| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neštovice nejsou k smíchu

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
6.7.2008 12:28:10
Já jsem měla v pubertě pásový opar, tak se většina lékařů shodla, že mi neštovice navždy nehrozí. Dcera je ale měla v 11-ti letech a dva týdny na to manžel (38), nezažila jsem nic horšího. :-© Obvodní lékařka jen předepsala pudr a něco na horečky a jen dětská lékařka mě varovala, že manžela musím velmi hlídat a pokud by upadal do bezvědomí, musí okamžitě na Bulovku. Taky prý hrozí i impotence.
Dceru jsem natírala pomocí vatové tyčinky ale na manžela jsem z výtvarky použila nejširší plochý štětec. Když jsem natřela to jeho hromské tělo a zase si oblékl pyžamo, usnul, zpotil se a pudr byl pryč. Mnohokrát za den. :( A ta jeho příjemná povaha. Jsem šťastná, že se to nebude opakovat.
Ještě taková perlička. Pásový opar se prý taky projeví jen jednou za život. Moje sestra ho měla ve velikosti současné desetikoruny na zadku a dokonce 5x za sebou na stejném místě, slovy: pětkrát. Když to bylo po třetí, lékař si ty proslovy o nesmyslnosti nechal pro sebe.:-)
Přeji všem, aby je takové nemoce neobtěžovaly a nejvíce ty miminka.:-D
xxx
  • 
18.12.2007 20:13:50
...ja jsem je ted dostala a je to nejhorsi zazitek co jsem mela je mi 18 jsou vanoce a ja mam nestovice....
viki
  • 
10.10.2007 11:15:58
Taky jsme dostali neštovice ani nevíme kde.3letá holčička to snášela docela v klidu,ale za 10dní to dostala druhá půl letá holčička taky neštovice. Ale to jsem nikdy neviděla.Pupínky měly průměr 1cm velký puchýřky a měla je úplně všude ale opravdu všude.a nejhorsí bylo že je měla v oblasti pasu na zádech jeden vedle druhého.Já na ní nemohla na ni téměř sáhnout.Brečela bolestí.Zůstalo plno jizviček,které se postupně zatáhly.Doktor nám dal mazání které si stejně nenechala mazat,tak jsem jí dávala panadol 3krát denně a 2krát denně fenistil kapky a pomáhalo to,bylo to snesitelné.
kj.
  • 
3.10.2007 10:15:06
bohužel brzy, imunita nevydrží dlouho a hrozí, že člověk onemocní v dospělosti a nemoc bude mít těžký průběh nebo onemocní těhotná a bude hrozit poškození plodu.
kj.
  • 
3.10.2007 10:09:26
Vždyť stačila informace o tom, že matka infekci neštovic dosud neprodělala. Lékaři ohrozili celé oddělení novorozenců, protože neštovice jsou velmi nakažlivé a pro novorozence nebezpečné.
pett
  • 
29.9.2007 23:51:28
Niky, zajímalo by mě, který BLB ti tohle všechno navykládal. Samozřejmě se očkování u dospělých provádí a u dětí naprosto běžně, žádný že jen ve vyjímečných případech. Pouze si to očkování hradíš sama, není zatím hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Dokonce jsou speciální stránky pouze o neštovicích, v diskuzi jsme tam četla stesk jedné maminky, která se také chtěla nechat sama očkovat a měla podobný problém, a Dr. jí tam radil ať navštíví nejbližší hygienickou stanici, tam by tě měli bez problémů naočkovat. Mimochodem určitě by ti tam udělali i to vyšetření na protilátky. Taky si to musíš "zacvakat" sama a stojí to kolem 400. Radím z vlastní zkušenosti, vyšetření protilátek podstoupil manžel a očkovat jsme nechali 3letou dcerku před nástupem do školky.
29.9.2007 23:34:29
Já jsem zase jiný případ. Trpím na opary - aspoň 5x do roka určitě, neštovice jsem v dětství neměla a když je syn přinesl ze školky a začal se závratnou rychlostí osypávat, už jsem si představovala, kde všude budu mít pupence já. A - nic! Asi jsem už tak promořená tím "oparovým" virem, že když se kolem začnou motat jeho příbuzní, tak mají smůlu. Navíc stejnou zkušenost má i můj kamarád, ten je taky oparář a nechytl neštovice od dvou dětí ani od manželky (a ta je měla dvakrát).
zuzik
  • 
28.9.2007 14:03:01
Martino, Julie, dekujem za podporu. Naozaj to bolo narocne a nie moc mile obdobie. Co sa ockovania tyka, prave to , ze syn dostal kalmetizaciu a nasledne protilatky proti nestoviciam myslim riadne zahybalo jeho imunitou. Preto som skepticka k pausalnemu ockovaniu proti TBC uz stvrty den. Inak atopicky ekzem sa u neho bohuzial prejavil uz v tretom mesiaci, teda este pred zahajenim povinneho ockovania.
