| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zaplaťte a (NE)budete mít miminko!

 Celkem 116 názorů.
 Ajka 
  • 

Takhle je to všude. 

(11.9.2006 10:31:37)
Nic nového pod sluncem. Asist.reprodukce je velký byznys. 2pokusy o dítě (tedy 2 ze 3 PLNĚ HRAZENÝCH pojistovnou) nás stály 40000kč. A výsledek samozřejmě vždy nejistý. Jediná možnost jak ušetřit je vybrat si státní CAR,ty jsou levnější. Nejlevnější - a to výrazně,až překvapivě - je Apolinář. Bohužel pro mnohé znás mimopražských nedosažitelný.
 markéta, 2 děti 
  • 

Re: Takhle je to všude. 

(11.9.2006 10:47:09)
Ahojky, na začátek Ti přeju, ať se brzy zadaří a otěhotnění vyjde.
Musím ale reagovat ohledně Iscaru. První otěhotnění u mě proběhlo bez problémů, na 2. mimi jsme čekali 2 roky a po poradě+ s MUDr. jsme byli odesláni do Iscaru. TEhdy ještě sídlili v Hloubětíně a mnoho známých s ito tam pochvalovalo. Všichni se k nám chovali moc hezky, tedy až na jednu paní Dr., která byla jak píšeš hooooodně přepracovaná. Proto jsme se objednala k jiné Dr., která byla moc příjemná a vše nám trpělivě vysvětlovala. Proto myslím, že nelze napsat Iscare je špatnej- je to v lidech , i u Apolináře může být horší a lepší Dr. A jak sjme dopadli? 14 dní před Vánoci jsem měla podstoupit umko. Týden před tím jsem však zjistila, že už jsem těhotná. TAk moje návštěvy v Iscaru skončili. Určitě i u Tebe to dobře dopadne, držím palce.
 Bára a Naty 


Re: Re: Takhle je to všude. 

(11.9.2006 11:41:53)
K tomuto názoru bych se ráda připojila. S Apolinářem mám totiž taky zkušenost, jenomže strašnou. Poprvé jsem otěhotněla ve 24.letech a ve 3.měsíci se pí. doktorce nelíbil UZ. Poslala mě k Apolináři na tzv. velký UZ. Přijala mě velmi nepříjemná pí. doktorka, pročetla mou dokumentaci, ze které bylo MMCH zřejmé, že jsem zdravotník a tedy latinským pojmům rozumím a během vyšetření, kdy i mně začínalo být jasné, že mimčo asi nežije, mě o tomto zjištění ujistila houknutím přes rameno na kolegu:" Helé pojď se na to kouknout, to je asi missed!" Když jsem se rozbrečela, jen mě velmi nepříjemně okřikla:"Ježišmarjá, kolik vám je? 24? Budete mít ještě dětí!" Vysloveně laskavý přístup. O tom jak strašlivě se chovala před a po následující interrupci se ani rozepisovat nebudu. Při dalším těhotenství jsem věděla, že k Apolináři jen přes mou mrtvolu. Svěřila jsem se do péče Motolské porodnici a byla nadšená. Ale i na Motol už jsem tu četla stížnosti, zkrátka na blbce narazíš všude.
 Líza 


Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(11.9.2006 11:44:19)
Báro obdobně citlivý a lidský přístup při missed AB jsem zažila na Bulovce.
U Apolináře jsem dvakrát rodila a dobrý.
Prostě záleží, na koho člověk narazí :-(
 A 
  • 

Re: Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(11.9.2006 21:54:34)
V 19 letech jsem nechtěně otěhotněla (pravda je tomu již dobrých 20let :-)) a z mnoh důvodů se rozhodla jít na interupci. Po výkonu v Podolí mě převezli do pokoje a když jsem se probrala - zjistila jsem hrůzu. Byla jsem na pokoji s dalšími 9 ženskejma, všechny okolo 30let a všechny nemohly přijít do jiného stavu či donosit dítě. Všechny věděly, proč jsem tam já......To co jsem zažila se dá přirovnat šikaně a psychickému teroru...ovšem zdravotní personál to přinejmenším nezajímalo a mě bylo tak málo, že jsem se nedokázala bránit...taky byla jiná doba :-). No nic to mě jen tak napadlo, když tady čtu o tom lidském přístupu k pacientům či budoucím rodičům.
 B 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(12.9.2006 9:44:20)
Zažila jsem něco podobného. Mojí obranou bylo jen to, že jsem se odmítla o tématu mého pobytu bavit. Ony pak nevěděly zda mě soudit nebo litovat a to bylo jen dobře.
 A 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(13.9.2006 23:43:09)
Já se s nima též nebavila jenže v té době všechno věděly ještě než jsem se probrala z narkózy :-))
 zuza-V 


Re: Re: Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(13.9.2006 23:38:26)
řekla bych, že toto v nemocnicích moc nedomýšlejí. Sama jsem ležela v 9 týdnu těhotenství na kapačkách kvůli zvracení v porodnici na Obilním trhu v Brně a se mnou na pokoji ležely 2 paní po samovolném potratu, jedna po plánované interubci a 3 těhule s problémama. Vůči těm po potratu mi bylo divně.
 Petra 40+1 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(17.9.2006 22:12:45)
Jojo, taky jsem to zažila. V Liberci-byla jsem na laparaskopii pro nepolodnost a když jsem se probrala z narkozy, tak tam ležela paní, která si z fin.důvodů nemohla již třetí dítě dovolit a tak podstoupila interupci. No a hned vedle ležela další paní, která porodila mimíska předčasně, byl v inkubátoru a tak ji nechtěli dát na pokoj šestinedělí... No ale člověk nic nenadělá!! Jinak přeji hodně úspěchů s umělkem a na blbce člověk narazí v každé nemocnici, stejně tak v obchodě, na poště, v pojišťovně, ale i na ulici... Prostě všude...
 C 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Takhle je to všude. 

(21.10.2006 17:19:12)
Bohužel, na mě tlačil partner, jeho rodiče a moje rodiče, byla jsem jen o rok starší než ty A a ve stejné nemocnici a k tomu traumatu ze zabití dítěte jsem sdílela pokoj s paní, které děťátko zemřelo při porodu.
 Iveta 
  • 

maličká rada která pomohla i nám 

(27.11.2007 16:04:11)
Zdravím,při pročítání řádků mi to nedalo a musím také napsat.Všem kterým se nedaří otěhotnět bych chtěla jen napsat,že jsme s manželem od června 2006 také se snažily otěhotnět,doktor mi na půl roku dal nějaké léky na srovnání menzes a na vyvolávání ovulace.Léky jsem brala 4 měsíce a jakmile jsem to znovu dostala tak už ty léky co zbývali na 2 měsíce letěli do koše.Začala jsem se zabývat jinými věci a vůbec jsem nemyslela na miminko,koupila jsem si štěnátko s kterým jsem trávila hodně času a tak na přemýšlení o tom že se nám nedaří už nebylo tolik času.A ejhle najednou jsem to nedostala,ale vzhledem k tomu,že jsem to měla nepravidelně tak mě to moc netrápilo.Jednou večer dcera dělala k večeři bramboráky které zbožnuji a mě se po nich udělalo tak zle,že jsem se divila co se dějě.Pak asi tři dny v kuse mi začalo být po ránu zle a tak jsem si koupila test a oni tam ty dvě čárky byli.Takže ted jsem v 8 týdnu a mohu říct,že ty rady co mi známý dávali,at na to nemyslím atd jsou pravdivé.Opravdu k tomu hodně přispívá psychika.A tak dávám radu dál...kdo z Vás opravdu moc touží po miminku,zkuste se od toho odpoutat a třeba se to povede jako nám.Všem snažilkám držím palečky.Iveta
 Laďka 
  • 

Re: maličká rada která pomohla i nám 

(28.11.2007 17:20:25)
Ahoj Iveto.My se s manželem snažíme o mimi už 13 let.Nevím jak je to s psychikou,ale já už na to ani po těch letech nemyslím,tak už se tím netrápím jak dřív,beru to tak normálně!Zní to asi hrozně,ale kdybych na to furt myslela,tak bych se asi utrápila.Není to jen o psychice,můžou to být i zdravotní problémy!Já mám třeba nemocnou štítnou žlázu,taky silný obal vajíčka což mi zjistili až po třech letech léčby v Iscare.Teď jsem přešla na jinou kliniku,tak snad už se konečně mimi dočkáme!!!Kéž by to u mě byla jen psychika,to bych byla štastná!!
 verena 
  • 

Re: maličká rada která pomohla i nám 

(28.11.2007 20:18:05)
Jsem na tom podobně, až na to, že rady o psychice slýchám ještě o několik let dýl, bohužel někdy i se skrytým podtónem: určitě je z toho už hysterická, jinak by přece byla dávno těhotná. Bohužel jsem tuhle radu pěkných pár let poslouchala i od gynekologů: jste zdraví, tak zkoušejte. Tehdy ještě nebyla CAR v každém kraji, takže v těch několika málo byl docela nával. Z Iscaru nás ještě na konci devadasátých let poslali s manželem zpátky domů, že prý musíme nejdřív podstoupit "levnější inseminaci", protože pojišťovna IVF jinak nezaplatí. Teď jsem rozvedená a přestože už jsem si netroufla na mimčo málem už ani pomyslet, zkoušíme to s přítelem v Pronatalu, kde nám řekli, že u určité části neplodných párů dnešní medicína příčinu stejně nezjistí, ale i tak může IVF pomoct. Takže dobrou zkušenost se štěňátkem, jistě dobře míněnou pro uklidnění obav, bych jen doplnila větou: ano, netrápit se, ale nechodit na procházky s pejskem dýl než půl roku po tom, co jste se půl roku marně snažily:) Využijte toho, že dnes jsou CAR více rozšířena, gynekologové poučenější a už k tomu mají jiný přístup. A pokud se vám bude zdát, že váš doktor se moc nezajímá a jen krčí rameny, vyměňte ho. Doporučení do CAR stejně nepotřebujete, můžete se objednat samy.
 iva a +2 
  • 

Re: Takhle je to všude. 

(12.9.2006 17:28:03)
Jenom chci vzkazat pani že ne všichni jak je nazvala lopatové nejsou IQ nula ono to neni o titulu ale uplně o něčem jinem naši znami jsou to dva pary podstoupili IVF oba pánovvé jsou v uvozovkach jen vyučeni,ale to že je potřeba udělat spermiogram pochopili vcelku snadno
 Marketa 
  • 

iscare 

(17.9.2006 19:10:01)
iscare v hloubetine byl "rodinnejsi" ten novy je zas "modernejsi. diky nim jsem otehotnela po ket s do na 1. pokus!!! mame poulrocni holcicku, je zdrava a mavic je mi i hrozne podobna!!!!
timto jim moc dekuji!!! marketa
 Ája 
  • 

Když ono je to těžké 

(11.9.2006 10:45:23)
Když ono je to těžké. Nejlépe se otěhotní do 30 let. Jenže nikdo se nechce vázat, když má chuť cestovat, studovat, poznávat svět, budovat kariéru. Když tohle všechno má, má peníze a domov, chce dítě. Jenže pak už to nejde a musí se za to tvrdě platit. Holt člověk nemůže mít všechno a příroda je moudrá, že zařídila, že mláďata mohou mít bez problémů hlavně ti mladší, kteří skýtají záruku, že je dochovají do dospělosti. U lidí to ale trvá hrozně dlouho, taky 26 let, než člověk dostuduje.
Držím palce. Já mohla mít jen jedno, další by s vělkou pravděpodobností byly postižené, tak jsem je ani sebe nechtěla trápit.
 Eva.sv 
  • 

vždycky to takhle není 

(11.9.2006 11:13:01)
Holka to je sice hezký, ale vždy to takhle není.
Já se vdávala ve 20ti a jelikož jsem se s partnerem znala 5 let chtěla jsem děťátko hnedka.
Vlastně pro otěhotnění nejlepší roky, protože po 25 se plodnost už jen snižuje. Po nějakém čase co to nešlo s hormonální léčbou jsem podstoupila laparoskopii, kde my byla sdělena neprůchodnost vejcovodů - takže jsme byli s mužem který je v pořádku vyslány do Iscare I.V.F Hloubětín.
A můžu Ti říct že jsem tam v té době byla nejmladší. Nicméně co platné i když se mi u každého pokusu otěhotnět podařilo, vždy jsem potratila. Krom pocitu že jsem jedna z tisíce a že všichni mají málo času si na Iscare nemohu stěžovat -naopak ! Dostala jsem doporučení na všechno možná vyšetření co jsou, aby se zjistila příčina mých potratů bylo vidět že to lékařům jedno není.
Jezdila jsem tam asi 6 let, za tu dobu jsem tam poznala mnoho lékařů více či méně příjemných, tak jsem se snažila tomu kdo mi do oka nepadl vyhýbat.
Ono je to opravdu o tom na koho ten den narazíš, zda zrovna má dobrou či špatnou náladu, ale nedá se podle toho posuzovat celek. Jelikož takhle je to všude - v každé nemocnici atd...
A co se týká peněz já jsem v Iscare platila jedině za zmražení oplodněních vajíček, která "byla navíc" a víc ani korunu. Takže žádné desetisíce jsem za pokusy nezaplatila.
 Petra 
  • 

