| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Partner workholik

 Celkem 31 názorů.
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Žena workoholik 

(3.1.2008 12:37:57)
Zrovna dnes, v tomto školním roce již asi šedesáté, hleděla na cedulku ve školce, která hlásá: "Maminky, dávejte, prosím, dětem na zahradu jiné než oblečení než do třídy". V době, kdy minimálně třetina dětí chodí do školky nebo ze školky s tatínkem, přijde mi to dost legrační. Když jsem četla tenhle článek, zarazilo mě, že hovoří vždy o "ženě workoholika", "jeho drahé" a podobně. Žena workoholik existuje, já jich pár osobně znám. Jen se mi tak spojila cedule ze školky s tímhle článkem, tak to sem píšu.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Žena workoholik 

(3.1.2008 12:53:47)
A kolikrat to ani nemusi byt zena workoholik. U nas vodi prevazne deti do skolky take tatinek, jelikoz MUZE. Kdyz nemuze, jdu ja anebo babicka. Ale prevazne tatinek :-)
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Re: Žena workoholik 

(3.1.2008 13:38:01)
Já to taky nemyslela tak, že tatínkové vodí do školky ženy workoholiček. Můj muž také vodí či vyzvedává a já (už) workoholička nejsem.
 Lída+2 


Re: Žena workoholik 

(3.1.2008 13:00:59)
MArkéto hezky se Ti to spojilo.:-DDDDDDDD
Ale on když vodí tatínek..tak je to spíš z nutnosti..třeba já jsem už v 5 ráno v práci a manžel je ráno rozveze... na 7 do školky a školky a já pro ně jezdím odpoledne... jinak to nejde...nemáme babičky víš.:-)
teda máme,ale né na vyzvedávání dětí..o to se musíme postarat sami...takže jsem se rozpůlili...
A ty úči by měli vědět, že tatínci nečtou nástěnky...manželovi trvalo 1/4 roku než pochopil, že se to čte....protože to je pro naši informaci...
 Mitzi 


Re: Žena workoholik 

(5.1.2008 18:38:35)
To jsem se nasmála :-) "Nástěnky se čtou" :-) Jojo, to by nesměl syna vodit do školky manžel a ze školky děda. Takže to nečte nikdo :-D Obědy platíme samozřejmě inkasem a kdybych občas nevezla Mikiho já (ať už tam, nebo zpět), nikdy nikdo neřeší, že ve skříňce už nemá nic na převlečení a nebo se mu tam kupí hromada (to jak ho děda občas zapomene do něčeho navlíknout :-)). Ale ještě že ty svoje mužský mám, ráno obvykle nestíhám ;-) a odpoledne pracuju, a to nejsem žádný -hoik, jen normální žena, která je ráda, že má dobrou práci. Taky si myslím, že když občas školím někde 150 km od domova, odjíždím brzy ráno a vracím se sotva Mikiho uložit, nejsem workholik, jen prostě žiju v době, která přeje spíš těm "flexibilním" :-) a buď to budu respektovat a nebo budu naříkat na stereotyp a malý plat.
Skutečné workholiky znám dva (a to znám stovky lidí), jsou to muži a musím podotknout, že jejich ženy věděly, do čeho jdou, mohly si teda vybrat předem. Narozdíl od alkoholismu či gamblerství to nejde moc dlouho tajit... :-)
 Nerida 


Re: Žena workoholik 

(4.1.2008 3:52:56)
Myslim, ze vim cos tim chtela rict. Ja mam taky dojem, ze se nekdy automaticky predpoklada, ze pokud napr mluvime o workoholiku tak to musi byt muz, ze do skolky vodi deti zasadne maminky, atd. Samozrejme v realu to tak neni, ale stereotypni mysleni preziva.
 Linda 
  • 

Pan doktro myslí že ženy nedělají? 

