| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neštovice nejsou k smíchu

 Celkem 46 názorů.
 Ina 
  • 

Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 12:19:12)
Věřím, že to muselo být fakt strašné.
Já chytla neštovice ve 30-ti, marodila jsem s tím měsíc. Prvních čtrnáct dní jsem měla horečky přes 40, pupeny úplně všude a šíleně mě bolelo v krku, myslela jsem, že bude po mně. Další 2 týdny jsem brečela při každém průchodu okolo zrcadla, protože jsem nevěřila, že ještě někdy budu vypadat normálně. I moje doktorka řekla, že to ještě nikdy neviděla a volala o konzultace na kožní. Nakonec se to spravilo, jizvu nemám ani jednu.
Závěrem teda všem, kdo neprodělaly neštovice tak do 12-ti let doporučuju očkování. Tenkrát ještě neexistovalo. Neměla jsem ani zarděnky a spalničky, doufám, že tomě nečeká.
 Anezka73 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 12:36:45)
Uffff, ještě že to dobře dopadlo. Tvé pocity chápu, muselo to být hrozné. V té nemocnici je asi parta debilů. Vždyť tam musí být pediatr, který by neštovice poznat měl!

To bylo na Slovensku nebo u nás?

No, v každém případě přeju hodně štěstí, snad už budete mít s dětmi klid.

 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 12:42:59)
Přesně tak, maximálně s tebou s tím očkováním souhlasím. Dcera je prodělala loni, naprosto bez problémů, jen nemohla do školky - mladší dcera je ani při jejich stálém kontaktu, kdy se objímají a nebo perou, nechytla. Ale pokud je nedostane, očkovat ji určitě dám. Právě, když ve školce ty neštovice řádily, zjistila jedna maminka, že je těhotná, právě to nejhorší období prvních tří měsíců a ona ještě neštovice neměla, lékař jí řekl, že pokud je dostane, miminko jí budou muset vzít. Měla z toho příšerný stres, ale naštěstí to dopadlo dobře.
A ten pocit, když nesmíš být v kontaktu s svým týdenním miminkem, to znám. Po prvním porodu mi klesl tlak na 65/20, žila jsem v nějakém podivném deliriu, nemohla jsem se starat o malou. Se mnou ji hospitalizovat nechtěli, tak, že prý ji šoupnou na dětské - byla jsem tak vděčná svojí mamce, že se o ni ty dva týdny, než jsem se vzpamatovala postarala. Bylo to hrozné. Kdo nezažil nepochopí.
 Insula 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 12:47:36)
To je typické. Pokud se neštovice v dětství neprodělají a přijdou v dospělosti, tak je to prý hrozné. Proto jsem rozhodnutá, že pokud je děti do 12-ti let nedostanou, nechám je očkovat. Doufám, že je očkování účinné, protože vyjímečně se mohou neštovice objevit i dvakrát za život.
Autorka je bohužel dostala v tu nejnevhodnější chvíli. :-(
 Katoun 


Nejen neštovice  

(26.9.2007 13:02:43)
S autorkou soucítím, docela si dovedu představit, jak jí bylo. Hlavně, že to dobře dopadlo. Nejen neštovice jsou v pozdním věku zákeřné. Nastávající maminky by si měly uvědomit, že zarděnky jsou taky velice závažné infekční onemocnění, které může být bohužel příčinou samovolného nebo lékařem plánovaného potratu. Tím se možná dostávám od původního námětu článku, ale jak vy se díváte na očkování svých dětí? Očkovat? Neočkovat? Očkovat jen to nejnutnější zákonné povinné očkování nebo jste ochotny si za nějaké očkování navíc (pneumonok, klíště, žloutenka ...) připlatit?
 Niky 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 13:11:31)
Autorku chápu, muselo to být těžké, ale hlavně že to dobře dopadlo.
Přeju jí i dětem hodně zdravíčka.

