Martuška |
|
(19.8.2015 8:46:02) Nikdy jsem vývar nevařila, žádný, ale teď je to potřeba, takže moc prosím o všechny rady a porady jak na to. Vyčetla jsem si ze starých diskuzí nějaké tipy, takže lehkou představu mám. Koupím v masně nějaké kuřecí čtvrtky, opeču nasucho v troubě na chvilku, pak zaleju studenou vodou, koření, kořenová zelenina a vařím. Mezitím sbírám pěnu - jak dlouho a jak moc??? Musí to být sebraný fakt precizně? Pak vypnu, sleju přes plátýnko a oberu maso a dám tam čerstvou mrkev. Jak dlouho vařit ted??? A kdy solit a dávat nudle? A co s tukem, který se udělá nahoře?
Díky moc, doufám, že to dopadne dobře.
|
Jarmilka. |
|
(19.8.2015 9:00:34) Takže: Tuk - můžeš nechat, část sebrat z povrchu naběračkou nebo po vychladnutí v lednici vspechen sloupnout. Sbírá se jen za začátku, pak by vývar měl přestat pěnit.
Pěna - mě se při pomalém vaření nedělá, nutnost sbírat ji je jen v ohledu na kal vývaru, tedy estetika.
Nudle - dělám zvlášť, uvařím v osolené vodě, kápnu do nich olej a až studené dávám s polévkou do talíře
Vývar lze vařit se zeleninou i bez. Kuřecí může trvat třeba jen hodinu, pak zelenina není na škodu, ale když ho necháš táhnout na 85*C tři hodiny, vývar zakalí. Já dělám bez zeleniny a tu jen prpidám po zcezení na uvaření (cca 15 minut, nemám ji ráda rozvařenou).
|
Jarmilka. |
|
(19.8.2015 9:02:44) A nejsou ani potřeba čtvrtky, nejlepší je koupit buď jen skelety (a ty nacpat do hrnce po hladinu) nebo celé kuře, odřízneš prsa a stehenní řízek a zbytek dáš na vývar s zbude ti ještě hezké maso zvlášť. Jedno prso se dá i nakrájet do vývaru po vylovení kostí a dovařit se zeleninou, maso pak v polévce není jak hadr.
|
|
Jahala. |
|
(19.8.2015 9:15:54) Ja reda nudle varim ve vývaru. Když se vaří zvlášť přijdou mi bez chuti,ale já jim hlavně ty nudle nabírat si polívku cedníkem😉 takže potřebují aby měly chuť polívky.
|
|
Martuška |
|
(19.8.2015 18:33:35) děkuji, a to maso se musí zbavit kůže??? Jarmilko, co kluci? Jak se jim daří?
|
|
|
|