| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mrkvová bábovka a jiné dobroty

 Celkem 26 názorů.
 Kačka (Markétka 5,5 roku) 


Šárko, díky! 

(29.11.2001 9:22:55)
Mňam - Šárko, díky za recept, já pořád peču tři nebo čtyři buchty dokolečka. Už se těším, až to zkusím. Ty šátečky znám, ale zatím jsem je nezkoušela.
 Věra 
  • 

Re: Šárko, díky! 

(29.11.2001 13:35:20)
Pro Kačku a jiné kuchařinky, co nevědí, co dobrého upéct a uvařit. mrkněte na http://www.ceskahospodynka.cz/, je tam spousta receptů, hodně jsem jich už vyzkoušela a stránky jsou moc pěkně dělané. Jinak tu mrkvovou bábovku dělám taky, ale jako řezy, těsto naliju na plech, upeču a poliju citronovou polevou.
 Věra, syn 13, dcera 11 
  • 

Re: Šárko, díky! 

(29.11.2001 13:36:19)
Pro Kačku a jiné kuchařinky, co nevědí, co dobrého upéct a uvařit. mrkněte na http://www.ceskahospodynka.cz/, je tam spousta receptů, hodně jsem jich už vyzkoušela a stránky jsou moc pěkně dělané. Jinak tu mrkvovou bábovku dělám taky, ale jako řezy, těsto naliju na plech, upeču a poliju citronovou polevou. ahoj Věra
 Sylvie 


Mrkvová bábovka 

(29.11.2001 19:00:03)
Mrkvová bábovka patří mezi mé oblíbené recepty, i když ji dělám malilinko jinak:
- 2 hrnky cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 3 a 1/2 hrnku NAHRUBO nastrouhané mrkve
- 1 hrnek oleje
- 1 čaj. lž. sody (nebo prášku do pečiva)
- 4 vejce (žloutky utřít s cukrem, z bílku našlehat sníh a přidat nakonec)
- 1 čaj. lž. drceného hřebíčku
- 1 čaj. lž. strouhaného muškátového oříšku (původně tam měl být drcený muškátový květ - myslím)
- troška soli
- 1 hrnek pokrájených oříšků

Je to recept, který si kamarádka přivezla z dovolené ve Venezuele.

S.
 Šárka 
  • 

Nemá někdo recept na mrkvový dort? 

(29.11.2001 19:43:17)
Díky všem za názory a díky Sylvii za jinou variaci mrkvové bábovky. Určitě ji vyzkouším.
Ještě jsem jednou dělala mrkvový dort a teď nemůžu najít recept. Nemáte ho někdo?
 Jana, kluk 3,5 roku, holka 5 měsíců 
  • 

Re: Nemá někdo recept na mrkvový dort? 

(2.12.2001 18:50:25)
MRKVOVÝ DORT :

přísady :
12 kousků sucharů
5 vajec
250g cukru
250g mletých lískových ořechů
250g strouhané mrkve
sťáva a kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
3 čajové lžičky prášku do pečiva
200g polevy

příprava :
Rozdrobit suchary ( klasika do utěrky a použít váleček ), žloutek s cukrem utřít do pěny, přimíchat ořechy, prášek do pečiva, nastrouhanou mrkev, moučku ze sucharů,citronovou šťávu a kůru. Našlehat sníh z bílků a jemně vmíchat. Těsto nalít do vymaštěné a vysypané formy. Pečeme cca 60 minut při 175 - 195 °C. Nakonec polít polevou a ozdobit dle vlastní fantasie.

Nezbývá než popřát dobrou chuť.

Jana

 Šárka 
  • 

Jaké suchary? 

(2.12.2001 22:16:19)
Jano, díky, i když ten "můj" recept nebyl se suchary, ale s moukou. Nicméně, jaké suchary máš na mysli? Ty klasické dietní nebo snad dlouhé piškoty?
 Jana, syn 3,5roku + holka 5měsíců 
  • 

Re: Jaké suchary? 

(13.12.2001 19:42:31)
Úplně stačí ty obyčejné. Jana
 Tina Pokorná 
  • 

Re: Nemá někdo recept na mrkvový dort? 

