| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách x klasické spotřebiče

 Celkem 33 názorů.
 Piggy 


Téma: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách x klasické spotřebiče 

(14.10.2021 15:55:48)
Navazuji na diskusi o "zkrácení času v kuchyni". Spousta z vás používají různé multifunkční hrnce, pomalé hrnce (jaký je rozdíl mezi multi?), termomix apod... Přiznávám se, že ani jeden takový spotřebič nevlastním a ani moc o něm neuvažuju - odrazuje mě cena a že by zabíralo vzácné místo na lince v jinak nevelké panelákové kuchyni. Ale ta vámi vychvalovaná úspora času a prý i práce?
Nějak si neumím představit, že vše stačí jednoduše naházet pokrájené (a také vlastnoručně? osolené, pokořeněné??)maso, zeleninu vše najednou...a to samo usmaží, uvaří, pomixuje, umatlá do žádoucího tvaru a vyklopí do talíře hotové jídlo jak od maminky... Fakt?
Bohužel ani v širší rodině jsem se s tím nesetkala ani u známých a to jsme asi z chudého, zaostalého kraje pražského.. tak prosím o shovívavost k mé naivní představě. Nemám možnost to někde nezávazně vyzkoušet.
U pomalého hrnce - myslela jsem, že maso se musí zatáhnout na povrchu aby nevytekla štáva, proto vyšší teplota v troubě, ale co v pomaláku - není to spíš kažení masa - dušení za mírně zvýšené teploty??
Asi by to chtělo příklad pro porovnání (teplota, čas, pracnost) - jak se dělá 1.sekaná, 2.pečeně krůtího masa, 3.boloňská omáčka (tj. mleté maso a zelenina) - a)v pomaláku, b)multifunkčním, c)termomix hrnku, d)klasická trouba (hrnec)?
Díky za příklady, snad budu pak moudřejší.
 Piggy 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:10:13)
A jaký je rozdíl parního hrnce od klasického, resp. jak rozdílně se v něm vaří? nemuisíš hlídat, míchat, nepřeteče nebo jak? Lze uprostřed vaření ootvírat a koukat do něj?
 77kraska 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:22:13)
Val, ja parim na paraku v normalnim hrnci na sporaku s trochou vody....mrkev, brokolici, cibuli a tak....jakou ma ten parici hrnec vyhodu?
 77kraska 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:29:46)
Val, aha, diky.....ja to mam jako svacinu parenou mrkev apod.
 77kraska 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:31:03)
mne to kdysi naucil jeden makrobiotik....parenim se zvyrazni chut te zeleniny...a ulehci se traveni....
 angrešt 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:46:20)
akorát pařením ztrácí zelenina víc vitamínů, což je nevýhoda, no
 77kraska 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 18:20:28)
angrest, ale syrovou mrkev bych asi nejedla....radeji ji snim naparenou, takze je to lepsi nez nic
 angrešt 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 18:49:44)
77krasko, no tak taky si ji můžeš povařit, to jsou vitamínové ztráty menší, no :) Ale mně je to jedno, jen, že "vaření v páře" bývá prezentované jako děsně šetrná úprava a ve skutečnosti to tak není, benefit je hlavně senzorický (je to křupavější než vařené).
 77kraska 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 19:21:01)
angrest, ja varim v pare uz 30 let ruznou zeleninu jen tak ke svacine nebo k hlavnimu jidlu....naucil mne to jeden makrobiotik...nevim, co se o tom pise ted...mne chutna ta krupavost a ta sladka chut a to, ze to neni takove to oslizle z vareni ve vode (jako kdyz se vari mrkev do polevky)
 Len 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 19:24:29)
Jak jsou ty chute lidi rozdilne...

