10.11.2016 15:14:55 Persepolis
Re: Segedýnský guláš
Dělám nejčastěji z vepřové plece někdy i z krkovice.
Maso nakrájím na kostky a na sádle zprudka osmažím ze všech stran, pak přidám objemově stejné množství cibule a nechám zesklovatět, pak dám sůl, kmín(nejraději drcený), trochu černého pepře, mletou červenou papriku. Nechám podusit, co nejdéle jen ve vlastní štávě, pak zaliju vývarem, přidám asi 2-3stroužky nadrobno pokrájeného česneku, bobkový list a když je maso skoro měkké, tak kysané zelí. Já dávám na 4 porce tak půl pytlíku(kupuju většinou dobrovodské) a dusím do změknutí. Asi 10 min před koncem zahustím asi lžicí mouky rozmíchané ve vodě a úplně nakonec přidám trošku čili. Na stůl dám smetanu, aby si každý dal podle chuti už do hotového jídla. Dávám jí zvlášť, protože já jí nesnáším, někdo jí dáva už při vaření.
Odpovědět