Re: Dotaz
Vím, že už je to starší věc, ale já se sem fakt zoufale častěji nedostanu :o(((. Tedy o tom, kdy se pozná LMD jsem četla v takových těch podle mého názoru lepších knihách, že u některých dětí již záhy po porodu. Jsou neklidnější, mívají často problém s jakoukoli pravidelností, přehozený biorytmus - ve dne spí, v noci řádí, nebo prostě nemají řád v ničem už od malička.Často bývají vzteklejší a vzdorovité. To potom pokračuje. Nedá se vůbec říkat, že by v něčem byly pozadu, jsou zvědavé, většinou velmi neposedné, takže se spíše dá předpokládat, že budou i vepředu oproti vrstevníkům.
Tak by mě zajímalo, milí rodičové, jestli si vybavíte něco takového u těch svých miláčků. Jestli třeba i to navozování kontaktu, třeba když máte víc dětí, jestli to zkrátka u toho elemďáčka není těžší, milovat ho, věnovat se mu.. Rozumíte? Jestli prostě s dítětem bez LMD komunikujete malinko radši, to zní blbě, já vím, že je milujete úplně stejně, ale jak to napsat? prostě, když přistupujete k dítěti s LMD, musíte si přece už napřed představit situaci, že to vyústí v konflikt, kdežto u dítěte bez LMD to nepředpokládáte, přistupujete k němu klidněji....
Odpovědět