(3.1.2008 13:27:49)
Pan doktor žije na jiné planetě? Dnes když nemakáte jak o život, tak hrozí ztráta zaměstnání, což je u rodiny s hypotékou a dvěma dětmi tvrdý oříšek. Určitě nejsem workolik, ale protože dělám v logistice, nevím nikdy, v kolik se domů vrátím (zlatá babička, která vyzvedne děti a pohlídá). O víkendu si pak beru domů papírovou práci. Je toho prostě strašně moc a vzhledem k vysokým nákladům na zaměstnance firma nechce brát další lidi, to by nám musela snížit platy a to nechce nikdo. Odsedět si svoje v práci, to snad jde dnes už jen u státní správy. Také mě docela zarazilo, že píše pouze o pracujících mužích (žena by byla nejraději, kdyby s ní muž byl i těch 8 hodin místo práce). Se pan doktor zbláznil? Myslí že ženy nechodí do práce?
 Lizzie 


Re: Pan doktro myslí že ženy nedělají? 

(3.1.2008 13:32:03)
Lindo,

souhlasím, s tou pracovní dobou jsem teď odeslala prakticky to samé - a i ženy pracují, některé dokonce i na náročných pozicích. Nevidím důvod proč by pracovat neměly. Představa, že bych byla v domácnosti je pro mě velmi deprimující a to se za kdovíjakou kariéristku nepovažuji.
 Lizzie 


Re: Pan doktro myslí že ženy nedělají? 

(3.1.2008 13:32:04)
Lindo,

souhlasím, s tou pracovní dobou jsem teď odeslala prakticky to samé - a i ženy pracují, některé dokonce i na náročných pozicích. Nevidím důvod proč by pracovat neměly. Představa, že bych byla v domácnosti je pro mě velmi deprimující a to se za kdovíjakou kariéristku nepovažuji.
 Ivana Procházková 


Re: Pan doktro myslí že ženy nedělají? 

(3.1.2008 22:15:18)
Vidíš, Lindo, a my s manželem bychom přitom oba rádi dělali za menší plat za cenu více volného času. V mém zaměstnání to jakž takž jde (pracuji částečně večer z domu a přes den mám tím pádem více času na "nepracovní" věci), manželovi ale nikdo v jeho profesi částečný úvazek nedá.

Článek se mi nelíbí, jednak tím rovnítkem "workoholik = muž", jednak tím (pro mě) trapně žoviálním tónem a jednak proto, že workoholismus přeci není o závislosti typu "když si nešlehnu, zkolabuju", ale hodně o tom, že workoholik běžné mezilidské vztahy (v rodině, mezi kamarády) nahrazuje vztahy vytvořenými na pracovní úrovni v pracovním kolektivu. Čímž následně vyhledává práci právě i proto, že mu nahrazuje chybějící sociální vazby. Pár workoholiků znám celkem důvěrně, sama jsem na to svého času náběh měla.
 kveta19 


Re: Pan doktro myslí že ženy nedělají? 

(4.1.2008 22:16:11)
ehm,ono pokud Te firma tak zamestnava(a take zaplati:-)) ),vetsinou si vytvoris vazby prave ze spolupracovniky,kamose proste nemas cas hledat.
Vidim to u sveho manzela,-za zle mu to nemam,proste maka,abysme se meli dobre a ja neznam jeho kamose z detstvi,ale z firmy.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Pan doktro myslí že ženy nedělají? 

(4.1.2008 22:24:51)
Cheorchio, manžel to vyřešil mazaně - natahal kamarády z dětství do svojí práce :)
 Lizzie 


Workoholismus x časově náročná práce 

(3.1.2008 13:28:28)
Nepopírám, že workoholismus existuje a věřím, že pokud se toto někomu vymkne z rukou je to svým způsobem droga, ale pobavila mě ta věta ,,odkroutí si 8 hodin v práci". Já vám nevím, ale znám dost lidí, co si o 8hodinové praocvní době mohou nechat zdát, jsou časově náročnější povolání - ne, že by to přímo zavánělo workoholismem, ale partner se prostě musí smířit s tím, že po 8 hodinách (nejlépe každodenně ve stejnou dobu) žádná ,,padla" nebude:-)) Samozřejmě, že pokud někdo striktně staví práci před rodinu je to problém/ale myslím, že když někdo žije/bere si, člověka, který nejde do práce na osmou a nevrátí se denodenně ve čtyři, musí s časovými čárami a vychytávkami různých společných chvilek počítat...
Nejsem kdovíjaká kariéristka, ale jsme lidé povolání různých, že jo..
 Julča 
  • 

