15.8.2016 16:53:27 Persepolis
Re: Boršč
Recept od manželovy babičky, která prožila půlku života na Ukrajině, říkala tomu "fizulkový bašč"
Den předem namočím fazole, ty velké a uvařím vývar s divokým kořením(celý pepř, nové koření, bobkový list). Někde píšou, že by to mělo být z vícero druhů masa, já dělám pouze hovězí.
Druhý den dám vařit fazole a do hotového vývaru nakrájím syrové brambory a nechám je vařit, přidám nakrouhané bílé zelí, kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle a předem osmahlou na másle, řepu nakrájenou na nudličky. Když jsou brambory a řepa měkké, tak přidám uvařené fazole a pokrájená rajčata(můžou být i sterilovaná, popř. rajský protlak). Na kostičky nakrájené maso z vývaru. Nakonec dosolím a dochutím octem.
Smetanu a kopr dáváme až do hotové polívky na talíři(já nesnáším smetanu a manžel zase kopr
)
Odpovědět