Nepozru varenou nebo v pare delanou zeleninu. Jim jen syrovou, te nejvic a pak do polevky oprazenou na masle, ale musi byt nastrouhana, zadna kolecka a podobne fujtajbliky:-) No a jako prilohu delam bud pecenou a nebo ted noveji oprazenou v horkovzdusne friteze. Varena a parena je jedine moje trauma ze skolni stravy.
 Monika 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:05:21)
Piggy, taky jsem o tom přemýšlela. Mám robota (používám na krájení/sekání/strouhání většího množství materiálu a na míchání některých komplikovanějších těst), ruční mixér a papiňák (v podstatě používám jen na vývary) a to je všechno. Vychytávky se mi nikam nevejdou, tak nic nevychytávám. Mamka má ve své velké skoro nové kuchyni kde co (něco si pořídila sama, něco dostala od taťky jako dárek) a sama říká, že to žádný zázračný převrat v kuchyni neznamenalo. Asi záleží hodně na tom, co jsi zvyklá vařit, případně, jestli se vlastně "kvůli těm spotřebičům" naučíš vařit něco nového, pro co se využijí jejich výhody. Já třeba zjistila, že mě pomalu pečené maso nijak zvlášť nebere na to, jak se to často popisuje jako zázrak ... A zbytek rodiny zase nemá rád 90% receptur typu "smíchat to všechno dohromady a zapéct/uvařit/pomaluvařit. Raději mají "všechno zvlášť". Takže jedu "postaru" a i tak umím udělat hodně rychlých, resp. málo pracných jídel.
 Piggy 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:12:40)
Aha, mám chápat tak, že např. pomalu pečené maso chutná jinak - jak? od klasicky "rychle" pečeného masa z trouby?
 Monika 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:17:21)
Jo, bývá takové "rozpadlé", alespoň co jsem 2x někde ochutnala, to tak bylo. Ono je to možná dobré pro účely "omáčky", když to právě pečeš ještě s jinými surovinami, že se promíchají chutě, ale to právě, jak jsem psala, u nás málokdy uspěje (to už pak leda musí být být ty ingredience rozvařené úplně nebo rozmixované, aby nebyly poznat - např. guláš vařím s horou cibule, s rajčaty a paprikami, což dcera ani jedno nepozře, ale maďarský gulášek ji chutná ~;))
 zerat 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(16.10.2021 9:00:43)
Tak třeba pečené hovězí anebo pečená husa, kachna - tady to pomalé pečení podle mě smysl má. Maso krásně zkřehne, jde hezky od kostí a celkově je maso takové lahodnější - nezůstává z něj v puse žvýkačka. Ale na pomalé pečení např. mně stačí klasická elektrická trouba. Klidně ji zapnu i na noc na nízkou teplotu - mám lehké spaní, takže kdyby cokoliv vzbudí mě to.
 Piggy 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:15:30)
Případně, jestli jste díky těm vychytávkám začali vařit něco, co klasicky to bylo pracné z hlediska hlídání apod... Např. zahuštěný hovězí vývar do zásoby, guláš z kližky, roastbeef, svíčková...
 Len 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:31:28)
No, ja treba varim vzdy minimalne dve vecere, takze proste sporak by casto ani nestacil, ruce by nestacily. Mam Thermomix a Kenwood cooking chef, oba si sami michaji, Thermomix si i rozseka, zaroven s varenim a michanim se v nem da i delat nad tim neco na pare, prakticky bez dozoru se stalou teplotou. Sporak mam plynovy, teplota se musi casto menit, hlidat, michat, aby se nepripalovalo (pravda, s porizenim mnohem lepsiho nadobi se tohle zlepsilo a nic se nepripaluje). Na kazde jidlo je dobre neco jineho, treba bolonska omacka je rozhodne nejlepsi z pomaleho vareni, vyvar trouba+papinak+pomale vareni, to je nej kombinace a ja ji zvladnu v jednom hrnci bez dalsiho nadobi a prendavani cehokoliv. Sekana nevim, nedelam. Risotto jde bez michani v papinaku, nebo s michani v Thermomixu a Kenwoodu, ted si ho delam porad, driv to bylo moje go to v jakkekoliv pizzerii, doma proste dvacet minut michat rucne nehodlam. A tak dale. S mistem nastesti nebojuju, na pripravu mam dva metry mista, zbytek zabiraji spotrebice. Mozna to nevypada uhledne, ale to mi nevadi, nemam kuchyni na vystavu, ale na praci.

