25.1.2017 11:06:02 Lei
Re: Těsto na pizzu
Ahoj, dělám také ze sušeného, kupuji vysokolepkovou mouku (označena jako Pizza mouka, mají ji mj. v Globusu), vyválet lze úplně natenko a když mám svůj den, tak ji zvládnu i točit v rukou
. Pořídila jsem si pizza kámen, který se dá do trouby rozpálit, protože teplotu pizza pece doma nenaženeš. Místo pizza kamene lze ale použít třeba nějakou dlaždici, ten kámen má výhodu v tom, že je kulatý. Plech jde nahřát taky, ale ten pak nesálá. Na tom kameni je pizza hotová v řádu minut, aniž by vršek vyschl nb se spálil. Máme vystříhané kruhy z pečicího papíru, a jak tam dáme první pizzu, tak pak už to jede, jedna v troubě, dvě čekají, z trouby sesunout na připravený plech, z druhého pomocného plechu nasunout na kámen, papíry v den pečení používáme opakovaně...mňam, já snad zadělám
.
Odpovědět