Len |
|
(14.10.2021 16:31:28) No, ja treba varim vzdy minimalne dve vecere, takze proste sporak by casto ani nestacil, ruce by nestacily. Mam Thermomix a Kenwood cooking chef, oba si sami michaji, Thermomix si i rozseka, zaroven s varenim a michanim se v nem da i delat nad tim neco na pare, prakticky bez dozoru se stalou teplotou. Sporak mam plynovy, teplota se musi casto menit, hlidat, michat, aby se nepripalovalo (pravda, s porizenim mnohem lepsiho nadobi se tohle zlepsilo a nic se nepripaluje). Na kazde jidlo je dobre neco jineho, treba bolonska omacka je rozhodne nejlepsi z pomaleho vareni, vyvar trouba+papinak+pomale vareni, to je nej kombinace a ja ji zvladnu v jednom hrnci bez dalsiho nadobi a prendavani cehokoliv. Sekana nevim, nedelam. Risotto jde bez michani v papinaku, nebo s michani v Thermomixu a Kenwoodu, ted si ho delam porad, driv to bylo moje go to v jakkekoliv pizzerii, doma proste dvacet minut michat rucne nehodlam. A tak dale. S mistem nastesti nebojuju, na pripravu mam dva metry mista, zbytek zabiraji spotrebice. Mozna to nevypada uhledne, ale to mi nevadi, nemam kuchyni na vystavu, ale na praci.
No a bavi mne spotrebice, elektronika, je to i konicek. Jasne, ze se da varit bez toho, ale my proste nejime vsichni jedno spolecne jidlo a mit vic pomocniku se mi osvedcuje.
|
Piggy |
|
(14.10.2021 16:45:18) Len, to máš luxusně velkou kuchyň, 2 metry jen na přípravu! Mám chápat tak, že u bolonské omáčky v pomaláku děláš tak: jednoduše naházíš syrové maso, syrovou cibuli (v celku a pokrájí se tam sama?), zeleninu (jak moc rozkrájenou?) vše najednou přiklopíš, nastavíš program? a vaří se to, smazí samo? Při jaké teplotě? Fakt nic nemícháš, neochutnáváš? Bylo to vždy dobře dovařené, ochucené?
|
Len |
|
(14.10.2021 17:42:23) ,tak bolonskou omacku delavam v Kenwoodu, takze cibuli nakrajim, nebo nasekam pridavnem nastavci, opecu s cesnekem a mrkvi a rapikatym celerem (zvlada vysoke teploty, micha si sam), pak uz pridam vse najednou a necham na pomale vareni tak 6 a vice hodin, micha se samo. Samozrejme ochutnam, robot nema chutove bunky. Pomale vareni nic nerozvari, neni z toho kase, jen se prolnout chute. A jde to i bez michani v klasickem pomalem hrnci, nebo v multifunkcnim, ale v tom Kenwoodu se mi to nejak libi nejvic. Stejne jako risotto.
|
|
sally |
|
(14.10.2021 17:46:23) Piggy, do těhle spotřebičů samozřejmě krájíš cibuli atd. - tak jak jsi zvyklá - ale nemícháš. Dochucování se musí člověk naučit, ale dávám koření rovnou (do pomalého hrnce) - a už to mám nacvičené "od oka" - do pomalého hrnce se dává méně vody, než bys dala u normálního vaření (neodpaří se), ale to je tak všechno. Akorát teda tu smetanu dávám nakonec, aby se mi nezdrcla.
|
|
|
Piggy |
|
(14.10.2021 16:47:42) Ještě to Len: cituji:"vyvar trouba+papinak+pomale vareni, to je nej kombinace a ja ji zvladnu v jednom hrnci bez dalsiho nadobi a prendavani cehokoliv." Jako, že pomalý hrnec supluje 3 spotřebiče najednou - ví, že má nejdřív péct maso, pak dusit jako papinak a pak pomalu vařit???
|
Len |
|
(14.10.2021 17:36:51) Ano, Piggy, ten hrnec supluje tri spotrebice. Dam do hrnce opect maso na program peceni masa, pak ho zaleju vodou a pridam zeleninu, pustim program papinak, po skonceni programu zacne program pomale vareni, to ani nemusim prepinat, muj novy hrnec to ma takhle uz nastavene automaticky.
|
|
|
|