je to závislost se vším všudy 

(3.1.2008 13:54:41)
Já bych řekla, že to jsou dvě rozdílné věci - hodně pracovat, protože splácím hypotéku, mám náročnou pozici, bojím se vyhození apod. nebo hodně pracovat, protože jsem přesvědčený/-á, že by se beze mě přestala točit zeměkoule. Pan doktor tady píše o tom druhém případu. To jsou lidi, kteří vážně prchají i z dovolené k počítači nebo se třeba manželce vymlouvají, že jsou s milenkou a milence, že jsou s rodinou jenom proto, aby mohli do práce (to je mmch fakt úlet :-). Workholik má skutečně fyzické abstinenční příznaky, když je chvíli mimo práci. A to asi není případ žádné z Vás. Máme jednoho takového zavisláka v rodině, tak vím přesně, o čem je řeč. Ten když je mimo dosah internetu, tak se začne klepat, opotí se a je hrozně nervózní a protivný. Děti ho skutečně vidí jen zcela výjimečně, manželce nepomůžu absolutně s ničím a ještě po ní řve, že se takhle ničí kvůli ní a dětem. No síla...
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: je to závislost se vším všudy 

(4.1.2008 21:28:16)
Souhlas, taky si myslím, že některé přispěvatelky nepochopily rozdíl mezi pracovitostí a workoholismem. Asi měl být článek víc polopatický a méně ironický...
Ale dostala mě stížnost na nedostatek času a strašnej kvalt v práci, doplněná o pohrdavou zmínku o "odsezené" pracovní době ve státní správě - psaná v pracovní den v půl druhé odpoledne! Copak copak, Lindo, děláš snad ve státní správě? :-)))
 Pavlína 
  • 

můj táta... 

(3.1.2008 15:04:13)
si po infarktu nechal přinést notebook ne sice na jip, ale jakmile ho přeložili na normální pokoj:-)!

V jeho případě infarkt moc nezabral....
 Johanka + Helenka 
  • 

Me to bavi :) 

(3.1.2008 19:18:17)
Ahoj,

zaujalo me, ze tu nikdo nenapsal, ze ho prace proste bavi :). Nevim, proc by mela byt norma (aspon tak to predklada clanek), ze clovek pretrpi praci a pak se odreagovava u nejakeho hodnotneho konicku ;).

Pro me je prace (delam vyzkum) konickem, proto se ji venuju prakticky bez prestavky, a kdyz nesedim zrovna u pocitace, tak si aspon rozmyslim dalsi postup. Delam doma, mam rocni dite, nemam problem spojit oboji. (Partner je taky workoholik, taky dela doma, kdyz jdeme spolecne na prochazku, povidame si o aktualnich algoritmickych problemech, se kterymi se zrovna potykame ;)).

Prace je pro me naplnenim a fakt nemam potrebu jezdit na dovolenou, co bych tam delala? :) Kdyz nekam jet musim, samozrejme, ze mam s sebou notebook :). Autor clanku uz by me nejspis zavrel do blazince.

Zaklad je pouze ten, najit si podobne zamereneho partnera (ktery chape, ze vas to bavi, protoze jeho to bavi taky), ale tak je to se vsim, i se zminovanym alkoholem, milenkama ;)) apod.
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Re: Me to bavi :) 

(3.1.2008 19:57:35)
Johanko, jestli se práci věnuješ bez přestávky, buď sedíš u notebooku nebo promýšlíš další postup, jak to děláš s dítětem? Souhlasím s tím, že pokud najdeš vhodného partnera, není workoholismus problém, ale s dítětem je to dost jiné, ne? Mě moje práce také velmi baví a nijak si to do práce nechodím "odkroutit", ale že bych se jí věnovala sto procent času, to ne. Bavila mě i práce předchozí, ale protože jsem se kvůli ní prakticky nevídala s prckem,změnila jsem. Fakt je, že mě to začalo hodně vadit okolo jeho druhého roku a nepracovala jsem doma, ale stejně si nějak nedovedu představit "pracování pořád" a dítě bez chůvy.
 Johanka + Helenka 
  • 

Re: Me to bavi :) 