No a bavi mne spotrebice, elektronika, je to i konicek. Jasne, ze se da varit bez toho, ale my proste nejime vsichni jedno spolecne jidlo a mit vic pomocniku se mi osvedcuje.
 Piggy 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:45:18)
Len, to máš luxusně velkou kuchyň, 2 metry jen na přípravu!
Mám chápat tak, že u bolonské omáčky v pomaláku děláš tak: jednoduše naházíš syrové maso, syrovou cibuli (v celku a pokrájí se tam sama?), zeleninu (jak moc rozkrájenou?) vše najednou přiklopíš, nastavíš program? a vaří se to, smazí samo? Při jaké teplotě? Fakt nic nemícháš, neochutnáváš? Bylo to vždy dobře dovařené, ochucené?
 Len 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:42:23)
,tak bolonskou omacku delavam v Kenwoodu, takze cibuli nakrajim, nebo nasekam pridavnem nastavci, opecu s cesnekem a mrkvi a rapikatym celerem (zvlada vysoke teploty, micha si sam), pak uz pridam vse najednou a necham na pomale vareni tak 6 a vice hodin, micha se samo. Samozrejme ochutnam, robot nema chutove bunky. Pomale vareni nic nerozvari, neni z toho kase, jen se prolnout chute. A jde to i bez michani v klasickem pomalem hrnci, nebo v multifunkcnim, ale v tom Kenwoodu se mi to nejak libi nejvic. Stejne jako risotto.
 sally 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:46:23)
Piggy,
do těhle spotřebičů samozřejmě krájíš cibuli atd. - tak jak jsi zvyklá - ale nemícháš. Dochucování se musí člověk naučit, ale dávám koření rovnou (do pomalého hrnce) - a už to mám nacvičené "od oka" - do pomalého hrnce se dává méně vody, než bys dala u normálního vaření (neodpaří se), ale to je tak všechno. Akorát teda tu smetanu dávám nakonec, aby se mi nezdrcla.
 Piggy 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:47:42)
Ještě to Len: cituji:"vyvar trouba+papinak+pomale vareni, to je nej kombinace a ja ji zvladnu v jednom hrnci bez dalsiho nadobi a prendavani cehokoliv."
Jako, že pomalý hrnec supluje 3 spotřebiče najednou - ví, že má nejdřív péct maso, pak dusit jako papinak a pak pomalu vařit???
 Len 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:36:51)
Ano, Piggy, ten hrnec supluje tri spotrebice. Dam do hrnce opect maso na program peceni masa, pak ho zaleju vodou a pridam zeleninu, pustim program papinak, po skonceni programu zacne program pomale vareni, to ani nemusim prepinat, muj novy hrnec to ma takhle uz nastavene automaticky.
 angrešt 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 16:50:11)
"zatáhnutí povrchu masa, aby nevytekla šťáva" je pověra.

Maso se opéká předem kvůli tomu, aby mu zahnědl povrch - Maillardova reakce, při níž vznikají aromatické látky, které tomu jídlu pak zvýrazňují chuť. Na tajuplné "vytékání šťávy" to nemá vliv :)

K ostatnímu - pomalý hrnec nemám a nechci, nebylo by mi příjemné nechávat puštěný teplotvorný spotřebič v době, kdy tu nejsem nebo spím. A když tu jsem, tak nepotřebuju extra spotřebič, to si nastavím nízkou teplotu na troubě klidně ručně.

Robot s funkcí vaření (Kenwood) mám a miluju ho, především ale tedy na kynutá těsta. Vařím v něm, ale rozhodně míň, než peču. Kdyby šlo jen o vaření, tak bych ho asi mít nemusela. Péci bez něj už ani smykem :)

Z neelektrických nedám dopustit na papiňák. Mám takovou soupravu, kdy je jedna tlaková poklice k většímu i menšímu hrnci, což je super, vykostím maso, ve velkém dám dělat s tlakovou poklicí vývar z kostí, mezitím zpracuju to maso a pak přendám tlakovou poklici na ten menší s dušeným masem. To teda ušetří čas velice silně. Zvýšení teploty varu vody na 100 st. o 10 stupňů urychlí vaření 2 - 4x, můj papiňák dosahuje teploty 120 st., takže urychlí až pětkrát šestkrát.

