| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Já mám v Brně tři domy, až je koupím, budou mý 3.

 Celkem 20 názorů.
 Pett* (děti 2004, 2006, 2010) 


Tak na to bych nervy neměla 

(28.11.2003 10:38:56)
Tak na tohle bych nervy neměla! Takhle si komplikovat život a dobrovolně? Se třema dětma? Já už si sice moc nepamatuju proč jsi jezdila tak daleko do školy, ale asi bych to řešila jinak. Např. prodejem té svobodárny a nákupem auta a zůstala bych v tom původním domě, třeba aspoň do doby než děti trošku odrostou a ty se vrátíš do práce a bude třeba i trošku víc peněz. No každopádně vám všem držím palce ať to všechno dobře zvládnete, ať stavba probíhá rychle a kvalitně, šílený soused ať se uklidní a vy prožijete relativně klidné vánoce.
 Lindík+2 


Re: Tak na to bych nervy neměla 

(1.7.2008 9:18:25)
Ahoj Žabo já si ty tvoje články přečetla až po pár letech ;(( docela by mě zajímalo,jak to s váma dopadlo,jestli jste zdárně stavbu dokončili a spokojeně tam bydlíte,po tom všem....jsem taky z Brna :-D
 Petra 
  • 

Moc drzim palce 

(28.11.2003 10:42:24)
Zabo, moc drzim palecky, at to zvladnete, zatim jsem necetla celou historii od zacatku, ale pripada mi to jako horrorstory nejtezsiho kalibru mit takove starosti o strechu nad hlavou, jak jste se do te situace dostali?
P.
 Gabulina,Eliska a Alenka 


Psycho 

(28.11.2003 11:01:28)
Teda Zabo, uprimne, ja se vam divim, ze uz ted nemate vsichni zdarma ubytovani v nejakem blazinci. Obcas si stezuju manzelovi, jak me vadi ten nas rozbitej baracek, ale podle vas mam nadherny bydleni a jenom 2 deti.
No drzim pesti, at vam vsechno dobre dopadne, baracek se bez nejakych komplikaci prestavi, at mas misto na svuj "vesak", at nesilis z deti...
A HLAVNE VYDRZTE!!!!!!!!!!!
Gabina
PS: Uz ted se tesim na dalsi pokracovani vaseho pribehu!
 VeronikaVeronika 


Re: Psycho 

(28.11.2003 11:38:55)
Ahoj Žabo,

díky za další příspěvek, však jsem si říkala, kam jste se poděli. Historii "domu" sleduju od počátku, měla jsem podobné problémy s bydlením, navíc su Brňačka... takže je mi toto všechno dosti blízké. Nicméně - myslím, že přátelé radí dobře - klidně se obrať na ně a neměj strach, že bys nemohla práce reklamovat a neměla smlouvu - ono to má zase jiné výhody - pružně se domluváš na věcech, které nejsou v projektu, či na které se zapomnělo a kamarádi se Ti většinou budou snažit vyjít vstříc. Alespoň dle mé zkušenosti. Držím palce, ať do léta bydlíte:-)
 Lambertka&Stáníček 11.2.05 


Hlavně s úsměvem ... 

