| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Severní Americe - Kanada

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 24494  [Dalších 24454 >>]
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
12.10.2012 17:02:46
Xeni,

mrkam na vas po dlouhe dobe ..... ja bych defenestraci usporadala hned, jestli vis o dalsich, tak sem s nimi. Jinak se tech nasich magoru v politickych spickach v cr nezbavime ~n~~q~~a~

Vidim tu velka negativa, nekdy mi prepadne myslenka, ze mozna by to bylo lepsi v usa, ale odchodu odsud si dokazu predstavit, az nebude mamka. Tu bych ted zabila, kdybych odesla. Uz ji stacilo 7 let, jsem jeji jedine dite a ona ven uz ve skoro 70 nepujde.
Ted se mi navic rozvedlo par kamaradek, manzele cizinci, a jak jsou holky rady, ze je to v cr. Byt sama v cizine, uf. Deti manzel nemusi pustit nebo nemusi chtit. Doufam ale, ze se k rozvodu u nas nikdy neschyli.

Ale zavidim ti zase moc princeznu c.2. I my bychom chteli, ale zatim se nedari. Bude to zazrak, jestli i k nam prijde, bude nam za chvili 40 a 44.

Jinak na Vaclavak nechodim vubec. nahore fetaci, uprostred rusaci, dole kurvy - pardon, ale fakt si vybiram, kde se pohybuji. Mam takovy svuj okres a la Minka. A tam je mi dobre.
Prave jsem ale ted prestala i sledovat politiku, protoze je to sileny pocit bezmoci a jen jakoby vyckavam. Pritom bych rada svou vlast budovala ~;)~t~
Karifida 8929
10.10.2012 6:00:17
Tak diky,kouknu se tam.Ja se spis bojim,ze muj manzel nepochopi ten skvely cesky humor a ja budu nakonec zklamana.
Sugar+3 13203
9.10.2012 2:43:07
Pokud myslis koupit (ne stahnout, s tim nemam zkusenosti), zkus Amazon (www.amazon.com) a oscarove filmy (Kolya, Dark Blue World, Divided we fall). Ujisti se, jestli skutecne maji english subtitles - melo by to byt v popisu. A jak si jednotlive filmy rozkliknes, nabidne ti to dalsi perly ceske kinematografie - treba Zelary nebo Obsluhoval jsem anglickeho krale.
Ja si kdysi objevila ve videopujcovne Dark Blue World, ale muj manzel si stezoval, ze ty anglicke titulky nestiha cist ~o~
Karifida 8929
8.10.2012 17:28:10
Happy Thanksgiving vsem.
Mam dotaz,nevite kde by se na netu dali sehnat nake ceske filmy s anglickymi titulky?Chtela bych manzelovi trochu priblizit cesky humor ale prekladat mu cely film je blbost.Predem diky.
yxh 122253
23.9.2012 16:38:52
Ahojky,
Existuje tady nekolik obchodu s evropskym importem z ruznych zemi, ale nevim, jestli posilaji veci po Kanade. Ale za zeptani nic nedas.
Tyhle jsou v Alberte:
Jeden je v Calgary - Edelweiss Imports, pracovala tam i holcina z CZ, kdyz jsme tam byli asi pred 1/2 rokem. Veci maji hodne z Nemecka a Holandska ale i z jinyh zemi. http://www.edelweissimports.com/home.php
Pak tu je
Wooden Shoe Bakery & Cafe Ltd The
210 3 Avenue South, Lethbridge, AB T1J 4L6
(403) 320-6263
Tyhle obchody znam protoze tam nakupujeme.
Ale je jich vic na vychode zkus dat do Google. Uvidis ze toho je hodne. Jeden veliky obchod je v USA a odtamtud by to sem taky mohli poslat, ale cena a clo by asi stalo dost penez.
Xeni 71650
22.9.2012 21:35:55
V Torontu byl cesky obchod Prague Food Emporium drive u Pychlika, ale ted jsem cetla v Novem domove, ze ho v kvetnu koupil nejaky Srb. Ja chodim nakupovat do Food Depot, kde maji ceskou horcici, kafe, sladkokysele okurky atd, ale maji to myslim Rakusaci a je tam z Evropy od vseho kousek, hodne veci z Nemecka, pak je taky Starsky v Mississaga, ale tam je 90% dovoz z Polska. Ze by tu ale nekdo neco rozesilal po Kanade, tak to teda nevim, protoze me sem nasi vsechno posilaji z Cech. Jednak v CR sezenu oproti Kanade vsechno a i postovne z CR je levnejsi nez uvnitr Kanady. Oproti internetovym obchodum a sluzbam v CR jsme tu hned za opicema, a to nejen v tom, tedy aspon mam tento silny pocit, vzdy co se vratim z CR a neco si zapomenu koupit, nebo mi to dojde.
Sam01 129844
19.9.2012 9:20:30
Ahoj.
Potřebovala bych radu. V Torontu prý má být český obchod. Nemáte náhodou některá kontakt na tento obchod? Potřebovala bych tam něco objednat a poslat v rámci Kanady,abych to nemusela posílat z ČR.
Předem děkuji za případný kontakt.
Xeni 71650
15.9.2012 1:44:23
Ahoj holky,
ja kdyz prijedu do Cech, tak pozoruju i stonky rajcat v ranni rose, vite ze maji zlaty chlupy a s rosou na slunicku se to nadherne trpyti. Ja se doma budu rozplyvat i nad trpyticim se sterkem v kolejisti a snopama na polich, asi tak.

