| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Úprava kachny

 Celkem 24 názorů.
 tinas 


Téma: Úprava kachny 

(8.1.2010 11:31:58)
Poradíte nějakou zajímavou úravu kachny.Kachna se zelím a knedlíkem je klasika,ale já bych ráda zkusila něco nového.
 Krakatice 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:36:47)
No, původně jsem myslela, že myslíš kachnu jako "kačenu alá podvozek"~t~~t~~t~~t~
 & 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:39:29)
Ted jsem si porindala klavesnici, kdyz jsme si to zive predstavila se zelim a s knedlikem ~t~~t~
 Niana 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:56:01)
~t~~t~woe
 Ráchel, 3 děti 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 16:23:08)
já si zas představila, jak té kachně dělá mejkap ~t~~t~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:40:57)
Klasické recepty: šantungská kachna, kachna na pomerančích, kachna pečená v šouletu...
 Metax 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:42:45)
http://www.ceskatelevize.cz/program/kucharskapohotovost/recepty/208-kachna-na-pomerancich/

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169912986-kucharska-pohotovost/
 & 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:42:23)
Tinas, me se libi tenhle recept od Xeny, jeste jsem to nezkousela.

Re: Kachna na ananasu
Celá prsa dáš vařit do hrnce s vodou, do kterého přidáš:
3 lžíce soli
3 lžíce glutasolu
3 lžíce rýž. vína
5 lžic sojovky
3ks badyánu
skořice
bobkový list
pepř (nejlépe červený)

Vaříš tak půl hoďky, až jsou vařená.

Pak si uděláš těstíčko z hl. mouky a vody (místo vody můžeš šťávu z ananasu, do toho těstíčka namočíš masitou část prsíček a osmažíš na pánvi do zlatova, pak potřeš těstíčkem část s kůží a smažíš druhou stranu do zlatova.
Vyndáš prsa, dáš někde pod pokličku "dojít" a do výpeku chrstneš ananas. Případně dochutíš, příp. zahustíš máčeným škrobem.
Prsa pak nakrájíš na kousky přes vlákna a přeliješ kejdou z pánve.

Gut apetit!
 Krakatice 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:44:33)
No dobrý, ještě "celá prsa dáš vařit do hrnce s vodou" ~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:49:26)
párkrát jsem dělala takhle...kachnu nasolit a ponořit do roztoku oleje,hodně medu,citronu a sojovky.takhle po několika hodinách obracet a nechat marinovat přez noc.potom péct v troubě na mřížce a pod ní pekáč na odkapávání. kachna je do půl hodiny hotová~;)je to taková ala pekingská kachna.k tomu nasi bahmi nudle..HM bude vědět~t~ a je to mnamka.
nebo udělej roládu s br,.kaší.když se mi nepovede vykostit jí bez děr,..,,zalepím,,..je kuřecími prsy a je to.k tomu fazolky na slanině a budeš za královnu~x~
 Niana 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:00:45)
A to jsi k tomu obracení v noci vstávala na budík?Ten recept zní mňamózně...ale asi by mi nechutnalo po probdělé noci, kdy honím kachnu v marinádě...~:(~f~
 aachje skunk a tři holky 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:06:17)
no jsem takový pako~t~ale stačí když jdeš spát,pak se vyčůrat a ráno.pokud je ponořená,nemusíš vůbec~;)
 Niana 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:26:36)
Když já nechodím čůrat....nebo možná chodím, aniž bych věděla, takže v takovém stavu bych tý kachně ještě ublížila...~:-D
 Inka 
  • 

Re: úprava kachny 

(8.1.2010 13:20:13)
Tu kachnu ponoříš vcelku nebo naporcovanou? Děkuji
 aachje skunk a tři holky 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 16:07:49)
vcelku.
 Koloběžka 1. 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 11:48:23)
Znám jen Kachnu ala pomeranč od Pabla Pikváka.
 Winky 
  • 

Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:18:26)
Jednou jsem pekla podle kamarádčina receptu Kachnu na jablkách.
Je potřeba velký pekáč/plech (hluboký i široký), 1-2cibule, 4-3 jablka, ca 1,5kg brambor, a 1 rozporcovaná kachna (tchyně ji dělá na 6-8 dílů, ale lze i na 4 jako kuře).

Cibule ne moc najemno nakrájet, brambory oloupat a nakrájet na měsíčky (nebo na silnější plátky), jablka oloupat, zbavit jádřinců a taky na měsíčky.

Na pánvi si předsmažit cibulku (jen lehce do sklovata a na malém množství tuku) a rozehřát troubu. Pak na plech dát cibulku, brambory a jablka - promíchat, okořenit (já dávala klasiku kmín a trochu pepře + tochu skořice kvůli těm jablkum, sůl jen vetřít do masa a dosolit až to bude hotové) na to položit ty porce kachny kůží nahoru.

Péct tak hodinu až hodinu a půl ne úplně zprudka (ca 200st), na závěr možno dogrilovat kůrčičku. Kachna pustí šťávu do těch brambor, jablka se rozpečou a "ztratí" se mezi těmi bramborami, není to nijak extra náročné na příravu a chuťově nám to přišlo výborné.



T
 X E N A 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:25:24)
200 stupňů není moc zprudka?????
 aachje skunk a tři holky 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:39:17)
~z~ta moje se peče taky na 200 ale jen půl hodky.je potom úplně červená
 X E N A 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:41:44)
No právě, mě těch 200 přijde jako masakr!
~t~~t~~t~
 X E N A 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 12:42:52)
To u mě by kachna po 1,5 hodině v troubě na 200 st. měla už po kremaci.
~t~~t~
 Winky 
  • 

Re: úprava kachny 

(8.1.2010 16:11:38)
no, u mě je zprudka na 275 :-) a na 180 peču koláče :-) tak nevím Asi každý má svoje zkušenosti, ale omlouvám se jestli jsem někoho zmátla, prostě uhlí není cílem :-)
 Epepe 


pro pobavení 

(8.1.2010 13:49:49)
http://probablybadnews.com/wp-content/uploads/2009/12/129066749652499099.jpg
 Camei 


Re: úprava kachny 

(8.1.2010 18:32:04)
Nemám odzkoušeno, ale už dlouho se na tento recept chystám.

Kachna, 750 ml světlého piva, sůl, majoránka, 100 g kachních jater, šunka, máslo, 1,5 rohlíku, vejce, 2 cibule, pepř, petrželová nať

Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme majoránkou, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestumeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě do křupava za častého podlévání výpekem a pivem.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.