| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Více dětí – váš problém

 Příspěvky 110 z 394 [Dalších 384 >>]
Hajke, 4 děti
  • 
1.10.2011 1:29:36
Díky moc, Iko, za tvůj článek! Náhodou jsem ho rozklikla a plně s ním souhlasím, vypovídá i o mé osobní zkušenosti. Chci tě jen podpořit, díky za smysluplné odpovědi,iniciativu v diskusi... můj obdiv, že ti ta snaha vysvětlovat "nevysvětlitelné" (kdo osobně nezažije, neuvěří :-) ) za ty negativní reakce některých pisatelek stojí :-D. Ale kvůli takovým jako jsi ty, se hýbou věci k lepšímu. Držím palce! Hajke, 4 děti, VŠ ;-D)
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
20.10.2009 1:10:10
Fakt jste dámy ubohé, jak tu napadáte ostatní jen proto, že nejspíš Vaše dítko bylo možná tak nerozvážné a je na vozíku...můj brácha na něm byl taky chvíli, nejsem citový mrzák, ale přiznám, že je to pitomec a byla to jeho blbost, při nehodě málem zabil 2 další lidi...být to moje dítě, které tohle způsobí, budu stejně kritická...padají tu drsná slova o nepodání ruky, opření kola...všechno to jen ukazuje vaší agresivitu...pokud jste natolik nekritické a "maminky" co je jejich mazánek vždy ten chudáček, ačkoliv byl mladý a hloupý a nevěděl co ho v tom autě může čekat...a přizabil u toho další lidi...nechápu, ale vaše věc~n~
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
20.10.2009 0:59:44
Dovoluji si také se připojit. Jestliže někdo jezdí jak hovado, slyší to ze všech stran a je mu to fukejř, potom si dle mého ten vozík vybral. Pokud mu nestačí rady starších či moudřejších, či obojího dohromady, pokud mu nestačí ty úžasné reklamy Nemyslíš, zapatíš! potom si ten vozík vybral. Nebo snad nevěděl, že když to napálí ve stovce do stromu, že může zabít nebo jen přizabít sebe a mimoto další lidi ať už v jiným autě nebo své spolujezdce??? Ale o tom článek není, nijak extra mne nazaujal, nezabývám se takovýmito věcmi, každý ať dělá jak umí, když někdo své děti dokáže důstojně "uživit" a vychovat, potom ať jich má třeba 50. Já třeba neházím lidi, co mají více dětí do jednoho pytle s barevnými, kteří na sebe nechají dělat ostatní, dětem nedají najíst a pošlou je tak pro pivo nebo cigára do večerky, ale jsou tací i nebarevní...dle počtu dětí se soudit nedá, přece jsou i jiné aspekty k posouzení- jak jsou děti vychované, jak mluví, jak jsou oblečené(tím nemyslím značku, ale čistotu)...Nečetla jsem článek předchozí a už vůbec ne reakce na něj, jaksi mne přestalo bavit se těchto diskuzí účastnit, jelikož téměř vždy je to o dvou táborech, které se mezi sebou dohadují...zbytečně promrhaný čas, to se raději jdu podívat na diskuzi o psech, tam se člověk něco dozví,ale na tohle jsem musela reagovat:-)
10.10.2009 11:02:29
spravne Iko a to prece jde.Odhadnout vlastni sily.Takze Susu je normalni mama,ktera zna sve moznosti.Ja s ni naprosto souhlasim.proc mam mit vic deti,kdyz o to nestojim?Prece se vzajemne nebudeme soudit podle toho,kdo ma vic deti,ten je lepsi,kdo jich ma min je slaboch.Vzdyt kazdemu podle jeho moznosti a chuti.Dulezite je,aby deti nestradaly,byly stastne a spokojene.Ja sama mamu nikdy pro sebe nemela,protoze jsme byly tri.Ale zase mozna jinym detem to muze vyhovovat,co ja vim.Ze by se tim ona realizovala,to asi taky ne,protoze studovala a na nas uz ani cas nebyl,tak to pak uz vubec nechapu.Ja mam dva jedinacky a absolutne si to uzivam.Na vic proste nemam nervy ani silu a nestydim se za to.
9.10.2009 11:46:35
Ještě se stále platí poplatek u psychologa, ano, i za dítě.
SnowWhite
8.10.2009 16:55:56
Teda dámy, smekám před Vaší schopností dovést své názory k dokonalosti :-). Bráno Vaším příměrem - já mám auta tři, soused dvě a jedno ho zlobí.... Za prvé je mi to úplně fuk. Proč bych měla řešit sousedovo druhé auto, když má ještě první a tudíž si může pomoci sám (tedy za situace kdy o pomoc nepožádá a má pro to důvody).
Za druhé i při svých třech autech mám pocit soběstačnosti - podělá se mi jedno druhé, stále ještě si zajistím opravu za pomocí třetího...no a když se podělá i třetí, je to můj průšvih a vyřeším opravu všech třech sama, protože proč s tím, že jsem chtěla tři auta nebo osm, mám otravovat své okolí?
