| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Drůbeží vývar krok za krokem

 Celkem 25 názorů.
 Martuška 


Téma: Drůbeží vývar krok za krokem 

(19.8.2015 8:46:02)
Nikdy jsem vývar nevařila, žádný, ale teď je to potřeba, takže moc prosím o všechny rady a porady jak na to. Vyčetla jsem si ze starých diskuzí nějaké tipy, takže lehkou představu mám. Koupím v masně nějaké kuřecí čtvrtky, opeču nasucho v troubě na chvilku, pak zaleju studenou vodou, koření, kořenová zelenina a vařím. Mezitím sbírám pěnu - jak dlouho a jak moc??? Musí to být sebraný fakt precizně? Pak vypnu, sleju přes plátýnko a oberu maso a dám tam čerstvou mrkev. Jak dlouho vařit ted??? A kdy solit a dávat nudle? A co s tukem, který se udělá nahoře?

Díky :-)moc, doufám, že to dopadne dobře.
 Jarmilka. 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:00:34)
Takže:
Tuk - můžeš nechat, část sebrat z povrchu naběračkou nebo po vychladnutí v lednici vspechen sloupnout. Sbírá se jen za začátku, pak by vývar měl přestat pěnit.

Pěna - mě se při pomalém vaření nedělá, nutnost sbírat ji je jen v ohledu na kal vývaru, tedy estetika.

Nudle - dělám zvlášť, uvařím v osolené vodě, kápnu do nich olej a až studené dávám s polévkou do talíře

Vývar lze vařit se zeleninou i bez. Kuřecí může trvat třeba jen hodinu, pak zelenina není na škodu, ale když ho necháš táhnout na 85*C tři hodiny, vývar zakalí. Já dělám bez zeleniny a tu jen prpidám po zcezení na uvaření (cca 15 minut, nemám ji ráda rozvařenou).
 Jarmilka. 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:02:44)
A nejsou ani potřeba čtvrtky, nejlepší je koupit buď jen skelety (a ty nacpat do hrnce po hladinu) nebo celé kuře, odřízneš prsa a stehenní řízek a zbytek dáš na vývar s zbude ti ještě hezké maso zvlášť. Jedno prso se dá i nakrájet do vývaru po vylovení kostí a dovařit se zeleninou, maso pak v polévce není jak hadr.
 Jahala. 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:15:54)
Ja reda nudle varim ve vývaru. Když se vaří zvlášť přijdou mi bez chuti,ale já jim hlavně ty nudle nabírat si polívku cedníkem😉 takže potřebují aby měly chuť polívky.
 Martuška 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 18:33:35)
děkuji, a to maso se musí zbavit kůže???
Jarmilko, co kluci? Jak se jim daří?
 Vínečko 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:02:44)
Jejda, já vařit takto složitě tak se rodina asi nenají vůbec :-) Maso teda nepředpékám, dávám hned do vody s kořením a kořenovou zeleninou a mrkev dávám také jen jednou. Nebude při dvojité dávce mrkve polévka moc sladká?
 Jarmilka. 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:03:58)
Lenny, kupodivu není. Tobě se mrkev za tu dobu vaření vylvaru nezozvaří? Mě pak připadá gumová. Ale ráda ji jím extra samotnou. Ale v polévce mi vyvařená nechutná.
 Jarmilka. 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:04:39)
Jinak kuřecí taky nepředpékám. Hovězí jo.
 Lída+2 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:08:00)
Jarmilka. , však tu zeleninu co děláš ve vývaru- táhneš,vyhodíš(ta už tu službu odvedla) a dáváš po scezení čerstvou ....takže nechápu kde se berou ty obavy.

A naopak je hodně poznat, když se vývar dělá a nedělá se zeleninou.....
 neznámá 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 10:26:23)
Spíš kaši nebo zeleninové pyré, ne? Vždyť to nejde kolikrát ani vyhodit jak moc je to rozvařený a navíc je to totálně bez chuti.
 neznámá 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 11:00:15)
Ne, hodinu a půl až dvě, dle toho jak moc na něj myslím, ta zelenina už je po dvaceti minutách kaput.
 neznámá 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 11:05:44)
HM, tak jo.~d~
 Vínečko 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:10:39)
Jasně, že rozvaří, ale tu vytáhnu a hotovo. Pak buď nedávám vůbec (u nás vařená mrkev nejede) nebo dám čerstvou a lehučce povařím.
 Vínečko 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:12:43)
Původně jsem pochopila, že zakladatelka by mrkev vařila podruhé zase dlouho.
 janna001 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:20:38)
Já koupím dvě kuřecí kostry, zaleju studenou vodou, přidám sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list, přiklopím a postavím na nejmenší plotýnku na nejmenší stupeň. Přes hodinu trvá, než přijde k varu, pak zvolna vařím dvě hodiny. Vývar přecedím, zavařím do něj zeleninu a kapání nebo knedlíčky (když dělám nudle, vařím zvlášť). Maso oberu, nakrájím a vrátím do polévky.
 Žžena 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:21:18)
Pěna se tvoří jen chvíli, a sice v momentě, kdy vývar poprvé dosahuje bodu varu. Zkrátka těsně předtím, než to začne vřít. Takže sbírání pěny je záležitostí 3 minut, pak už necháš jen táhnout a máš do konce pokoj, už se dál pěna nedělá.
Když nesebereš, nic zásadního se nestane.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:55:23)
Já vařím zásadně rychlá jídla :
kuřecí skelet nacpu do papiňáku a klidně hodinu vařím, někdy přidám mrkev - tu po vychladnutí sním, skelet oberu
Zeleninu do polévka zvlášť uvařím do měkka.
Nudle zvlášť - nechávám zvlášť, každý si nandá množství až na talíř.
Smíchám vývar a zeleninu a hotovo.
petržel čerstou si každý sype dle chuti.
Sbírat pěnu a předpékat, tak mi u vaření jebne a chlapi mi zemřou hlady.
 Gavašetka 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 9:58:34)
Ha, ha, je vidět, kolik vývarů se vlastně dělá. Já se přidávám k jednoduchosti(kdepak předpékat) a ke kostrám,nemám totiž ráda vývar, kde jsou velká mastná kola. A přidávám se i k milovnicím zeleniny, a to dokonce i ve vývaru. Ale samozřejmě je to věc názoru a chuti a v pravém vývaru zřejmě zelenina plavat ani nemá. Já ji tam ale nechávám, protože ji máme rádi. Důležité je, aby ti to chutnalo, pak si to obhájíš.