Loonete, moje sestra byla na dovolene v tzv. ceske Kanade a musim rict, ze fotka co svara udelal byla snad stejna jako nase, kdyz jsme byli u Grundy lake. Ja tu taky vidim ohromny krasny stromy, ale proste rodice mi chybi a i kdybych bydlela v nejkrasnejsi zemi na svete, tak mi bude furt neco ci nekdo chybet. Nekomu staci na zmenu rok i mene, nekdo potrebuje 10 - 20 let a nekdo si nikdy nezvykne. Vim, ze tohle je domov mych deti, ze to tak citi, ale bohuzel ja tu sem porad na jakesi permanentni navsteve s otevrenou zpatecni letenkou. Ale je docela mozne, ze to tu jednou zabalime, vratime se do Cech, a treba prijde krute procitnuti, ze vsechno uz je jinak. Uz ted v lete mi to tam pripadalo jine, sokovalo me kdyz mi kamaradky vypravely o drogach na stredni a sikane na zakladnich skolach a pod. Mladi rodice mi prisli dost bezohledni, namysleni, ze by se treba deti mely na houpackach stridat nebo pockat az na ne prijde rada, ze by nekdo rekl s dovolenim pred tim nez do cloveka vrazi. Vidim to, citim to a je mi z toho neveselo.

Jinak je tedy pravda, ze v Torontu u jezera to vypada jako u more a kdyz tam jsou plachetnice, nebo v Harbour frontu jsou vyhlidkove plavby lodi, tak je to hezke.
Kazdodenni navstevy nasi popelnice rodinama racoonu jsou taky vzruso. Co uz neni vzruso jsou placeni property tax, utilities a treba ted nam zacala tect strecha, takze kdyz na me padaji deseti tisicove faktury, tak mam z toho nespave noci az vredy a brani mi to kochat se prirodou. Ale az Maruska povyroste a pujde do full day Kindergarten, ktera tu do te doby bude a ja pujdu do prace, tak snad bude lip.

Pak teda musim rict, ze se vylozene kocham pocasim. Vubec by mi nevadilo, kdyby to takhle zustalo. My tu stejne snih nemivame a mraz, vichr a ledovy dest bych si klidne odpustila. Navic bych si usetrila stresy, kdy se deti vztekaji a odmitaji se narvat do oteplovacek. A taky mam daleko min pradla. Taky je fakt, ze co nemusim cekat 20 - 30 min na zastavce busu za jakehokoliv pocasi, ale sednu do auta a dojedu si, i kdyz ne teda vsude, jen po znamych trasach, tak je svet hned ruzovejsi.

Zdeni co se tyce vareni, tak me hrozne chutnalo sushi, ale co jsem se prihlasila v Praze na kurz vyroby v jedne restauraci a naucila jsem se ho delat, tak uz mi vubec nechutna ~o~ ani jsem nevyuzila akcni nabidky sushi ryze ~a~.
Objevila jsem ale bean sprouts, to jsem drive neznala a nevarila a restovany s hromadou vselijaky zeleniny s trochou teryaki omacky, posypany sezamovyma seminkama s par kapkama sezamovyho oleje, je to teda namina. Zkousela jsem to balit do tortily, ryzoveho papiru a i tak jako priloha je to fakt moc dobry.

Bohunko musim rict, ze ja mam typickyho kluka co se zajima o zbrane, kudly, vrtulniky, auta, motorky, roboty a pak mam 2 princezny, ta malinka si zatim jenom zkousi boty, ale ta vetsi se nekolikrat denne prevleka, cese, voni, maluje, pta jestli je krasna a cute. Jsem moc stastna, ze mam oboje a musim rict, ze syn by malou na rukach nosil a pro malou je synator neco jako buh, vzor, idol, aspon se tak na nej diva ~:-D hezky vikend vsem ~x~
yxh 122253
14.9.2012 22:15:01
Ahoj Zdeni,
Koukla jsem na ty stranky, vypada to dobre, tak jsem poslala link Barunce, at ma nejakou inspiraci.
Dekuju.
Jak je u Vas? Vcera hezky a dneska ma byt az 32C, tak mame v planu BBQ na vikend. Mozna, ze mi dozrajou aspon nejaka rajcata.
Krasny vikend vsem ~;((
Zdenka, dva kluci 132279
12.9.2012 18:32:32
tak se mi to tam objevilo, adresa je uplna :). I video tam je....jinak jsme nevedela co je to celeriac a je to korenovy celer, celery stalk = rapikovy celer....ale to vy asi vite, co?~:-D
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 24494  [Dalších 24454 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.