Jelikož jsem neštovice taky ještě neměla, je mi 22 a chtěla bych se pokusit o miminko, tak jsem se chtěla někde na tento probém informovat.
Bylo mi řečeno, že očkování se provádí pouze u dětí a ve vyjímečných případech, takže já nemám nárok. V lékárně mi řekli, že tuto očkovací látku ani neobjednávají, protože jsou neštovice téměř vymícené. Pak mi poradili ať nepanikařím, že v případě že bych je dostala během těhotenství, že to bude lékař určitě řešit, ale mám si zkusit nechat udělat testy na protilátky na neštovice. To jsem zkusila, ale bez úspěchu. Každý lékař vám oznámí, že je to zbytečné, běžně se to neprovádí a v případě nutnosti mi tento test bude proveden až při nějakých problémech v těhotenství.
Takže mám dojem, že se člověk sice může snažit, ale to je tak všechno. Nakonec mi nezbývá než čekat a doufat že žádný problém nenastane.
Pokud máte někdo dobrou radu budu vám vděčná.
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 13:20:23)
Niky, v lékárně ti řekli, že jsou neštovice téměř vymýcené? Tak to ale mluvili o pravých neštovicích, ne? Pláňat je několikrát do roka plná školka (jen ten náš prcek ne a ne je dostat).
 Lenka 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 13:42:48)
Jen dodám, že dnešní očkovací schéma teda fakt NECHÁPU!!!!! Ano, v dětském věku se sice očkuje, ale je známo, že tahle vakcína nemá 100% ochranu a je pravděpodobné, že po cca 10letech už tam žádné protilátky nebudou. Zatímco pokud někdo prodělá skutečnou chorobu, má protilátky do konce života. Takže pokud dítě chorobu neprodělalo a bylo očkované, tak se to asi ve školce a škole pravděpodobně projeví tím, že tyhle nemoci tolik nebudou - ale s rizikem, že právě v dospívání už protilátek ubývá a je možné to chytit
:-((((
Z toho důvodu mně přijde úplně logické, že my jsme v předškolním věku očkovaní proti zarděnkám, neštovicím ani spalničkám nebyli, ale v pubertě jsme byli na zkoušce protilátek a kdo je neměl, byl až tehdy očkovaný a to na zarděnky a neštovice. Tam byla větší pravděpodobnost, že po očkování zůstanou protilátky déle, až do věku, kdy budeme těhotné. A proč nechtějí očkovat mladé ženy, které chtějí mít děti a neprodělaly tu kterou chorobu, to fakt nevím - to si to nejde ani proplatit? A takových vakcín vyplácají v dětském věku, když to ještě tak nehoří!
 Monika. 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 14:32:07)
Lenko, máš to poletené:-) Proti spalničkám a PRAVÝM neštovicím jsme byli očkovaní všichni, proti planým neštovicím, o kterých je řeč, se povinně neočkuje dodnes. Protilátky, pokud vím, se zjišťují u TBC.
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 16:24:18)
Bedunko,
Lenka to nemá popletené. Jsem ročník 1973 a za nás bylo zvykem očkovat proti zarděnkám děvčata ve 12 letech, pokud tuto chorobu do té doby neprodělaly. Pamatuju si to velmi přesně, protože jsme právě v té šesté třídě byli na škole v přírodě, kde zarděnky začaly řádit a očkování se naší třídě odkládalo, dokud nebylo jasné, že už nákaza pominula.
A souhlasím, že současný systém očkování je v řadě věcí nelogický. Zbytečně zatěžuje nezralý imunitní systém malých dětí. Spousta těch očkování by se dala odložit na vhodnější dobu. Naprosto ukázková je v tomhle béčková žloutenka.
 Monika. 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 20:42:39)
Míšo, ale já o zarděnkách nic nepsala. Reagovala jsem na to, že Lenka si patrně plete plané a pravé neštovice.
 kj. 
  • 

