5.7.2019 22:52:53 nunik
Re: Bezlepkova strava v ČR
Dobrý den , ono je to hlavně o tom , kde je produkt vyráběn . Pracuji v potravinářství a pokud něco má nést označení “bez lepku “ , tak se musí tento produkt vyrábět v čisté tzv zóně - ve které v životě nesměl ani projít lepek.pokud je takto čisté vyráběn , tak je opravdu bez lepku. Opravdoví celiaci opravdu mohou jenom tyto potraviny . Všechny ostatní věci mohou být - a takové bývají - v nějakém množství kontaminované z toho běžného provozu . Obrací se na nás hodně celiaků a tak s tím máme i bohaté zkušenosti . V zásadě kde je napsáno : muže obsahovat stopy lepku ... - to znamená , ze je vyráběn tento produkt v provozu, kde se běžné pracuje se surovinami obsahujícími lepek - i když se přímo do tohoto výrobku nedával , tak ale he tento provoz lepkovy ....
Odpovědět