Nechapem ovsem, preco vasa pani doktorka neockuje uz chodiace teticky do ruky? Nas pediater ockuje do nedominantnej rucicky a pride mi, ze je to najrozumnejsie. Urcite ju moze viac setrit ako nozicku.
Libro, presne tak mas pravdu, bohuzial to bol moj pripad. Osypala som sa druhy den po porode a infekcna som bola uz minimalne dva dni pred osypanim. Aj ked nie som za bezhlave ockovanie, k tomuto by som sa priklanala. Pokial planujete druhe a dalsie dieta a nestovice ste neprekonali, urcite zvazujte ockovanie.
lojzicka 10/04,01/08
28.9.2007 13:46:24
Já měla podobnou zkušenost, sice ne s neštovicemi ale se salmonelou. Dva dny před porodem jsem ji chytla.... pak porod... atd. Byla jsem uložená na normálním pokoji, chodila jsem mezi ostatníma na šestinedělí , na stejný záchod, sprchy atd. Musím podotknout že v naší nemocnici není na toaletě teplá voda ani pákové baterie ani mýdlo ani ručník. Takže se každý umýval až na pokoji (někod možná ani to ne). Až po dvou dnech je napadlo že by mi mohli ,,rezervovat" jeden záchod (ze dvou) a sprchu (ze tří) takže tam ostatní maminy měli určitě orhromnou radost, když se tlačili na jednom wc. Nikdo si mě ani moc nevšímal, nebrala jsem žádné léky nić. Ani po propuštění ani zmínka o tom že mám navštívit nějákého doktora nebo jít na kontrolní výtěr... nic. (podle mého se to přeci musí hlásit na hygieně). Dohromady mě dala až synova pediatrička, která přišla na první návštěvu jak už to bývá k nám domů, podívat se a prohlédnout svého nového pacienta. Celý příběh jsem ji pověděla tak na mě čučela s otevřenou ,,hubou" až ona mě dala prášky aby sem už byla ,,čistá" . Příšerný!
Jitule,dcera 01/05
  • 
27.9.2007 21:07:11
Mám stejný názor na nešetrný kalendář očkování u miminek. Dcerka měla vždy dosti silné reakce na očkování (kombinace,která se očkuje do stehýnka a jsou myslím 4 dávky). Po jedné vakcíně dcerka byla úplně vyřízená (sestřička mě upozornila, že malá bude možná na píchnutou nožičku kulhat cca1/2dne,ale dcerka nebyla ani schopná slézt druhý den ráno z postele - bylo to na roce a půl, celý den probrečela, měla zvýšenou teplotu).Před 2měsíci se zjistilo (po nekonečném oběhávání lékařů), že dcerka je neslyšící (nikdo ani naše dětská lékařka, ani tým lékařů z nemocnice, kde byla dcerka několikrát hospitalizována pro závratě nechtěl na eventualitu, kterou jsem přednesla - totiž že by to mohlo být vadou sluchu neakceptoval). Dohadujeme se s manželem, zda to nemohlo být reakcí po očkování - protože jsme už o takových případech slyšeli. Člověka až jímá hrůza, co se tedy našim děťátkům dává v tak raném věku do těla, když to může způsobit něco tak vážného jako je ztráta sluchu. My však už nyní asi nezjistíme, zda se jedná o vadu vrozenou(malá šance je při zkoušce DNA v genové laboratoři a zjistí se, že spojením mé a manželovy DNA došlo k této vrozené vadě sluchu). Je to trochu od tématu, ale určitě si dovedu představit jak to pro autorku článku muselo být krušné období po porodu a v šestinedělí s takovou infekční nemocí jako jsou plané neštovice. Hlavně, že už je vše v pořádku a ona už má "jen" hrozné vzpomínky. Přeji již jen krásné chvíle vyplněné radostí všech z rodiny z pokroků synka a též přeji hodně zdravíčka.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.