Další spotřebiče nechci, zabraly by mi moc místa. Kdybych měla obří kuchyň, tak by tu možná něco dalšího přistálo :)
 zerat 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(16.10.2021 9:19:35)
Angrešte, tu sadu dvou tlakových hrnců jsem měla taky, ale vlastně jsem ten menší moc nepoužívala, takže jsem teď koupila tlakový hrnec Tescoma Ultima, ale už jenom ten větší. A pro změnu si moc pochvaluji, že jsem si k němu koupila poklici a mohu ho používat i na normální vaření. ~R^
 sally 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:41:58)
Piggy,
do pomaláku maso nezatahuju, jsou z toho lepší omáčky a šťávy. Dělám v tom různé české klasiky - rajskou, znojemskou, segedin, svíčkovou - a skutečně to funguje tak, že to všechno naklofu, nasypu do hrnce a pustím (akorát smetanu do omáček dávám na konci). Také mám rýžovar - výhoda je, že se to samo vypne, nemusím to hlídat. Takže nasypu a jdu třeba zalévat zahradu, nebo - vlastně cokoliv - a pak přijdu, otevřu rýžovar, otevřu pomalý hrnec a servíruju.
Jediné, co pomalý hrnec fakt neumí - aby to bylo "hezké" - prostě je to "dušené" - ale chutná to výborně, protože se ty chutě promísí.
Do rýžovaru se dá hodit patro a zároveň v tom dusit zeleninu - dělám tak "rizoto" (ano, vím, že správně se dělá úplně jinak) - ale dám vařit rýži, na patro dám zeleninu (mraženou), pak to promíchám v hrnci a přidám maso (u nás typicky zbytky od grilovaného kuřete), hotovo.

Co nemám je pekárna - ale zase jednou za tři dny ten chleba upeču v litinovém hrnci. Zadělat těsto je práce na tři minuty.
 Bouřka 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 17:57:35)
Pomalý hrnec jen pomalí, oproti multifunkčnímu bude úspornější, udrží spíš teplo, měl by mít pomalejší náběh, což může mít vliv na jídlo (a fakt mi to přijde lepší, i když většinou používám rychlejší variantu, protože vařím až ráno). Multifunkční víc žere, ale umí toho víc, předsmahneš si to přímo v něm, uvaří ti přílohu aniž bys ji hlídala, i se to samo zapne, můžeš ho použít jako pařák... Obdélníkové nižší typy jsou dobré i na smažení a budou lepší na pečení.. Kulaté vysoké bývají i papiňák, takže můžeš i rychlit :-). Co mi ale nevyhovuje, při tom tvaru tam nevyleze některé maso (což vadí spís u doma bouraných věcí, kde jsou velké kosti) a hladina tekutiny je dost vysoko, takže se to spíš vaří než dusí (jo pomaláč kladicky nepeče, ale já vždy preferovala dušení), v podlouhlých tvarech se to spíš rozleje a já to často ještě podkládám). Smaží se v nich hůř, je to hluboký.
Časovà úspora - příprava samotná časově vyjde obdobně (cibulku smažím,maso zatahuju, nutné to není ale na chuti to znát je), ale nemusí se to hlídat a časově to vychází do vhodnějších hodin a poskytuje to delší nerušený úsek na jinou činnost. Pomalá příprava je na chuti znát. Oproti troubě to zdaleka tolik nežere a je to dělaný na práci bez dozoru.
 Mapat 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(14.10.2021 20:41:33)
Já mám pomaláč a zděděný Termomix, ten bohužel moc nepoužívám, ač má spoustu možností. Mně na něm vadí, že dělá randál, zatímco na sporáku se to připravuje potichu. Pomalý hrnec oblibuju, ale není to taky řešení pro každé vaření. V poslední době si ráda dopřeju o víkendu delší spaní nebo aspoň ležení, a na to, aby byl oběd na stole v poledne, bych to musela dát v osm vařit, a to se mi většinou ještě nechce myslet na oběd, mám pomalejší rozjezd. Mohla bych to dát vařit na nižší stupeň přes noc, ale nejdřív manželovi, a teď už i mně pak vadí dlouhodobá vůně/pach z vařeného jídla. Vepřové výpečky jsou super, ale čichat osm hodin česnek nic moc. Nicméně maso je z pomaláče super, krásně se rozpadá, do výpeku se uvolní šťáva, to prostě v troubě neudělám, navíc spotřeba energie je nízká a stopro tam nic nespálím, ani když přijdu k hrnci o hodinu později. Dost jsem hrnec využívala na mateřské - ráno jsem to tam naházela, šly jsme s malou ven a přišly k hotovému, nebo teď když děláme v sobotu na zahradě a nevadí jíst později, tak je to ideální, nemusím nic průběžně kontrolovat.
Prostě každý přístroj má plusy a mínusy, asi není jeden univerzální nejlepší stroj na všechno.
 Lenka Pražanda 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(15.10.2021 10:21:16)
Hezké téma :-) Taky mě to zajímá a jsem zvědavá jestli ti to někdo objasní. Já osobně pořád nechápu v čem přesně je ta výhoda pomalého hrnce oproti normálnímu, který je na plotýnce na malý stupeň. Tam taky nemusím nic hlídat ani míchat. Jak jsem četla, tak základní příprava je stejná.
Tchýně vařila stylem nasypat všechno do tlakáče, zalít vodou a nechat vařit. To, že neudělala základ, tj. osmažit cibulku a zarestovat maso, bylo na chuti znát hodně. Negativně. Nebylo to chuťově moc dobré.
 Bouřka 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(15.10.2021 11:15:56)
Výhody pomalého hrnce - menší spotřeba, zdaleko to nežere tolik jako sporák, vyhřívá jen na určitou nižší teplotu v nějakém rozmezí, kterou si hlídá, takže nejede pořád, ale jen přihřeje, když je třeba. Je dělaný na práci bez dozoru, takže klidně ráno zapnu o odjedu pryč. U sporáku bych si na toto netroufla.
 daba+holčička 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(15.10.2021 15:08:38)
že to můžeš dělat přes noc a nevyhoříš, což se mě málem stalo
 zerat 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(16.10.2021 9:04:36)
Doma používám tlakový hrnec hodně často. Ale samozřejmě vždycky udělám běžný základ a až to vše zaleju vodou..., tak teprve zapnu tlakování. Naše asi nejoblíbenější omáčka z tlakového hrnce je znojemská, kde se v základu restuje kořenová zelenina, paprika... Je prostě dokonalá.~z~
 Len 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(16.10.2021 11:51:37)
No, ja mam dva elektricke papinaky (multifunkcni hrnce s funkci papinakoveho vareni), pouzivam je porad, ale teda klasicky nejdriv orestuji a tak dale. V papinaku se to bez toho neda, to je dost velky rozdil oproti pomalemu hrnci, kam se da dat suroviny v syrovem stavu a vytahnes na konci jedle jidlo. V papinaku tohle nefunguje. Vcera jsem v nem delala uzasny butter chicken, s restovanim mi to trvalo zhruba pul hodinu, mnam.
 Vítr z hor 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(16.10.2021 10:09:02)
Mám Kenwood Major, je skvělý, uvítala bych upgrade na Cooking Chef, ale není to až taková priorita. Na pečení je nepřekonatelný, mixuje, odšťavňuje, mele, seká, válí nudle, dělá špagety... Nikdy jsem nepoužila mlýnek na maso.

