remus |
|
(10.12.2009 10:04:18) Tím se řídím já, uklízím celý rok a tak také nechápu, proč bych to měla na Vánoce nějak hrotit a kolik cukroví upeču, tak tolik upeču, co nestihnu, to nestihnu, no a co? Hlavně když jsou děti spokojené, jinak je mi to šumák, nikdo mě nemůže do ničeho nutit a náš domov je jen náš a komu se u nás nelíbí, tak te ať k nám nechodí!
|
Ecim |
|
(10.12.2009 10:05:57) Ano, souhlasím. Jinak mám pocit, že v této generaci se takovéto trapné soutěžení už zdaleka tolik nenosí, což mě velmi těší.
|
Zabicka | •
|
(10.12.2009 10:34:26) Taky si myslim, ze dnesni mlada generace uz to zdaleka tak nehroti. Ma totiz milion jinych veci na praci (ci zabavu) a vazi si svyho casu... coz potvrzuji i reakce pod timhle clankem, zatim tu neni jedina ve stylu "vanoce jsou pro me stres a shon", ale vsechno jen "u nas je to v pohode" :)). Takze se pridam, taky mame vanoce v pohode:)). A jak tu nekdo psal, taky dekuju mamce, ze mi v tomhle dala dobry vzor - nepamatuju vanoce, kdy byl stres, co se stihlo, stihlo se, co se nestihlo, neresilo se. Ale ja priznam, ze vlastne stres mam - a to z cukrovi. Ne snad, ze bych zavodila a mela patnact druhu. Nemam prave jeste ani jedno a stresuje me predstava, ze bych mela pect i jen jeden blbej druh. Nesnasim to. Jenze "musim" - musim, protoze manzel z toho ma radost. Nic by mi nerekl, ale bylo by mu lito, kdyby nemel cukratka... a to mu nemuzu udelat. PS: nemate nekdo recept na nejakej fakt super rychlej druh cukrovi?? Ne ze bych chtela, aby se to tu zvrhlo ve vymenu receptu, ale nejakej tip bych fakt uvitala... a hlavne prosim prosim ne takovy, pri kterych se musi prstama hnist hera v mouce a clovek to ma za nehtama jeste v kvetnu... :)
|
Ecim |
|
(10.12.2009 10:38:22) Žabičko, to bude tím, že lidé, kteří se kvůli Vánocům stresují a honí, nemají čas na internetové diskuse. Jinak u nás párkrát problémy byly, ale většinou to proběhlo v pohodě...
|
|
Zuzu | •
|
(10.12.2009 11:12:22) Ahoj, zrovna včera jsem dělala super rychlé kokosky. Jen smícháš celé Salko s 250g kokosu. Na plech dáš hrudky a pečeš dokud to nezačne růžovět. A je hotovo (já jsem je ještě potom postříkala čokoládou, ale nemusí být :D )
|
Xantipa. |
|
(10.12.2009 11:50:40) Zuzu - jaké má být těsto? Popiš konzistenci, prosím. A jak velké hrudky? Jen tak odškrábnou lžičkou hrudku nebo to nějak plácáš?
|
zuzu | •
|
(10.12.2009 23:08:24) Konzistence byla trošku drobivá. Nedrželo to pohromadě jako jednolitá vrstva. Ale vůbec to nevadilo. Prostě jsem lžičkou kousek vyškrábla na plech a rukou poupravila tvar (trošku se to lepí, stačí namáčet prsty do studené vody. Velikost asi jako menší vlašský ořech :)
|
Xantipa. |
|
(11.12.2009 10:35:16) Díky moc, vyzkouším - když bude čas. Myslím, že poleva na tom musí být super.
|
Tulka |
|
(11.12.2009 11:38:47) Xantipo,já už jsem je včera odpoledne dělala.Jen jsem měla tu hmotu trochu řidší.Chuťově jsou vynikající,jen se mi moc nedařilo to dostat z plechu.Ale každej ochutnával,takže si myslím,že Vánoc stejně nedožijou,tak ten mírně pochroumanej vzhled nebude vadit.
