| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spojené nádoby

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 248 [Dalších 218 >>]
Marky+Tomík a Klárka
25.11.2008 16:45:40
Maceško-udělala jsi mi svým článkem velkou radost, moc hezky napsané!!!~R^~R^~R^~R^

Lenko~R^Svatá pravda!!!!~R^~R^~R^~R^~R^
25.11.2008 14:40:58
Aspoň někdo mě chápe~n~, právě proto, že jsi sestra. Chápu, že lidem zvenku se vše o čem jsem psala může zdát nehumánní, a že jsem rezignovala, jak kdosi napsal, ale to není pravda. Myslím to bez urážky, ale kdo tohle povolání nedělá, tak to nepochopí.
A já mám tuhle práci ráda, protože kdyby ne, tak to člověk prostě dělat nemůže. Ale jak píšeš, noci, kdy se člověk klepe hrůzou, ně někdo přeleze ohrádku a rozbije si přinejmenším hlavu, nebo že skočí z okna ( nejsme psychiatrie, abychom měli mříže) a nebo že člověk dostane skleněným bažantem nebo hrazdičkou po hlavě, že agresivní pacient sestru schodí pod schody,že se zaligruje na pokoji a ohrožuje jiné pacienty ( to vše se stalo buď mě a nebo mím koleginím a vždycky v noci), to kdo nezažije, nepochopí, proč se lidé tlumí. A ani nepochochopí, že najednou vetchá stařenka dostane sílu jako hrom a člověk ji sám nezmůže - ostatně taky nechápu, kde se ta síla najednou v člověku sebere. O tom, že pro pár pacientů je člověk svině a kurva, nebo že dostal flusanec do obličeje ani nemluvím. Ale kvůli tomu, že nám nadávaj nebo po nás plyvou lidi fakt netlumíme - to člověk prostě přejde a někdy i s úsměvem. Já si tím nechci stěžovat, aby si to zase někdo špatně nevyložil, prostě jen říkám jak to je. Ti lidé za to skutečně v 99% případů nemůžou a tak se ani na ně člověk zlobit nemůže.A končím v této diskuzi, protože určitým lidem to člověk stejně nevysvětlí a bude stejně za necitlivého sadistu. ~x~
MishuI
25.11.2008 13:37:43
A ty máš právo být naštvaná ~t~ (já fakt nevidím důvod ke sdělování osobnějších věcí..snad v jiné diskuzi,ale tady..netřeba..)
25.11.2008 12:55:04
Však já psala, že jsme se učili, že migrény u malých dětí jsou vzácné, nikoliv nemožné. Jen podle toho popisu kamarádky mi to na migrénu nepřipadalo (nebylo zvracení, světloplachost, prostě jen pláč s lokalizací bolesti na temeni, taky mám dojem, že s migrénou se dost těžko usíná...), nejsem lékař abych tak soudila, pouze jsem si dovolila vyjádřit pochybnost. Lékaři také nic nenašli. Bohužel kamarádku znám jako přeháněcící a věčně si na něco stěžující bytost. Sama má migrénu od krční páteře a řešením je cvičení, jenže to by musela cvičit...
Lucka 345
25.11.2008 12:48:10
Mám čerstvou dnešní zkušenost a ještě teď nad tím přemýšlím. Doktorka si mě objedná na 9.00 hodin. Jdu včas, přede mnou čekají dva lidé. Je 9.15 a nic se neděje. Zato u nás doma jo - mám tam nemocné dva prcky. Tady je ovšem času dost. V 9.20 přichází pomalými kroky sestra, nese si rohlíky a jablko. Začínám znervózňovat, představuju si, jak doma válčí babička se dvěma ubrečenci a nudlema u nosu. A stále se nic neděje. V 9.30 jdu konečně dovnitř. Vyšetření je naštěstí velmi rychlé - tlak, váha a pár otázek. Nechápu, proč mě vlastně na tu 9. hodinu objednávala. Aby si mě prostě vychutnala nebo abych si uvědomila, že ona je prostě někdo?