(1.12.2003 10:35:29)
Ahoj Žabo,
pročítám tvůj deníček a musím se smát ... je to - jako bys popisovala NAŠE problémy s přestavbou starého domečku na nový - obyvatelný.
Taky jsme čekali dloooouho na stavební povolení. Vinou slibů úřadů a vinou naší slepé důvěry v ně - jsme ( po dlouhém vybírání ) zvolili a objednali firmu na termín. Oni začali, my neměli Stavební povolení, sousedka ( ač se tvářila jako kamarádka největší ) nás udala. Stavba se zastavila, ona si stále na něco stěžovala. Museli jsme změnit plány, nakoupit jí žaluzie do oken, vzdát se garáže, plotu, tůjí kolem plotu ....strašný. Povolení jsme dostali po 7mi (!) měsících. Takže jsme nedostavili - nastala zima.
Mezitím jsme měli v domku nastěhované věci z pražského bytu ( jinam by se nevešly) a my jsme bydleli u rodičů přítele ( celkem rok a půl ). Naštěstí zatím nemáme děti - jen 3 kočky a psa.
Mezitím nás v domku vykradli ( tím, že tam byly nastěhované ty věci a přitom se tam nebydlelo ). No, aspoň nebudeme muset tolik věcí stále stěhovat - řekli jsme si....to abychom se z toho všeho už úplně nezbláznili.... a tak to je u nás. Čekáme na jaro - až se začne stavět, bydlíme u tchýně s tchánem ( ještě s celou rodinou přítelovy sestry ), zaplatili jsme pokutu 25.000,- za započatí stavby před Stavebním povolením ( tedy nenabylo právní moci), nenávidíme tu naší sousedka - která škodí, ani sama asi neví proč ... ALE - jsme optimisti, stmelení těma starostma jako nikdy před tím a nechybí nám humor a úsměv. Doporučuji i vám - vydržte, budete mít krásný domov a s odstupem roku - dvou, budete jen s úsměvem vyprávět tyhle "příhody ze stavby". Nenechte si vzít radost ze života - na každý problém se dá koukat s humorem - když jste na to DVA ( a vás je na to 5 :-)))
Držím palce a přeji krásné Vánoce - aŤ je oslavíte kdekoliv.
Lambertka
 Pavla 
  • 

Tak nějak nevím ... 

(2.12.2003 9:17:24)
Nezlobte se na mě, ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Vy nevíte, co to je, nemít se třemi dětmi střechu nad hlavou a to naprosto bez vlastního zavinění. Dům prostě uplaval, pojišťovna u které bylo všechno pojištěné zkrachovala a bylo vymalováno. Děti museli změnit školu chtě nechtě, pokud jsme nechtěli bydlet pod širákem (ani na stan nebyly peníze, protože pracoviště nás obou s manželem uplavala také, takže opravdu vaše vyprávění mě přijde jako rouhání. (A to nejsem věřící). Ona by se jistě našla vhodná škola i blíž a tyhle starosti jste si mohli ušetřit. Já jsem se třemi dětmi vděčná za 36 m2 a za to, že jsme to přežili všichni ve zdraví, i když záchod máme společný se sousedy. Peníze nemáme protože prodat není co, když všechno včetně auta vzala voda. A rodiče jsou bohužel již delší dobu po smrti, takže pomoc nemá kdo.

Čau.
 Iva 
  • 

Re: Tak nějak nevím ... 

(2.12.2003 10:49:08)
Tak přísná jako Pavla bych nebyla, ale vážně jsem se musela podívat na začátek, a nepřestala jsem žasnout, že jste tohle podnikli opravdu jen proto, aby děti měli větší výběr školy...Tak to aspoň z článku vyplynulo. Myslím, že normální běžná škola a dobré rodinné zázemí by děti stresovalo míň než stálá nejistota a stěhování. Ovšem je jasné že jste to tak složitě dopředu neviděli. Je to nepohodlné, ale má to řešení, a třeba možnost bydlet na čas s tchýní ve třípokojovém bytě zas jako takovou katastrofu nevidím, to jsou jiné (viz Pavla),my jsme takto dlouho bydleli ve dvoupokojovém, a navíc ani ne s perspektivou že za pár měsíců půjdeme do svého.
Jinak, Žabo, může tě utěšit, že jste na tom vlastně skvěle, máte byt co můžete prodat nebo pronajímat, k té tchýni byste mohli jít kdyby všechno kikslo, takže zůstat bez střechy nad hlavou vám nehrozí, a to je podle mě víc, než má velká většina čtenářů tady, kteří dílem žasnou, ale určitě vám částečně ty vaše možnosti i závidí. Já taky. Nic ve zlém, naopak, ber to jako že to znamená, že jste na tom báječně. A přeju pokrok.
 Yukona, 2 deti 
  • 

Re: Tak nějak nevím ... 

