| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Partner workholik

 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]
majka šedivá
  • 
11.10.2008 12:59:43
zažila jsem necelé 2 roky s workoholikem-musela jsem odejít,byla jsem stále kdesi daleko za jeho prací a firmou,slepí k mým přáním,slepí ke vztahu,ke svému zdraví...jen další obět za nepostradatelnost.,žena mu zemřela,nebylo čas si všimnout varujících příznaků,prý jen stres,ale ani to jej nezastavilo,náš vztah byl zničen,dál si hraje na boha,je hrozné se na to z povzdálí dívat.A argument? Oni přece jen trochu víc pracují než ostatní.Nikdy se nemají čas ohlédnout jakou spoušt za sebou nechávají.
24.9.2008 22:28:27
Ahoj,
právě píšu článek o workoholismu a chtěla jsem se zeptat, zda by se našel někdo, kdo jím trpěl nebo trpí (případně partner/ka) a udělal by se mnou krátký anonymní rozhovor (např. přes mail). Moc by mi to mohlo. Prosím, piště mi kdyžtak na mail rozhovorVK@seznam.cz . Diky:-)
Mamina - 3 dcery
  • 
16.1.2008 1:09:28
Všichni mi říkají, že jsem workoholik. Pracujuji v IT z domova od 8 hod mnohdy až do pozdních nočních hodin. Dítě nám hlídá od narození cca 4 - 6 hodin denně babička a pak manžel, protože jinak bych přišla o kientelu a mohli bychom se jít klouzat. Práce je někdy tolik, že se pod tím skládám. Pocit zodpovědnosti ke klientům i k naší budoucnosti mne nutí udělat vše co nejlépe a hlavně nejdříve a čím víc toho udělám, tím víc se toho zase nabalí. Co odsunu o týden, buď pak zapomenu a nebo je z týdne měsíc a pak je to průšvih. Předelegovat to na někoho dalšího se mi včas nepodařilo a teď už nemám ani kapacitu někoho hledat či případně zaučovat. Odmítat práci si nemohu dovolit - platíme hypotéku na dům, živíme 3 děti a manžel se střídá s babičkou v hlídání a podniká jen "na zkrácený úvazek".
Neužiju si děti, nestíhám domácnost ( služku ale nechci), mám z toho často depku a nevím kudy z toho ven. Je pravda, že vydělám peníze, o jakých se tady ženským v okolí ani nesní, ale je to za cenu dvojnásobného množství pracovních hodin. Nemám čas na sebe, nemám kamarádky, koníčky... Manžel se mi sice snaží pomáhat jak to jde a asi mu to tak i docela vyhovuje, že není ta tíha zodpovědnosti za uživení rodiny na něm, ale já se pod tím skládám.
Takže jsme nebo nejsem workoholik? Poradí mi někdo jak z toho vybruslit a neohrozit přitom rodinný příjem?
Lusika
  • 
11.1.2008 15:45:45
Ahoj,
mám problém trošku jiný. Získala jsem dojem, že parner práci využívá k odpočinku od dcery a ženy. Když může, zůstane déle i o pár hodin, posunul si začátek pracovní doby na později apod. Sice toho má v práci dost, ale přitom stihne sledovat zprávy a jít na hodinový oběd.
Ale jak jsem to pochopila, není to zase tak neobvyklá praktika..
L.
Eva.
6.1.2008 21:57:21
Souhlasím. Miluji svoji práci, ale čeho moc, toho příliš...
5.1.2008 18:38:35
To jsem se nasmála :-) "Nástěnky se čtou" :-) Jojo, to by nesměl syna vodit do školky manžel a ze školky děda. Takže to nečte nikdo :-D Obědy platíme samozřejmě inkasem a kdybych občas nevezla Mikiho já (ať už tam, nebo zpět), nikdy nikdo neřeší, že ve skříňce už nemá nic na převlečení a nebo se mu tam kupí hromada (to jak ho děda občas zapomene do něčeho navlíknout :-)). Ale ještě že ty svoje mužský mám, ráno obvykle nestíhám ;-) a odpoledne pracuju, a to nejsem žádný -hoik, jen normální žena, která je ráda, že má dobrou práci. Taky si myslím, že když občas školím někde 150 km od domova, odjíždím brzy ráno a vracím se sotva Mikiho uložit, nejsem workholik, jen prostě žiju v době, která přeje spíš těm "flexibilním" :-) a buď to budu respektovat a nebo budu naříkat na stereotyp a malý plat.
Skutečné workholiky znám dva (a to znám stovky lidí), jsou to muži a musím podotknout, že jejich ženy věděly, do čeho jdou, mohly si teda vybrat předem. Narozdíl od alkoholismu či gamblerství to nejde moc dlouho tajit... :-)
MarkétaP + 4 dcerky
4.1.2008 22:24:51
Cheorchio, manžel to vyřešil mazaně - natahal kamarády z dětství do svojí práce :)
kveta19
4.1.2008 22:16:11
ehm,ono pokud Te firma tak zamestnava(a take zaplati:-)) ),vetsinou si vytvoris vazby prave ze spolupracovniky,kamose proste nemas cas hledat.
Vidim to u sveho manzela,-za zle mu to nemam,proste maka,abysme se meli dobre a ja neznam jeho kamose z detstvi,ale z firmy.
Ondra, 3 děti
  • 
4.1.2008 21:28:16
Souhlas, taky si myslím, že některé přispěvatelky nepochopily rozdíl mezi pracovitostí a workoholismem. Asi měl být článek víc polopatický a méně ironický...
Ale dostala mě stížnost na nedostatek času a strašnej kvalt v práci, doplněná o pohrdavou zmínku o "odsezené" pracovní době ve státní správě - psaná v pracovní den v půl druhé odpoledne! Copak copak, Lindo, děláš snad ve státní správě? :-)))
Winky
  • 
4.1.2008 20:01:58
Taky lehká závist nad obživlým plyšákem..... jenže život je změna, připravte se....