(31.5.2004 9:50:16)
Ahojky,
u nás je také mrkva na denním pořádku, takže mám i perfektní recept na mrkvový - hrnkový dort, tím pádem velice rýchlý a jednoduchý.

Mrkvový dort
2 hrnky nastrouhané mrkve
2 hrnky mouky (1 polohrubé a 1 hladké mouky)
2 hrnky kefírového mléka
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1 káv. lžíčku sody bikarbony
1 polév. lžíci kakaa + skořice
1 polév. lžíce rumu
oříšky, mandle, rozinky - množství podle chuti
Všechno spolu smíchat, nalít do vymaštěné formy a péct nejdřív tak 5 min. na 250 stupňů, pak snížit na 150 stupňů na 50 min. Na povrch polít bílou čokoládou a umístit marcipánové mrkvičky. Dokonalost sama, dobrou chuť.
 Eva Plzně 
  • 

Re: Nemá někdo recept na mrkvový dort? 

(7.9.2007 13:42:38)
http://recepty.centrum.cz/recept.phtml?id=7684 já ho našla te""=d na netu a jdu ho zkusit udělat..
 Jirka 
  • 

Mrkvovy dort 

(9.12.2001 4:17:58)
Dobry den - tento predpis jsme opsali v Torontu na konci sedmdesatych let.
Je to , bohuzel, v anglicko-kanadskych mirach. Jeden salek ( one cup) je asi 240 az 250 ml. Nevim, kolik je jedna lzice nebo lzicka - pokusim se to najit. Stejne tak my pouzivame "all purpose flour" - to ma odpovidat "hladke mouce".
Tak tedy suroviny: - 1 salek oleje, 1,75 salku cukru, 2 lzicky prasku na peceni, 1 lzicka sody na peceni, 2 salky mouky, 1 lzicka soli (my pouzivame 0,5), 2 lzicky skorice, 4 cela vejce, 3 salky drcenych mrkvi, 1 salek drcenych orechu.
(1)Pripravte si zvlast mouku, sodu,prasek,sul a skorici a smichejte.
(2) Smichejte velkou rychlosti olej a cukr.
(3) Prisypte moucnou smes do smichaneho oleje; pridejte orechy a mrkev.
(4) Lehce uslehejte cela vejce - neoddelovat.
(5) Opatrne pridejte vejce do pripravene smesi - (mouka+olej+mrkev+orechy).
(6) Pouzijte vhodnou nadobu - kulatou nebo ctvercovou a vystlete ji voskovym papirem.
(7) Vlejte do ni smes.
(8) Pecte na 325 stupnu F (!!!!) - to by melo byt asi 140 stupnu C.
(9) Doba je asi 60 az 65 minut.
Pozor - dort je i upeceny dost "vlhky" - my ho vzdy preklopime na prkynko posypane lehce cukrem, aby se neprilepil.
 jodsksg 


Re: Mrkvovy dort 

(13.12.2001 20:03:14)
Ahoj Jirko,
jsem stastna za recept, ktery se meri na hrnky (cup), protoze nemam vahu (pred 15 mesici jsem se prestehovala a od te doby si ji chodim kupovat,protoze moje zustala prisroubovana v manzelove kuchyni) a vzhledem k tomu, ze jedine co pecu (protoze se to pokazde povede) jsou muffins tak se bez ni obejdu.
co se tyce mereni, tak jedna lzice jsou tri lzicky a to je 5 ml, ale pochybuju, ze to tak nekdo bude premerovat.
Krasne vanoce preje Janina
 šárka 
  • 

Mufiny 

(31.12.2001 8:57:21)
Ahoj Janino,
mohla bys napsat recept na mufiny, co s evždycky povedou? Díky

Šárka
 Katy, 1 kluk 
  • 

Re: Mufiny 

(10.1.2002 13:46:31)
Ahoj Šárko,
snad Ti poslouží recept na muffiny, které dělám já.