(4.12.2003 22:48:40)
Pavlo, ja vim, ze ti nepomuze rict ze jsem sorry...a vubec se nedivim Tvoji horkosti nad lidma, kteri vlastne si nemaji na co narikat. Do sveho problemu se opravdu dostali sami, navic maji babicky, pribuzne, asi clovek jako ty to nutne musi pokladat za rouhani......drzim palce abyste s manzelem a detma to zase zvladli. Ono nejde jenom o ztratu domu a nabytku, i kdyz je to strasna spousta penez, ale take o veci ktere jsou nenahraditelne.
Manzelova sestra byla take vyplavena, barak sice stoji ale porad je mokry, na stenach jsou porad fleky a co tam bylo naseho je pryc taky, ale to je malickost, ktera se nas moc netknula,protoze zijeme v Canade a ty veci co tam zustaly byly jenom manzelovy vzpominky na mladi..ale stejne ho to mrzi.....nastesti jste to vsechno prezili a znas to, co cloveks nezabije to ho dela silnejsi....drzim palce:)))
 Kik+3 


Neberte známé 

(3.12.2003 7:43:53)
Žabko,
taky sleduju tvůj stavebně-stěhovatelský příběh od začátku a dovedu se trochu vžít do tvé situace, protože taky stavíme a prodáváme ruinu po babičce...
Jedinou radu z vlastní zkušenosti ti můžu dát: neberte si známé a kamarády, jedině pořádnou firmu a na smlouvu! My jsme tohle varování hodili za hlavu, vzali si firmu rodinného známého a byla to hrůza a děs - bez smlouvy, shrábli prachy, dělali tři hodiny denně, máma jim vyvařovala a stejně courali furt pro svačiny a na oběd, nepsali stavební deník, na co máma (v důchodu, takže doma, naštěstí) nedohlídla, to by neudělali, jen na pitomé základové desce nabrali takové zpoždění, že bylo jasné, že nezastřeší do zimy. Takže jsme je vyhodili a známý přestal být kamarádem. Teď se k nám sjíždějí dodavatelé z okolí, že jim naše slavná firma dluží, tu za písek, tu za bagr, naposledy za štěrk...
Každopádně přeju opravdu hodně štěstí a napiš článek, jak jste dopadli. Pa.
 Žaba (Darek, Alan a Dora) 


