8.1.2010 11:42:23 &
Re: úprava kachny
Tinas, me se libi tenhle recept od Xeny, jeste jsem to nezkousela.
Re: Kachna na ananasu
Celá prsa dáš vařit do hrnce s vodou, do kterého přidáš:
3 lžíce soli
3 lžíce glutasolu
3 lžíce rýž. vína
5 lžic sojovky
3ks badyánu
skořice
bobkový list
pepř (nejlépe červený)
Vaříš tak půl hoďky, až jsou vařená.
Pak si uděláš těstíčko z hl. mouky a vody (místo vody můžeš šťávu z ananasu, do toho těstíčka namočíš masitou část prsíček a osmažíš na pánvi do zlatova, pak potřeš těstíčkem část s kůží a smažíš druhou stranu do zlatova.
Vyndáš prsa, dáš někde pod pokličku "dojít" a do výpeku chrstneš ananas. Případně dochutíš, příp. zahustíš máčeným škrobem.
Prsa pak nakrájíš na kousky přes vlákna a přeliješ kejdou z pánve.
Gut apetit!
Odpovědět