2 hrnky hl. mouky
3 lžičky kypř. prášku (což je asi 1 sáček)
1/2 lžičky soli
3/4 hrnku cukru
1 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje

Sypké přísady se promíchají, doprostřed udělat důlek.
Zvlášť se rozkvedlá vejce, pak přidat mléko a olej. To se nalije do důlku v mouce a vidličkou se rychle a hlavně lehce promíchá. Těsto bude hrudkovité.
No pak stačí už jen naplnit košíčky do 2/3 a péct 25 min nebo do zlatova (200°)

Obměny - přidat 1 hrnek borůvek, malin, třešní, nakrájených rozinek apod.
Nebo také na slano - přidat 1 hrnek strouhaného sýra, nebo 1/4 hrnku opečené a na kousky nakrájené slaniny.
 Alena (2 kluci) 
  • 

Mrkvance 

(25.11.2002 7:08:58)
Mrkvová bábovka je bezva.V sobotu jsem ji upekla a měla úspěch (kluci jsou taky mrkvový-zeleninový).Já ještě občas peču mrkvance:
Udělá se klasické kinuté těsto,já ho už dělám od oka a tyhle poměry jsem našla teď v kuchařce:
400 g polohrubé mouky
50 g cukru
80 g másla
2 žloutky
1/4 l mléka
20 g droždí,špetka soli
Z majemno nastrouhané mrkve udělám nádivku:
500 g mrkve
150 g cukru
trochu vody,špetka skořice
kůra a šťáva z 1/2 citronu(ta kůra se dá koupit chemicky neošetřená sušená)
Tato směs se téměř rozvaří(musí se míchat)a když vychladne tak se s ní plní kynuté těsto (něco jako buchty),pomastí a peče ve vyhřáté troubě.
 Ivana 
  • 

Re: Mrkvance 

(21.8.2003 21:35:57)
Aleno, odkud jste? Já mám mrkvance spojené s Polnou.
Děkuji Ivana
 Věra (bezdětná) 
  • 

Re: Mrkvance 

(22.10.2008 23:04:26)
Ahoj. Tenhle recept neznám. Jinak mrvance mají domov tady u nás v Polné. Každá rodina peče jinak. Můžeš zkusit těm svým mrkvovým klukům upéct ještě lepší. Najdeš je na stránkách www.mesto-polna.cz - v levém sloupci odkaz Polenský zpravodaj - září 2006
Nejlepší je ten s obrázkem mrkve, ale najdeš tam i spousty dalších.
Jinak se pokouším jej dostat na www.apetitonline.cz
Ve své kuchařce ho tam už mám, jen se zatím nezobrazuje návštěvníkům. Je to ale taková ńamina, že to jen tak nevzdám a budu se o něj dělit dál.
 kaMyš 


Zádrhele receptu na mrkvovou bábovku? 

(21.9.2003 20:36:37)
Bohužel tu na Šárku není e-mail a já nevím, jesti po takové době ještě dostanu na svou otázku odpověď, ale zkusím to: Právě mám mrkvovou bábovku v troubě, tak uvidíme, jak dopadne. Vzhledem k tomu, že nejsem moc zdatná kuchařka, mi v receptu chybělo, na kolik má být vyhřátá trouba a potom hlavně v jakém pořadí se mají ingredience míchat. Dopadlo to tak, že místo vzletného "nalijeme bábovku do formy" jsem byla nucena použít "zhňácáme rukama těsto dohromady, aby se konečně spojily sypké a tekuté ingredience, nacpeme blátivou hmotu do vymazané formy a umyjeme si ruce zalepkané až po lokty, abychom mohli bábovku strčit do trouby..."

Kdybyste mi někdo chtěl s těmito svízeli pomoct, napište mi na kamila.bartovska@centrum.cz
 Sylvie :o) 


Re: Zádrhele receptu na mrkvovou bábovku? 

(21.9.2003 20:42:41)
Kamyš, neporadím ti, protože taky nejsem kdovíjak zdatná kuchařinka. Ale nesmíš to brát tak vážně :o) Když jsem před lety dělávala poměrně často mrkvovou bábovku, tak zpočátku jsem taky začínala s tím "utřeme žloutek s cukrem", "vmícháme sníh ušlehaný z bílku" atd. Končila jsem tím, že jsem prostě vzala vajíčko a bez skořápky ho kydla do hmoty - a taky to bylo dobrýýý :o)

S.
 Valkýra 


Re: Zádrhele receptu na mrkvovou bábovku? 

