25.1.2017 10:25:08 susu.
Re: Těsto na pizzu
Pravá neapolská pizza je dána normou UNI 10791:98, od roku 2010 Tradiční výrobek chráněný EU. Norma udává, že těsto nesmí obsahovat žádný tuk. Schváleny jsou dva druhy pizzy:
http://www.italie-pruvodce.cz/web/info/pizza
http://www.labuznik.cz/recept/prava-neapolska-pizza-stg/
• Profesionální recept:
• 1 lt voda
• 1800 g mouka hladká 00
• 50 g mořská sůl
• 5 g kvasnice.
Pravá neapolská pizza STG (Specialitá tradizionale garantita) je chráněné označení a podléhá normě UNI 10791/98. Touto normou se řídí všechny zaregistrované pizzerie po světě oprávněné označovat se jako výrobci pravé neapolské pizzy.
Kdysi jsem to hledala, ale těžko říct, jestli správně.
Odpovědět