Koníček mořský |
|
(11.8.2019 17:47:07) Já nikdy nic, co se vaří a není to nějak viditelně ušpiněný, neproplachuju, neoplachuju ani nemeju. Ani maso, ani přílohy. Vařím bez zbytečných odkladů. Co se jí syrové někdy omyji. A když to neomyji, tak to neva. Nikdy se nikomu nic nestalo.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(12.8.2019 11:28:19) "Nikdy se nikomu nic nestalo."
jj to bývají ty oblíbené věty na pohotovostech, v nemocnicích a podobně... říkáš to jen do doby, kdy někoho v rodině postihne salmonela, listerie nebo jiný fujtajbl... od té doby, co jsem snědla PĚT kuliček neomytého hroznového vína a strávila tři dny v křečích, zvracení, průjmy, horečky (navíc těhotná, nikomu se moc nechtělo do medikace), jsem na podobné výroky obzvlášť vysazená
jinak rýži proplachuju vždycky, dokud teče kalná voda - stejně tak se to dělalo třeba i v závodní jídelně, kde jsem brigádničila...
úroveň rozvaření a blemcavosti u vás vidím spíš v rozdílném druhu rýže, rozdílných teplotách vaření, době vaření, množství vařené rýže, může mít vliv i hrnec nebo třeba voda...
|
Marika Letní |
|
(12.8.2019 12:44:02) Rose ""Nikdy se nikomu nic nestalo." ....říkáš to jen do doby, kdy někoho v rodině postihne salmonela, listerie nebo jiný fujtajbl..."
Přesně! Tyhle řeči, jak každej přežil vše. No ten, kdo nepřeži už o tom holt nepokecá. To je jako: jsme tu studnu vždycky čistili takhle a nikomu se nic nestalo... no a holt chudák mladej na to dojel.
A další moudra...
|
|
|
|