Re: vždycky to takhle není 

(11.9.2006 14:56:24)
Souhlasím s tím, že opravdu hodně záleží na tom, s kým se zrovná člověk setká. Bohužel v Iscare jsem zažili 2 lékařky a přístup byl stejný. Psychicky jsem na tom dobře (zatím), a do Iscare jsme šli opravdu s úsměvem a dobrou náladou...
Částku, která nás čekala k uhrazení nám spočítala lékařka. Tu sumu jsem si nevymyslela, nemám důvod situaci zhoršovat, ale jak už jsem napsala, pokud na Iscare máte dobré reakce, tak je to jen a jen dobře a já vám to úpřímně přeji! Každý jsme jiný a tak co člověk, to názor. Což si msylím, že je dobře. Všem mamínkám, ať už díky Iscare, nebo přírodě, Apolináři, atd., přeji krásný den a všem snažilkám hodně štestí a nebojte se, taky se dočkáme!!!
 Gabča M. 
  • 

ISCARE 

(12.9.2006 13:54:46)
Ahojky.Taky jezdíme do Iscare.První pokus se bohužel nepovedl a vyšel nás asi na 20 000 Kč.Ono záleží na tom,co ti je.Ale vím,že tam pojedeme i po druhé.Jezdíme k pí.doktorce Langerové a na její chování si nemůžem stěžovat.Je milá a vše vysvětlí.Nikdy nám nedala najevo,že na nás nemá čas.Nepospíchá.Naopak nám hodně pomohla.Nemůžu si stěžovat ani na jednání sester a personálu.Všichni byli moc milí.Naopak se snažili uklidňovat a při odchodu popřáli mnoho štěstí.Málokde jsem zažila takové jednání.
 Jindriska 
  • 

Re: ISCARE 

(15.9.2006 9:53:41)
Také jsem se léčila v Iscare u Mudr .Langerové a nedám na ni dopustit je to moc milá doktorka . A díky ní a ostatnímu personálu čekáme mimi .Termín porodu máme za pár 9.10.

Byla jsem několikrát na insiminaci, 1 Ivf , 2 Ket a až na 2 Ket se zadařilo!!!!
K tomu imunologie Podolí,léčba rok...Laparoskopie nález endometriozi..
Tak že nic lehkého.
 Jana 
  • 

Péče v ISCARE 

(7.3.2007 12:05:28)
Ahoj všem:o) Nedá mi to, abych nereagovala na článek, který vyzdvihuje péči u Apolináře a haní přístup a péči v ISCARE. Rovněž máme s manželem potíže s otěhotněním, problém se objevil na straně partnera a přístup, který jsme zažili u Apolináře nás přivedl právě do ISCARE. Neosobní, chladný přístup sexuologa u Apolináře k manželovi i ke mně po výsledku spermiogramu, který byl výrazně špatný (azoospermie), mě dost rozčílil. Doktor nám pouze oznámil, abychom přišli za půl roku na další spermiogram, třeba se něco objeví. Ani se pořádně nezeptal na manželovu anamnézu, která by mu mohla napovědět, že za půl roku to asi lepší nebude. V šoku jsem šla za svým gynekologem a poprosila ho o doporučení jinam. Sami jsme si ISCARE vybrali a v současné době čekáme, zda jsme nebo nejsem těhotná :o)Přístup a filozofie této kliniky mi vyrazila dech, nikdy jsem se nesetkala s větší péčí, ochotou, lidskostí a komfortem. Některé zákroky jsme sice hradili, ale nikdo nám to nepředhazoval jako prioritu, bez které se s námi dál bavit nebudou. Věřím, že nemusí mít každý stejnou zkušenost. Všude se můžeme setkat s nepříjemným jednáním. Přesto ISCARE doporučuji všem, kterým záleží na tom, aby s nimi lékař hovořil jako se sobě rovným, a všem, kteří si přejí kvalitní péči.
 Pavla 
  • 

Re: Péče v ISCARE 

(23.4.2007 19:45:38)
Zdravím všechny snažilky i těhulky.
S léčbou v Iscare Liht House jsem spokojená,i když pokaždý jsem u jiného pana/paní dokora/doktorky.
U Apolináře dokonce na mě požadovali úplatek či co???Nepřímo se mě pan Dr. zeptal zda pro něj něco nemám, když jsme byli sami v ordinaci po zákroku inseminace !!!!
Taková nehoráznost!!!Jednali tam s námi jako s onucí, mě řekli že mám silnou nadváhu, že si mám vážit jídlo, jinak se dítěte nedočkám!!!!
Ihned jsem si vzala kartu a přešly jsme do Iscare.První pokus IVF se 1.11.2001 povedl, ale jednalo se o zamlklé těhotenství, od té doby se léčím a zkouším štěstí....28.4. půjdu na pátý pokus, z toho podruhé na KET, budem rozmrazovat 3embryjka.....
Přeji všem pevné nervy a hodně štěstí !!!!!
 Olina a dvojčata 19m 
  • 

Re: vždycky to takhle není 

(12.9.2006 18:10:02)
Ahojky.
Byli jsme na umělým oplodnění v Českých Budějovicích v Sanatoriu Art. S přístupem lékařů jsem byla velmi spokojená. Vždy mi odpověděli na všechny moje otázky. Samozřejmě, že jsme něco zaplatili asi kolem 15 tisíc, ale bylo to za nadstandard, pro který jsme se rozhodli a to hlavně ze zdravotních důvodů- byli to lepší hormonální injekce a na doporučení 5 denní pobyt vajíček venku. Největší suma byla za manipulaci s manželovým spermatem a to jak jsem si zjišťovala, žádná pojišťovna nehradí. Dále jsem ještě platila za zmrazení vajíček, kdyby se to náhodou nepovedlo, což se bohužel nestalo a mám dva krásné prcky. Přeji všem maminkám hodně úspěchu při umělku a hodně miminek.
 Jula 
  • 

Re: Re: vždycky to takhle není 

(22.6.2007 16:37:55)
Dobrý den,také jsme byly v ARTu,máme dvě krásné holčičky
 Katka J. 
  • 

Re: vždycky to takhle není 

(18.9.2006 22:28:32)
My se pořád někde potkáváme na internetu. Já byla v Iscare a Gestu. Zaplatili jsme asi 60tis. celkem.
 Lenka 
  • 

Re: vždycky to takhle není 

(21.9.2006 8:11:34)
Ahoj všechny snažilky,také my jsme byli donuceni osudem navštívit centrum a to Sanatorium ART v Českých Budějovicích.Sice jsme přišli jen jednou (pak se na nás osud usmál),ale během této jedné návštěvy mohu říci,že jsme byli tímto centrem nadšeni(já i manžel).Lékaři i ostatní pracovníci k nám byli milí,ochotní,vše nám bylo vysvětleno k naší plné spokojenosti.A o penězích nepadla ani jediná věta!Chtěla bych tímto všem v ARTu moc poděkovat za citlivost a profesionalitu.
 Sameťáček 
  • 

Re: Když ono je to těžké 

(11.9.2006 11:14:30)
Zde bych si dovolila oponovat, ono je to případ od případu a ne každá z nás odkládá děti až po dobudování hnízda a kariéry. Já jsem např. zjistila v mých 24 letech, že to přirozenou cestou nepůjde z důvodu mnohočetných srůstů po apendixu a zánětech. První dva pokusy jsem absolvovala v Iscare v Hloubětíně a měla jsem z nich naprosto stejný pocit jako autorka článku - byli jsme jako maso na krámě a zdroj nemalých fin. prostředků. V té době vzniklo sanatorium Pronatal pod vedením dr. Mardešiče a já jsem se rozhodla přejít k nim. Absolvovala jsem třetí pokus "hrazený" pojišťovnou a musím říct, že jsem konečně měla pocit, že všem jde opravdu o naše miminka a náš úspěch, i když i tam jsme platili dost vysoké částky. Bohužel i třetí pokus byl neúspěšný. Protože jsme byli ještě relativně mladí a měli tedy dost času, rozhodla jsem se dát si před dalším pokusem pauzu, během které jsem spontánně otěhotněla. Lékaři jen nevěřícně kroutili hlavou, protože s mojí diagnózou to bylo takřka nemožné. Po letech jsme chtěli opět pokusit štěstí, opět se nedařilo a tak jsme loni zkraje roku navštívili CAR u Apolináře. Mladá paní dr. byla velice příjemná, sestřičky úžasně milé, prostě bylo to tam fajn. Objednali nás na všechny odběry atd., na které jsme již nedorazili. Důvod - spontánní gravidita. Nyní máme krásného desetiměsíčního chlapečka a on i jeho téměř osmiletý bráška jsou téměř zázraky přírody. Jsem tedy dvojnásobným živoucím důkazem, že to jde, i když to podle lékařů a všech prognóz nejde. Určitě je takových případů víc. Přeji všem snažilkám úspěch a brzké splnění touhy po miminku a hlavně stálý optimismus, i když během procedur um. op. je to mnohdy hooodně těžké.
 Marika, Kačenka 2měs. 
  • 

Re: Když ono je to těžké 

(11.9.2006 12:56:46)
Ono otěhotnění po třicítce není vždy způsobeno kariérou nebo zdravotními důvody. Já jsem sice cestovala a dělala různá zajímavá zaměstnání, nicméně jsem už jako velmi mladá toužila po rodině a harmonickém domově. Nemohla jsem prostě najít toho pravého a to je i případ spousty mých známých nebo kolegyň. Není divu, většinu kluků ve dvaceti se ještě nechce vázat a tak mé vztahy většinou nikam moc nevedly. A místo abych seděla v koutě a čekala na prince na bílém koni, cestovala jsem, pracovala a doufala, že to jednou přijde.
Nakonec jsem potkala skvělého člověka ve svých 27 letech a před 8 týdny se nám narodila Kačenka - měla jsem jí jako dárek ke třicátinám.
Čili - mít dítě ve třiceti nemusí být vždy rozhodnutí, které člověk udělá záměrně, někdy to tak prostě vyplyne. A já myslím, že mě se rozhodně vyplatilo počkat. Jak to bude s druhým, uvidím, ale snad nebudu muset nic z uvedeného článku absolovovat.
Všem, kteří se o miminko snaží, držím pěsti.
 Marketa 
  • 

Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 0:45:40)
Taky si myslim, ze najit toho praveho je nejcastejsi duvod proc ma dnesni generace deti tak pozde. Presne jak pises ty, je to problem mych mnoha kamaradek.
 Dáša 
  • 

Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 8:04:39)
Že by dřív bývali kvalitnější muži? Nebo spíš méně náročné ženy.
Vzhledem k tomu, že posun mateřství na později je fenomén doby, asi to nebude způsobeno jenom tím, že není v dohledu "ten pravý", že... To bys opravdu musela přijmout premisu, že muži degenerují a ženy jsou čímdál kvalitnější, takže se hned tak s někým nemůžou spokojit.
Podle mě jsou tvoje argumenty jen zástěrky - antikoncepce a otevření hranic umožnily prodloužit si věk užívání, a tohle je daň. Je mi líto, ale je to tak.
 Marketa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 9:16:06)
Nevim co si mam predstavit pod pojmem "kvalitnejsi" muzi a "mene narocne" zeny :))))
 Marika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 9:43:28)
Dovolím si nesouhlasit. Dříve se lidé brali po kratších známostech a měli dříve rodinu, jenže se také často rozváděli. A to jsem právě nechtěla. Věřím, že lidé se mají trochu více poznat, než plánují tak zodpovědnou věc, jako je rodičovství(i když jim to samozřejmě diamantovou svatbu nezaručí). Mohla jsem "fixlovat" s antikoncepcí nebo si dítě vynutit, ale znamenalo by to nefunkční vztah a nedobré prostředí pro výchovu dítěte. Rozhodnutí mít dítě musí udělat oba, to je můj názor.
A mimochodem - přítel je o 3 roky mladší, ale dost vyzrálý a zatím se jeví jako výborný partner a fajn táta.
 Dáša 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 11:29:20)
Fakt si myslíš, že se dřív lidi rozváděli častěji než dnes?
 Marika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 12:03:24)
Ne (což neznamená, že ta manželství byla šťastná a že děti, které v nich vyrůstaly, byly spokojené).Myslím jen, že člověk by si měl partnera,se kterým si pořídí dítě, vybírat zodpovědně. Pokud mají partneři podobný pohled na život, na výchovu dětí, na to, jak trávit volný čas atd., pravděpodobnost harmonického soužití, které dětem zajistí klidný domov je větší.Ale člověk nemá šanci toho druhého nějak více poznat, pokud spolu něco neprožijí.
To jsme se ale dostaly hodně daleko od původního článku.Jen jsem chtěla říct, že těhotenství ve třiceti nemusí být způsobeno neplodností ani kariérismem.Potkat ve 25 letech chlapa, co touží po dětech není snadné.
 simiki+koťátko 03/07 


Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 10:17:39)
ahoj, nechci polemizovat, ale myslím si, že předtím ženy neměly moc na výběr, ty co se nevdaly do určitého věku, byly divné, tak mnoho žen si vzalo prvního schopnějšího chlapa,kterého potkaly. teď mají ženy na výběr a nemusí se hned vázat, protože není žádný velký tlak z okolí
 esme.ralda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 23:06:51)
Ženy jsou svým zůsobem kvalitnější, jsou minimálně vzdělanější a samostatnější, zatímco muži spíš stagnují.
 bona 
  • 

Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(13.9.2006 11:53:16)
I ja patrim k tem, ktere maji problemy, vloni jsem prisla ve 24 tydnu o dvojcatka a ted mam za sebou dva pokusy o kryoembryotansfer - oba bohuzel neuspesne. Je mi 33 a mam cim dal vetsi strach... I ja jsem chtela miminka brzy, ale "toho praveho" jsem potkala az v 27 a jeste se za nim stehovala pres celou republiku. Rozhodne nejsem karieristka ani neuprednostnuji nic jineho a s mimcem bych sla na materskou treba hned dneska, ale bohuzel....
 Dase 
  • 

Dobre ze si lide uzivaji!!!! 

(21.9.2006 23:11:18)
Dobre ze si lide uzivaji, vzdyt podle Tebe by se mela objevit nova generace kazdych 18 let! To si proste nase planeta dovolit nemuze! Uz i jednou za 36 let je vic nez brzy!
 lucia1604 


Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 8:11:25)
to je právě ten problém, že kluci ve 20ti nechtěj rodinu... proto jsou ve vztahu většinou ženy mladší a muži starší. Nedokážu si představit, že bych měla partnera stejně starého jako jsem já - "kluky" v mém věku zajímá tak akorát kde se opít a jak si užívat mládí :( Vždycky se mi líbili "starší" chlapi - asi proto že už byli mentálně vyspělí... Můj manžel je o 10 let starší a je to tak akorát :)
Nejhorší je, když ženská chce miminko a nemá ho s kým mít :( Ale kdo si počká ten se dočká!!! Důležité je mít toho pravého tatínka pro svoje děti :)
 pozitivni mysleni 


Re: Když ono je to těžké 

(11.9.2006 14:59:47)
Ajo, to mas asi pravdu, ale....My jsme taky museli podstoupit IVF.A ver mi, ze kdybych mela jinyho chlapa tak jsem tehotna jen se na me podiva.Ten muj je neplodnej.A byl i v 18ti a i ve 25ti.
Tak tady nepis takovy bludy, nikdo totiz nevis co je pricinou neplodnosti.A jak si asi muzes precist z diskuze tak ne vsechny navstevnice CARu jsou pres tricet.


Petro, moc ti preju, bay tvoje cekani bylo hodne kratky a diskuze o umelinkach je jedna z nejlepsich na rodine.Taky mi hodne pomohly.
 DENISA 
  • 

Re: Re: Když ono je to těžké 

(11.9.2006 16:07:21)
Andreo, máš naprostou pravdu. Ajiny bláboly jsou přesně to, co tu potřebují všechny snažilky slyšet - že byly nezodpovědné protože chtěli nejdřív vystudovat a mít domov a peníze. Já zase tvrdím, že takhle je to normální a nezodpovědné jsou ty,co si pořídí dítě a nemají pro něj zabezpečení. A jak je vidět, je spousta těch, které jsou mladé a nejde to, takže v matka příroda to zas tak výborně zařízené nemá.
 Blanka+Adámek 


Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(11.9.2006 23:48:58)
Presne tak, muj manzel je takrka neplodny (malo spermii), takze by nepomohlo, ani kdybychom "skotacili" od 15 let. A autorcin problem - endometriaza - take neni zalezitost veku. Tohle zjednodusene moralizovani je vazne dost mimo a nikomu a nicemu nepomuze.
Mimochodem, kdybychom oba nevystudovali, nemeli tudiz dobrou praci a celkem dlouho nepracovali, tezko bychom si mohli dovolit tech zhruba 130 tisic, ktere nas 5 pokusu o nas 20-ti mesicni poklad staly!
A Petro, neboj, urcite se to taky podari, stoji to za to. A ten blby pocit, ze jsi jen jedna z mnoha a jen z tebe tahaj penize asi musis proste hodit za hlavu. Ja si takhle pripadala v Pronatalu taky. Akorat je mi divne, proc lekar od Apilinare napsal doporuceni jinam nez k Apolinari. Co tomu rika jejich CAR?
 mrňousek 


Re: Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 13:18:30)
Milá Blani,

možná jsem to špatně napsala, ale gynekolog, který mě poslal do Iscare není z Apolináře. Je to většině asi dost známý MUDr. Šuk. Ale to je jedno. Věřím, že se nám to povede, a mrňouska budeme mít. Docela mě překvapila reakce některých lidí. Hlavně co se týče věku a zabezpečení. Není zrovna dobré vše hodit do jedné škatulky. Někdo se opravdu snaží několik let, stejně jako tak nemůže někdo dlouho najít partnera, s kterým by chtěl prožít dobré i zlé. No jak už jsem napslala, co člověk to názor, jen by si některé měly uvědomit, že někomu je 30 , ale snaží se už třeba 5 let...
 Eva, 28 bezdětná 
  • 

Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(6.11.2006 14:04:37)
Správný názor!!! Nevím jestli to bylo opravdu lepší když moje máti měla ve dvaceti třech letech tři děti a za manžela nezodpovědného násilnického alkoholika, kterého nemohla opustit, protože se bála, že by se bez něj se třemi dětmi neobešla. Ale hlavně, že neměla problémy s otěhotněním. Mě je 28 a manžela jsem potkala až loni, prostě se do té doby žádný kandidát nenašel. Dnes se taky snažíme otěhotnět, bohužel rok marně. Klidu mi nepřidává, že jsem před deseti lety prodělala interupci, ale v té době jsem prostě neviděla jinou možnost. Vím, že je to velmi odsouzeníhodné, ale potrestala jsem sama sebe. Dnes už můžu říct jenom: "Co už?"
 Eva, 28 bezdětná 
  • 

Re: Re: Re: Když ono je to těžké 

(6.11.2006 14:05:02)
Správný názor!!! Nevím jestli to bylo opravdu lepší když moje máti měla ve dvaceti třech letech tři děti a za manžela nezodpovědného násilnického alkoholika, kterého nemohla opustit, protože se bála, že by se bez něj se třemi dětmi neobešla. Ale hlavně, že neměla problémy s otěhotněním. Mě je 28 a manžela jsem potkala až loni, prostě se do té doby žádný kandidát nenašel. Dnes se taky snažíme otěhotnět, bohužel rok marně. Klidu mi nepřidává, že jsem před deseti lety prodělala interupci, ale v té době jsem prostě neviděla jinou možnost. Vím, že je to velmi odsouzeníhodné, ale potrestala jsem sama sebe. Dnes už můžu říct jenom: "Co už?"
 lucia1604 


Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 8:02:44)
máš naprostou pravdu, rodiče "stárnou"... to, co píšeš platí ale jen u zdravých lidí... jsou i lidé, co nemůžou mít děti už od narození, bohužel...
já jsem otěhotněla ve 20ti a hned na první pokus :) ale kdo ví jak to bude u duhého, případně u třetího....
Všem snažilkám držím palečky ať se brzy dočkáte miminka!!!
 IvanaJ 


Re: Re: Když ono je to těžké 

(12.9.2006 10:56:21)
když mi bylo 18. let , tak mi lékař oznámil , že mám zapomenout na to, že budu moci mít dítě a protože jsme tehdy měli krátce před svatbou rozhodli jsme se, že to začneme zkoušet hned abychom neztráceli čas. ( taky jsme si chtěli nejdříve zařídit byt, který jsme naštěstí měli, chtěli jsme cestovat, zajistit se, ale holt příroda to zařídila jinak ). Syn se narodil skoro přesně 2. roky po svatbě, počatý byl přirozeně i když o nějakém potěšení ze sexu z období snažení o mimi nemůže být ani řeč. s mimi jsme boovali proti přírodě už od 5 tt a nakonec jsme ten boj vyhráli i když se narodil v 34. tt a díky "péči" po porodu má DMO, ale to je na jinou diskusi.
po letech jsme chtěli druhé dítě, ale po synově narození jsem absolvoala několik operací, lázenskou péči a opět to nešlo. s mou dr už jsme byli domluvení, že když do určité doby neotěhotním, tak si dáme s manželem rande ve zkumavce. já už si vsugerovala, že o těhu ani nestojím, že máme přeci důvod proč žít, že máme syna a najednou 4. dny po vánocích mi vyšel pozitivní test a dnes už máme syny dva.

takže není to o tom, že by člověk nechtěl a odkládal je to o tom, že to zkrátka nejde at je ten důvod jakýkoli.

držím všem snažilkám pěsti, aby měli stejný nečekaný dárek jako jsme měli my.

jak už bylo řečeno psychyka dělá divy, ale taky vím, že je moc těžké na to nemyslet, zvlášt když se vyptávají i lidé z okolí.
 Lenka H. 
  • 

Re: Když ono je to těžké 

(13.9.2006 8:11:32)
Nemyslím, že se nejlépe otěhotní do třicítky, záleží na každým organismu. My se s přítelem už víc jak dva roky pokoušíme sami o miminko, a teď jsme se rozhodli jít taky do specializovanýho centra, ale v Olomouci, na doporučení známého primáře gynek.porod.odd. v nemocnici. Je mi 24, do třicítky mám relativně daleko, a stejně nám příroda nějak nepřeje. Takže hodně štěstí všem, kdo se snaží... :o) A hodně štěstí při výběru specializovanýho pracoviště...
 Hanka 
  • 

