8.1.2010 12:18:26 Winky
Re: úprava kachny
Jednou jsem pekla podle kamarádčina receptu Kachnu na jablkách.
Je potřeba velký pekáč/plech (hluboký i široký), 1-2cibule, 4-3 jablka, ca 1,5kg brambor, a 1 rozporcovaná kachna (tchyně ji dělá na 6-8 dílů, ale lze i na 4 jako kuře).
Cibule ne moc najemno nakrájet, brambory oloupat a nakrájet na měsíčky (nebo na silnější plátky), jablka oloupat, zbavit jádřinců a taky na měsíčky.
Na pánvi si předsmažit cibulku (jen lehce do sklovata a na malém množství tuku) a rozehřát troubu. Pak na plech dát cibulku, brambory a jablka - promíchat, okořenit (já dávala klasiku kmín a trochu pepře + tochu skořice kvůli těm jablkum, sůl jen vetřít do masa a dosolit až to bude hotové) na to položit ty porce kachny kůží nahoru.
Péct tak hodinu až hodinu a půl ne úplně zprudka (ca 200st), na závěr možno dogrilovat kůrčičku. Kachna pustí šťávu do těch brambor, jablka se rozpečou a "ztratí" se mezi těmi bramborami, není to nijak extra náročné na příravu a chuťově nám to přišlo výborné.
T
Odpovědět