Jestli máš čas, udělej si vývar na zkoušku a pak si ho zmraž na později, to taky není špatné mít polévku v mrazáku. Až ho budeš dělat návštěvě, nebude to už poprvé.
 pipka pipka 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 11:08:14)
já nacpu do papiňáku kuřecí skelet a křidýlka nebo stehýnko, celou neoloupanou cibuli, dvě tři cherry rajčata, mrkev,celer,petržel (poměr 1 mrkev x 1/2celer,1/2petržel), dva tři stroužky česneku celé, 1-2 lžíce rajského protlaku, pár kuliček pepře, dvě tři kuličky novýho koření a jeden bobkáč. vařim v papiňáku do úplně rozpadnutí. pak přecedit. Mně neva když není čirý, ale když chceš čirý, tak do hotového vývaru mrskni bílky, ono se to srazí a ty bílky to vyčistí a vzbereš je i s těmi tmavými kousky.
 Limai 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 11:36:50)
Předpékat v troubě?A to je dobré k čemu?Jinak co by ve vývaru rozhodně nemělo chybět je libeček,pro chuť a vůni.Pro mě vývar bez libečku není vývar.
 pipka pipka 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 11:39:31)
jasně libeček!! já věděla, že mi něco chzbí, to máš pravdu, libeček musí být-ale nevoní každému..,.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(20.8.2015 10:37:30)
libeček - blbeček, říká můj muž. taky mám libeček ráda, ale to bych polívku musela sníst celou sama
 hbf 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(20.8.2015 14:58:29)
Normálně nepředpékám, ale když třeba peču ve větším množství čtvrtky, které pak vykosťuji, tak ty kosti dám ještě vyvařit a je to chuťově jiné (a řekl bych lepší) než vývar bez předpečení.
 jenda a lida 
  • 

Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(29.8.2015 18:11:58)
Važení jsem chlap ale někdy žasnu jaky vyvar s kuřeciho dělate.Ja rad vařím a jak dělám kuř.vyvar Jedno kuře rozdělim na prsa kuř.čtvrtky skelet skřidelky dam do studene vody.Přidám koření 10kul.pepře 4kul.nov.koření 1bopkový list 1stř.cibuli.To vše do 2litru vody.Nechám35min.Jakmile se začne voda vařit stlumim seberu pěnu poctivě apo 35 min.přidam očištěnou 1 mrkev 1 petržel jednu čtvrtinu celeru 1kuř.masox Necham20 min.Vyndam zeleninu a maso.Dam domací nudle 1 hrst maso z skeletu oberu i křidýlka.Vařím na vařiči.Vypnu vařič.Dochutim solí 2 jarni cibulky.libeček .Nikdy nevařte zeleninu dele jak 20 min.Když je maso měkké pak přidejte na 20min zeleninu .Prsa používame na omačku s ples.sýrem a špagety.Kuř.čtvrt.odkostim a plnim.Ato je vše.JENDA PS.Zeleninu nakrajím na malé kusky.
 Paradox 


Re: Drůbeží vývar krok za krokem. 

(19.8.2015 16:40:33)
Já vařím 2-3 kuřecí skelety s 6 kuličkami nového koření, 6 kuličkami pepře a 2 bobkovými listy, solí, cibulí ( i se slupkou), česnekem, přidávám tam celé rajče a vykrojenou část papriky, pokud mám.
Pěna se vytvoří před varem, seberu ji pečlivě, trvá to chvilinku, pak snížím teplotu, už se nevytvoří.
Zeleninu přidávám po dvou hodinách vaření ve složení 2 mrkve, 2 petržele a cca 1/2 malého celeru.
Pak vařím 3/4-1 hodinu.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.