Re: Když ono je to těžké 

(22.11.2006 2:16:37)
Myslím, že teorie, že je ideální mít děti jen v období nezralosti /Do 30/ je nesmysl a pověra. Problémy s plodností ostatně mívá také i mládež v tomto věku. Spíš záleží na diagnóze. Naopak moc časné mateřství má rovněž svá rizika nejen sociální, ale i biologická o nichž se však mlčí, ale které plynou z nezralosti dívčího organismu. Některé komplikace z tohoto období, stejně jako zásahy do moc mladého organismu vedou k pozdějším problémům s otěhotněním. Takže řešením určitě není mít dítě v pubertě. Ve třiceti je i biologicky člověk na rodičovství mnohem lépe připraven než ve dvaceti. A i ve čtyřiceti je mít děti normální. Problém je obvykle někde jinde. MNoho lidí co má problémy ve věku přiměřeném, je mělo i v nezralosti. U dalších mají na všem podíl právě příliš časné zásahy do reprodukčního zdraví. Mně například nesmyslná představa, že dospívající dívka má být totéž, co čtyřicetiletá žena dovedla právě k neplodnosti. Když jsem "ještě"v patnácti měla nepravidelnou menstruaci, naklusala jsem odpovědně k lékaři. Ten nevěděl nic lepšího než mi předepsat estrogeny a progesteron. Nakonec jsem to brala do jednatřiceti. Když už jsem nesnášela tablety, přešlo se na injekce. Výsledek? Spousta kilo nahoře,cyklus úplně přestal, rozhodiliy se i ty hormony, co nemají pro laika s danou věcí nic společného, ale mají, rozval imunity. A nesnášenlivost hormonů. Po vysazení všech těch "léků" se cyklus sice vrátil, ale ovulace ne. Když jsem lékařům řekla, že s nějakým vyvoláváním krvácení pro krvácení končím, chci otěhotnět, najednou od všeho začali dávat ruce pryč a nechtěli mít s věcí nic společného, prý ať si uvědomím, že na dítě stejně nemám, vše je má vina a takové řeči... Chodili jsme s manželem od čerta k ďáblu a teď zas začínáme znovu. Můj problém je, že už jsem dávno všemi hormony přetažená a nemůžu s nimi experimentovat. Ale právě jejich megadávky jsou jediná známá cesta. O své budoucí mateřství jsem se začala naopak zodpovědně zajímat moc brzy a doplatila jsem na to. Věřila jsem, že to dělám právě pro ně. Lékaři mi zapoměli říct, že si od patnácti let blokuji možnost ovulace, tedy tomu, aby ještě neustálený cyklus dozrál. Na to jsem přišla sama až když jsem trochu dospěla a prošla několika negativními zkušenostmi.
 Lavanda 


Re: Re: Když ono je to těžké 

(22.11.2006 8:02:12)
Velmi s tebou souhlasím v tom, že je zbytečné cpát do mladých holek injekce a prášky kvůli nepravidelné menstruaci. A že to přináší víc škody než užitku. Ale nesouhlasím s tím, že do třiceti je člověk na děti nezralý. Určitě je normální mít děti ve čtyřiceti, ale taky v osmnácti. Plodný věk žen je poměrně dlouhý, ale protože dnes lidi většinou mají jen dvě děti, zapomínáme na to.
 Hanka 
  • 

Re: Když ono je to těžké 

(22.11.2006 2:19:12)
Myslím, že teorie, že je ideální mít děti jen v období nezralosti /Do 30/ je nesmysl a pověra. Problémy s plodností ostatně mívá také i mládež v tomto věku. Spíš záleží na diagnóze. Naopak moc časné mateřství má rovněž svá rizika nejen sociální, ale i biologická o nichž se však mlčí, ale které plynou z nezralosti dívčího organismu. Některé komplikace z tohoto období, stejně jako zásahy do moc mladého organismu vedou k pozdějším problémům s otěhotněním. Takže řešením určitě není mít dítě v pubertě. Ve třiceti je i biologicky člověk na rodičovství mnohem lépe připraven než ve dvaceti. A i ve čtyřiceti je mít děti normální. Problém je obvykle někde jinde. MNoho lidí co má problémy ve věku přiměřeném, je mělo i v nezralosti. U dalších mají na všem podíl právě příliš časné zásahy do reprodukčního zdraví. Mně například nesmyslná představa, že dospívající dívka má být totéž, co čtyřicetiletá žena dovedla právě k neplodnosti. Když jsem "ještě"v patnácti měla nepravidelnou menstruaci, naklusala jsem odpovědně k lékaři. Ten nevěděl nic lepšího než mi předepsat estrogeny a progesteron. Nakonec jsem to brala do jednatřiceti. Když už jsem nesnášela tablety, přešlo se na injekce. Výsledek? Spousta kilo nahoře,cyklus úplně přestal, rozhodiliy se i ty hormony, co nemají pro laika s danou věcí nic společného, ale mají, rozval imunity. A nesnášenlivost hormonů. Po vysazení všech těch "léků" se cyklus sice vrátil, ale ovulace ne. Když jsem lékařům řekla, že s nějakým vyvoláváním krvácení pro krvácení končím, chci otěhotnět, najednou od všeho začali dávat ruce pryč a nechtěli mít s věcí nic společného, prý ať si uvědomím, že na dítě stejně nemám, vše je má vina a takové řeči... Chodili jsme s manželem od čerta k ďáblu a teď zas začínáme znovu. Můj problém je, že už jsem dávno všemi hormony přetažená a nemůžu s nimi experimentovat. Ale právě jejich megadávky jsou jediná známá cesta. O své budoucí mateřství jsem se začala naopak zodpovědně zajímat moc brzy a doplatila jsem na to. Věřila jsem, že to dělám právě pro ně. Lékaři mi zapoměli říct, že si od patnácti let blokuji možnost ovulace, tedy tomu, aby ještě neustálený cyklus dozrál. Na to jsem přišla sama až když jsem trochu dospěla a prošla několika negativními zkušenostmi.
 Voštice 


Ono je to hlavně v lidech 

(11.9.2006 12:21:24)
Myslím si že to není ani tak o tom v kterém středisku IVF jsi, ale hlavně v lidech, kteří zde pracují. Já sama podstoupila IVF celkem 3 x , poprvé v ISKARE v Hloubětíně a to před 8 lety přístup byl parádní všem záleželo aby se to povedlo, ale je fakt že jsem chodila k pánům doktorům Mayer a Mrázek. A když jsem zjistila že se to povedlo, tak to byl nejkrásnější okamžik co jsme mohli s manželem zažít. A ani nás to nic nestálo, zálohu co jsme skládali až po odběru vajíček nám vrátili, protože jsme neměli žádné nadstandartní úkony. Když byly malému 2 roky tak jsme se rozhodli pro další pokus, a tentokrát jsme zkusili sanatorium ART v Českých Budějovicích, a to hlavně protože jsme to měli blíže . A opět si na přístup lékaře a sester nemohu stěžovat opravdu se snažili aby jsme všechny byly spokojené a hlavně aby to všem vyšlo a i tentokrát se to povedlo sice nám už museli více pomoc a tak to stálo i nějaké penízky. Bohužel mé další těhotenství skončilo v 15tt a teď to skrátím i 3 pokus se povedl ale opět těhotenství skončilo v 12tt. Když jsme přijeli do ART po dohodě s lékařem jsme byli posláni na genetiku. Kde ortel zněl vada srážlivosti krve a další IVF my nebylo doporučeno. Teď dám trochu optimismu všem snažilkám po 3 letech kdy my toto bylo sděleno a já se smířila s tím že budeme mít jedináčka jsem spontálně otěhotněla a nyní jsem v 22tt a vše je zatím OK. takže nevěšte hlavy a dobře si vybírejte doktory a když se Vám něco nelíbí tak honem jinam nebo k jinému doktorovy . A všem snažilkám ať se to povede .
 Pat 
  • 

Ono je to hlavně v lidech 

(12.9.2006 10:04:58)
Souhlasim, ze neni mozne odsoudit cele pracoviste, ale podle mne ani konkretniho doktora. Znate takovou tu "chemii osobnosti". Takze i konkretni doktor, nevim proc, je na nekterou pacientku milej a na jinou ne. Vyplyne to bez konkretnich pricin i pri zdanlive korektnim a zcela nekonfliktnim pristupu pacientky. Proste najednou je tu potreba bejt na nekoho strasne prijemnej a najednou se potrebujete na nekom schladit. Muzeme diskutovat spis o tom, co uz je a co neni profesionalni. Ale jinak psychologie ve styku pacient vs. doktor je docela slozita vec. A zobecnit se to da na veskere obory mediciny, i kdyz prave diskutovany obor je urcite plny emoci, ale platilo by to treba i na ocnim ... >-)))
 Eva, 25 tt 
  • 

Iscare 

(11.9.2006 14:21:13)
S Iscare mám jenom ty nejlepší zkušenosti! Vřele doporučuji všem!
 Eva, 25tt 
  • 

Iscare 

(11.9.2006 14:22:20)
S Iscare mám ty nejlepší zkušenosti! Vřele doporučuji všem!
 Bobeška 


I troška psychiky... 

(11.9.2006 14:22:57)
Já jsem jedna z těch úspěšných, takže na Iscare IVF nedám dopustit. Souhlasím s výše uvedeným, že všechno je hlavně o lidech, náladě, na koho narazíte. Ale po svých zkušenostech věřím tomu, že je to také o psychice, vstřícnosti a očekávání na straně nás klientů. Viděli jsme spoustu rodičů zklamaných, že to nepůjde přirozeně, že to nevyšlo napoprvé (napodruhé,..), že po úspěchu následoval spontánní potrat, atd. občas jsem měla pocit, že negativní energie hýbe celou čekárnou. V takovém rozpoložení pak může být člověk citlivý i na slova dobře míněná, slušně řečená, jen třeba jinak, než si člověk představoval. A že je to také o pěnězích, to snad dnes už každý ví, protože možností léčení je spousta, ale zdaleka ne všechny jsou hrazeny. Proto možná tolik řečí o placení.
My jsme za jeden cyklus (se vším všudy) zaplatili cca 30 tis. Kč, protože na naši poruchu bylo třeba použít mětodu,kterou prostě pojišťovna NEHRADÍ. Ale už jen zpráva o tom, že LZE mít VLASTNÍ dítě, byla pro nás natolik pozitivní, že jsme i pozitivně mysleli a podařilo se napoprvé.
 Ivča67 


z jiného soudku 

(11.9.2006 15:13:49)
Když se neléčím léky,mám zvýšený prolaktin a tím minim možnost mít cyklus a tedy otěhotnět-každý lékař to věděl-ale nakonec to nikdo moc neléčil,jen tak aby se se neřeklo,a výsledkem byly dvě nepodařená těhotenství..Po tom druhém,v rámci "léčení" v Iscare-kdy po oznámení takovéto osobní katastrofy s námi pan doktor ani neproumluvil-jsem se naštvala,a konečně jsem kontaktovala Pronatal..Pan docent v tomto zařízení mě přesvědčil,že ho zajímají problematické případy a že nedělá žádné štrapáce-holčina se mi narodila v prvním cyklu a kluk za necelé tři roky v druhém cyklu..Nelámal se v pase,nemá reklamu v bulváru,ale maká a maká dobře..Kdo bude chtít,ráda dám kontakt..A přesto i těm z ostatních zařízení,držím palečky..
 Ivča67 


Re: z jiného soudku-ps.. 

(11.9.2006 15:16:25)
zapomněla jsem-obě děti přirozenou cestou..i přesto,že mě mnozí přesvědčovali,že "asi" děti mít nikdy nebudu..výsledky práce pana docenta mluví za vše..moc mu fandím-dal mi smysl života..
 JANA V. 
  • 

Re: z jiného soudku 

(16.11.2006 12:51:05)
Můžete mi napsat adresu na pronat,díky.
 Katka+Evička 4m 
  • 

Psychika hraje divy 

(11.9.2006 15:15:52)
Všem snažilkám přeju, ať to vyjde!! My jsme se s manželem snažili vice než dva roky a nakonec pomohlo to, že jsem změnila práci i bydliště. Nějak jsem se vnitřně uklidnila, smířila se situací. A pak jsem byla těhotná po prvním cyklu. Takže myslím, že psychika je mocná.. Držím palce všem, hlavně věřte, že to jde.
 Dana, tři kluci a holka. 


