Re: Proplachovat rýži před vařením?
"Nikdy se nikomu nic nestalo."
jj to bývají ty oblíbené věty na pohotovostech, v nemocnicích a podobně...
říkáš to jen do doby, kdy někoho v rodině postihne salmonela, listerie nebo jiný fujtajbl...
od té doby, co jsem snědla PĚT kuliček neomytého hroznového vína a strávila tři dny v křečích, zvracení, průjmy, horečky (navíc těhotná, nikomu se moc nechtělo do medikace), jsem na podobné výroky obzvlášť vysazená
jinak rýži proplachuju vždycky, dokud teče kalná voda - stejně tak se to dělalo třeba i v závodní jídelně, kde jsem brigádničila...
úroveň rozvaření a blemcavosti u vás vidím spíš v rozdílném druhu rýže, rozdílných teplotách vaření, době vaření, množství vařené rýže, může mít vliv i hrnec nebo třeba voda...
Odpovědět