Re: Výtvarná výchova, pracovní činnost - hodnocení
Jsem výtvarník? Asi jo. Každopádně mám titul BcA. Připravuju děti na talentovky z VV na SŠ, v poslední době se mi několik dostalo na architekturu. Chci učit VV na ZŠ na vyšším stupni. A můj názor je, že u malých dětí se má dávat jednička (s výjimkou nějakých sabotérů, kteří by třeba zničili výkres sousedovi), to bych řešila dle situace. Opravdu mě se.ou uvědomělé pí. uč., které dají v první třídě děcku trojku za to, že namalovalo moc velké sněhové vločky nebo červenou louku (skutečné případy synovců, mmch. docela výtvarně nadaných). Jsou to slepice, které ví o výtvarné činnosti prdlajs a nedovedou pochopit výtvarnou zkratku či posun, chtějí jen přesné reprodukce skutečnosti.
K tvému synovi-doma s ním co nejvíc tvoř, chval ho a možná se budeš divit, že se u něj projeví výtvarný talent. dost často se svým výkonem nejsou spokojené nadané děti, protože mají jasnou představu, jak to má vypadat, ale ještě to neumí ztvárnit. Dcera se i docela vzteká, když hned není všechno dokonalé. Je třeba uklidňovat, povzbuzovat a vést. A to ať je či není nadaný. Výtvarná činnost je považována za něco zbytečného, ale málokdo ví, že při ní se zapojuje stejná část mozku jako při matematickém myšlení-obojí je celkem abstraktní činnost. A myslím, že rozvoj výtvarky přispívá k rozvoji matematického myšlení.
Odpovědět