Mě tedy když se stane že se přes den zahloubám u PC (obvykle na to mám "polední pauzu" když malá spí, nebo večer), zaručeně následuje nějaká kalamita. Nejsem totiž asi žena neboť neumím dělat víc věcí najednou - zároveň myslet a u toho vnímat dítě. Ta v okamžení pochopí že ji nevnímám, a jsou dvě možnosti - buď začne být protivná na maximum, ječet a vztekat se, nebo se naopak potichounku odplíží a vytváří svou "práci" což obvykle znamená pomalovaná zeď, rozházená skříň, svlečená plína i s obsahem, vypatlané tuby krémů a tak.......

A když mám hlídání a pracuju, vypadá to že si dítě myslí že máma se asi někde flákala poněvadž jak dorazím domů, tak nemám ani na minutu oddech a už po mě leze (a protože dělám s lidma a hodně mluvím tak bych ocenila půlhodinku klidu). Pokud je doma manžel tak můžu prchnout na záchod, pokud hlídá babi a jedu si ji vyzvednout, není úniku před jejím slovním průjmem.

Workoholismus je poměrně nebezpečný - třeba táta se z toho jednou psychicky sesypal, nebyl to vyloženě dříč co se času týče, ale pedant a jel na preciznost, sám sobě nic neodpusti... a jednou ho propustili a jako důvod uvedli že nedělal svou práci nejlíp, to fakt neunesl.... Manžel měl taky jedno období kdy měl dojem že točí zeměkoulí, nebyl na vysoké funkci, ale u rozjezdu firmy, takže nasazení neustále, noci, víkendy.... pak objevil zákulisí, nitky a politiku a prokoukl to svýma vlastníma očima (říkat jsem mohla horem dolem) že z něj akorát dělají makačenka a až ho vyždímou, najdou si jinýho osla. Včas to pochopil.
 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.