Proti planým neštovicím se očkuje 

(3.10.2007 10:15:06)
bohužel brzy, imunita nevydrží dlouho a hrozí, že člověk onemocní v dospělosti a nemoc bude mít těžký průběh nebo onemocní těhotná a bude hrozit poškození plodu.
 eva 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 17:47:37)
Spalničky a přiušnice a zarděnky se plošně očkují až od osmdesátých let (kolem 1985 nevím to přesně) a bohužel dochází k tomu, že je dostávají (zarděnky) dospělí kolem 20 let, právě do toho věku dospívá první očkovaná generace. Četla jsem o tom, ale do souvislosti to tam nedávali. Doufám, že neštovice se očkovat nebudou plošně, protože se obávám, že právě k tomu by došlo a objevily by se ve věku kdy je toto onemocnění velmi obtížné až nebezpečné, podobně jako zarděnky.
 Lenka 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 6:47:06)
Ale ne, já vážně byla očkovaná v pubertě na zarděnky - tp se dělalo plošně, navíc zrovna naše třída experimentálně neštovice - ale už teda nevím, jestli plané, nebo pravé (tedy jen ti, kteří neměli protilátky). Uvažovalo se i o tom, že v pubertě budou očkovaní kluci proti příušnicím, pokud je neprodělali. Jen mne nenapadlo, že se tady mezi rodiči už vyskytují ročníky z 80.let, které to nepamatují.
 Insula 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 17:00:08)
Lenko, jen pro Tvoji informaci. Existují i případy, kdy někdo prodělal neštovice dvakrát. Je to sice vyjímečné, ale stát se to může.
 Kimmy, 2 deti 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 5:19:50)
Delka ochrany u vakciny jeste nebyla plne prokazana, protoze je to vakcina pomerne nova, ale v Japonsku je myslim po 15 nebo 20 letech stale prokazana ucinnost

Nikde jsem nevidela informace, ze po deseti letech protilatky neexistuji.

Kimmy
 Monika. 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 14:25:43)
Niky, to se ti stalo teď někdy? Zavolej do nejbližšího očkovacího střediska a objednej se na očkování, já už ho mám za sebou letos. Nevím odkud jsi, na infekční klinice v HK se očkuje proti pláňatům bez problémů. Běžně mají vakcínu i v lékárnách.

Pokud si chceš před tím nejdřív zjistit protilátky, tak možná přímo do laboratoře, s tím, že si to zaplatíš. Tvoji doktoři jsou "lehce" mimo...
 mila,2deti 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 14:42:05)
Mam 2 deti a ockovani mi detska lekarka doporucila u dcery,ktere je 6 let a nestovice nemela.ockovani chrani 100% pred komplikacemi a tezkym prubehem a z 88%pred samotnou nakazou.S vyssim vekem vzrusta riziko komplikaci.























 zuzik 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 14:38:38)
Niky, ja som nemala problem kupit ockovaciu latku proti nestoviciam. Nasa pani doktorka ju pre syna predpisala a ja som si ju v lekarni normalne zaplatila, stoji okolo 1500kc. Naozaj by som ti to ockovanie vrele doporucila, aby si sa vyhla podobnemu zazitku ako ja. Nevidim dvovod, preco ti to nedoporucuju a myslim ze vobec nepanikaris, pretoze stat sa to moze, sama som toho prikladom bohuzial. Ja som to este pred tromi rokmi nevedela, ze existuje tato moznost. Proti zardenkam som preockovana v 20rokoch a relativne menej zavazne ochorenie mi narobilo velke problemy. Nestovice naozaj poriadne riadia, hlavne na jar a su vysoko infekcne a pokial ich dostanes v tehotenstve je uz celkom neskoro nieco riesit. V prvom trimestri mozes potratit a takisto moze byt tazko poskodene miminko a v tretom trimestri su nasledky velmi vazne, dietatko sa moze narodit mrtve, alebo umriet na komplikacie po porode. Nechcem nijako strasit a sirit paniku, ale naozaj si skus to ockovanie "vydupat"(pozri na www.nestovice.cz, mozes sa informovat priamo v poradni). Ja som rodila v Brne a situaciu naozaj skoro riesit nevedeli, nehovoriac o tom, ze nestovice nepoznal pediater a ani dvaja koziari.
Co sa tyka inych ockovani pre deti, som uz velmi zmatena. Stale premyslam co ano a co nie a kazdy odbornik ma svoje argumenty, ktore sa velmi lisia a ja by som deti chcela uchranit od chorob ako su meningitidy a hepatitidy, ale nechcem im zase ublizit tym, ze to do nich narvem vsetko. Uz tak je pre ich imunitu problem sa vyrovnat zo zakladnym ockovanim. Cez to vsetko uz som nejakemu nadstandardnemu ockovaniu podlahla.
 Milísek 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 21:01:37)
Ahojky holky, mám pro vás pár info. Víc než půl roku jsem se pídila o informace ohledně neštovic v dospělosti. Naprosto bez úspěchu. U gynekologa, na obvodě, hygiena, telefony v časopisech a reklamách na očkování ..... nic. Plánujeme ještě miminko a starší dcera půjde do školy, ale jelikož má autoimunitní onemocnění, nemůžeme ji očkovat. Já neštovice neprodělala. Když už jsem se na vše chtěla vykašlat (na hygieně mi bylo dokonce řečeno, že jsem zase jedna z "těch šíleně informovaných dnešních matek"), dali mi aspoň číslo na Zdravotní ústav v Příbrami. Moc milá paní doktorka mi vysvětlila, že očkování pro dospělé existuje. Postup je takový, že se nejprve nabere krev na protilátky (330 Kč - není to hrazeno) a do týdne máte výsledky. 85% dospělých (i já), kterým rodiče tvrdili, že neštovice nikdy neprodělali, je mělo. Např. jednu malinkou neštovičku někde ve vlasech, takže se nikdo toho ani nevšiml. Zbývajících 25% se může nechat naočkovat. Smutné je, že lékaři nejsou schopni alespoň nasměrovat člověka někam, kde by se nějakých informací dopídil. Hodně štěstí všem.
Milísek
 Bela a smečka 


