8.1.2010 18:32:04 Camei
Re: úprava kachny
Nemám odzkoušeno, ale už dlouho se na tento recept chystám.
Kachna, 750 ml světlého piva, sůl, majoránka, 100 g kachních jater, šunka, máslo, 1,5 rohlíku, vejce, 2 cibule, pepř, petrželová nať
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme majoránkou, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestumeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě do křupava za častého podlévání výpekem a pivem.
Odpovědět