| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Červený nosí čepice

 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]
bejbina
24.8.2008 11:03:24
Zdenko, tak to bych Ti přála vidět, s jakým zabezpečovacím zařízením pracuje u nás. Když to znáš, tak Ti stačí říct jen oblast, kde pracuji. Plzeň. :-D
Je pravda, že dálkovina je výhodná a bezpečnější, ale lidem chybí kontakt s lidmi. Zažila jsem situaci, kdy díky optimalizaci trati a tím pádem zpoždění, nastoupily ve stanici donedávna obsazené výpravčím, dvě staré paní. Nádraží zavřené, u nástupiště jen nová, moderní, sice zastřešená, ale nijak teplá zastávka a nefungující informační cedule. Byly ještě rozčílené, že se nemohly na výpravčího dobouchat. Bezpečnost je na dráze prakticky to nejdůležijtější, ale také je to služba cestujícím. To za nás automaty nezvládnou.
monika, Daník
  • 
23.8.2008 21:47:00
Mám také jeden typ na výlet parním vláčkem.Už několik let jezdíme do Jindřichova Hradce na folkový festival a letos jsme dětem dopřáli dlouho slibovaný výlet párou. Úzkokolejka na trase J. Hradec - Obrataň, J. Hradec - N.Bystřice.Jeli jsme tam i zpět.Děti mohli posvačit v jídelním voze,cestou na ně sice padalo spousta sazí,ale byli nadšení.Přivezli jsme si spoustu plakátů a pexeso mašinek.
23.8.2008 14:43:27
A co nehoda v Moravanech?
21.8.2008 19:52:04
A pro toho, kdo zavítá do severníc Čech, tak ještě dva tipy (dokonce leží nedaleko od sebe): Železniční muzeum v Zubrnici (v obci též pěkný skanzen) a zámek Telnice u Ústí nad Labem, kde má pan kastelán v několika místnostech instalovány spousty modelů vláčků všech velikostí a druhů. Pro děti a tatínky ráj!
20.8.2008 22:06:31
Soudit celkový provoz podle jednoho místa kdesi v lesích není moc vhodné. Provoz na lokálkách skomírá, ale o to hustější provoz je na největších tratích a v největších nádražích. Zrovna trasa Praha-Kolín, o které článek byl, je asi nejfrekventovanější trať u nás.
Vysvětlovat mi, jak funguje zabezpečovací zařízení, tak tomu se říká nošení dříví do lesa :-D Já totiž ta zabezpečovací zařízení vymýšlím ;)
Martina, 3 synové
  • 
20.8.2008 21:00:10
Telgárdská smyčka na Slovensku na trati z Červené Skaly do Margecan, nevypadá tedy takto efektně, ale zato tam vlak jede z tunelu na most a pak zas do tunelu, je tam krásná krajna a drážní nadšenci a fotiči to tam milují.
sally
20.8.2008 17:25:31
Katko,
to je Tehachapi v Kalifornii... máme to "kousek" od domu (co by kamenem dohodil a zbytek za pět hodin autem dojel :-) a je to oblíbené místo mého syna a manžela... Mám pocit, že ještě jedna taková smyčka je v Kanadě, nevím, jestli je něco i v Evropě...
Marta
  • 
20.8.2008 12:28:13
Hlavně je mýtus, že jezdí více vlaků. Vlaků je řádově méně. Máme chatu u trati, v osmdesátých letech jel vlak s uhlím každé 3-4 minuty, dneska se třeba půl hodiny nepohne kolo. Nákladní doprava v podstatě vymizela.
A to že když výpravčí přišli o červené čepice znamená jen to, že velké tratě řídí za ně dispečeři (také lidé).Hlavní výhoda je v tom, že výpravčí má přehled jen do sousední stanice, kdežto dispečer vidí vlak po celé trati (na počítači) a může lépe koordinovat situaci, plánovat křižování vlaků nebo stahovat zpodění. Jinak bezpečnost zajišťuje zabezpečovací zařízení (obsluhované lidmi). Technika pomáhá (pozná že vlak je na koleji a stáhne závory) a nenechá třeba postavit cestu pro dva vlaky proti sobě. Většina nehod je ale, když někdo nerespektuje návěstidlo (auto na přechodu, strojvedoucí přehlédne návěstidlo a pod.) Tomu výpravčí ani dispečer nezabrání.
Katka,kluci 5 a 9
  • 
20.8.2008 12:04:04
To je paráda.Vypadá to jako model. Kde to je ?
19.8.2008 23:07:50
Ne tak docela, tihle výpravčí v modré čepici přebírají řízení ve stanici většinou jen při posunech. Jinak jsou ty modernizované tratě celé řízené dálkově z velkých stanic.
 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.