Taky jsem se nachala naočkovat 

(27.9.2007 0:28:41)
Neštovice jsem neměla. Jakmile začala dcera navstěvovat školku, děsila jsem se, že je přinese domů, věděla jsem o obvykle těžkém průběhu choroby u dospělých. Rozhodla jsem se nechat se naočkovat na očkovacím středisku. Musela jsem si nechat udělat v laboratoři gravitest z krve, na vyloučení těhotenství. Problém pak byl, že jsem v té době kojila ccca 18 měsíčního syna. Paní dr. vše brala zodpovědně, a tak, než mě pozvala, konzultovala tuto otázku s jinými lékaři. Došli k závěru, že kojení tak velkého dítka očkování nebrání. Existovala velmi malá možnost, že on z mého očkování nemoc dostane. V tom případě však bude průběh u něj velmi slabý a lehký. Neštovice po mém očkování nedostal. Očkovat i děti mi MUDr. nedoporučovala, prý neškodí imunit. systému, má-li občas s čím bojovat, posílí ho to. Nedostanou-li děti nemoc do cca 6 let věku, pak mám o očkování uvažovat i pro ně. Takže když pak neštovice dostal náš kamarád, drsně jsem čapla děti a šli jsme na návštěvu, kde jsem obě děti nechala napít ze stejného hrnku, co pil kamarád. Děti se nakazili, nemoc v pohodě proběhla a já měla alespoň radost, že toto se odehrálo v době, kdy nebyla žádná dovolená, nebyl problém s hlídáním atd. Jenže pak ve mně hrklo, byla jsem v 10 týdnu těhu. Vytřeštěně jsem kontaktovala očkovací MUDr., ale uklidnila mě, že mimi nehrozí žádně nebezpečí, moje očkování ochrání i miminko v bříšku. Vše dobře dopadlo. Pomalu vyhlížím dalšího kamaráda s neštovicemi, pro třetí dítě, abychom to měli již jednou provždy z krku. Jo, a ještě, pokud skutečně účinek očkování v čase slábne, případný průběh choroby je lehký a bez komplikací.
 Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 23:36:57)
Niky, kamarádce je 30let a doporučili jí, aby se nechala oočkovat. Takže každý tvrdí něco jiného...
 Lída+2 


Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 6:33:45)
A co odkráčet na hygienickou stanici. TAm si běžně nechávám píchat injekce s manželem proti klíšťatům. Látku tam mají. Jen mi to píchnou a já jim nechám peníze...dostanu doklad.

