Re: Příběhy řízkové
Mariko, jo, dělám doma dětem "KFC" kuře a smažím ho tak 15 - 20 min a pak dávám do trouby dodělat, aby bylo až ke kosti hotové.
Jinak řízky mám nejradši telecí. Ale ani telecí řízek pro mě nesahá ani po kotníky smaženému květáku, ten fakt miluju :)
Sem tam udělám v trojobalu něco dalšího, hlavně houbové řízky v létě, občas nějakou přerostlou cuketu. Zbytek mé rodiny i kamarád, kterému občas vařím, všichni strašně milujou smažený sýr, což tak trochu nechápu, protože já smažák nerada. No ale když to milujou...
Dělám ho z goudy, pak i mně přijde jako aspoň přijatelné jídlo. Z eidamu mi vyloženě nechutná.
Strouhanka mi nestihne tuchnout ani plísnit, mám trvale dost velkou spotřebu, co dva týdny si kupuju pytlík rohlíků k usušení jen na strouhanku :) Používám ji do kdečeho, od vysypávání bábovkové formy, přes knedlíčky do polévky, zahušťování krémových polévek, sypání brambrových šišek až po posypávání gratinovaných jídel.
Odpovědět