6.6.2007 22:21:22 ajka
ptáčkům NE ale ...
připojuji se k těm "co umíme hospodařit" - ale děda mi vždycky říkal, že ptáčků chleba nepatří. Jim dělá potíže, protože kvasí ve střevech. Ostatní zvířátka snad mohou.
Další dobrý typ je dávat chlebové drobky na zahuštění omáček. Nebo si nadělat "krutonky" a do hrachové či jiné polévky výborné.
Vaječné skořápky si nejdříve usušte, pak do pytlíku. Krmit jen skořápky z čerstvých vajec - ne z nakládaných.
Hlávkový salát (či jinou zeleninu) lze vzduchotěsně uzavřít - má své mikroklima, neovadne a třeba trochu ovadlý salát znovu zkřehne a je výborný, dá se pak jíst i samotný.
Z vařené rýže výborný salát:
rýži promíchejte s jogurtem, který ochutíte dle chuti nebo nějaký dresing(místo majolky - ta je lepší chuťově)a můžete si přidat nastrouhaná vařená bajíčka nebo koupený salát Pálava nebo vitamínový nebo cokoli. Na kouska nakrájená ostrá čerstvá paprika a nějaké bylinky či co bude v domě zbývat - právě včera jsem měla zbytek rýže a zbytek Pálavy... mňam mňam a bylo to lehké. Do tohohle salátu můžete přidat i svou fantazii :-)
Odpovědět