Re: Psychika hraje divy 

(11.9.2006 15:54:56)
Taky jsem byla na IVF v HLOUBĚTÍNĚ ale na všechny ultrazvuky a konzultace jsem jezdila do Teplic pořád ke stejnému doktorovi jmenoval se Schmitz Daniel byl moc hodnej, na odběr vajíček a oplodnění jsem jela do Hloubětína a byl u mě zase,tak že jsem měla štěstí že se u mě doktoři nestřídaly prodělala jsem 2 pokusy a pořád jsem měla toho stejného doktora a povedlo se teď mám tříletou holčičku :-))))
 Anežka 
  • 

Re: Re: Psychika hraje divy 

(12.9.2006 17:04:21)
Ahojky, zajímalo by mě, jak je to dlouho, co si jezdila do Teplic. Jezdím tam totiž taky a taky k MUDr. Schmitzovi. Myslela jsem si, že všechny výkony provádějí tam, tedy i odběry, transfery atd. Ale z pana doktora zatím moc nadšená nejsem, hned na první schůzce nám řekl, že stejně skončíme na umělku a to mi celkem nic není (v porovnání s ostatními snažilkami)pouze jsem deset let brala antikoncepci a vaječníky se nějak nechtějí probudit. Zkrátím to, kývla jsem pouze na Clostylbegyt a věřím že se cyklus upraví a mimi přijde. Z pana doktora jsem měla pocit, že nabízí to nejdražší, za co mu nejvíc zaplatí pojišťovna a následně i pacientka v rámci "nadstardartní" péče.
 Táňa+Eli6m 
  • 

Re: Psychika hraje divy 

(27.9.2006 10:15:02)
Katko, mám uplně podobnou zkušenost. Přišla jsem o práci, přestěhovali jsme se a v po prvním cyklu jsem otěhotněla.
 dagada 


Mám opačnou zkušenost 

(11.9.2006 16:20:42)
První cyklus (1 odběr vajíček a 4 transfery) jsem absolvovala v Pronatalu. Připadala jsem si tam ale jen jako kus, který dobře platí (a platili jsme hodně!). Chování pana docenta a sestřiček na sále bylo katastrofální. Na druhý odběr jsem šla raději do ISCARE, tehdy ještě v Hloubětíně. Byla jsem překvapená vstřícností a ochotou. A nejvíc jsem byla překvapená tím, že za výkony, které jsme v Pronatalu platili, nic nechtěli, prý je hradí pojišťovna. První mimčo se nám podařilo po 2. transferu, teď mu je 2,5 roku a teď čekáme před vánocema holčičku. Opět s ISCARE a opět po 2. transferu. Pokaždé lékaři i sestry projevovali nelíčenou radost nad pozitivním testem a všichni nám s úsměvem přáli, ať vše i nadále probíhá bez komplikací a ať máme krásné a zdravé děti. Samozřejmě nás to stálo nemalé peníze, ale to není vina center, ale pojišťoven, protože ty hradí pouze to základní, i když prezentují 3 pokusy hrazené. Mám vztek, když slyším, že feťáci dostávají zdarma stříkačky a náhradní drogu a my, které jsme si svou sníženou plodnost či neplodnost nijak nezavinily, musíme platit, ale to je vina systému. Ostatní záleží na lidech a ti jsou v ISCARE, dle mého názoru, bez výjimky vynikající!
 Janka 
  • 

Re: Mám opačnou zkušenost 

(12.9.2006 5:38:01)
Dagada, s tim zdravotnim systemem jsi uhodila hrabicek na hlavicku. Uprimne si myslim, ze postrada jakoukoliv logiku. Treba vubec nechapu na co musi mit lekar smlouvu s pojistovnou, prece staci kdyz ji ma pacient. Lekar by mel poskytnout sluzbu, o ktere si mysli ze je pro pacienta nejlepsi a pojistovna by mela tuto sluzbu proplatit. Ne tedy davat sankce lekarum, kdyz treba pretahnou koncem mesice limity na leky.
Konkretne v tomto pripade, kdyz ma mit zena tri zakladni pokusy zdarma, proc je teda nutno doplacet? Problem asi tkvi v tom slovicku “zakladni”, mam takovou obavu, ze se zadna pojistovna zatim nenamahala urcit co se presne bude vztahovat pod pojem zakladni pokus. Dale nechapu proc jeste nemame moznost se pripojistit na tzv nadstandardy. Ja bych 100x radeji platila pravidelnou nadstadardni pojistku nez abych musela necekane platit desetitisice, jak to casto byva prave pri asistovane reprodukci. Jenze i v tomto pripade by pojistovny musely urcit co je pece zakladni a co je nadstandardni a to se jim moc nechce, asi jim soucasny system, kdy pacient nema zadnou moznost temer nic ovlivnit a zije v mlze, vyhovuje vic :-(.

Jeste konkretne k vasemu pripadu, kdyz po vas v Pronatalu chteli platbu a pote vam v Iscare sdelili, ze tyto vykony jsou plne hrazene pojistovnou, byli jste se zeptat v pojistovne jak to teda vlastne je? Evidentne nekdo nemel spravne informace nebo dokonce podvadel a o tom by se nemelo mlcet.

Petro, mozna i vy byste se mohli pokusit zjistit od pojistovny na co vlastne mate narok. Preju hodne stesti, at se brzy zadari.
 Ilona 
  • 

Re: Re: Mám opačnou zkušenost 

(12.9.2006 7:38:30)
Přehled nehrazených zákroků je na stránkách www.neplodnost.cz v odkazu úhrada a legislativa. Problém může být, že význam některých odborný výrazů bude nutné dohledat ještě na netu.
Máme taky za sebou 3"hrazené" pokusy o miminko, které jsme dofinancovali nemalou částkou z našeho rozpočtu. Dnes nevím, zda jsme platili jen za to co jsme měli, ale když nic jiného, tak k nám se chovali moc dobře. Bohužel, všechna snaha přišla v niveč a my málem zůstali sami. Nikdo z toho skutečně milého a velmi profesionálního personálu nás totiž nějak významně nepřipravil na možnost, že mimi nemusí přijít. Každý nás hlavně jen ujišťoval, že vzhledem k věku, k výsledkům testů, nic ničemu nebání.... no a po pěti letech, jen pokrčená ramena a sdělení, matka příroda je nevyzpytatelná, bla,bla,bla. Víte, když mi na začátku celého snažení říkali, že mají vysokou až 30-ti procentní úspěšnost zákroků hřálo mě to na dušince, říkala jsem si já vám přeci ten průměr nebudu kazit, ale po těch pěti letech jsem si najednou uvědomila, že ze 100 žen plných 70 odchází s uplakanýma očima a bez vytouženého uzlíčku. Nechci tě tímto Petro zrazovat od víry v to, že se to podaří, naopak strašně moc ti to přeju, ale kdyby náhodou ne, nevěš hlavu. My jsme už víc jak rok rodiče osvojeného chlapečka a věř, že dnes už jsem na ta zklamání zapomněla.
 Zuzka 
  • 

Děkuji lékařům v Iscare 

(11.9.2006 23:16:26)
za dvě krásné děti na druhý a první pokus. Málokde jsem poznala tak skvělé doktory.

 oskarka 


Re: Děkuji lékařům v Iscare 

(11.9.2006 23:38:14)
Dobrý večer, taky bych se ráda postavila na stranu "obrany" ISCARE. Po špatných "pokusech" s přirozeným těhotenstvím mě můj doktor poslal do ISCARE s diagnózou (dle jeho slov) - špatná vajíčka, chce to dárkyni, připravte se na placení. Do ISCARE jsem šla se strachem, ale narazila jsem na naprosto výtečného doktora, který mě nějdřív poslal na další doplňující vyšetření a pak mi řekl, že IVF je náročný cyklus na psychiku i na peněženku a proto by nejdříve vyzkoušel IUI v nativním cyklu, v případě že to nevyjde tak znova IUI, tentokrát za podpory hormonů a teprve když ani to nevyjde, přistoupíme k IVF. Podotýkám, že jsem byla připravená platit, po letech marných tužeb bych se upsala čertu ďáblu. Ale SÁM LÉKAŘ mě chtěl zbytečného placení ušetřit (aspoň takový jsem z něj měla pocit), snažil se těhotenství docílit nejprve těmi jednoduššími cestami a světe div se - ono to vyšlo! Hned první IUI, bez jakékoliv pomoci léků a hormonů, vyšlo :-))) Takže já jsem ISCARE rozhodně moc moc zavázaná a ačkoliv jsem tam šla s tím, že to budou "zlatokopové", moc mile mě překvapilo, že to tak vůbec nebylo!
 Vlaastaa 


Re: Re: Děkuji lékařům v Iscare 

(12.9.2006 0:02:02)
Ahojky.Také děkuji lékařům v Iscare.Díky nim mi spinká v postýlce 20timěsíční holčička,která nám vyšla na první pokus.Sestřičky i doktoři byli fajn,jen ve vrátnici-v místnosti,kde se udávají základní údaje byla jedna mladá pracovnice,co o "duši"pacientek toho moc nevěděla.Ale chce to vydržet a věřit.
Všem snažilkám držím moc palce a věřte,ono to půjde.
 Modrobílá 


Re: Re: Re: Děkuji lékařům v Iscare 

(13.9.2006 8:25:58)
Take se stavim na obranu lekaru a vubec vsech pracovniku Iscare. Mam s nimi, na rozdil od CAR Apolinar, jen ty nejlepsi zkusenosti. U Apolinare se na nejake objednavaci casy absolutne nehledelo, na jakykoliv zakrok jsem cekala strasne dlouho - pul roku, rok ..., po 2 letech, kdy jsme se dozvedeli, ze musime na IVF, jsem presla do Iscare, tehdy v Hloubetine. Ono uz jen to, ze si clovekmuze odskocit na cisty zachod a treba i mydlem si umyt ruce o necem svedci. U Apolinare mydlo a toaletni papir??? :-)))

V Iscare jsme podstoupili nejprve 2 krat IUI, pani doktorka na ans tedy casu mela dost a na rozdil od doktoru z Apolinare mi vse vysvetlila. NAkonec jsem po dlouhych 5 letech, 2 potratech 2 neuspesnych IUI otehotnela hned nasledujici cyklus samovolne a miminko donosila. Ted mam krasneho 15 mesicniho syna a zatim neuspesne se snazime poridit mu sourozence.
 Andrita, 32tt 
  • 

Re: Re: Re: Re: Děkuji lékařům v Iscare 

(18.9.2006 12:59:29)
Taky bych se ráda připojila k těm, kteří mají dobrou zkušenost s ISCARE a děkují jejich personálu. První mimi se nám povedlo sice přirozeně, ale až po 1,5 roce snažení, počítání plodných dnů, měření bazálních teplot atd. Navíc asi výraznou roli hrála psychika, protože jsem otěhotněla ve chvíli, kdy jsem měnila zaměstnání a zrovna se to moc "nehodilo". Já mám trochu nepravidelnou menstruaci, manžel výrazně snížené množství spermií. Navíc u mě bylo podezření a polycistycká ovaria a zvýšené množství mužských hormonů. Ale jak je vidět, i příroda se někdy nechá přemluvit. V době otěhotnění mi bylo 29 let. Protože jsem syna kojila celé dva roky, bylo nám jasné, že nemá smysl se o nic pokoušet dříve. Když ale ani po téměř dvou dalších letech žádné těhotenství nepřicházelo a naše výsledky nevypadaly lépe než předtím. Tedy ty mé byly sice o něco příznivější, díky porodu se má hormonální situace stabilizovala, ale manžel na tom rozhodně lépe nebyl. Takže jsme se rozhodli pro umělé oplodnění. Na základě zkušenosti mé kamarádky jsem zvolila ISCARE. Od první chvíle se k nám chovali moc hezky, sice nám jasně dali najevo, co všechno se platí, co nás může čekat, ale proč by ne ? Byla jsem ráda, že jsem pak v průběhu léčby nebyla překvapená tím, že bychom platili něco, o čem jsme nevěděli. Na základě našich výsledků nám bylo doporučeno IVF a ICSI. Bohužel metoda ICSI není hrazena pojišťovnou a stojí 12tis. Také hormonální stimulaci jsme raději zvolili tu, na kterou se doplácí a hormony se vyrábějí uměle. Ty plně placené pojišťovnou se vyrábějí z moči žen a prý nejsou tak dobré výsledky. Jo jo, co by člověk za každé procento možného úspěchu nedal navíc... Měli jsme obrovské štěstí, povedlo se nám to napoprvé a tak můžeme za 8 týdnů očekávat další miminko. Ještě nevíme, jestli to bude holčička nebo chlapeček, ale víme, že jsme dostali obrovský dar a moc si toho vážíme. Teď už jen zbývá přát si, aby porod proběhl bez komplikací a mimi bylo v pořádku.
Moc bych chtěla všem v ISCARE poděkovat - nejen lékařům, ochotným sestřičkám, ale i velmi milé a příjemné embryoložce. V ISCARE jsem byla v kontaktu s několika lékaři (podle toho, jak zrovna kdo měl službu) a nikdo z nich nebyl nepříjemný. Přesto nevylučuji, že tam někdo takový může být. Vždy je to o lidech.
 Hanka 
  • 