Škola a tak 

(6.12.2003 23:47:04)
Já vím, že většina lidí by to řešila jinak, ale pro nás bylo tohle prostě nejlepší řešení. Např. dlohodobé dojíždění autem, jak navrhuje Pett29, je pro nás nepřijatelné - jednak nám záleží na tom, abychom neustálým ježděním nezatěžovali životní prostředí, jednak nás to jednoduše nebaví a jednak bychom tím děti obírali o možnost pohybovat se samostatně. Vidím to u kamarádky, která takhle vozí děti do školy (do jiné než my). Desetiletá holka je závislá na tom, kdo ji kdy kam zaveze, pokud má mít možnost chodit i jinam než do školy - žádné kroužky by totiž jinak nemohla stihnout - a pokud nemá ráno vstávat ve zcela nelidskou hodinu. Rodiče mají služby a rozpisy, kdy kdo kde vyzvedne které děti a doveze do školy a kdy kdo vezme které děti ze školy a kam je odveze. Nedovedu si představit, jak ten systém, ve kterém je ona dost podstatným prvkem, bude fungovat, až jí skončí mateřská. Nebo kvůli tomu nepůjde do práce? Každopádně tohle by pro nás nebylo.
Normální běžná škola, jak píše Iva, nám připadá jako ničitel dětí - jejich iniciativy, sebevědomí, schopnosti se rozhodnout, spolupracovat, učit se... Teď prožíváme krušné chvíle, ale zvládneme to, je to přechodné (i když delší a komplikovanější, než jsme si původně mysleli). Kdybychom dali děti do normální školy, poznamená je to na celý život. Ještě pořád si myslíme, že jsme se rozhodli dobře. A co se týče rodinného zázemí a nejistoty - rodinné zázemí děti mají a nejistota panuje jen v otázce bydlení - děti naopak mají jistotu, že mají nás a sebe navzájem, že nám není lhostejné, co se s nimi děje (a to ony dobře vědí, zejména Darek, který už je dost velký na to, že vidí a chápe, že všemu, co se dětí týká, věnujeme pozornost a péči)... Nemyslím si, že by je to poškozovalo. Prožívají těžké časy jako my, zejména Alan, tomu ty změny prostředí vadí nejvíc, ale zatím to vypadá tak, že když se má o koho opřít a zůstávají kolem něho stále stejní lidi, vždycky to zvládne a vychází z toho zase o něco silnější.
Pavlo, netvrď, prosím Tě, že by se vhodná škola našla i blíž, když nic nevíš o tom, jaké požadavky na školu máme a co se v našem okolí nabízí. Ona by se totiž nenašla. Možná by se blíž našla škola, v níž by v první třídě byla vhodná učitelka, jenže co další děti? Taková škola, do jaké teď Darek chodí, kde se děti učí pomáhat jedno druhému, kde mají individuální přístup a každé může postupovat svým tempem (třeba v matematice rychleji a v češtině pomaleji, to je jedno), kde se učitelky snaží na každém dítěti najít to dobré a učí tomuto přístupu i žáky, kde se rodiče mohou podílet na chodu školy, kde integrují postižené děti, ale kde také dostávají prostor a možnost rozvoje děti nadané, kde spolupracují děti z různých ročníků... taková škola opravdu blíž nebyla.
Chápu Tvou hořkost, když se nacházíš v takové situaci, jak píšeš, ale já netvrdím, že jsme na tom nejhůř na světě. To ale neznamená, že bych toho všeho někdy taky nemohla mít plné zuby, nemyslíš? Navíc ty články jsou skutečně přepisem z mého deníku, který vzniká tak, že si kopíruju a ukládám pasáže z mailů, které jsem posílala kamarádkám - nepsala jsem to tedy původně proto, abych se na Rodině pochlubila, jak to máme těžké, ale abych si "pofňukala" na rameni kamarádkám, které to nakonec i celkem zajímá, jak se to s náma vyvíjí. Teprve dodatečně mě napadlo to na Rodinu dát. Víš, mně by zase přišlo jako blbost sedět v původním domě, posílat děti do školy, o které vím, že je blbá (tam, co jsme bydleli, se o místní škole nevyjadřoval pochvalně opravdu vůbec nikdo, bez ohledu na žebříček hodnot a životní postoj, ten ústav opravdu nestojí za nic), prostě proto, že by nám to mohlo způsobit nějaké komplikace, nebo dokonce proto, že jiní lidi mají horší problémy než výběr školy pro dítě. Docela dobře bych Ti mohla ve stejném duchu napsat, že Tvoje stížnosti jsou rouháním, protože třeba v Africe nejenže nemají střechu nad hlavou, ale ještě taky mají hlad a AIDS a děti jim umírají před očima... Je to samozřejmě pitomost, protože Tebe trápí Tvoje problémy a jsou to problémy dokonce i přes to, že někdo je na tom hůř - ale nech, prosím, dejchat taky mě.
Lambertko, nestraš :-)! Nám to stačí tak, jak to máme, ještě pokuty a zloděje k tomu!
Jinak - pokračuje to zatím celkem dobře, ťuk, ťuk, ťuk! Soused kverulant tam už dvakrát volal policajty, ale firma to vždycky nějak zmákla. Zatím se zdá, že jsme vybrali opravdu dobře, protože co bychom si bez toho pana inženýra, co to všechno vyřizuje, počali, to teda fakt nevím! Spolu s projektantem (to je kamarád) zvládli ženskou na stavebním úřadě tak, že cedulku nakonec vydala, takže už je za oknem a soused si může trhnout, čím uzná za vhodné. Vznikly i problémy s druhýma sousedama - tentokrát buhužel naší vinou (spíš vinou firmy) - bylo domluveno, že zeď mezi námi se nebude bourat, nebude-li to nutné, jenže ono se ukázalo, že část se shodit musí. Takže oni nic neřekli a udělali to - a zničili jim túji. Jenže paní velice slušně zavolala mně (a ne policii), vzala si kontakt na stavitele, ten se jí zašel osobně omluvit a dohodli se, že na jaře jí na náklady firmy koupí a zasadí túji novou. A je to! Zato ten druhý soused má do našeho dvora nasávání ke kotli a luxfery, které tam mít nesmí - chtěli jsme zachovat dobré sousedské vztahy, takže jsme projekt nechali přepracovat tak, že luxfery zůstanou volné a nasávání se vyřeší, chtěli jsme být slušní, říkali jsme si, jak by bylo nám v jeho situaci... Stavitel mu šel navrhnout, že na naše náklady to nasávání vyvedeme nad naši střechu plastovou rourou, která půjde zpoloviny naší zdí a zpoloviny jeho fasádou. On málem dostal infarkt, že by snad někdo sáhl na jeho fasádu, rezolutně to zamítl a zavolal policajty. Takže nasávání prostě mít nebude. A zjistilo se, že můžeme o kousek posunout zeď, aniž bychom tím stínili těm druhým sousedům - což je vynikající, protože tím jednak vznikne místo na můj věšák a ještě navíc zastavíme ty luxfery! Musím říct, že teď už s potěšením. I jinak se firma činí, zatím se drží plánu, takže se snad blýská na lepší časy.

