15.6.2007 0:54:22 M+Aďa a Kety
Jak u nás přestal existovat starý chleba
Když jsme dříve kupovali chleba v supermarketu, moc nám další dny nechutnal a zůstával, ale využití jsme pro něj měli... dávali jsme jej usušený pro králíky sousedům. Dnes už ale králící chudáci dávno "utřeli", protože jsme si pořídili jako správní vesničani domácí pekárnu. Pečeme chleba cca 5x týdně (celozrnný žitný, s udržovaným domácím chlebovým kváskem a se semínky) a je tak dobrý, že nejsou žádné zbytky. Teda má to jednu "nevýhodu" - chleba teď sníme daleko více (dřív cca 2 kg chleba za týden, teď 5 kg), tak kupujeme kvanta mouky a semínek.
Zbývající "bioodpad" dáváme na náš kompost a po 1-2 letech tím hnojíme zahradu.
Odpovědět