| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chraňte sluch svých dětí

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]
14.2.2009 23:46:15
NO A CO SI TEDY MYSLÍTE O TOM OČKOVÁNÍ PREVENTALEM? MNĚLI BYCHOM BÝT OČKOVÁNÍ ZA DARMO ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ. JINAK JSME ASI 30KM OD PLZNĚ.
Ennywan
14.2.2009 23:46:09
Kili, chápu, že nemůžete vědět, proč nebyl syn očkován. To byla v podstatě jen řečnická otázka. Vakcinaci zkrátka zatím imunolog na základě imunologického vyšetření nedoporučil. Naše dětská dr. mi řekla, že nejspíš z důvodu, že by si asi syn vzhledem k výsledkům imuno vyšetření nevytvořil protilátky, tak by se očkováním zbytečně zatěžoval.
Ennywan
14.2.2009 23:40:21
Milado, začínám se v tom ztrácet, je to na mě příliš složité ~d~
Asi to nechám koňovi, ten má větší hlavu ~t~
kili
  • 
14.2.2009 23:40:06
já mám za to, že selektivní deficienci IgA bez vyšetření sekrečního IgA, dalších Ig a celulární imunity lze jen odhadnout, nikoli exaktně diagnostikovat.
Vy uvádíte hladiny IgA, které jsou jistě velmi nízké a znamenají skutečně deficit IgA s výrazně vyšším risikem infekcí zažívacího, močového a dýchacího traktu a s možností doprovodného sprue-like syndromu, při němž bezlepková dieta nemusí být efektní. Krom toho by měly být vyšetřenY protilátky proti IgA, zejména ty ve třídě IgE, což může být životně důležité.


Milada.
14.2.2009 23:31:40
Jitko,

ještě takhle:
lidé se selektivním deficitem IgA mají vyšší riziko výskytu defektu podtříd a normální koncentrace celkovéhoIgG ještě defekt v podtřídách nevylučuje. Potvrdí-li se defekt v některé podtřídě a nebudou-li přítomny anti-IgA protilátky, lze léčebně s velmi dobrým efektem použít při závažných infekcích injekční gamaglobulin (nyní u nás přípravek Past Hum Immunoglobulin Grifols).

(to má zkopírovaný z místních Poraden)
Milada.
14.2.2009 23:29:05
Kili,

někdy není vůbec potřeba sliny vyšetřovat, u mýho syna bylo jasný ihned, tj. z prvních náběrů u imunologa, že má selektivní deficit (syn má třeba hodnoty 0,02 někdy i 0,04 ~;). Sliny mu vyšetřovali tak o asi o 4-5 později. A než vyšetřili podtřídy IgG, trvalo to roky, museli jsme přejít k jinému alergologovi ~t~, ten první nechtěl syna 6 nebo 7 stresovat krevní odběrem ~o~~q~~q~
Milada.
14.2.2009 23:22:13
Jitko,

jasněže se stav IgA na sliznicích sleduje - přece z těch slin. To měl můj syn taky dělaný ~;), už jsem Ti to psala.

kili
  • 
14.2.2009 23:20:18
Já mám pochopitelně méně informací o zdrav. stavu Vašeho syna než imunolog, který ho vyšetřuje, takže jeho slovo je jistě rozhodující, moje je odhadem z toho, co jste uvedla. Proč Váš syn nebyl očkován, to netuším. Také nevím, jestli jde o hypoIgA1 nebo A2 a další nálezy z imunol. vyš. , takže opravdu jen odhadem a ten odhad je, že Váš syn nebude mít nakonec se snížením imunity žádné potíže.

Sekreční imunoglobulin A se vyšetřije např. ve slinách.

Ennywan
14.2.2009 22:35:26
Kili,
jako já budu jen ráda, když se to věkem všechno srovná. Mi jen není jasné, když mám být v klidu a dle tebe ani není důvod k imunoterapii, proč náš imunolog zvažuje postoupení synova případu vyššímu pracovišti? Sledovat synův stav přece může docela dobře i běžný ambulantní imunolog. Jedině že by fakt chtěl, aby bylo očkování řešeno přes kliniku (syn ještě není vůbec očkovaný).

Hladina sekrečního IgA se zjišťuje také z krve nebo např. výtěry ze sliznic? Pokud to budu dobře formulovat, tak protilátky proti kravskému mléku syn neměl.
kili
  • 
14.2.2009 21:48:06
Hodnoty, které v článku uvádíte, jsou nižší, ale jistě se nejedná o XLA a mám za to, že nevyžadují imunomodulační ani imunosubstituční terapii.

U IgA mi chybí hladina sekrečního IgA, aby se dalo uvažovat o selektivním IgA deficitu, který někdy bývá spojen s deficitem některé z potříd IgG (zejména IgG2). Pacienti se selektivním deficitem IgA mívají ruminantní proteiny a protilátky proti kravskému mléku. Ty mohou způsobit falečšně positivní výsledek IgA, pokud enní v vyš. IA(RIA) užito králičí sérum. Pak je tu otázka sérových protilátek proti IgA a spousty dalších věcí, včetně stabvu celulární složky imunity, které by měly být známy pro diagnosu selektivní IgA deficience.

Děti, trpící skutečně CVID, trpí poněkud jinak, než jak popisujete u Vašeho dítěte. Myslím si, že deficit humorální imunity nebude Váš problém, byl bych docela klidný.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.