Žaba
 Simona 
  • 

Re: Škola a tak 

(15.1.2007 21:50:01)
Žábo,
jsi neuvěřitelně hloupá.
Pavlo, držím pěsti a doufám, že se situace alespoň trochu zlepšila.
 Abelardo 
  • 

Re: Škola a tak 

(9.12.2008 12:41:22)
Ahoj Zabko, cely tvoji historii jsem necetl (pouze posledni cast) ale zajimalo me jak to cele skoncilo. Snad uz ted dobre (jak naznacis!). Jinak mas pravdu, ze Pavla byla zbytecne prisna ale jak pises kazdy resi svy problemy a to je pravda.
A pokud v Africe jim umiraji deti pred ocima tak za to muzou castecne evropske staty, Rusko, Cina a USA..., co jim prodavaji zbrane, kterymi pak valci. A AIDS je vsude jak v Africe i take v Cesku a AIDS nepochazi z Afriky. To snad uz ted vis! :-) A skola je ruzna - nekde pokud finance Vam to dovoli tak muzete do lepsi skoly ,jak pises ale statni skola je take dobra za to kolik stat jim dava na plat- nebo spis kolik tito ucitele dostavaji za plat. Pro nekoho, kdo ma uci elitu nejakeho naroda tak je to smesna suma oproti tomu, co ma nejaky "nepracujici" poslanec v parlemantu. Jen nemusis cekat, ze skola Tebe nahradi v roli rodice. Motivovat deti a venovat se jim bys mela hlavne Ty a to opravdu vic nez ten ucitel, ktery dneska uz neni pedagog ale bohuzel JEN ucitel. Toto je vsak jen muj osobni nazor a s tim nemusis souhlasit. Jinak vsem i Tobe preji hodne uspechu a maximalni spokojenost z ZIVOTA!

Krasne Vanoce vsem!

Abelardo
 Jaja 
  • 

čekám na pokračování 

(22.6.2004 23:37:23)
Jsem zvědává, jak jste dopadli? Asi máte ještě hodně práce, nebo si už užíváte nového domečku? Jaja
 Terreza 


Re: čekám na pokračování 

(23.6.2004 14:18:49)
Neboj, dojde na něj! :-)))
Žaba momentálně už bydlí "v novém" , ale zdaleka ne zabydleném Doupěti. Od včera už má i funkční počítač, ale nemá připojení na net - Telecom ještě nepřipojil síť. :-(((

spojovatelka Terreza
 Zuzana 
  • 

jak to bylo dál? 