Ale nevím jestli by to šlo i s nešťovicema!
 petra 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 9:28:20)
nicky,

já jsem nechala svou dvouapůl letou dceru očkovat. Prostě enchci, aby neštovice přinesla ze školky.
S vakcínou není problém. Lékařka napíše recept a ty si v lékárně na recept vakcínu objednáš. (já ji měla za 14 dní.)Není pravda, že vakcína není pro všechny, jenom není pojišťovnou hrazená - stojí cca 1500 Kč.
to si myslím, že za zdraví stojí...
 Věra 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 10:51:20)
Niki, tak to se neboj a bojuj se svým dr. očkování je rozhodně i pro dospělé a pokud tě nenaočkuje tvůj dr. zkus nějakou hygienickou stanici.
 pett 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(29.9.2007 23:51:28)
Niky, zajímalo by mě, který BLB ti tohle všechno navykládal. Samozřejmě se očkování u dospělých provádí a u dětí naprosto běžně, žádný že jen ve vyjímečných případech. Pouze si to očkování hradíš sama, není zatím hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Dokonce jsou speciální stránky pouze o neštovicích, v diskuzi jsme tam četla stesk jedné maminky, která se také chtěla nechat sama očkovat a měla podobný problém, a Dr. jí tam radil ať navštíví nejbližší hygienickou stanici, tam by tě měli bez problémů naočkovat. Mimochodem určitě by ti tam udělali i to vyšetření na protilátky. Taky si to musíš "zacvakat" sama a stojí to kolem 400. Radím z vlastní zkušenosti, vyšetření protilátek podstoupil manžel a očkovat jsme nechali 3letou dcerku před nástupem do školky.
 Jordana 


Re: Neštovice v dospělosti 

(26.9.2007 19:30:15)
Ino ,zarděnky bys snad ani dostat neměla,poněvadž u nás i za socialismu se očkovala všechna děvčata kolem 13.roku-z důvodu velkého nebezpečí v těhu.Dnes jsou naši prckové očkováni již jako malinká batolata.
 sally 


Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 4:22:40)
Jordano, ehm.... zarděnky se za totáče očkovaly - ale naočkované jsou až ženy od ročníků 71 nebo 72... spousta starších očkovaných není.
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Re: Neštovice v dospělosti 

(27.9.2007 18:45:40)
Přesně tak, jsem ročník 70 a očkovaná nejsem.
 Medlyn 


Re: Neštovice v dospělosti 

(6.7.2008 12:28:10)
Já jsem měla v pubertě pásový opar, tak se většina lékařů shodla, že mi neštovice navždy nehrozí. Dcera je ale měla v 11-ti letech a dva týdny na to manžel (38), nezažila jsem nic horšího. :-© Obvodní lékařka jen předepsala pudr a něco na horečky a jen dětská lékařka mě varovala, že manžela musím velmi hlídat a pokud by upadal do bezvědomí, musí okamžitě na Bulovku. Taky prý hrozí i impotence.
Dceru jsem natírala pomocí vatové tyčinky ale na manžela jsem z výtvarky použila nejširší plochý štětec. Když jsem natřela to jeho hromské tělo a zase si oblékl pyžamo, usnul, zpotil se a pudr byl pryč. Mnohokrát za den. :( A ta jeho příjemná povaha. Jsem šťastná, že se to nebude opakovat.
Ještě taková perlička. Pásový opar se prý taky projeví jen jednou za život. Moje sestra ho měla ve velikosti současné desetikoruny na zadku a dokonce 5x za sebou na stejném místě, slovy: pětkrát. Když to bylo po třetí, lékař si ty proslovy o nesmyslnosti nechal pro sebe.:-)
Přeji všem, aby je takové nemoce neobtěžovaly a nejvíce ty miminka.:-D
 Hvězdička+holky 


nestovice a herpeticke infekce 

(26.9.2007 14:24:48)
Jen na okraj - plane nestovice zpusobuje vir herpetickeho typu. Mozna to nepisu spravne, ale vim, ze to, cemu ja laicky rikam herpeticky vir je pribuzne s virem planych nestovic. Takze spojeni je asi mozne...
A plane nestovice v dospelosti - ja je prodelala asi v 29 letech, nic mi krome pupinku nebylo, ani teplota, ani poradne svedeni, jen jsem se musela placat doma :-)
 zuzik 
  • 

Re: nestovice a herpeticke infekce 

(26.9.2007 14:55:39)
Ano to je pravda. Znamena to asi tolko, ze clovek ak prekonal nestovice a v starsom veku, ci pri extremne znizenej imunite sa znovu stretne s virom nestovic, moze sa u neho infekcia prejavit ako pasovy opar(herpes zoster, nie vsak herpes simplex).
 Dreza 