Julienne dělám taky ručně na mandolíně, nějak se mi nechtělo jít do dalšího nástavce (zabírá to už půl skříně).

Vakuovačka je geniální, mám asi rok v souvislosti s rozšířením zahradní produkce, jen jí teda občas dojde materiál. Používám často. Zatím teda ne na rychlozbytky, pouze na mražení. Ale inspirovala jsi mě ~:-D

Sušička – moc nevyužívám. Když usuším rajčata, okamžitě je sníme. Asi ještě letos udělám křížaly a konec. Nepřekáží, nechávám si.

Kombinovanou troubu (mikrovlny, horkovzduch, parní) využívám hlavně jako mikrovlnku, ale občas použiju jako třetí troubu v domácnosti (když překombinuju jídla).

Litinový Staub jsem letos výměnou upgradovala o 4 cm (aktuálně mám 37 cm, protože mě omrzelo nakupovat husu s pravítkem v ruce).

Moc nepoužívám smoothie maker, po počáteční radosti mě to nějak přešlo. Ale uvidíme, třeba se bude hodit, až dceři namontují rovnátka na druhou čelist. ~5~

V procesu jsou kamna do obýváku, tak uvažuju nad (litinovou ?) konvicí na čaj. Že by jako uvařila čaj, a pak tam trůnila někde bokem s uvařeným, aby to nevychladlo.
 lampetra 


Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče 

(16.10.2021 14:15:15)
Můžu poprosit o doporučení na vakuovačku? Kdysi jsem měla cca z roku 1985 po babičce, když dosloužila, už jsem novou nepořídila, teď s nutností zamražovat polotovary by se mi hodila, ale vůbec nevím, co zvolit..... Díky!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.