(22.9.2003 14:26:55)
Já bych tam přidala 150 ml mléka a trochu vík oleje a mělo by to být OK. Napřed se smíchají sypké přísady a potom se přidají tekuté. P.
 Martina 
  • 

Re: Zádrhele receptu na mrkvovou bábovku? 

(20.11.2007 13:17:15)
Já zrovna strčila do trouby pokus o mrkvovou bábovku, ale měla jsem stejný problém s přílišnou tuhostí těsta. Na jak jemno se má ta mrkev nastrouhat? Já to vzala na klasickém struhadle (ta menší očka), ale možná kdyby to bylo úplně na kaši (tj. rozmixovat nebo na takovém tom jakoby hrubším křenovém struhadle, tak by asi mrkev pustila víc šťávy? Protože ze zkušenosti vím, že předepsaná konzistence je důležitější než předepsané suroviny ;-), nalila jsem tam víc oleje a když to nestačilo, tak ještě půl hrnku karotkovo-jablečného džusu, který jsem shodou náhod včera koupila. Z níže uvedeného receptu mě ještě inspiroval muškátový květ, ale hřebíček jsem neměla jak nadrtit :-) Teď si to hoví v troubě, tak doufám, že se vyvede, má být dnes večer jako dárek k svátku!
 Ali, která peče po nocích :-) 


Re: Zádrhele receptu na mrkvovou bábovku? 

(11.12.2012 23:50:04)
Já měla úplně stejný problém, hmota spíš jak na kynutý knedlíky... vymačkala jsem do toho šťávu z velkýho pomeranče a myslím že dobrý :-) Právě se peče a krásně voní.
 Biki 


Mrkvové bábovky-řezy 

(30.5.2004 22:19:34)
Já mám dobrou zkušenost s tím, že dávám 1-3 jemně strouhané mrkve do každé bábovky, nebo piškotových řezů které peču . Těsto je šťavnaté a navíc má krásnou barvu. Snad je to i zdravější :-)
J.
 Lenka, 2 kluci 
  • 

Re: Mrkvové bábovky-řezy 

(7.12.2005 8:04:41)
Výborná mrkvová buchta

Utřít -4 vejce, 2 hrnky cukru, 1 a1/2 hrnku oleje
smíchat - 2 hrnky hl. mouky,1 KL kypříku, 1KL sody, 1 KL skořice, 1/4 KL soli
Přidat - 2 hrnky nastr. mrkve, 1 hrnek nasek. ořechů
mléko dle potřeby
Pečeme v předehř. troubě na 180 C 50 - 60 min
Poleva: 125 g másla, 250 g měk. tvarohu, 1 vanilka, cukr moučka

 Olga,Vašík 34 měsíců 
  • 

Mrkvové vánoční pečivo 

(31.5.2004 6:35:25)
Milá Šárko,děkuji za recept z mrve,šátečky máme u nás doma rádi,tak je brzy vyzkouším,s úspěchem dělám vánoční pečivo z mrkve,posílám recerpt:

30 dkg hladké mouky, 15 dkg syrové jemně strouhané mrkve, 25 dkg 100% tuku, 1/2 prášku do pečiva - vypracuje se těsto a různými vykrajovátky z toho dělám tvary, po upečení jsem je potírala citrónovou polevou - u reptu bylo,že se mohou slepovat i marmeládou,ale nám více chutnali s tou polevou.

Přeji hezké a podohové dny.
 marketa 
  • 

Pikantní mrkvová pomazánka 

(13.3.2007 16:57:30)
Je to velmi jednoduchý recept,syrovou mrkev nakrouháte najemno.Smícháte ji s majolkou a nebo jogurtem, pikantnost docílíte přidáním 2-3 stroužků rozmačkaného česneku. Pomazánka je velmi chutná a šťavnatá. Výborně se hodí k čerstvému pečivu. Mňam

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

Všechna témata


(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.