magrata1 |
|
(2.11.2016 9:13:51) S nástupem do práce řeším nový problém. Nosíme si oběd v krabičce a ohříváme v mikrovlnce. Doma na nějaké složité vyváření nemám čas (po návratu v 17 hod. musím ještě šít a obstarat domácnost a děcka). Máte nějaké tipy a recepty na snadná (nejlépe zdravá a dietní, ale nejen) jídla, která jsou vhodná na převoz a ohřívání? Díky
|
TaJ |
|
(2.11.2016 9:29:07) Magrato, já jsem si spoustu let nosila oběd v krabičce do práce, taky jsme měli mikrovlnku....nosila jsem si tam prakticky všechno - rizoto, řízek s kaší, kuře s nádivkou a bramborem, omáčky s rýží, s těstovinami i knedlíky (ty jsem si tedy na cestu dávala zvlášť do sáčku a přidala je až při ohřívání, aby to nebylo rozblemcané), palačinky, zapečené těstoviny s čímkoli, žemlovku, prostě cokoli....nebo na studeno - těstovinový salát, nebo nějaký zeleninový a k tomu pečivo....Děláme každý den teplou večeři a při vaření už rovnou počítáme, aby zbyla ta porce na druhý den do práce...v mikrovlnce se dá ohřát téměř cokoli - kromě takových věcí jako hranolky, nebo nějaké minutky apod...
|
magrata1 |
|
(2.11.2016 9:31:56) No jo, to dělám taky (beru si jídlo z víkendu), ale potřebuju nějaké zdravé rychlovky. Fakt nemám čas vařit, hlavně teď před Vánocemi, vstávám v 5, takže musím jít brzo spát a ještě musím doma šít zakázky.
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(2.11.2016 9:41:09) Já taky pracuji na směny - 12 hodinové denní, noční... Střídá se to 3 dny denní, pak 3 dny volna, poté 3 dny noční, 3 dny vola a pořád dokola. Zvládám si uvařit jídlo na další den i po denní, kdy vstávám 4,30 hod a domů se vracím v 18 hodin večer. Stačí kousek kuřecího, trocha zeleniny a nějaká příloha - celozrnné těstoviny, kuskus, pohanka..... Jídlo je hotové do půl hodinky, stačí pokrájet a postupně házet do hrnce... Občas pomohou děti přidávat a míchat, já se mezitím třeba vykoupu.... Jídlo si ohřívám v mikrovlnce vždy, občas si udělám těstovinový či jiný salát
|
magrata1 |
|
(2.11.2016 9:59:38) Já nepracuji na směny- volné mám víkendy. Ale vstávám v 5 a doma jsem v 16.30, když nejdeme nakupovat, takže často spíš v 17.30. Musím ještě aspoň 2 hodiny šít, napsat s dcerou úkoly, obstarat domácnost. Nemám energii vymýšlet, co si udělám k jídlu. Vařím dost dobře, ale prostě bych ráda nějakou změnu. A byla bych vděčná, kdyby mi někdo napsal i třeba víc než těstoviny zamíchej s čímkoli. To zas musím přemýšlet, s čím.
|
magrata1 |
|
(2.11.2016 10:04:21) A navíc bych ráda zhubla - obměnila jídelníček.
|
Mapat |
|
(2.11.2016 13:23:37) Já si dělám takové "míchanice" v různých variantách. V základu je rýže/těstoviny/kuskus/bulgur. Ty první dvě mívám odložené z víkendového vaření, kuskus nebo bulgur jsou bezpracné, ty dělám čerstvé někdy dokonce až v práci. K tomu na pánvi opeču nějakou zeleninu - kapii, cuketu, dýni, řepu, cibuli, brokolici, podle toho, co mám doma. Buď přidám nakrájené maso, co zbylo z víkendového oběda nebo sýr. Dochucuji pestem, bylinkovou solí nebo oblíbenou kombinací koření. Je to zdravé a rychlé, chystám si to večer a zabere to tak 10 minut, akorát mám problém si to nesníst rovnou Nebo si dělám studené těstovinové saláty či saláty do sklenice, to je super výmysl, protože při správném naskládání surovin není zelenina rozmáčená a když se tam přidá vařená luštěnina a nějaké obiloviny, tak to není "hladové" jako normální salát. Dělám si to rovnou na dva dny, abych nemusela něco chystat každý den.
A z víkendového obědu si rovnou na pondělí a úterý odložím do misky třeba hustou luštěninovou polévku nebo jednu porci z oběda. Většinou se dá všechno v mikrovlnce ohřát a vařím tak, aby to nebyly nějaké kalorické bomby.
|
|
|
|
|
|
|
Gajka + 2 |
|
(2.11.2016 9:34:10) Za mně je oblíbený kus-kus. Je hrozně rychlý na přípravu, udělám trošku vývaru z prášku (kupuji v sáčku alnaturu v dm), stačí tak 1 lžíce. Vodu uvařím, trošku počkám, vsypu kuskus, občas promíchám a přidám špetku oleje či másla. Vedle si udělám zeleninu -jakoukoliv, co doma je. Pak smíchám. Přidávám krájenou šunku, vajíčko, zbytek např. masa od večeře atp. Lze udělat i na sladko bez vývaru, ale s rozinkami a oříšky.
|
Bberi |
|
(2.11.2016 11:33:15) -rizoto -špenát s bramborem -těstoviny se sýrovou omáčkou,s houbami, s tuňákem,s rajčatay a bazalkou -bramb. guláš -fazolový kotlík -těstovinový salát -grilované kuře s chlebem
|
|
|
77kraska |
|
(2.11.2016 12:20:52) magrato, jak to zvladas? je to v pohode? myslim tu novou praci a novy rezim
|
magrata1 |
|
(2.11.2016 12:51:11) Je to náročné, ale dá se to. Jsem ráda, že jsem vypadla z domu.
|
|
|
Mr. Miçkey |
|
(2.11.2016 14:09:43) Uvar o vikendu a dej si porce do mrazaku.
|
|
wer |
|
(2.11.2016 16:36:24) Z každého jídla dám porci do mrazáku a pak si to beru do práce, když nemám čas vařit. V so a ne na chystám na pondělí a úterý (jenže ne vždycky to tak vyjde).
|
|
...j.a.s... |
|
(2.11.2016 18:17:08) A co si v tom udělat systém, jak píšou holky. Z víkendu si odložíš porce na pondělí, úterý. Pak některý den uděláš teplou večeři, oddělíš na další den a ve zbylé dny si koupíš hotovku nebo objednáš krabičky? Nemají nějaké jídlo v krabičkách za akční cenu? Většinou to bývá hezky vyvážená strava a ještě bys zhubla a nemusela by ses stresovat, že musíš vařit a nemáš kdy.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.11.2016 18:22:59) Ty jsi ideální adept na krabičkovou dietu.
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(2.11.2016 19:21:17) Vařím všechno den dopředu a po práci doma ohřívám v mikrovlnce nebo si nosím do práce, když končím později.
namátkou - orestovat jakékoliv libové maso-nudličky-dá se koupit už nakrájené, okořenit, k tomu vyklopit mraženou zeleninu, podusit, s rýží, těstovinami, kuskusem, já si dělám i brambory, manžel je ohřívané nemá rád. guláš z libového hovězího s chlebem salát s jogurtovou zálivkou a pečivo luštěniny s uzeným masem, vejcem, jako salát....
|
|
|