(3.1.2008 20:14:13)
Ahoj,

no kdyz jsem otehotnela, samozrejme jsem pocitala s tim, ze bude-li treba, tak se budu diteti venovat na 100 % a prace musi jit stranou. Ale nakonec se to vyvinulo tak, ze mam nesmirne hodny detatko, praci lze opravdu z vetsi casti delat z domova, jakoz i napomocneho manzela, takze to tak proste vychazi, ze prvniho pul roku jsem mela dite po vetsinu doby pricucly u prsa, sedela s nim rozvalena v kresle a programovala, no a pak se postupne osamostatnila, ted to vypada tak, ze my proste sedima kazdy u sveho pocitace, neco si do nej datlime, dite (14 mesicu) chodi kolem a kramuje, obcas si s ni jeden z nas pohraje, obcas si trochu polebedi u toho prsa, ale vetsinu casu je samostatna.

Samozrejme je to hlavne dano povahou ditete a moji prace, ale co je zajimave, myslim, ze je treba docela dulezite usporadani domacnosti. Kdyz maji kamaradky pocitac nekde v kamrliku a zalezou si tam, tak je jasne, ze s tim dite neni spokojene. My vlastne nemame obyvak, mame misto nej pracovnu a bordeliste :). Takze nase dva pracovni stoly, Helencin domecek, truhla na hracky, veci, ktere tady vsude nasla a roztahala, to vsechno tady tvori takovou neprehlednou zivou zmet a proste se tu porad neco deje, jsme tu dva velky, co pracujem, a jedna mala, co kramuje, ona vidi, ze jsme ji nikde nenechali, ze je v centru deni, i kdyz se to deni netoci kolem ni.

Jinak co se tyce obcasnych navstev pracoviste, tam opet tezim z toho, ze jsme na ni dva (mame stejneho zamestnavatele), takze kdyz tam jdeme vsichni, tak jeden ji treba hlida na chodbe a druhy resi se spolupracovniky, co je treba... Kdybychom kazdy pracovali jinde, asi by to bylo pro me o dost obtiznejsi.
 Markéta, syn 5 let 
  • 

Re: Me to bavi :) 

(3.1.2008 22:27:57)
Tak to ti moc přeju, takovéhle uspořádání. Já jsem k něčemu podobnému dospěla až ve druhé práci. Malej byl jako miminko taky strašně hodnej, prvních devět měsíců, co jsem si nechala pár klientů a víceméně to organizovala z domova bylo báječných, další rok, kdy jsem už klienty objížděla a synka obstarávala teta dobrý a pak to šlo celé do kopru díky hlavnímu klientovi v Ostravě (my bydlíme v Praze). Těch prvních devět měsíců jsem ho ani neměla pořád u prsa, spal asi dvacet hodin denně. Teď je to fajn, práce zajímavá, možnost pracovat z domova, což využívám hlavně, když malej marodí (což už naštěstí není tak dramatické, jako když nastoupil do školky). Co nestihnu v kanceláři, dodělávám po večerech doma, například teď s odskoky na rodinu. Zase to budu muset přeorganizovat příští školní rok, až začně škola, vidím to na práci dopoledne, pak úkoly a vyvětrání a večer opět práce doma. Můj muž bohužel hodně cestuje, cca půl až třičtvrtě roku z roku je doma jen o víkendech, takže dělba moc nefunguje.
 Zdenka 
  • 

Re: Me to bavi :) 

(3.1.2008 20:31:18)
Já to na Johanku vykecám ;-) Ona Helenka je takový obživlý plyšák ;-) Já můžu k počítači, až když potomek (11 měsíců) večer padne, když ho k počítači vezmu na klín, tak se usilovně rve po klávesnici, snaží se převrátit stůl a tak podobně, prostě může se zjevit, takže to riskuju jen na několik desítek vteřin, když se opravdu na něco potřebuju kouknout. Když ho v místnosti s počítačem pustím na zem, tak ho živá moc nezastaví, aby nebyl v tu ránu pod stolem a nerval a nekousal kabely :-(
Mě moje práce taky hodně baví, ale workoholik nejsem, mám i jiné zájmy i mě baví se občas jen tak válet (no teď se pravda ničemu z toho věnovat nemám šanci). Ale v práci pár workoholiků máme. Ředitel našeho závodu když se vydal na dovolenou, tak jen odvezl rodinu k moři, pak se vrátil do práce a na konci dovolené pro ně zase dojel. Další člověk, vedoucí největšího pracoviště (cca 20 lidí), dělá skoro všechnu práci sám a nechá si na sebe valit pořád další. Je v práci o víkendech o svátcích, běžně je tam od 6 do 20 hod i déle, a v noci prý často nemůže spát a hlavou se mu honí pracovní problémy. Pak mám pár kamarádů ze školy, kteří jsou na tom podobně. Jeden se dokonce zhroutil, a když byl na neschopence, tak mu šéf přivezl práci domů! Ona to opravdu není sranda, většina příspěvků to tady dost zlehčuje.
 Zdenka 
  • 