Re: nestovice a herpeticke infekce 

(29.9.2007 23:34:29)
Já jsem zase jiný případ. Trpím na opary - aspoň 5x do roka určitě, neštovice jsem v dětství neměla a když je syn přinesl ze školky a začal se závratnou rychlostí osypávat, už jsem si představovala, kde všude budu mít pupence já. A - nic! Asi jsem už tak promořená tím "oparovým" virem, že když se kolem začnou motat jeho příbuzní, tak mají smůlu. Navíc stejnou zkušenost má i můj kamarád, ten je taky oparář a nechytl neštovice od dvou dětí ani od manželky (a ta je měla dvakrát).
 Petra 4 děti 
  • 

Zakladatelce - zkusila bych na časté herpetické infekce homeopatii 

(26.9.2007 19:03:53)
Určitě by to zabralo..my se takhle u dcerky zbavili po jediném podání homeopatického Sulfuru úmorného a příšerného ekzému.....
malé děti ragují skoro ihned na homeo. léčbu - jen to musí být léčba od dobrého KONSTITUČNÍHO homeopata, "lék" šitý na míru právě tvému dítěti. Opravdu doporučuju, tyhle chronické neduhy může vyléčit bez vedlejších účinků a rychle.
 Milka,2děti 
  • 

Re: nestovice a herpeticke infekce 

(26.9.2007 23:34:01)
Když bylo dcerce 18měsíců,měla jsem pásový opar. Hned jak se malé objevil první pupínek na zádíčkách,běžela jsem s ní na dětský. Pan doktor se na něj mrknul a konstatoval,že to neštovice není. Vypadá prý jinak,tohle je štípanec.I přesto,že jsem ho informovala o mém oparu. Pak za námi vyběhla sestřička a šeptala mi,abych malou vysprchovala,a když to neštovice budou osype se. Pak mám přijít znova. Po víkendu,když už byla dcera řádně osypaná,jsem zavolala na děské,aby mi předepsali pudr atd. a pan doktor se velice divil,že má neštovice...Letos mě opět překvapil,když si u syna všimnul 2zoubků až po 3měsících.Při tom mu v poradně pokaždé koukal do pusinky a já mu taky říkala(no,asi nejsem dost důrazná při hovoru)......chjo,to jsou dneska doktoři
 Petra 4 děti 
  • 

Moje čtrnáctidenní miminko mělo také neštovice 

(26.9.2007 19:00:20)
My to domě měli trochu jinak, ale taky to nebylo jednoduché. Po 4 dnech jsem se vrátila z porodniceA DCERKA, KTERÁ NA MNE ČEKALA DOMA, SE TEN DEN OBSYPALA NEŠTOVICEMI. Snažila jsem se jí udržet (bylo jí 3 a půl roku) v jednom pokoji, synek byl ve druhém a já se pokaždé převlékla, když jsem šla od jednoho k druhému a umyla...samozřejmě marně.
Během týdne se vyrazily dva vodové pupínky synkovi....pod kolínkem a na čele.
Běžela jsem k dětské lékařce a ta pravila, že to nemohou být neštovice, protože miminko má imunitu ještě z těhotentví ode mne. Že je to jen jakási alergie. Imunitu asi měl, protože neštovice byly a zůstaly jen dvě..a po 14 dnech byly posléze i potvrzeny, že to BYLY neštovice. Dr pravila, že ještě neviděla, aby je mělo tak malé miminko.
Je pravda, že syn je nyní alergik na kravské mléko, atd.....možná to s tím také souvisí....nevím.
Ale paní doktorka i já máme novou zkušenost - že neštovicemi může onemocnět i novorozeně, i když průběh byl velice slabý - možná právě onou imunitou "z břicha"
 Lída+2 


Re: Moje čtrnáctidenní miminko mělo také neštovice 

(27.9.2007 6:39:42)
Mě taky naše Dr tvrdila pokud plně kojím( syn tehdy 9měsíců) neštovice nedostane...když ho pak viděla...tolik neštovic neměl ani starší od kterýho to dostal!!!!
:-(((((((((((((((
Naštěstí nemá jizvy.....

