14.9.2010 16:34:27 Ennywan
Výtvarná výchova, pracovní činnost - hodnocení
Dneska přišel náš druhák ze školy a první co mi hlásil, že je smutný, protože dostal z výtvarky čtyřku. Prý dle píuč. svou práci odflinknul. Ale podle syna se tak snažil, ale že mu to prostě líp nešlo. A že závidí druhým dětem, které to měly krásné a čtyřku nedostaly. Měly z papíru vytrhat kostel. Je mi ho moc líto, protože vím, že mu opravdu práce tohoto typu nejdou. Před pár dny měly například z papíru natrhat hrozny, měly na to nějakou dobu a kdo za tu dobu natrhá hroznů co nejvíc. Bohužel syn byl poslední. Nemá výtvarné ani tvořivé nadání, ani ho to nebaví. Chtěl by to mít v jeho očích dokonalé, ale nemá, tak radši netvoří. Takže ho doma do tvoření nenutím. Nicméně mi přijde, že dávat čtyřku z takové činnosti je celkem demotivující. Navíc prý jak trhaly ty hrozny, tak se mu děti smály, že jich natrhal nejmíň. Ten kostel jsem ještě neviděla, ani tu čtyřku zatím v žákovské nemá, ale přijde mi zbytečné dávat takovou známku, pokud dítě vytvoří něco a aspoň se to trochu zadání podobá. Co si o tom myslíte? Dostávají vaše děti také horší známky z VV?
Odpovědět