Manžel 

(12.9.2006 11:42:33)
Jenže co dělat, když manžel nechce ani slyšet o spermiogramu. Takže už se dva a půl roku pokoušíme o miminko, nevím, jestli je vůbec plodný a o IUI nebo IVF si můžu nechat zdát. Prostě to nedokáže překonat. Trvá to už rok, co jsem s ním o tom začala mluvit.
A není to žádný "lopata", ale vysokoškolsky vzdělaný člověk s vysokým IQ. Nechápu to. Já bych pro miminko udělala cokoliv.
Jedno dítě už máme - 13 let, tak mu to asi stačí (i když říká, že miminko by chtěl).
 Dana, tři kluci a holka. 


Re: Manžel 

(12.9.2006 12:26:10)
Hanko pro chlapa je to těžké jít k normálnímu doktorovi natož když má někde odevzdávat vzorek spermatu a ne jednou,že?já jsem manžela moc přemlouvat nemusela ale po tom všem čím jsme prošli tak mi řekl že kdyby se to nepovedlo na ten druhý pokus tak po třetí už by tam nešel a nemá tvůj manžel zkreslené informace o tom jak to probíhá?a proto se bojí?
 eva.sv 
  • 

Re: Manžel 

(12.9.2006 22:00:53)
No tak to je teda síla - díky bohu za to že mám normálního chlapa. Hodně štěstí v přesvědčování
 Misa 
  • 

Re: Manžel 

(15.9.2006 8:34:03)
Ja si myslim,ze to neni o tom,je-li manzel jak pises "lopata" nebo vysokoskolak. A mimochodem napsat srovnani lopata a vysokoskolak je strasne hnusne a urazejici. Copak clovek pracujici rukama nemuze byt inteligentni? A jak vidis u vas je to celkem zrejme,vysoke IQ tveho muze je ti na nic,kdyz odmita udelat takovou vec jako je podstoupit spermiogram. Vim,ze to pro chlapa neni prijemne,ale chcete miminko, normalne se nedari, ty jsi ochotna podstoupit mnohem mnohem horsi a nekdy i bolestive vysetreni,tak co by mu to udelalo? Ja vim o cem mluvim, taky nam miminko neslo,ale chteli jsme ho,tak jsme vysetreni podstoupili. Bylo to slozite,ale vysledek se dostavil. Mame krasneho chlapecka.
 Jaja dvojcata 18 mesíců 
  • 

Umělé 

(13.9.2006 19:02:06)
Ahoj, téo co píšeš je opravdu smutné. nejde ani tak o ty peníze, ale každý kdo tím prošel ví, jak strašné je to čekání zda se to povedlo, ten smutek a zklamání, když zjistí, že zase nic o bolestivých, nepříjemných a ponižujících procedurách ani nemluvě....
Ale vím, že tady není prostor pro reklamu, chtěla bych se ale podělit o své zkušenosti z IVF. Máme po 5 letech pokusů dvojčata, právě po umělém oplodnění. Začali jsme u obvodního gynekologa, párkrát UZ po různých nemocnicích, pak laparoskopiem až nás pan doktor poslal do CAR Pronatal. Je to na P4, uprostřed lesa, docela intimní s soukromé prostředí. U prních 3 cyklů jsme dopláceli jen asi 2.000,- na injekce, paní doktorka nám doporučila nějaké lepší, ale bylo to možné zcela zdarma, pak u těch dalších jsme už hradili více, to již nejde ze zdravotnbího pojištění. Ale částky jsme považovali za přiměřené, vše bylo vyúčtováno, platit se dalo kartou (žádné zálohy) a nebyla tam kladen žádný důraz na tuhle stránku věci. Navíc vždy mi ochotně poradili, probrali se mnou i moje pitomé otázky (co cítí embryo, když se spojení děje v chladném prostředí misky, bez toho okolo :-)) až se to povedlo. Pronatal můžu doporučit, nevím jak to probíhá jinde, ale tady jsme měla pocit, že nejsem jen kus hadru....
 Romča,Marťula 4r a Kuba 14m 
  • 

Re: Umělé 

(14.9.2006 7:25:43)
Mám obdobnou zkušenost, ale z natalu v Plzni. všichni byli skvělý a bolest i radost prožili snámi a můžu říci, že když jsme se znovu oběvili po 2 letech všichni si nás pamatovali a bylo to jako přijít na návštěěvu ke známím. Nyní máme holčičku 4 roky po prvním pokusu a klučinu 14měsíců po návštěvě - což abych vysvětlila - jakmile jsme podruhé navštívili centrum a přijetí bylo skvělé a vyšetření dobrá tak jsem se asi natolik zklidnila, že ještě ten měsíc jsem otělotněla normální cestou. vše je o psychice.

Co se týče plateb i nás to stálo nějakou tu korunu , za lepší injekce a léky, nelituji ale i mne popíchnu, že každý alkoholik,feťák atd. má léčení zdarma bez ohledu na počet opakování a ten kdo chce miminko má hrazeny jen tři pokusy a to jen to základní - např. zmrazení ebrií není hrazeno a stejně tak pokud lékař zjistí že bude lépe použít přenos spermie přímo do vajíčka tak Vám vyúčztují i tu speciální jehlu. My měli ještě to štěstí, že jsme byli zařazeni do výskumu a bylo možné použít granty a tak jsme alespoň částečně snížili výdaje.

Znám i případy, kterí podstoupili desítky přenosů a stále nic a zaplacené částky jdou už do statisíců, mysdlím ,že pojišťovny by měli přehodnotit přístup, protože i to je velice ztresující, když víte že jen třikrát a pak musíte platit velké částky.

Držím palce všem snaživkám a vzkazuji - VŠE JE O PSICHICE CHCE TO KLID A POHODU A RADOST PŘIJDE
 Milena 1 dospělá dcera 
  • 

Re: Re: Umělé 

(14.9.2006 14:28:45)
Chce to,dříve,než něco odešlu, si to po sobě přečíst.(čeština Vám asi nic moc neříká )
 RADKA 
  • 

Re: Umělé 

(18.9.2006 10:50:54)
Nevíte,prosím,kolik se v PRONATALU plati za IVF+ICSI?Už mám za sebou 4 pokusy v ISCARU.Jsem tam strašně moc spokojená,ale dostala jsem tip na MUDr.Mardešiče a uvažuji o tom,že bych zkusila štěstí tam.Ráda bych si jen předem udělala představu o výši plateb.Moc děkuji,jestli někdo odpoví!
 Verča(N+M+T) 


ISCARE 

(14.9.2006 8:24:27)
Chtěla bych říci jen stručně svůj názor na ISCARE:
Já jsem chodila do ISCARu v roce 2002/2003. Také jsem nemohla otěhotnět, bylo to z toho důvodu, že jsem neovulovala. Tenkrát ještě ISCARE sídlil v zámečku v Hloubětíně, kde bylo nádherné rodinné prostředí a ani tehdejší doktoři a doktorky nebyli vůbec špatní, spíš naopak. Nikdy jsem se tam nesetkala s neochotou. Podstoupila jsem jedno IVF, ale nevyšlo. Nakonec jsem, zřejmě vlivem všech léků které jsem brala, otěhotněla měsíc po IVF. V listopadu už budou dceři 3roky a máme už i druhou dceru, které bude 1,5roku. Za tehdejší přístup lékařů i sester jsem moc vděčná.
V nové budově jsem nebyla a nesetkala se tedy ani se současnými doktory. Proto nehodnotím současnost, ale svou dřívější zkušenost.

Všem, kteří se snaží o miminko přeji hodně štěstí a trpělivosti!
 Zuzka 
  • 

zaplaťte a (ne)budete mít miminko 

(15.9.2006 10:01:20)
Mila Peto,

ja mam za sebou podobne kolecko, podobne potize a podobne dlouhe obdobi nejistoty az beznadeje. Kazdopadne pres vsechny ty dokotory (alias businessmany) jsem se prokousala na centrum asistovana reprodukce v Motole. Je tam jednoznacne nejprofesionalnejsi pristup. Mile sestry, zadne otaleni, vsechny vysetreni jsme meli s manzelem za sebou behem jednoho perneho mesice. Absolvovala jsem tam nekolik inseminaci a nakonec i to umele oplodneni a nakonec uspesne. Je to tam sice trosku fabricka, ale aspon na nic nemusis cekat dlouhe mesice. Neplatis, co nemusis. Vse je predem dane, nechteji po Tobe platby, ktere jim hradi pojistovna, tak jak Iscare napr. Takze radim rozhodne nezustat u vysetreni jednoho, byt sympaticky vyhlizejiciho lekare. A pokud Ti muzu radit, zkus se prihlasit k doktoru Hrehorcakovi, je to premyslejici doktor, ktery se svym oborem skutecne zabyva naplno.
pokud bys chtela jeste nejake blizsi info, jsem na mailu jasna27@seznam.cz

Hodne zdaru!
Zuzka
 Lenka a Daník (1 rok) 
  • 

dobrá zkušenost z GESTu 

(18.9.2006 17:56:53)
Nedá mi to a musím reagovat. Náš roční chlapeček Daník se narodil po IVF. Vše (až na porod - ten byl na Bulovce:-) od začátku do konce jsme s manželem absolvovali ve zdravotnickém zařízení GEST v Pze a byli jsme velice spokojeni - příjemné prostředí, velmi milý přístup doktorů i sestřiček, dost času na otázky a odpovědi... Uvažujeme, že se pokusíme pořídit Daníkovi sourozence a nemáme pochybnosti, kam se obrátit ...
Lenka
 Petra, 1 dcera 11 měsíců 
  • 

Apolinář x Pronatal 

(16.9.2006 21:44:30)
Petro, je mi líto, že máte za sebou nepříjemnou zkušenost a dost mě překvapilo, že u Apolináře byli vstřícní a ochotní. Já u nich byla na doporučení svého gynekologa - stejně jako vy jsem mu důvěřovala, že ví co dělá a proč nás posílá právě tam. Po první návštěvě jsem odcházela s pláčem - sestry na nás řvaly, byli sprostí, hrubí, neochotní, když se se mnou pokusili sepsat vstupní papíry, manžela chtěli vláčet pryč. A to okamžitě po vstupu k sestrám (před kterým jsem dostala vynadáno, že nevím jaké mám číslo - žádné jsem neměla, když jsem tam byla poprvé, což sestru rozzuřilo a práskla přede mnou dveřmi). Takže po vstupu dovnitř se nás nikdo na nic nezeptal, manžela chtěli hned odtáhnout pryč... Nelíbilo se nám to, tak jsme dostali doporučení ať jdeme jinam!!!! Neuvěřitelná zkušenost, člověk se na ně upíná jako na možnost mít konečně dítě a pak taková sprcha... Děs a hrůza!! Pravda, že to bylo v listopadu 2003, tak věřím, že se konečně něco zlpešilo, když jste spokojená.
Prchla jsem od nich do Pronatalu a to byl balzém na mou duši - milí, přijemní, vstřícní, ochotní, usměvaví, žádný spěch a nervozita... Jak v říši divů.. Vyšetřili nás, vysvětlili všechno, seznámili nás s výkony, které hradí pojišťovna a doporučili nadstandard (v našem případě byl nezbytný jak se nakonec ukázalo). Mohli jsme se sami rozhodnout, co jsme ochotni zaplatit navíc... Nakonec se podařilo, máme zdravou holčičku a chystáme se pro další děťátko. Stálo to dost peněz, ale jsem opravdu spokojená a nelituju.
Přeju hodně štěstí a brzy vytoužené zdravé miminko.
 Mirka 15tt 
  • 