(25.6.2004 13:49:00)
Včera jsem si přečetla celý příběh a byla jsem z toho dost zděšená. Doufám, že to utrpení mělo Happy End. My jsme s manželem také v dost špatné situaci, ale zatím nemáme děti. (I když bychom chtěli). Už je to více než dva roky, co bojujeme s úřady, abychom si mohli na vlastním pozemku postavit domeček. Zatím se to jen prodražuje a protahuje a ještě jsme vlastně vůbec nazačali. Když se něco tak vleče a komlikuje, vezme to lidem sílu. Moc by mě zajímalo, jak to s Vámi dopadlo. Držím palce a prosím o pokračování.
 Libuše a Ester 
  • 

... Z MÉHO DENÍČKU 

(17.5.2006 9:12:50)
Vážení,
je sice pravda, že článek je datován rokem 2003, ale nedá mi abych Vám nenapsala. Je sice hezké, že se jedná v článku "Já mám v Brně tři.."
o zážitek, který se autor snaží popsat
co nejvěrohodněji, ale co takhle čeština???. Absolvoval autor, či autorka hodiny českého jazyka?
Vaše Libuše. Ostravsko
 Svatulinka+Emička 09/09+// 


Re: ... Z MÉHO DENÍČKU 

(31.7.2006 20:18:03)
Neustále nedokážu pochopit, proč se tolik lidí čertí kvůli gramatice?!Někomu jde dobře matematika a špatně čeština a naopak! Dokázala byste např. z hlavy spočítat kolik je 124 na druhou(neumím vytvořit horní index)? Těžko!A jsou lidé, kteří to umí, ale na druhou stranu napíšou ve slově myslet měkké i(např.)!Uvědomujete si, jak je čeština náročná?A každý na ni nemá buňky!Jsem taky dost citlivá na hrubky,ale dobře vím,že někdy chybu udělá každý-navíc v tak dlouhém článku!Nikdy by mě nenapadlo někoho kritizovat za takovou hloupost!
 Radi, kupující 1 byt už od června :-( 
  • 

A jak to dopadlo? 

(30.10.2007 19:50:29)
Ahoj Žabo, vše se vám událo už sice před pár lety, ale zajímalo by mě, jak to tehdy dopadlo. Byli jste nakonec spokojeni s tou stavební firmou a co soused kverulant, jak se daří dětem?
 Žaba (Darek, Alan a Dora) 
  • 

Re: A jak to dopadlo? 

(11.12.2007 9:27:13)
Ahoj všem,
na Rodinu už nechodím, teď jsem sem náhodou koukla... Dopadlo to docela dobře, bydlíme tady už 3 roky a celé té anabáze naprosto nelitujeme - Darek už sice chodí do jiné školy (ta naše vyhlídnutá a oblíbená je jen do páte třídy), ale mladší děti tam chodí do školky a Alan od letoška do školy, jsme tam moc a moc spokojení.
Dům sice pořád není dostavěný (nebylo za co), ale dá se tady žít velmi dobře a teď možná budeme moct zase něco málo nechat udělat. Soused dělá pořád problémy, ale už se mu povedlo naštvat stavební úřad tak, že dělají všechno proto, aby jeho požadavky formálně splnili, aniž by mu jakkoli vyšli vstříc. Některé jeho stížnosti nám pomáhá řešit ta stavební firma, dnes a denně děkujeme osudu, že jsme narazili právě na ni - cokoli se tady bude dodělávat, budou zase dělat oni, jsou skvělí, hlavně ing Bárta.
A co se jazyka týče - myslím si, že tam nemám gramatické chyby, jen nespisovné výrazy, což je rozdíl...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.