libik |
|
(31.10.2018 12:56:47) Kuře, kráva, ryba, vejce, tvaroh, ořechy, rýže, žitný chleba, tuny košťálů
Podle mě se ti na to vyprdne, teenager se vyznačuje tím, že strašně žere a dělá to hlavně v OC
|
Lída+2 |
|
(31.10.2018 13:06:23) .libik , proč myslíš.....syn potřebuje nabrat a opravdu poctivě snídá, svačí, obědvá, svačí, znovu svačí, večeří, druhá večeře, třetí večeře.....pravda....zatím ani kilíčko.....,ale vidím snahu.....
jenže on má hodně pohybu....závodí....nyní už jen trénuje....a vše asi spálí.....
A jinak mám doma jedince co v OC nejedí.....
|
libik |
|
(31.10.2018 13:08:36) Lído, byl to nevážný příspěvek, pozdrav pod čarou.
Vážně jsem myslela to, že náctiletý opravdu jí jako malý autobus, zažila a zažívám to u 3 zcela odlišných mentalit (tlustý, hubený normální)
|
Evelyn1968,2děti |
|
(1.11.2018 6:20:19) Moji puberťáci jedli málo, ale asi blbě, sice zdravě, ale zajídali to chipsama a sladkostma, v mírném množství, dcera byla vyhublá, syn oplácaný. K snídaním jsem jim kupovala cereální tyčinky, nic jinýho tak brzy nepozřeli.
Asi jsou po manželovi, ten jí taky málo, takovou tu žravost si pamatuju jen od sebe. Byla jsem vyhublá a žravá, ale v 80. letech toho moc zdravýho dostupnýho nebylo, vyrostla jsem na točeňáku a játrovce.
|
Velšice |
|
(1.11.2018 7:26:44) Nasi pubertaci jedi normalne. Asi vic nez ja, ale nijak abnormalne. Stale cekam, kdy to prijde.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(1.11.2018 8:17:48) Evelyn, ale bylo. Samozřejmě nebyl takový výběr, ale základní sezónní zelenina byla, byl tvaroh, byly sýry, vejce, mléko, obilné vločky, luštěniny .. Málo byly ořechy a asi nebyl olivový olej, to už si nepamatuji.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(1.11.2018 19:07:17) Ropucho, ale to se muselo nějak vařit, u nás se k večeři něco namazalo a oběd byl v jídelně, tak jako vyvářím denně já v dnešní době si ze socíku žádnou rodinu nepamatuju. Párek už byl teplá večeře. Vlastně znám jednu paní, která byla v domácnosti. Já vařím denně, ale až od té doby, co si sama vydělávám.
|
Senedra |
|
(1.11.2018 19:47:39) Evelyn, my měli aspoň třikrát týdně teplou večeři. Sice jednoduchou, kolikrát třeba zapečené brambory, bramborové šišky,polévku a pečivo s nějakou pomazánkou, ale mamka vařila pravidelně.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(1.11.2018 19:56:47) my ne a vařil táta
|
|
|
Velšice |
|
(1.11.2018 19:54:31) Za meho detstvi byla tepla vecere: lancmit s bramborem, vinna klobasa, vajecna omeleta, brambory, spenat a volske oko, krupicova kase A tak porad dokola
|
|
Ropucha + 2 |
|
(1.11.2018 21:35:19) Evelyn, z toho, co jsem vypsala, se musely vařit max. brambory, luštěniny a vločky. Studená večeře rozhodně nemusela obsahovat salám ani paštiku. A nevím tedy, kde jsi přišla na to, že se nevařily teplé večeře - věřím, že zrovna u vás doma ne, ale co pamatuji já, tak se normálně vařilo. U nás doma, u prarodičů, u příbuzných, u sousedů, u spolužáků.. Vařily se polévky, zeleninové jídla, masitá jídla, sladká jídla.. Pokud nekdo žil z "točeňáku", nebylo to dobou, ale přístupem, a dnes by z něj žil pravděpodobně také (nebo z nějaké dnešní obdoby).
|
Evelyn1968,2děti |
|
(2.11.2018 7:14:25) Tak vím jaký nosili spolužáci svačiny nebo co měli k večeři (v okresním městě), navštěvovali jsme se, zdravá strava v sedmdesátkách a na začátku osmdesátek moc nefrčela. Až ke konci, trochu, to už jsem byla dospělá, kupovala jsem ovesný vločky apod. I ta jedna známá maminka co denně vařila, stejně pekla bůček, těžký omáčky a hlavně knedlíky, ne luštěninový saláty. To bylo možná tak u vás doma.
|
Ropucha + 2 |
|
(2.11.2018 15:25:38) Evelyn, těžko říct, co byla většinová norma. Já to znám tak, že jednou se upekl bůček a jindy se uvařila ovesná kaše, dušená mrkev, kapusta, čočka .. Prostě pestrá kuchyně, včetně knedlíků a omáček, ale i zeleninových jídel a salátů. Převažovala jídla s masem, to ano, ale ne jen těžká s omáčkami.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(3.11.2018 9:53:14) Ropucho, já jsem začala chodit na konci osmdesátek na jógu, se staršíma lidma a to jsme najednou začali shánět pohanku, chléb Moskva, snídat ovesný vločky, dbát na pitný režim, i ty starší lidi, to bylo porpvé, co jsem viděla, že se někdo zabývá stravou.
My jsme třeba hodně za mýho dětství jedli o víkendech králíky, ale ne kvůli zdraví, to bylo jako u Škopků, bylo jich moc a libový maso se jinak těžko shánělo, taky si nepamatuju, že by si nějaký dítě nosilo do školy pití, prostě se nepilo.
Pak samozřejmě po revoluci začala makrobiotika, kterou jsem odvážně začala a brzy přestala, Fit pro život - ráno jen džusy a ovocný šťávy, dělená strava a jiný směry, to tenkrát naopak všichni kolem mě začali najednou řešit, co se má správně jíst. Byl to velkej rozdíl oproti sedmdesátkám, příval informací a zboží, najednou bylo k dostání všechno a kdykoliv.
Co jsem tím chtěla říct, máme to mnohem jednodušší, než naši rodiče.
|
|
|
|
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.11.2018 8:55:44) Točeňák jsem nejedla. Šunka od kosti byla i za komoušů.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(1.11.2018 18:54:40) Šunka od kosti byla i za komoušů.
Ale ta byla strašně drahá, tu jsme měli tak na Vánoce u babičky. Dřív se nejvíc šetřilo na jídle.
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(1.11.2018 18:26:09) nevim, moje 10letá sportovkyně žere jak polskej zájezd, pořád jen nosím tašky. Tlustá neni, ale nesmí nechat sportu, jinak jí budu muset zavřít do hladomorny :)
A k tématu: u mě se osvědčilo hodně bílkovin, málo sacharidů, vyloženě low carb bych na dítě nezkoušela, ale bez cukru a bílého pečiva by se obejít mohl, nebo jen ve stopovém množství. Když jím maso a i tuky, tak nemám hlad a mám nakonec menší příjem, než když se snažím nafutrovat salátem a knackebrotem.
|
|
|
|
|