Mrkvovy dort
Dobry den - tento predpis jsme opsali v Torontu na konci sedmdesatych let.
Je to , bohuzel, v anglicko-kanadskych mirach. Jeden salek ( one cup) je asi 240 az 250 ml. Nevim, kolik je jedna lzice nebo lzicka - pokusim se to najit. Stejne tak my pouzivame "all purpose flour" - to ma odpovidat "hladke mouce".
Tak tedy suroviny: - 1 salek oleje, 1,75 salku cukru, 2 lzicky prasku na peceni, 1 lzicka sody na peceni, 2 salky mouky, 1 lzicka soli (my pouzivame 0,5), 2 lzicky skorice, 4 cela vejce, 3 salky drcenych mrkvi, 1 salek drcenych orechu.
(1)Pripravte si zvlast mouku, sodu,prasek,sul a skorici a smichejte.
(2) Smichejte velkou rychlosti olej a cukr.
(3) Prisypte moucnou smes do smichaneho oleje; pridejte orechy a mrkev.
(4) Lehce uslehejte cela vejce - neoddelovat.
(5) Opatrne pridejte vejce do pripravene smesi - (mouka+olej+mrkev+orechy).
(6) Pouzijte vhodnou nadobu - kulatou nebo ctvercovou a vystlete ji voskovym papirem.
(7) Vlejte do ni smes.
(8) Pecte na 325 stupnu F (!!!!) - to by melo byt asi 140 stupnu C.
(9) Doba je asi 60 az 65 minut.
Pozor - dort je i upeceny dost "vlhky" - my ho vzdy preklopime na prkynko posypane lehce cukrem, aby se neprilepil.
Odpovědět