Dr se taky divila,ale kojení ho neochránilo....
 Barbuschka 


Re: Moje čtrnáctidenní miminko mělo také neštovice 

(27.9.2007 11:25:24)
Petro, ted jsi me docela potesila a snad i trosku uklidnila. Pote, co me rodice prinesli z porodnice se starsi bratr osypal nestovicemi. Ja mela dva male pupinky na hlavicce, doktorka rekla, ze potnicky to nejsou, ale ze nestovice tak mala mit nemuzu. Ale pak uz jsem je nikdy nechytla.
Ted cekam miminko, tak doufam, ze nedopadnu jako autorka clanku. Jsem dohodnuta s praktickym lekarem, az to bude mozne, udela testy na protilatky a pripadne se necham naockovat.
 Martina 
  • 

Soucítím s vámi 

(27.9.2007 19:09:28)
Právě jsem i já setřela z tváří slzy a ráda bych vás alespoň trochu potěšila.Myslím,že to čím jste si prošla bylo velmi smutné,ale zároveň je nyní pro vás i pro vaši celou rodinu každý okamžik strávený společně o něco vzácnější.Můj názor je že váš syn ty neštovice neprodělal.Pokud by je prodělal,tak by jste to jistě nepřehlédla.Ne každé dítě se zákonitě musí nakazit.Na jaře prodělali moji synové jeden po druhém něštovice také a ikdyž nás navšívilo mnoho neštovicí chtivých kamarádů,tak nikdo je od nás nedostal ikdyž s námi strávil třeba celý den.Co se atopického exzému a zvýšené náchylnosti k onemocněním,tak to může mít mnoho jiných příčin.Můj starší syn měl stejný problém a znám také mnoho jiných dětí se stejnými starostmi.Já například přikládám tento problém nešetrnému způsobu a množství očkování.Přeji vám mnoho štastných chvil a radosti se svými dětmi.S pozdravem Martina
 Jitule,dcera 01/05 
  • 

Re: Soucítím s vámi 

(27.9.2007 21:07:11)
Mám stejný názor na nešetrný kalendář očkování u miminek. Dcerka měla vždy dosti silné reakce na očkování (kombinace,která se očkuje do stehýnka a jsou myslím 4 dávky). Po jedné vakcíně dcerka byla úplně vyřízená (sestřička mě upozornila, že malá bude možná na píchnutou nožičku kulhat cca1/2dne,ale dcerka nebyla ani schopná slézt druhý den ráno z postele - bylo to na roce a půl, celý den probrečela, měla zvýšenou teplotu).Před 2měsíci se zjistilo (po nekonečném oběhávání lékařů), že dcerka je neslyšící (nikdo ani naše dětská lékařka, ani tým lékařů z nemocnice, kde byla dcerka několikrát hospitalizována pro závratě nechtěl na eventualitu, kterou jsem přednesla - totiž že by to mohlo být vadou sluchu neakceptoval). Dohadujeme se s manželem, zda to nemohlo být reakcí po očkování - protože jsme už o takových případech slyšeli. Člověka až jímá hrůza, co se tedy našim děťátkům dává v tak raném věku do těla, když to může způsobit něco tak vážného jako je ztráta sluchu. My však už nyní asi nezjistíme, zda se jedná o vadu vrozenou(malá šance je při zkoušce DNA v genové laboratoři a zjistí se, že spojením mé a manželovy DNA došlo k této vrozené vadě sluchu). Je to trochu od tématu, ale určitě si dovedu představit jak to pro autorku článku muselo být krušné období po porodu a v šestinedělí s takovou infekční nemocí jako jsou plané neštovice. Hlavně, že už je vše v pořádku a ona už má "jen" hrozné vzpomínky. Přeji již jen krásné chvíle vyplněné radostí všech z rodiny z pokroků synka a též přeji hodně zdravíčka.
 Libra 
  • 

Neštovice po porodu 

(27.9.2007 20:58:28)
Dostala jsem neštovice asi 14 dní po porodu druhého dítěte, pravděpodobně jsem si je přinesla ze školky, protože starší syn je dostal až ode mne. dětská doktorka tvrdila, že pokud plně kojím, mimino je nemusí dostat. Po konzultaci s inf. oddělením Dětské nemocnice v Brně jsme se dohodly, že pokud by je dostal do 6 týdne, bude tam hospitalizován. Naštěstí je dostal přesně na den v 6 týdnech... Proběhly celkem v klidu, bez teplot, jenom byl hodně osypaný.
Doporučuji očkování, zvlášť pokud čekáte druhé dítě a první navštěvuje MŠ; největší riziko pro dítě je propuknutí neštovic u matky v době těsně před porodem.
 zuzik 
  • 