Milá Blážo, myslím, že my máme společné jedno, a to tři děti....ovšem cítím to tak, že ty budeš spadat do kategorie, rychle natáhnu ruku a budu čekat, co mi do ní spadne. Pokud nespadne, jaktože ta svině soused, který má míň než já mi nedá ze svého....vždy´t já jsem potřebná a ne svojí vinou, ale kdo se má o tři auta postarat, benzín taky něco stojí....
Jste úplně mimo! Zaměřte se raději na to, jak si pomoci samy, než abyste prudily okolí svými neoprávněnými požadavky na to, aby vám někdo pomohl....
Zdraví vás obě "blbka"


Když já mám jen jedno auto a soused dvě, a tedˇ ho jedno zlobí - proč bych mu měl chodit pomáhat tlačit? (Když mne k tomu samozřejmě nic nenutí a ani nutit nebude) Dobře mu tak!
Prostě tak to berou, začínají a končí samy u sebe.(No připustit si představu, že jednou jim klekne jejich auto a do špitálu je hodí soused...to by byli asi dost kyselí...).
Lassie66
7.10.2009 8:27:55
Madelaine, to je pravda, pokud se ale změní důchodový systém a přerozdělování peněz(jak píšeš).
ninja, 1 dite
  • 
6.10.2009 23:44:09
Ano, to je problem prubezneho duchodoveho systemu, ktery jsme zdedili v podstate po Bismarckovi. Ale on by se zhroutil stejne, i kdyby byla porodnost vyssi. Proto je duchodova reforma nezbytna. Pokud si bude sporit kazdy na svuj duchod (nemusi si to davat do strozoku, ani nemusi "kazdy" na "svuj" -- pojistovna je samozrejme dobra vec) tak ma kazdy (kazda generace) nasporeno na sebe a kdyz silne rocniky dojdou do duchodu, dojde sice ke zmenam v hospodarstvi, ale potrebne investice plati duchodci ze svych uspor, a nikoli nasledujici generace (ktera tak muze tvorit uspory, kapitalizovat je a nasledne investovat a zabranit tak permanentni kontrakci ekonomiky).
Jinymi slovy, prubezny duchodovy system zpusobuje, ze populacni vykyvy rozkmitavaji ekonomiku, zatimco kapitalovy tyto kmity tlumi.
Samozrejme spolecnost nemuze trvale fungovat s ubytkem populace, to by in extremis vedlo k populaci s jednim jedincem :-) nicmene redukce populace na rozumnou uroven muze trvat cele generace, aniz by to narusilo fungovani spolecnosti. Trh ma totiz mechanismy, ktere zacnou tlacit na zastaveni populacniho ubytku ve chvili, kdy populacni pokles zacne byt pro spolecnost nevyhodny.
Napsal jsem "muze", nikoli "musi"; pokud do toho zacne trhu nekdo kecat, pokud si Topolankove nebo Paroubkove mysli, ze jsou chytrejsi nez prirodni zakony a vydaji edikt, kterym porodnost uvedou na zadanou miru, trzni sily nemohou zareagovat a vysledek muze byt katastrofalni. Vysledek Mussoliniho pro-natalitni politiky nam budiz varovanim.
ninja, 1 dite
  • 
6.10.2009 23:23:42
ano, jiste ze pod stul :-) dnes byl prilis narocny den.
ovsem zbytek vasi odpovedi je utok ad hominem -- kdyz nam dojdou argumenty, atakujeme jejich nositele, ze. K tomu se nebudu vyjadrovat.
Sapienti sat.
6.10.2009 22:57:47
A jéje, ninjo, ono to bude asi ještě horší, než jsem si myslela. Předně mám dojem, že tvá reakce z velké části patřila někomu jinému, protože odpovídáš na něco, co jsem nepsala já. Ale budiž, ještě jednou ti odpovím.
Tak postupně:
Neříká se "spadnout na zem", nýbrž "padnout pod stůl"
Zastánci rakouské ekonomické školy, marxisti, fašisti, keynesiáni, neoricardiáni, friedmanovci či jiní ekonomové mě nechávají zcela chladnou, pokud si myslí, že dokážou říci, proč selhaly teorie druhých kohoutů na smetišti a pro své vlastní geniální myšlenky se zdráhají používat slovo teorie.
ad 1) To skutečně nevím. Možná to bude tím, že LIDEM je jakákoliv proporodní politika jedno a rozhodují se na základě (mnoha) jiných podnětů.
ad 2) dtto
Poslední odstavec už snad ani není z liberálně - konzervativního soudku, to už by se líbilo anarchistům. Bacha, ti jsou v poslední době dost doleva. Nicméně se musím ohradit, že jsem nikomu nikdy nic nesebrala, natož násilím (a kdyby, do toho, jak si svůj lup chci přerozdělovat, nikomu nic není).
Pardon, ale na TOHLE jinak než ve srandě reagovat nemůžu.
A co ta hádanka? Už víš, kdo tvrdil, že "ekologie je jen třešinkou na dortu hospodářského růstu?" Vzpomínám si, že taky říkal: "Víc takových Kožených!" ~t~~t~~t~
Hezký večer, a prosím, ušetři mě dalších ekonomických námětů k racionálním úvahám, je zřejmé, že mě nenapravíš. Setrvejme prosím každý ve SVÝCH omylech, tak bude zabezpečeno, že se nikdy nepotkáme.
 Příspěvky 110 z 394 [Dalších 384 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.