|
zuzu | •
|
(11.12.2009 16:34:07) Fakt? Já je dělala na papíru a šly mi dolů v pohodě. Ale je fakt že jsem měla jen 200g kokosu, takže jswem ubírala salko. Asi jsem ubrala trošku více :)
|
|
|
|
|
|
|
remus |
|
(10.12.2009 12:21:37) Tak tak, žádné stresy, člověk toho má s dětmi dost a ještě se zbytečně stresovat kvůli Vánocům, tak to tedy ne! K tomu cukroví, zkus něco nepečeného, to je asi nejrychlejší!
|
|
Zabicka | •
|
(10.12.2009 12:27:30) Holky, tak jsem kapla na recept na superrychly rumovy pralinky: Suroviny: 1 kg dutých čokoládových figurek, 1 litr kvalitního rumu Postup: Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu.Do takto vzniklého otvoru nalejte rum a ihned konzumujte. :o)))
|
Ecim |
|
(10.12.2009 12:52:17) Žabičko, to je fakt dobrý recept. Já jsem jako dítě z čokoládových figurek strašně ráda pila vodu.
|
|
remus |
|
(10.12.2009 12:56:06) hele to je super, to by byla ve chvíli celá rodina na kaši a nikdo by se ani po jiném kousku cukroví nescháněl, tak hurá pro figurky a flašku tuzemáku
|
Ecim |
|
(10.12.2009 12:58:23) A "noblesní" jedinci na úrovni nechť nahradí tuzemák nějakým drahým koňakem.
|
remus |
|
(10.12.2009 13:04:43)
|
|
|
|
|
Karolinsa | •
|
(11.12.2009 10:40:30) Banánové jednohubky - nepečené
Ingrdience: banány, piškoty, čokoláda na vaření, strouhaný kokos, párátka.
Postup: mezi dva piškoty vložíme plátek banánu cca 0,5 cm silný a spíchneme párátkem. Roztavíme si ve vodní lázni čokoládu na vaření a jednotlivé kousky držíme za párátko a pomocí štětce v čokoládě obalíme. Na tác nasypeme strouhaný kokos a kousky namočené v čokoládě a něj klademe, aby se nepřilepily, pak ještě zlehka posypeme kokosem i z vrchu a dáme do chladna několik dní uležet. DOBROU CHUŤ
|
|
Beruška, 7, necelé 3 a 9.tt | •
|
(12.12.2009 20:14:10) můj manžel miluje marokánky a mám super recept a nic se nehněte, uvaří se kaše a do toho nasypou nasekaný ořechy, rozinky, kandovaný ovoce, co kdo rád.. a lžící se dává na plech a peče.. žádný plácání, čistá práce.. :) jinak všechno ostatní se plácá... co mám.. ale co kdyby ti to těsto uplácal manžel? když cukroví rád?
Jinak jestli chceš tak ty marokánky: 2 dkg másla rozpustíš v hrnci přisypeš 4 dkg hl. mouky, uděláš jakoby jížku a zaliješ 1/4 l studeného mléka 8dkg cukru krystal svaříš na kaši, odstavíš do toho dáš klidně do teplého 8 dkg půl na půl kandované ovoce a rozinky 8 dkg nasekaných ořechů - jaké máte rádi (ovoce kandovaný, můžeš nahradit sušeným, dá se tam dát fakt všechno, co kdo má rád) a lžící dáváš na plech na peč. papír nebo folii, lepší menší placičky, pečeš tak 10 minut na 140°C horkovzduch, aby zezlátly, chvilku necháš na plechu, pak sundáš a ještě na rovným necháš vychladnout a pak z té hladké strany natřeš čokol. polevou
|
|
|
|
|