Re: Neštovice po porodu 

(28.9.2007 14:03:01)
Martino, Julie, dekujem za podporu. Naozaj to bolo narocne a nie moc mile obdobie. Co sa ockovania tyka, prave to , ze syn dostal kalmetizaciu a nasledne protilatky proti nestoviciam myslim riadne zahybalo jeho imunitou. Preto som skepticka k pausalnemu ockovaniu proti TBC uz stvrty den. Inak atopicky ekzem sa u neho bohuzial prejavil uz v tretom mesiaci, teda este pred zahajenim povinneho ockovania.
Nechapem ovsem, preco vasa pani doktorka neockuje uz chodiace teticky do ruky? Nas pediater ockuje do nedominantnej rucicky a pride mi, ze je to najrozumnejsie. Urcite ju moze viac setrit ako nozicku.
Libro, presne tak mas pravdu, bohuzial to bol moj pripad. Osypala som sa druhy den po porode a infekcna som bola uz minimalne dva dni pred osypanim. Aj ked nie som za bezhlave ockovanie, k tomuto by som sa priklanala. Pokial planujete druhe a dalsie dieta a nestovice ste neprekonali, urcite zvazujte ockovanie.
 lojzicka 10/04,01/08 


BORDEL V NEMOCNICÍCH 

(28.9.2007 13:46:24)
Já měla podobnou zkušenost, sice ne s neštovicemi ale se salmonelou. Dva dny před porodem jsem ji chytla.... pak porod... atd. Byla jsem uložená na normálním pokoji, chodila jsem mezi ostatníma na šestinedělí , na stejný záchod, sprchy atd. Musím podotknout že v naší nemocnici není na toaletě teplá voda ani pákové baterie ani mýdlo ani ručník. Takže se každý umýval až na pokoji (někod možná ani to ne). Až po dvou dnech je napadlo že by mi mohli ,,rezervovat" jeden záchod (ze dvou) a sprchu (ze tří) takže tam ostatní maminy měli určitě orhromnou radost, když se tlačili na jednom wc. Nikdo si mě ani moc nevšímal, nebrala jsem žádné léky nić. Ani po propuštění ani zmínka o tom že mám navštívit nějákého doktora nebo jít na kontrolní výtěr... nic. (podle mého se to přeci musí hlásit na hygieně). Dohromady mě dala až synova pediatrička, která přišla na první návštěvu jak už to bývá k nám domů, podívat se a prohlédnout svého nového pacienta. Celý příběh jsem ji pověděla tak na mě čučela s otevřenou ,,hubou" až ona mě dala prášky aby sem už byla ,,čistá" . Příšerný!
 kj. 
  • 

Je neskutečné, jak lékaři chybují 

(3.10.2007 10:09:26)
Vždyť stačila informace o tom, že matka infekci neštovic dosud neprodělala. Lékaři ohrozili celé oddělení novorozenců, protože neštovice jsou velmi nakažlivé a pro novorozence nebezpečné.
 viki 
  • 

neštovice u 6 měsíčního dítěte 

(10.10.2007 11:15:58)
Taky jsme dostali neštovice ani nevíme kde.3letá holčička to snášela docela v klidu,ale za 10dní to dostala druhá půl letá holčička taky neštovice. Ale to jsem nikdy neviděla.Pupínky měly průměr 1cm velký puchýřky a měla je úplně všude ale opravdu všude.a nejhorsí bylo že je měla v oblasti pasu na zádech jeden vedle druhého.Já na ní nemohla na ni téměř sáhnout.Brečela bolestí.Zůstalo plno jizviček,které se postupně zatáhly.Doktor nám dal mazání které si stejně nenechala mazat,tak jsem jí dávala panadol 3krát denně a 2krát denně fenistil kapky a pomáhalo to,bylo to snesitelné.
 xxx 
  • 

v 18 a na vanoce.....uziju si 

(18.12.2007 20:13:50)
...ja jsem je ted dostala a je to nejhorsi zazitek co jsem mela je mi 18 jsou vanoce a ja mam nestovice....

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.