Re: Me to bavi :) 

(3.1.2008 20:33:55)
Tak Johanka stihla odpovědět dřív :-) Já tu stránku měla otevřenou dost dlouho, to víte večer honem doháním co se dá, 10 věcí najednou :-)
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Re: Me to bavi :) 

(3.1.2008 22:31:53)
Obživlý plyšák je roztomilý výraz, takový byl i můj synek, když byl miminko i odrostlejší miminko. A vlatně mu to zůstalo dodnes, je strašně mírný, klidný, ukázněný, vůbec nevím, kde se to v něm vzalo. Obávám se, že mu to do budoucna bude trochu komplikovat život, ale co nadělám.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Me to bavi :) 

(4.1.2008 8:38:44)
Obživlé plyšáčky upřímně závidím - starší dcerka byla docela klidné miminko, ovšem přes den nespící a mě vyžadující, ovšem mladší dcerka je taková vichřice. Já fotím a když už fotím, tak si musím poprosit svou babičku o hlídání (dělám to velice zřídka, protože je jí 71 let a Michalka ji zmáhá), protože to by byla jízda - a když pak dodělávám fotky na počítači, tak jedině, když spí, jinak mi sedí na klíně a neustále se hýbe, že se kurzorem nemůžu strefit tam, kam potřebuju a když je někde jinde, je to s ní o strach - všude vyleze (a následně spadne) nebo vyvádí lumpárny takového charakteru, že mi pak hrůzou vstávají vlasy na hlavě.
Takže, taky bych se uměla zabavit, jenže bohužel, musím ještě nějakou dobu počkat.
 Eva. 


Re: Me to bavi :) 

(6.1.2008 21:57:21)
Souhlasím. Miluji svoji práci, ale čeho moc, toho příliš...
 Linda 
  • 

Nechápu 

(4.1.2008 15:43:57)
Hm, řekla bych, že tohle už workoholismem dost zavání. Nic proti tomu, že tě práce baví. Ale to jako vážně nejezdíte na dovolenou a když, tak s notebookem??? To si teda nedovedu představit; zdá se mi, že pokud nemáš jiné zájmy než práci, je to docela na pováženou...A malá z toho asi jednou taky nebude nadšená, až místo zážitků na dovolené bude sedět u dvou programátorů, zahloubaných do své práce. No vlastně asi začne být nadšená v okamžiku, kdy sama zasedne ke třetímu počítači a přidá se k vám :-)
 Winky 
  • 

Re: Nechápu 

(4.1.2008 20:01:58)
Taky lehká závist nad obživlým plyšákem..... jenže život je změna, připravte se....

Mě tedy když se stane že se přes den zahloubám u PC (obvykle na to mám "polední pauzu" když malá spí, nebo večer), zaručeně následuje nějaká kalamita. Nejsem totiž asi žena neboť neumím dělat víc věcí najednou - zároveň myslet a u toho vnímat dítě. Ta v okamžení pochopí že ji nevnímám, a jsou dvě možnosti - buď začne být protivná na maximum, ječet a vztekat se, nebo se naopak potichounku odplíží a vytváří svou "práci" což obvykle znamená pomalovaná zeď, rozházená skříň, svlečená plína i s obsahem, vypatlané tuby krémů a tak.......

A když mám hlídání a pracuju, vypadá to že si dítě myslí že máma se asi někde flákala poněvadž jak dorazím domů, tak nemám ani na minutu oddech a už po mě leze (a protože dělám s lidma a hodně mluvím tak bych ocenila půlhodinku klidu). Pokud je doma manžel tak můžu prchnout na záchod, pokud hlídá babi a jedu si ji vyzvednout, není úniku před jejím slovním průjmem.