Re: Apolinář x Pronatal 

(21.9.2006 17:43:39)
Také mám velice dobrou zkušenost s Pronatalem. Sestřičky i všichni lékaři od začátku k nám byli ohleduplní a snažili se nám zodpovědět všechny naše otázky. Hodně nocí bylo bezesných, ale všichni mě ujišťovali, že na druhý pokus není důvod proč by vše nemělo vyjít a stalo se - čekáme mimi.
Děkuji všem lékařům za naději a pomoc, kterou nám poskytli.
 StepanaR + Bára a Mareček 


Re: Re: Apolinář x Pronatal 

(24.9.2006 18:22:20)
My si také Pronatal nemůžeme vynachválit. Podařilo se na první pokus, včera se mi po prvním IVF objevily na testu vytoužené dvě čárky!!! Všem mohu jen doporučit
 Miluška 
  • 

Re: Re: Re: Apolinář x Pronatal - pro ŠtěpánkuR 

(14.11.2006 18:29:26)
Ahojky Štěpánko,
27.11. 2006 nás s manželem čeká vyšetření v Pronatalu, proto hledám všechny informace o tomto zařízení. Byla bych moc ráda, kdybys mi písla na můj mail, jak vaše návštěvy a vyšetření probíhali. Na jednu stranu se moc těším, že budeme vědět jak jsme na tom a v čem je problém, ale na druhou stranu mám obavu z toho, co nás všechno čeká.... Díky předem za odpověď Miluška
 Gabriela, dvouletý chlapeček 
  • 

endometrióza 

(17.9.2006 21:21:22)
Před třemi lety jsme měla stejnou diagnózu, laparoskopii mi dělali v Brně na Obilním trhu. Po zákroku jsem byla přeléčená hormony - píchali se každý měsíc - jedna injekce do břicha - celkem 3x. Poté mi paní doktorka navrhla, ať se co nejdříve pokusíme o miminko, že je to nejlepší doba a já jsem díky bohu hned za dva měsíce otěhotněla, takže si nemyslím, že endometrióza nutně znamená, že by to nešlo klasickou cestou. Tímto také moc děkuji paní doktorce Gerychové, která mi vždy všechno vysvětlila, byla moc milá..prostě báječná.
 Milada, dcery 2 a 5 let 
  • 

Já mám obě dcery po IVF 

(18.9.2006 21:48:31)
Po 2 spontánních potratech a 2 mimoděložních těhotenstvích mi zbyla jen jedna možnost. Navíc ještě zjistili na imunologii, že mám protilátky proti časným stádiím plodu. Začala jsem spolupracovat s lékaři z Fakultní nemocnice v Plzni. Prostředí ošklivé, doba v čekárně i 3 hodiny, ale lékaři i setry úžasní. Mám to štěstí, že obě dcery se nám povedly hned napoprvé, po mladší dceři nám dokonce zbylo 7 zamražených embryí, která jsme po dlouhých úvahách věnovali pro neplodné páry
A teď k penězům. U starší dcery jsme připláceli na stimulační léky 4 tisíce. U mladší jen směšných 150 Kč za stříkačky, přitom jsem měla daleko lepší hormonální přípravky, za které bych u starší dcery připlácela 10 tisíc. Ale už u nich "vypršela exkluzivní výrobcova" lhůta. Za přímé vpíchnutí spermie do vajíčka jsem neplatila také nic. Známá byla v soukromé nemocnici IVF Natalart a zaplatila za injekcii 7tis.
Takže držím palce, nedejte na krásu prostředí a ať se Vám to povede.
 Jana 
  • 

Iscare Light House na Praze 7 

(1.3.2007 9:02:09)
Chodíme s manželem též do Iscare Light House a můžu říct, že jsem opravdu spokojená. Asi lepší zkušenosti.
Když nám bylo sděleno, že nás čeká IVF, předpokládali jsem, že to nebude zrovna levná záležitost, protože
manželovi byla zjistěna azoospermie, takže prodělal pro nás naštěstí úspěšnou opreraci (je pravda, že ne zrovna levnou).
Ted už mám po prvním ET a čekáme pouze na výsledky. Musím, říct, že i s celkou částkou jsem mile překvapená, jelikož
nepřesáhla 16.OOO,--/12.OOO záloha a ani ne 4.000 za hormony i léky/. Podle jejich ceníku, by to mělo být mnohem více. Ještě bych se vrátila k první návštěvě. Je pravda, že nám ihned po příchodu vrazili do rukou ceník, ale nás to ani
nějak nezajímalo, podstatné pro nás bylo mimčo. Paní doktorka nás upozornila na možnosti oplodnění dárcem a tím i ušetřit
hromadu peněz za manželovu operaci /cca. 35.OOO+pohovory s doktorem/, ale rozhodli jsme se pro druhou možnost a to zkusit mít alespoň jedno vlastní. Takže držíme všem palce!!

 Jana 
  • 

Iscare Light House na Praze 7 

(1.3.2007 9:02:22)
Chodíme s manželem též do Iscare Light House a můžu říct, že jsem opravdu spokojená. Asi lepší zkušenosti.
Když nám bylo sděleno, že nás čeká IVF, předpokládali jsem, že to nebude zrovna levná záležitost, protože
manželovi byla zjistěna azoospermie, takže prodělal pro nás naštěstí úspěšnou opreraci (je pravda, že ne zrovna levnou).
Ted už mám po prvním ET a čekáme pouze na výsledky. Musím, říct, že i s celkou částkou jsem mile překvapená, jelikož
nepřesáhla 16.OOO,--/12.OOO záloha a ani ne 4.000 za hormony i léky/. Podle jejich ceníku, by to mělo být mnohem více. Ještě bych se vrátila k první návštěvě. Je pravda, že nám ihned po příchodu vrazili do rukou ceník, ale nás to ani
nějak nezajímalo, podstatné pro nás bylo mimčo. Paní doktorka nás upozornila na možnosti oplodnění dárcem a tím i ušetřit
hromadu peněz za manželovu operaci /cca. 35.OOO+pohovory s doktorem/, ale rozhodli jsme se pro druhou možnost a to zkusit mít alespoň jedno vlastní. Takže držíme všem palce!!

 Katka J. 
  • 

máme zkušenost s více centry 

(18.9.2006 22:24:53)
My máme zkušenost s Iscare, ženy tam skutečně berou jak na běžícím páse, centrum Gest má jiný přístup. Lékaři a sestry jsou ochotní, vše vysvětlí, udělají si na Vás čas. Bohužel ani to nezaručí úspěch, po pěti IVF nejsem těhotná.
 Tereza Smékalová 
  • 

umělé oplodnění 

(19.9.2006 8:30:48)
Jsem vděčná,že jsem četla předcházející článek,ale přesto mi všude na nástránkách chybí,kolik od prvopočátku a co co vše kolem stojí,a co vše musí partneři podstoupit.
 Markéta,2 děti 
  • 

Re: umělé oplodnění 

(19.9.2006 13:13:42)
Také jsme s manželem museli navštívit CAR i když jsme byli oba v pořádku,miminku se ale normální cestou k nám nechtělo.Byl to kolotoč několika inseminací 1.pokus IVF byl neúspěšný a já brečela kudy chodila.Pak se stal zázrak a druhý pokus IVF vyšel!I když to bylo s komplikacemi,mrňousek se držel zuby nehty a dneska máme krásnou 18.měsíční holčičku.Narozdíl od Petry mám jen ty nejlepší zkušenosti s léčbou v CAR u Apolináře.Ani se mi nechce věřit,že je takovéhle chování možné.Chodili jsme tam 2 roky a pokaždé byli všichni ochotní a milí,jak lékaři,tak sestřičky.Jinak děvčátka všechny co máte před sebou cíl vytouženého miminka,tak se nevzdávejte!Cesta je dlouhá,vysilující,ale stojí za to!Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit,že nejhorší je ta "mrcha"psychika!Držím palečky!!!
 Zdenka a Onca 2 roky 
  • 

Umele v Ostrave 

(20.9.2006 15:20:31)
No, kdyz jsem tenhle clanek cetla, jako bych to videla v Gyncentru v ostrave. Taky - hlavne platit a...vysledky veskere zadne. Po druhem pokusu jsem se na to s manzelem vykaslali, zvolili alternativni lecbu a mame dvouleteho synka. Otehotnela jsme prirozene, a indikovanu jsem mela endometriozu, nefukcni levy vejcovod a polycysticke oba vajecniky. Pry neotehotnim nikdy - tvrdili... Tim chci jen rict, ze to jejich lekarske nikdy muze dopadnout i jinak,,,
 Anežka 
  • 

Re: Umele v Ostrave 

(23.9.2006 10:08:00)
Zdenko a nechceš sem napsat jaké alternativní metody jste zvolili? Moc by mě to zajímalo. Moc doktorům nevěřím a snažím se aby se mi povedlo otěhotnět přirozeně. Zatím jsem zvolila čínskou medicínu, piju čínské čaje, z našich luhů a hájů kontryhel, šalvěj a řebříček a cvičim Mojžíšovou. Dík
 PetraK 
  • 

Re: Umele v Ostrave 

(29.9.2006 19:52:10)
Ahoj, všichni.
Je mi líto, Zdenko, že máš s ostravským Gyncentrem špatnou zkušenost. Taky tam chodíme, ale nemůžu si stěžovat. Peníze to, bohužel, stojí, jak tady někdo psal, i nás dva cykly, které "hradí" pojišťovna přišly asi na 40000 Kč. Jsou v tom nějaké nadstandardní kultivace a výkony, které v podstatě odmítnou nemůžete, protože ty standardní prostě nedělají. Ale na přístup personálu si nemohu stěžovat nebo že by mi někdo na něco nechtěl odpovědět. A hlavně, ten druhý pokus byl úspěšný!!! Jsem těhotná a to i přesto, že mám jen jeden vaječník (měla jsem jen tři vajíčka, jen dvě šla oplodnit), hodně nízkou hladinu hormonů a čtyřicítku na krku. Doufám, že všechno bude probíhat dobře jako doteď a v květnu k nám přiletí čáp. Přeju to i vám ostatním, abyste byli tak hrozně šťastní.
Petra
 matanek 
  • 

Re: Re: Umele v Ostrave 

(30.9.2006 13:31:21)
Petro,moc gratuluji !
My máme holčičku z umělého oplodnění v Brně, je jí 8 měsíců. Podařila se na 1.pokus IVF. Já nemám vejcovody. Vajíček jsem měla 13 - všechna šla oplodnit, takže máme ještě 9 vajíček zmražených. Přeji hodně štěstí !!
 Zuzana27 


Iscare 

(25.9.2006 10:44:16)
Nedá mi to a já osobně se musím Iscare zastat, mám díky nim dvojčata, doporučuji je, když má někdo stejné problémy a zatím byli všichni (i ti, co byli v jiných centrech nespokojeni) s přístupem lékařů v Iscare spokojeni.

