pak šlo rychle.Ale u druhého porodu,když už máte doma dítě,babička daleko,manžel na služebce,tak se mi také honily v hlavě různé myšlenky.Dokonce jsem byla dohodnutá se sestrami na por.sále,že kdyby to jinak nešlo,tak si zavolám sanitku a přijedu i s první dcerou,která byla na to připravena a v batůžku měla zabalené hračky,pití a jídlo pro sebe.Některá sestřička by si jí nechala zatím u sebe,než by manžel přijel.
Nakonec to manžel stihl,přijel domů,odvezl mě do porodnice a odjel s dcerou domů jí hlídat.Za hodinu a půl jsem mu volala,že máme druhou holčičku.
22.7.2008 7:51:10
Dito, tos asi nepochopila, že nástřih je od toho, aby ho odborník proved ve chvíli, kdy hrozí právě to velký natržení.

Mně se nástřih hojil půl roku - závidíš, žes ho neměla? Hm, já zas závidim těm, kdo se natrhly jen na pár stehů...
Táňa, 2kluci
  • 
21.7.2008 22:06:09
Bože, proč jsi tak netolerantní? Co je špatného na nadstandartním pokoji???? Každá jsme přece jiná, někdo si chce pokecat někdo chce být sám atd atd. Těch důvodů může být daleko víc, zkus se někdy na věci dívat i z druhé strany..
21.7.2008 18:07:27
Dito, a co je ti do toho, jestli někomu stojí za to zaplatit si nadstandardní pokoj? Mně to taky za to stálo, z více důvodů. Tak třeba neomezený návštěvy, taky mě na pokoji neprudil nikdo další, kdo by se mnou chtěl konverzovat, a pak taky výběr jídla ze všeho, co v nemocnici ten den vaří.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
21.7.2008 17:53:36
Nechci se zastávat zdravotníků, mě třeba snad nikdy až na zubaře žádný pořádně neřekl co mi je a nepomohl uplně od bolesti kolena, od nejspíš nalomeného prstu, který nepoznal, jelikož teď mám prst křivý, ale připadá mi hloupé srovnávat porodnictví s bolestí žlučníku, blbej žlučník omezuje jeho vlastníka, kdežto blbej porod hlavně mimčo, aspoň o to jde v tu dobu všem mámám nejvíc ne? A Žaba neměla blbej porod, jen nebyl podle jejích představ a co na tom? Děti má zdravý, tak ať děkuje personálu, všechno nejde podle toho jak si to člověk vysní a že jedno dítě porodila přirozeně a nic se jí ani děcku nestalo neznamená, že ty předchozí dva by proběhly stejně...zbytečná diskuze, ale hanět někoho, kdo vám pomohl a hlavně miminku na svět je hnus, zamyslete se a jestli zdravotníkům nevěříte, jak jsem psala výš, roďte doma třeba za pomoci sousedky která tomu zajisté rozumí víc.

A k článku: přijde mi to praštěný, možná je to psáno těsně po porodu, kdy matka ještě nemá všechny hormony v normálu:(
A co se týká nadstandardního pokoje, nechápu jak to někdo může zaplatit, za co, za 3 dny vyhozený prachy, to se to nedá přežít na normálním? Snad bych uvítala jen to, že jsem tam sama, ale na TV, ani net jsem tedy já v porodnici rozhodně neměla čas ani náladu, ale třeba se někdo radši zaobírá vybavením pokoje než svým čerstvým miminkem
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
21.7.2008 17:32:44
Souhlasím s tímto názorem a také o několik řádků výše s názorem Jany Udivené a když jste všechny tak nespokojené s českým porodnictvím, tak roďte tedy doma, když je to podle vás lepší a riskujte život miminka, buďte rády za to co máte a že to nebylo zcela podle vašich představ bych neřešila, mě třeba nenastřihli a byla bych za to radši než když jsem se roztrhla, až se někdy rotzhnete až přes konečník, potom nadávejte jen samy sobě, mě se to naštěstí nestalo, ale četla jsem o tom dost hrůzných příběhů a nemoci se pomalu do konce života vyprázdnit jedním otvorem anebo u toho trpět...ale je to vaše volba, kdo chce kam....
Andrea J.
  • 
21.7.2008 17:18:20
Ke konci jsem se neubránila i upřímnému smíchu jak krásně byly popsané tvé pocity. Bavila jsem se možná proto že jsem ještě nerodila, ale těším se na to ;-) Díky za takový článek :-)
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.