Po mě šel na ředu stařík o dvou holích. Pracně se posadil na lavičku. Pak ho sestra zavolala se slovy "Tak pojďte!" Dědula se asi minutu zvedal a když se dobelhal ke dveřím, zabouchla je před ním. Tak tam zůstal viset na těch holích. A možná visí ještě teď....Něco prostě nechápu! ~d~
pajda
  • 
25.11.2008 9:32:45
jo, ale je ufňukanost a ufňukanost...jednou přišla k manželovi ve dvě v noci na pohotovost paní, která si stěžovala na "slabost ve tváři"...blíž to popsat neuměla, ale pro jistotu už přišla s taškou, aby mohla být rovnou hospitalizovaná...a když jí pak po všech možných vyšetřeních (EKG, krevní testy, tlak atd.) manžel poslal domů, tak si stěžovala, že nedostala ani tu blbou infuzi a taky se jí vůbec nelíbilo, že musí čekat na sanitku, aby ji odvezla domů (sanitka byla na výjezdě). Manžel jí teda poradil, aby si vzala taxíka. Paní si jej tedy objednala, no a pak byla v šoku, protože asi čekala, že je povinností lékaře zaplatit pacientovi taxík, případně ho odvézt domů vlastním autem. No a pak ta paní kvůli tomu napsala několik stížností na vedení nemocnice a manžel si musel vyslechnout několik telefonátů ve stylu - "helejte se sem, já to takhle nenechám"
Zuzana
  • 
24.11.2008 23:15:07
Když ale lékař vždycky poradí to stejné jako příručka, tak snad není nic špatného na tom najít si to sama podle uvedených příznaků, ne?
Když mám třeba kašel a zkusím se podívat do encyklopedie, tak tam najdu celou řadu nejen běžných medicínských postupů proti kašli, ale i všechny druhy alternativní medicíny. Když jdu k doktorovi, tak mi jenom předepíše Tussin :-(((
24.11.2008 19:16:44
Myslím, Liso, že to je roztočená spirála špatných vztahů, které se posilují. Ale nic neplatí absolutně. Většina pacientů přichází ve chvíli, kdy opravdu potřebují lékařskou pomoc, a většina lékařů má pro ně pochopení a snaží se jim pomoci co nejlépe.
Myslím si, že když se budeme učit myslet i na ty druhé, pomůže to oběma stranám. Větší ambice se svým článkem nemám :-)
Líza
24.11.2008 19:00:17
Anežko, to je úplně hrozný.
Jo, mám s tím i vlastní zkušenost, mám taky zkušenost se členem rodiny, a fakt stačilo změnit zařízení za soukromé s mnohem menšími pokoji, civilním vybavením a mnohem větším množstvím personálu (tedy sestra taky jen jedna ve službě, ale nižšího a pomocného personálu mnohem, mnohem víc) a najednou bylo po neklidech, po agresivitě, po hrubých poruchách chování, kvůli kterým ten člověk musel do té doby ve státním denně dostávat dvě neklidovky...
A je to chyba systému a nejmenší, co my můžem udělat, je zůstat si vědomi toho, že to není v pořádku.
helena 6
  • 
24.11.2008 16:58:06
No nevím, ale kdo jiný než lékař by měl být připraven na ufňukané? Chápu, že to je asi unavující, ale přeci do nemocnice nejdu kupovat rohlíky. Něco mi je a to většinou ne lecjaká věc a mám snad právo být vyplašená a nejistá!!! Zvlášť pokud mě přivítá strohá sestra a protivný lékař a strohé nejasné odpovědi. Alespoň já tedy k lékaři chodím až když opravdu nevím. Pokud mám den teplotu a nic mě nebolí, dovča to spraví - poležím, posmrkám a čajuji. Až když mám opravdu horečku, podezření na angínu či něco horšího, tak teprve pak jdu. Já nevím jak vy, ale já i rýmičku svým blízkým toleruji i to fňukání, protože chápu, že když jim udělám čaj, budu půl den opečovávat, tak druhý den jsou z nich nový lidé. Kdežto když bych se rozčílila, tak možná nezůstanou v posteli a nebudu mít práci navíc, ale nakonec z toho může být třeba něco vážnějšího.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 248 [Dalších 218 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.