Jediné, co mě na Iscare mrzí je opuštění zámečku v Hloubětíně, kde bylo velmi hezké prostředí (i když asi prostory přestávaly kapacitně dostačovat) a přestěhování do nových prostor, které na mne působí moc kancelářsky.
 Matanek 


Umělé v Brně 

(26.9.2006 18:02:02)
Ahoj, my máme dobrou zkušenost s umělým oplodněním v Brně na Obilním trhu. Přístup tam byl skvělý. IVF se podařilo na první pokus, letos se nám narodila holčička. Museli jsme dokupovat nějaké injekce, ale celý pokus nás nestál víc, než 12 000 Kč. Holky, přeji vám všem moc štěstí.
 Lenka Nováčková,dvojčata 
  • 

Dvojčata 

(30.9.2006 14:18:23)
Také jsme nenohli mít miminko.Snažili jsme se přez jeden rok.Své doktorce jsem řekla,že jsme rozhodnuti pro umělé oplodnění.Laparoskopie mne neminula.Vše bylo v pořádku.Dostala jsem telefoní číslo na jednoho lékaře.Jezdil párkrát v týdnu do Č.Budějovic.Shodou okolností byl s Iscaru v Hloubětíně.Pan doktor byl příjemný a vše vysvětlil.Párkrát jsne ho navštívili v ordinaci.Byl listopad.V únoru následujícího roku jsem na svůj svátek šla na odběr vajíček a po týdnu na vložení.V září se mi předčasně narodili dva krásní kluci.
Přála bych všem,které čekáte,tak krádný a hladký průběh čekání.
Lenka.
 bobule 
  • 

v iscare už mě nikdy neuvidí 

(27.10.2006 15:53:05)
Ahojky, mám taky zkušenonost s Iscare. Před 3/4 rokem jsme se byli s manželem informovat o možnostech jak přijít k mimču, přeci jen nám těch pět let nechráněných styků přišlo dlouho...první co nám dali do ruky byl ceník, který jsme prostudovali ještě v čekárně. Pak následovalo vyšetření u paní doktorky, ze které jsem měla pocit, že není rozhodně nadšená, zvlášť potom co jsem se po sdělení diagnózy zeptala, jestli můžu sama nějak ovlivnit, kterou léčbu zvolit...po několika návštěvách stále nebylo rozhodnuto co se mnou (každý z lékařů navrhoval jinou diagnózu i léčbu za hodně peněz - vždy za hodně peněz), IVF jsem zatím odmítla (paní doktorka pokrčila rameny se slovy jak myslíte...) Tak jsem si dala 2měsíční pauzu v návštěvách. A přišla do jiného stavu...bohužel v 9. týdnu jsem začala krvácet. A protože jsem pracovala v Praze, běžela jsem rovnou do Iscare, aby mi řekli co se děje, jestli je mimi v pořádku. Po 20minutách přemlouvání mi velice neochotně provedli UTZ a bez sdělení výsledku mi bylo doporučeno ať si zajedu ke svému lékaři, který mi řekne co a jak...pouhých 100km...o mimi jsem přišla, skončila na 3 dny v nemocnici kde lékaři kroutili hlavou, jak mne mohl lékař z Iscare poslat při krvácení ke 100km vdálenému lékaři...No nic, už je to dva měsíce, nějak jsem se s tím srovnala, ale v Iscare mne už nikdo neuvidí, mám problém si tam zajít jen pro dokumentaci...a mimi snad vyjde jinde
 katka slivka 
  • 

Re: v iscare už mě nikdy neuvidí 

(19.11.2006 20:15:02)
Zdravím,tak si to tu pročítám a zatím jsem nenarazila na žádný názor na Fertimed v Olomouci. Máte někdo nějaké zkušenosti? Zatím jsem tam byla na vstupním pohovoru - taky všude dost luxusu. Ale byli tam opravdu příjemní.Jsem z Ostravy a tak jsem se na kontrolu po měsíčním braní antikoncepce objednala do FN v Ov-Porubě kde mají nějakou tzv.pobočku Fertimedu. Byla jsem dost zděšená a dost jsem si pak pobrečela protože jsem měla pocit, že jsem někde v polní nemocnici uprostřed Afriky či co.Nejsem žádná citlivka ale to mě fakt dostalo. S panem doktorem Holubem jsem se trošku neshodla protože po mě chtěl i sérum z krve z 10.dne a o tom v Olmiku nebyla ani zmínka ale pak už to celkem šlo. Snažím se už 14 měsíců. Mám nefunkční vaječníky a nízkou děložní sliznici.
Máte nějaké zkušenosti? Díky za odpověď a všem držím palce ať to vyjde.
 Kiki 
  • 

Re: Re: v iscare už mě nikdy neuvidí 

(14.1.2007 14:07:22)
Ahojky,
já teď taky sháním informace. Můj lékař mi doporučil Fertimed, ale na www.neplodnost.cz jsem našla diskusi, která mluví ve prospěch CAR fakultní nemocnice Olomouc. Nemá tady někdo zkušenosti s jedním nebo druhám CAR v Olomouci?
 Kiki 
  • 

Re: Re: v iscare už mě nikdy neuvidí 

(14.1.2007 14:07:36)
Ahojky,
já teď taky sháním informace. Můj lékař mi doporučil Fertimed, ale na www.neplodnost.cz jsem našla diskusi, která mluví ve prospěch CAR fakultní nemocnice Olomouc. Nemá tady někdo zkušenosti s jedním nebo druhám CAR v Olomouci?
 Kiki 
  • 

Re: Re: v iscare už mě nikdy neuvidí 

(14.1.2007 14:07:39)
Ahojky,
já teď taky sháním informace. Můj lékař mi doporučil Fertimed, ale na www.neplodnost.cz jsem našla diskusi, která mluví ve prospěch CAR fakultní nemocnice Olomouc. Nemá tady někdo zkušenosti s jedním nebo druhým CAR v Olomouci?
 Olca B. 


Iscare 

(11.1.2007 16:42:48)
Zdravím všechny, ráda bych reagovala na článek o ročním pokusu o mimi a zkušenosti s Iscare.
I my jsme byli jako ostatně plno jiných dost bezradní po 4 letech snažení o mimi. Od kamarádky jsem dostala kontakt do Iscare tehdy ještě v Hloubětínském zámečku - přímo nádhera. Člověk je na poprvé tak trochu vyděšený, nadšený a plný očekávání co vše se bude dít a tak jsme byli ze všeho dost vykulení, a rozhodně jsme tam nebyli jediní. Obrovské plus pro Iscar měl jeho ředitel, který spolupracoval s paní Mojžíšovou známou jako paní která dělá v oblasti plodnosti zázraky - to bylo alespoň pro mě důležité. Lékař který nás na první návštěvě přijal byl trošičku podivný, ale velice milý a vstřícný ke všem našim dotazům a o penězích které byly uvedeny na informačním papíru se zmínil pouze ve smyslu "že to momentálně řešit nebudeme, to se týká až vlastních úkonů okolo umělého oplodnění" my ovšem měli "výhodu" nespecifikované příčiny neplodnosti. Následovala další sezení s kontrolami hormonálního vývoje vajíček a následné 3 pokusy o UI - inseminace. Po těchto nepovedených pokusech bylo rozhodnuto o umělém oplodnění pomocí IVF. Tam se tehdy začalo jednat o financích, ne nijak šetrně, ale to jsme už věděli na začátku pokud dojdem až tak daleko, že to bude něco stát. My jako část párů s neznámou příčinou neplodnosti jsme složili zálohu 7tis Kč a zaplatili léky (údajně ty lepší) za 4tis a k tomu dostali léky hrazené pojištovnou a vrhli se na píchání hormonů a užívání tablet. Zajeli jsme si občas do Prahy na kontrolu a pak hurána odběr vajíček a následně na ET - transfer embrií. Vše nám klaplo na 1. pokus a tudíž, i když jsme se zřejmě setkali se stejnou lékařkou jako v uvedeném článku nebrali jsme ji moc vážně, protože je tam plno jiných a vstřícnějších a milejších doktorů, které si ve finále můžete i vybrat pokud na o přijde, byli jsme s pomocí v centru Iscare Ligh House velice spokojení, a nepatrné a skutečně přehlédnutelné protivné chování lékařky jsme díky našemu malému "zázraku" naprosto vynechali z našeho obrovského štěstí.
Takže na závěr. Podle ohlasů a na dostupných portálech pro snažilky a maminky je vše všude stejné, jen záleží na koho v ten 1. a pro Vás velice důležitý den narazíte, proto přeji vše budoucím maminkám a tatínkům odvahu se nedat a v případě si vyžádat jiného lékaře a nebo jít jinam, to Vám nemůže nikdo zakázat, a moc a moc štěstí a úspěchů v co nejkratším termínu a co nejrychlejší setkání s Vaším mrňouskem.
 Janka 
  • 

Re: Dotaz na Iscare a Hloubětín 

(8.2.2007 22:34:45)
Dobrý den,
prosím o doporučení lékaře či lékařky v Gyncentru v Hloubětíně a také v ISCARu na Praze 7, s nímž máte skvělé zkušenosti. Nerada bych je získávala na úkor času.
Děkuji.
 Janka 
  • 

Re: Dotaz na Iscare a Hloubětín 

(8.2.2007 22:38:56)
Dobrý den,
prosím o doporučení lékaře či lékařky v Gyncentru v Hloubětíně a také v ISCARu na Praze 7, s nímž máte skvělé zkušenosti. Nerada bych je získávala na úkor času.
Děkuji.
 Eva 
  • 

Pronata 

(26.1.2007 15:59:49)
Dobrý den,
máte někdo prosím zkušenost s centrem asistované reprodukce Pronata v Modřanech? Je to tam finančně únosné? Hradíme si to sami (důvod=nejsme svoji).Děkuji
 M. 
  • 

Re: Pronata 

(7.3.2007 12:38:41)
Evo, i když nejste svoji, neměl by být vůbec problém podstoupit IUI nebo IVF hrazenou pojišťovnou - jediný problém kvůli tomu, že nejste manželé, by nastal, pokud byste potřebovali darované vajíčko nebo spermie.
 Pavla Nová 
  • 

umělé oplodnění 

(2.2.2007 10:50:25)
Reaguji na článek "zaplaťte a budete mít miminko.
S manželem jsme se snažili 2 roky, mám endometriózu, a tak jsme se společně s gynekologem rozhodly, že bude vhodné zkusit umělé oplodnění. První 3 pokusy jsou hrazeny, nevím jaké zálohy jste museli platit vy? Na aplikovanou reprodukci jsme byly odkázáni k NATALARS do Plzně a musím, říci že jak prostředí tak personál je velmi příjemný. Jsme čertvě po první inseminaci a v očekávání zda se zdařila.
Všem, kteří touží po miminku přeji mnoho štěstí. Pavla
 Ivana 
  • 

léčba neplodnosti 

(12.5.2007 20:49:34)
Hezký večer,
jestli můžu něco napsat z vlastní zkušenosti,pracovala jsem 10 let ve zdravotnictví a dlouho po svatbě jsme s manželem nemohli otěhotnět.Po analýza stopových prvků z vlasů a upravení stravy,vyrovnání stopových prvků v tělě jsme otěhotněli a úspěšně porodili krásného chlapečka.Od té doby se touto metodou zabývám je to opravdu fantastická metoda a daleko levnější a šetrnější než umělá oplodnění!Ráda podám komukoli bližší informace.Ivana
 Zuzana Kouřilová 
  • 

léčba neplodnosti 

(19.6.2007 1:29:11)
Dobrý den Ivano,chtěla bych aby jste mě napsala něco víc o té vaší léčbě,moc děkuji,napište mě pokud možno na email spain2005@seznam.cz
moc mě to zajímá a potřebovali by jsme pomoct,máme podobnej problém.
 Martina 
  • 

Re: léčba neplodnosti 

(10.7.2007 1:26:33)
DOBRÝ DEN,

také bych Vás poprosila o bližší info týkající se této léčby. Předem děkuju :o)
 Martina 
  • 

Re: léčba neplodnosti 

(10.7.2007 1:28:10)
ještě email: CIKITITA@SEZNAM.CZ :o))
 odsuzovana 
  • 

dekuji za kazdy nazor souhlasici s mym 

(14.8.2014 6:50:35)
Tenhle clanek je po strance zkusenosti iscare vs apolinar jako bych ho psala ja ! A je mi strasne lito tech , ktere se kvuli lobingu soukromych center o moznosti statniho zarizeni ani nedozvedi. Tam ma clovek konecne pocit, ze na prvnim miste je on a miminko a penize jsou az daaaaleko vzadu!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.