Workoholismus je poměrně nebezpečný - třeba táta se z toho jednou psychicky sesypal, nebyl to vyloženě dříč co se času týče, ale pedant a jel na preciznost, sám sobě nic neodpusti... a jednou ho propustili a jako důvod uvedli že nedělal svou práci nejlíp, to fakt neunesl.... Manžel měl taky jedno období kdy měl dojem že točí zeměkoulí, nebyl na vysoké funkci, ale u rozjezdu firmy, takže nasazení neustále, noci, víkendy.... pak objevil zákulisí, nitky a politiku a prokoukl to svýma vlastníma očima (říkat jsem mohla horem dolem) že z něj akorát dělají makačenka a až ho vyždímou, najdou si jinýho osla. Včas to pochopil.
 Lusika 
  • 

chodí si do práce  

(11.1.2008 15:45:45)
Ahoj,
mám problém trošku jiný. Získala jsem dojem, že parner práci využívá k odpočinku od dcery a ženy. Když může, zůstane déle i o pár hodin, posunul si začátek pracovní doby na později apod. Sice toho má v práci dost, ale přitom stihne sledovat zprávy a jít na hodinový oběd.
Ale jak jsem to pochopila, není to zase tak neobvyklá praktika..
L.
 Mamina - 3 dcery 
  • 

Jsem workoholik?  

(16.1.2008 1:09:28)
Všichni mi říkají, že jsem workoholik. Pracujuji v IT z domova od 8 hod mnohdy až do pozdních nočních hodin. Dítě nám hlídá od narození cca 4 - 6 hodin denně babička a pak manžel, protože jinak bych přišla o kientelu a mohli bychom se jít klouzat. Práce je někdy tolik, že se pod tím skládám. Pocit zodpovědnosti ke klientům i k naší budoucnosti mne nutí udělat vše co nejlépe a hlavně nejdříve a čím víc toho udělám, tím víc se toho zase nabalí. Co odsunu o týden, buď pak zapomenu a nebo je z týdne měsíc a pak je to průšvih. Předelegovat to na někoho dalšího se mi včas nepodařilo a teď už nemám ani kapacitu někoho hledat či případně zaučovat. Odmítat práci si nemohu dovolit - platíme hypotéku na dům, živíme 3 děti a manžel se střídá s babičkou v hlídání a podniká jen "na zkrácený úvazek".
Neužiju si děti, nestíhám domácnost ( služku ale nechci), mám z toho často depku a nevím kudy z toho ven. Je pravda, že vydělám peníze, o jakých se tady ženským v okolí ani nesní, ale je to za cenu dvojnásobného množství pracovních hodin. Nemám čas na sebe, nemám kamarádky, koníčky... Manžel se mi sice snaží pomáhat jak to jde a asi mu to tak i docela vyhovuje, že není ta tíha zodpovědnosti za uživení rodiny na něm, ale já se pod tím skládám.
Takže jsme nebo nejsem workoholik? Poradí mi někdo jak z toho vybruslit a neohrozit přitom rodinný příjem?
 VeronikaKav 


workoholik-uděláte se mnou rozhovor?  

(24.9.2008 22:28:27)
Ahoj,
právě píšu článek o workoholismu a chtěla jsem se zeptat, zda by se našel někdo, kdo jím trpěl nebo trpí (případně partner/ka) a udělal by se mnou krátký anonymní rozhovor (např. přes mail). Moc by mi to mohlo. Prosím, piště mi kdyžtak na mail rozhovorVK@seznam.cz . Diky:-)
 majka šedivá 
  • 

workoholik 

(11.10.2008 12:59:43)
zažila jsem necelé 2 roky s workoholikem-musela jsem odejít,byla jsem stále kdesi daleko za jeho prací a firmou,slepí k mým přáním,slepí ke vztahu,ke svému zdraví...jen další obět za nepostradatelnost.,žena mu zemřela,nebylo čas si všimnout varujících příznaků,prý jen stres,ale ani to jej nezastavilo,náš vztah byl zničen,dál si hraje na boha,je hrozné se na to z povzdálí dívat.A argument? Oni přece jen trochu víc pracují než ostatní.Nikdy se nemají čas ohlédnout jakou spoušt za sebou nechávají.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.